X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nam sie nie udalo stracilismy nasza fasolke w 7tc :( zycze wam zdrowego maluszka i nudnej ciazy buziaki

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    hej dziewczyny nam sie nie udalo stracilismy nasza fasolke w 7tc :( zycze wam zdrowego maluszka i nudnej ciazy buziaki
    aaaaga bardzo mi przykro :( trzymaj się :*

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

Przykro mi Kochana:( Trzymaj się:*
    Św. Dominik czuwa:)

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ginka powiedziala zebym oczywiscie sie nie denerwowala bo moze to nic nie jest ale ona musi powiedzisc co widzi. No wiec zobaczyla obrzek plodu. Skierowala mnie do specjalisty w dziedzinie wad genetycznych u plodu i badan prenatalnych. W czwartek mam u niego wizyte.
    trzymaj się, musi być dobrze! ginka sama miała wątpliwości, zatem jest szansa, że raczej jej się wydawało niż jest tak naprawdę.Stres Ci teraz nie potrzebny. Wcinaj owoce, idz na spacer, obejrzyj dobry film, czwartek już jutro! będę się za Was modlić! musi być dobrze!

JagoodkaK lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Justynko,
    Rycze od wczoraj jak wariatka, trudno jest mi przestac:-(
    Dziekuje za kazde dobre slowo i za modlitwe.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziekuje Justynko,
    Kobieto uspokój się, bo dziecku do tej pory może nic nie było, a Ty mu dostarczasz wrażeń. Myśl tylko i wyłącznie pozytywnie! Do jutra już blisko musisz być silna dla swojego maleństwa! kup sobie lody, mi na smutki pomagają:) BĘDZIE DOBRZE NA 100% JESTEM PEWNA!!!!!

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Ci powiem "a nie mówiłam"? :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie powiesz to Ci przypomne!

justyna14, kark lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Czesc dziewczyny. Witam sie wcżesnym rankiem.
    Od razu was bombarduje pytaniem.... Wczoraj z narzeczonym skusilismy sie na troszke bliskosci.... Byl bardzo delikatny mimo to po wszystkim okazalo sie ze jest sporo zywo czerwonej krwi... :(
    Postanowilam nie panikowac ale oboje sie wystraszylismy!!!!
    Teraz zastanawiam sie z kad to sie moglo wziac i co sie stalo :/
    Rano na wkladce nie bylo nic ale w srodku sporo brazowego sluzu...
    Do szpitala nie pojade bo to mi nic nie da ( mieszkam w uk). Na tym etapie ciazy nic mi nie pomoga.
    Ide zaraz do pracy i jesli sie tylko cos bedzie dzialo to wracam do domu.

Czy macie pomysly co sie moglo stac? Dodam ze od wczoraj serduszkowania wstrzymane przynajmniej do usg albo nawet 2 trymestru!

Nie jestem lekarzem wiec ciezko mi powiedziec co moze powodowac plamienie podczas seksu ale z doswiadczenia wiem ze lepiej zrezygnować z <3 na poczatku ciazy. Ja tez plamilam po seksie a każdy dookoła wmawiał mi ze to nie jest przyczyna, ze nie trzeba z tego rezygnować, ze orgazm dobrze wpływa na dzidziusia... Zbagatelizowalam sprawę i poronilam. Tez mieszkam za granica i nie miałam gdzie sie udać z plemieniem we wczesnej ciazy, zadzwoniłam tylko na infolinię dla kobiet w ciazy to powiedzieli mi ze plami co trzecia kobieta, ze to normalne! Szok! Teraz nikogo nie słuchamy, mamy abstynencję i narazie (odpukać) nic sie nie dzieje. Moja rada to, duzo odpoczywaj, żadnych przytulanek i na pewno bedzie dobrze ;) pozdrawiam

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Kochana jestem z Tobą całym <3 wiem co przeżywasz... Jak się trzymasz ? Możesz napisać czy wiesz co było przyczyną ? Oczywiście jeśli masz siły...

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziekuje Justynko,
    Kochana w takich sytuacjach trzeba sobie powtarzać że jeśli coś ma być nie tak to lepiej teraz niż później ale jestem dobrej myśli bo rzeczywiście to wczesny etap ciąży. Mocno Ci kibicuję, na szczęście nie musisz czekać w niepewności 10 dni jak ja ostatnio tylko już jutro masz wizytę <3

xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki od rana, całkiem nieźle się nawet czuję. I jakiś taki spokój mnie ogarnął :) mimo koszmarnego snu (ciekawe czy te poronienia będą mi się całą ciążę śniły).

Przykro mi z powodu wszystkich smutnych wiadomości :| trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy nadal zdarzają się Wam dni w których boli Was brzuch tak jakby na @ ? Mnie cały dzień tak wczoraj bolał i nawet 2 nospy max nie wiele pomogły... zgupiałam bo nie mam plamień ani nic takiego...

xvg47yr.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi wiem, ze lepiej teraz, zreszta wiesz co to znaczy stracic 2 malenstwa, to mialo by byc 3?
    Nie umiem sie z tym pogodzic:-(
    Na jutro biore sobie urlop, zeby pojsc na spacer i odetchnac troche przed stresem.

jovi81 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dziewczyny czy nadal zdarzają się Wam dni w których boli Was brzuch tak jakby na @ ? Mnie cały dzień tak wczoraj bolał i nawet 2 nospy max nie wiele pomogły... zgupiałam bo nie mam plamień ani nic takiego...
    Tak i to jest normalne, mi gin zalevila, zeby w takich sytuacjach brac 3 nospy dziennie przez 3 dni, zeby organizm wysycil sie lekiem a on nie jest szkodliwy dla dzidziusia.

jovi81 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Tak i to jest normalne, mi gin zalevila, zeby w takich sytuacjach brac 3 nospy dziennie przez 3 dni, zeby organizm wysycil sie lekiem a on nie jest szkodliwy dla dzidziusia.
    Dziękuję Ci Kochana - uspokoiłaś mnie trochę :) takie bóle od lat kojarzą mi się tylko ze zbliżającym się krwawieniem więc jest to bardzo kiepskie uczucie zwłaszcza że biorę globulki dopochwowe i cały czas coś tam ze mnie wycieka... brrr
    Dobrze robisz z tym urlopem jutro - i tak byś nie potrafiła funkcjonować w pracy

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga, tak mi przykro... :(

Jagoodka, nawet jeśli faktycznie coś jest nie tak, to twoje łzy i stres nic nie zmienią. Zresztą jak to ktoś wcześniej napisał - czasem lekarze mówią, że dziecko urodzi się z ZD, a potem rodzi się zdrowy dzidziuś. Jutro będzie dobrze, zobaczysz :*

Mnie dziwne myśli dopadają za każdym razem jak komuś mówimy. Jeszcze to we mnie siedzi, że a nóż za dwa tygodnie po usg będzie trzeba wszystko odkręcać... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 09:53

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam groszki! Poszukuję takich pajacyków;p Odsprzedaj mi:P:P:P Jest piękny!
    verynice wrote:
    Muszę się Wam pochwalić :) Dzisiejszy łup :D Kolorystycznie uniwersalny...ten zielony ma kokardki na rączkach - więc dziewczęcy, a jak się je odpruje to typowo chłopięcy :)

2hhehj8.jpg

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa przykro mi. A ty Jagódko bądź dzielna. Wiem ze jestem "mądra" bo u mnie bynajmniej jak narazie wszystko ok i nie stracilam jeszcze dziecka i nie moge nawet sobie wyobrazic jaki to jest bol i zal, ale na[rawde i szczerze szkoda mi wszystkich kobiet ktore pragna miec dzieci ale cos idzie nie tak...

uanndqk36vjen8uu.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań genetycznych... Ja bardzo chciałabym je zrobić.
    Moja kuzynka chodzi na NFZ, ma 22 lata, nie ma obciążeń genetycznych i miała wykonane badania za darmo.
    Moja przyjaciółka chodzi prywatnie i miała wykonane badanie w ramach normalnej wizyty.
    Mi moja gin powiedziała,że niestety mi się nie należą... Zapytam drugiego, tego co mnie prowadzi... Ale jestem w 10tyg, wizytę mam w 11 (10+4) i jak dotąd nigdzie nie kazał mi sobie zaklepywać terminu... Martwię się...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ