X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dawaj znać jakby co, będziemy kciuki trzymać (mimo nienawiści :P)

Raczej ta mała wredotka się drażni z mamusia. Maz się śmieje ze nie chce mieć brata dlatego będzie mnie męczyła na koniec jak najmocniej by mi się odechcialo drugiej ciazy ;)

verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Nie nie nie. Ty, ja, verynice i karm3lka rodzimy po świętach! Kurde, cieszę się z każdego nowego zdrowego dzieciaczka, ale jak kolejna październikowa urodzi przed nami to chyba się wścieknę :|

Mam dokładnie takie same odczucia jak ty! W lep juz dostaje...:(

karm3lka lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dużo tych wizyt co nie ? :P każda liczy na jakieś postępy a tu nic :P
    Stardust radzę się uzbroić w cierpliwosć bo się wykończysz :P
    Ja już się pogodziłam że przeskoczę na wrześniówki :P no chyba że moje dziecię zaskoczy mnie jeszcze dziś :P a Ruchliwe to takie ... :O kopie jak szalona/

verynice lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jeszcze jedna czy dwie rodzące i stardust będzie zabijać wzrokiem przez forum :) hahaha
    albo będę wysyłać smsy z pogróżkami.. Pamiętajcie, że mam Wasze numery... sasasasa 11icon_devil.gif

justyna14, betinka, dba, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Patu coś mi się wydaje, że pójdziesz w moje ślady :)

No właśnie ja nie miałam żadnych oznak zbliżającego się porodu! Żadnych skurczów, żadnego przeczyszczania, kompletnie nic!

A jeszcze najlepsze 2 godz po porodzie poszłam pod prysznic i byłam na siku :)
    A teraz w ogóle nie czuję żadnych bóli poza szwami, które ciągną.
    A najlepsze, że moja mama miała identyczne porody.

Nie strasz identycznymi porodami bo mama moja mnie urodziła w 37 tygodniu. Po prostu odeszły jej wody bez zapowiedzi. Ale skurcze zbyt słabe i miała wywolywany. A myślę ze do wieczora ucichnie wszystko ale zobaczymy ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, no chamstwo no! Nie dość, że nic Cie nie bolało, nie stresowałaś się czy to już czy jeszcze nie, urodziłaś migiem, nie było kupy, to jeszcze przed terminem, a teraz już nie pamiętasz, że rodziłaś :P Po prostu chamstwo :P A tak serio to tylko pozazdrościć Ci takich przeżyć i maluszka na świecie :)

verynice, karm3lka, nenka, Tysia87, Diabla85, RewolucjaSięDzieje, pestka, ofcooo, kark, afrykanka, Gosia19 lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Za to ja można powiedzieć, że "odliczam" do tego 2 w postaci obiadów :D Co dzień jest coś, czego nie będę mogła w jeść karmiąc :P
    Miałam już krem pomidorowy, ostre leczo, bigos, gołąbki, pizzę z marketu, fasolka po bretońsku, dziś jedziemy gdzieś na obiad (i zamierzam zapolować na zupę cebulową lub czosnkową :D), a jutro powiedziałam mężowi, że będą vifonki a na drugie kebab :D
    Hahaha, Kochana, ja to samo! Wcinam zakazane ;) Tylko ostatnie mięsko w piątek zjadłam i od wczoraj dietka bezmięsna, np. zrobiłam chicken curry indyjskie, ale zamiast czikena była ciecierzyca :) Dzisiaj na śniadanie jajecznica ze szczypiorkiem i sałatka z pomidorów z cebulką, na obiad pierożki leniwe z bitą śmietaną i malinami, jutro chyba placki z cukinii z sosem czosnkowym i salsą wjadą. Jacie, jak się czujesz z tym, że już za 2 dni rewolucja???

ofcooo, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś piłkę wyciągnęłam i krece sobie co jakiś czas kółeczka biodrami na niej oglądając telewizje :) może to coś ruszy bo sex nic nie daje...

justyna14 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne fotki dzieciaczków!!

Diabla, to Tobie wody odeszły siup i zaraz rodziłaś?
    Jejq żeby i u mnie genetyka zadziałała!!!

Paula, wychodzicie już ze szpitala???

Ja czuję że urodzę parę dni przed terminem, chociaż mój mąż twierdzi że 13tego w terminie haha...Chociaż skurczy jako takich brak, jedynie czasami bóle a'la miesiączkowe...
    Liczę że wody mi siup chlusnął, tak zebym wiedziała na 100% ze sie zaczęło hahaha

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jedyne co mnie w ciąży męczy to nuda :) wczoraj już nawet zgaga ustąpiła, dzięki za rady :) pomogło

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja to dziś piłkę wyciągnęłam i krece sobie co jakiś czas kółeczka biodrami na niej oglądając telewizje :) może to coś ruszy bo sex nic nie daje...
    seks chyba tylko w przypadku abstynencji coś skutkuje, bo jak ktoś całą ciążę się bzykał to wątpię że nagle coś przyspieszy. Ja po seksiku nawet żadnych większych skurczy nie odczuwam.

7w3d 💔
  • nenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Piłka pomaga jak mam się na niej bujać

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    u mnie piłka już jest w ruchu od kilku dni, <3 też (aż mąż mi dziś odmówił :P) i nadal nic. Chyba rzeczywiście im bardziej się chce tym później to będzie:P

karm3lka lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust,verenice ja też zacznę zabijać postami i słać smsy z pogróżkami jak zaczną październikowe mamy się rozpakowywać.Ciaża słonia trwa około 21 miesięcy,a że ja się czuje i wyglądam jak słonica to by wiele tłumaczyło czemu mi się na poród nie zanosi:-)

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię też uparte 4 dni do terminu a tu nic

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Kama ja wlasnie tez cuduje a to moje bobo nic!
    Gdzies wyczytalam ze taka ospalosc moze byc spowodowana zoltaczka a my ja ciagle mamy.

Mam nadzieje ze jak go jutro zwazymy u pediatry to sie nie wystraszymy ;(

kochana moja córcia tez taka była :) pisąłam nawet wczesnienj o tym ze jakbym dzidziola w domu nie miała :) też ja budziłam co 5 h na jedzenie, powiedzmy ze diabełka pokazała w pozniejszym etapie za to :D

deidre lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust, tysia i quatrion zatem pozostaje Wam bieganie po schodach, słyszałam, że to pomaga :) która pierwsza zaczyna?

Tysia87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nudziło, a że nie najlepiej się czuję na jakikolwiek ruch to zasiadłam do maszyny. Wyszło małe, tak na 56 i chude, więc nie może gruba się urodzić :P

Tadam! Rampers fioletowo-brokatowy :P
    2dvkhn9.jpg

justyna14, Io, Ewi25, verynice, Diabla85, BlackLuna, betinka, Tysia87, nenka, JagoodkaK, dba, K_A_M_A, ofcooo, kark, stardust87, afrykanka, Gosia19 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - było mi bardzo Milo ze piszecie do nas i interesujecie się co słychać także nie masz za co przepraszać.
    Co do ściągania pokarmu to ja odciagam tyle ile potrzebuje do karmienia bo nie mam cierpliwości zeby ściągać więcej. Ogólnie moje piersi SA monstrualnie wielkie. Każda jest wielkości mojego dziecka. ;)
    A u nas w szpitalu jakiś wysyp noworodków. Dzisiaj to juz chyba czwarty się rodzi.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mi się nudziło, a że nie najlepiej się czuję na jakikolwiek ruch to zasiadłam do maszyny. Wyszło małe, tak na 56 i chude, więc nie może gruba się urodzić :P

Tadam! Rampers fioletowo-brokatowy :P
    2dvkhn9.jpg
    fipsik a ja potrzebuje sukienki na wesele na październik:) jak już Ci się tak nudzi i masz takie zdolności manualne to może podeślę Ci wymiary i materiał ?:)

7w3d 💔
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ