Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.no zaczynamy wrzesień,więc teraz worek z bobasami wrześniowymi otworzy się na dobre:-) Zycze nam wszystkim,zebysmy zamknęły się w tym wrześniu i żadna nie turlala się jeszcze w październiku:-)
A mnie już nawet sąsiadzi zaczepiajątoczę się z psem,a sąsiadka to pani jeszcze nie urodziła?nie no,urodziłam,tylko pilke dl kosza wsadziłam pod sweterek dla zmyłki.....czy ludzie nie rozumieją,że to wkurza
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Dzień dobry
Powodzenia dziewczynki na dzisiejszych ccbędziecie miały już swoje maleństwa przy sobie
Wrzesień się zaczął wiec teraz to już nie przelewki nie da się wykręcić i każda czeka poródpewnie się posypie ładnie za chwile
ja się chyba nigdy w życiu niczego tak nie bałam jak teraz
Szonka remont na Madalinskiego mają skończyć do końca września wiec jak cos możesz przytrzymać dzidzia do października -
Tysia87 wrote:Hej.no zaczynamy wrzesień,więc teraz worek z bobasami wrześniowymi otworzy się na dobre:-) Zycze nam wszystkim,zebysmy zamknęły się w tym wrześniu i żadna nie turlala się jeszcze w październiku:-)
A mnie już nawet sąsiadzi zaczepiajątoczę się z psem,a sąsiadka to pani jeszcze nie urodziła?nie no,urodziłam,tylko pilke dl kosza wsadziłam pod sweterek dla zmyłki.....czy ludzie nie rozumieją,że to wkurza
a jak pytali o samopoczucie, a ja mówie że wszystko świetnie, że jesteśmy gotowi i w sumie porodu się nie boje (jeszcze) to znów wielkie oczy. Akurat my z T decyzje o dziecku podjeliśmy świadomie, przygotowywaliśmy się 8 miesięcy więc nie rozumiem czego tu się bać.
Tysia87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Dzien dobry
witam sie juz z domku
Wczoraj uprosilam polozna zeby wypisali nas do domu mimo ze nie minelo pelne 48 h.
Ja sie czuje dobrze mely tez.
Pierwsza nocka ciezka bo tylk chwile spal w lozeczku. Nejlepiej mu u taty na klaciewogole jest tatusina przylepa.
Ciezko nam go odlozyc bo bardzo domaga sie uwagi i poki co jestem uwiazana. Strasznie czesto je
Cycki mam potanione i bola ale caly clzas karmie. Pokarm jest i chyba mu wystarcza.
Kuska co karmienie hahaha.
Pobieznie was nadrobilam i powiem tak... Skoncza sie ciazowe dolegliwosci to sie inne zaczna haha
Ale serio to wspolczuje Fipsik tej koncowkijeszcze teoche i oby bylo lepiej!
Powodzenia tym ktore juz niedlugo maja cc i tym co porod lada chwila zaskoczy.
Bede starac sie tu zatgladac jak tylko bede mogla!
P.s. t pojechal ogladac dom a ja czekam na polozna
Aaai do mamus po cc... Tez macie robic sobie w domu zastrzyki w brzuch???
I jak dlugo krwawilyscie? Wogole jak rany sie goja? Juz normalnie funkcjonujecie?magdzia26, aleksa.wawa, kark, Tysia87, Patu, deidre lubią tę wiadomość
-
czesc mamusie
Akuszerka super opisalas swoj porod, az sie wzruszylam i jednoczesnie podziwiam Ciebie, bo sie wycierpialas troche. najwaznieksze, ze maluszek i mamusia zdrowi juz w domku. Filipek jest przeslodki
Wlasnie mysle o doti i jovi co u nich. Mam nadzieje, ze w miare mozliwosci sie odezwa do nas.
Wrzesien sie zaczal i moj suwaczek poakzuje 36 tygodni
Zapytam jeszcze raz czy ktos moze kupowal hustwko-bujaczke z firmy" 4 moms"model mamaroo, lub moze slyszal opinie na ten temat?akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:Czesc dziewczyny
trzymam kciuki za cesarki i czekamy na dobre wieści:-)
Akuszerka tyle przeszlas a twój opis w całości brzmi tak ze opisujesz najpiękniejszy dzien w swoim życiu! Mimo tego bólugratuluje ci wytrwałości i synka jest uroczy:-)
Co do teściowej ja do mojej nic nie mam ale w sobotę wpadli na kawę i gadka szmatka jak to zawsze i pyta sie o moja świadkowa ktora tez jest w ciazy tyle ze termin ma na luty wiec jej mowię ze tez biorą slub cywilny teraz 27 września i ze bede jej świadkowa:-) i ze myslalam ze mały urodzi sie na końcówce sierpnia to bede miała miesiac czasu zeby dojść do siebie no ale zapowiada sie ze bede miała mnieja ona do mnie ze to musimy zabrać dziecko ze sobą na slub !!!! Ja pierdole miesięcznego bobasa mam ciagnąć na slub w prawdzie cywilny dla 50 osób ale z orkiestra itd. !!!!
Pytam jej dlaczego? A ona ze przecież bede karmić piersią, na co ja ze poda sie małemu butle i tyle ze nie bede go ciągnęła ze sobą i ze w szpitalach tez dokarmiają butla a ona ze tak ale wiadomo ze pokarm matki najlepszynosz qurwa wiem o tym.
Także chyba poprosimy moja mamę zeby przyjechała 40 km i z małym została i nie zamierzam sie nikomu tłumaczyć z tego ze nie bede karmić piersia a juz na pewno ciagnąć kilkutygodniowego dziecka na slub hahaha
A tak poza tym to w nocy poce sie jak swiniak, moj przykryty kołdra po uszy a ja cała mokra tez tak macie?
Aaa no i mamy tez wyczekany wrzesień -
ja wam powiem dziewczyny że nigdy nie zachwalałam żadnego szpitala ale jeden napewno mogę pomimo że jest w innym województwie niż ja mieszkam ale byłam tam operowana. To szpital w warszawie na Szeserów, to wojskowy szpital. I powiem wam że personel bomba, opiekowali się niesamowicie a lekarz jeszcze lepszy, mistrz w swojej dziedzinie
leżałam 11 dni a nawet za bardzo tego nie odczułam bo taka była miła atmosfera.
Teraz zobaczę jak się prezentuje szpital w Lubelskim -
justyna14 wrote:iwo_na nom, 1 września i może być niezły bum
-
Witam
Paula dobrze że już w domku jesteś
Akuszerka po przeczytaniu twojego opisu porodu spodziewałam się na końcu zdania: nie chcę więcej rodzić a Ty piszesz ze możesz co rokuMega dzielna byłaś
Trzymam kciuki za dziewczyny które mają dzisiaj cc
Ps. zauważyłyście że odkąd nie ma naszych nadwornych gaduł Puli i Kamy to produkcja postów jakaś mniejszaale to pewnie też dla tego że już dużo mam ma swoje dzieciaczki i wiadomo że teraz każda ma mniej czasu
Zapowiada się piękny dzień a mi jak zwykle ostatnio nie chce się nigdzie wychodzićZrobiłam się strasznie leniwa najchętniej to bym spała lub leżała na sofie przed TV.
Aha Afrykanka ja byłam bardzo napalona na ten bujaczek mama roo ale póżniej stwierdziłam że jednak sporo kosztuje i póki co się wstrzymam, niestety nikt z moich znajomych go nie miał więc nawet nie wiem jakie są opinie, jedyne co zostaje to poczytać w necie na ten tematakuszerka89, afrykanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAkuszerka,szacun...
podziwiam ..a synka masz prześlicznego!
Paula fajnie,ze dajesz dzielnie rade
Chyba z poczatkiem wrzesnia tak jest, tzn ja czuje sie taka leniwa i nic mi sie nie chcesiedze bezczynnie i gapie sie w moniutor
najchetniej poszlabym spac
akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Paula ja zamiast w brzuch kuje sie w rece ale pewnie dostalas cos na podobie albo i sama clexane ktora tez sie robi w brzuch ale mi pozwolili w reke bo w brzuch sie balam
co do rany ja mam powiklania i czekam na decyzje od lekarza co dalej (ale to nie kazdy musi miecja mam po prostu takie "szczescie") ale funkcjonuje juz normalnie tylko czasami jak za duzo kp pochodze to mnie rwie.. a dochodzilam.do siebie tak ok 10dni tzn wtedy przestalo mnie bolec przy kichaniu smianiu sie czy kaszleniu
a krwawie do tej pory ale teraz juz baaaardzo malutko i zastanawiam sie czy to dobrze czy zle ze juz sie konczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:15
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
stardust87 wrote:Powiem Wam że coś wTym jest -pogoda? Ciśnienie? Byłam na tym KTG przed chwilą w moim szpitalu to położna mówi że urwanie głowy mają - 3 porodowki na raz zajęte co się prawie nigdy nie zdarza, a 2 z tego się cc pewnie skończą bo duże maluchy. Także obym dziś nie rodziła bo nie miałabym gdzie.
kark lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Tysia87 wrote:Hej.no zaczynamy wrzesień,więc teraz worek z bobasami wrześniowymi otworzy się na dobre:-) Zycze nam wszystkim,zebysmy zamknęły się w tym wrześniu i żadna nie turlala się jeszcze w październiku:-)
Doskonale wiem co czujesz, ja właśnie wróciłam z rozpoczęcia roku, byłam w dwóch klasach nawet nie będe liczyć ilu osobom musiałam odpowiadać na pytania typu: to ty jeszcze nie urodziłaś ?? Jeszcze ?? A może pomyliłaś się i masz bliźniaki ? To już chyba końcówka ? Byłąm pewna że już dawno urodziłaś ? A ja miałam już dzwonić z gratulacjami itp, itd. Nie mówiąc już ze zostałam obmacana po brzuchu przez zupełnie obcą mi kobietę na korytarzu. -
magdzia26 wrote:Szonka remont na Madalinskiego mają skończyć do końca września wiec jak cos możesz przytrzymać dzidzia do października
no way, do października to ja się bujać nie będę
magdzia26, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:ja wam powiem dziewczyny że nigdy nie zachwalałam żadnego szpitala ale jeden napewno mogę pomimo że jest w innym województwie niż ja mieszkam ale byłam tam operowana. To szpital w warszawie na Szeserów, to wojskowy szpital. I powiem wam że personel bomba, opiekowali się niesamowicie a lekarz jeszcze lepszy, mistrz w swojej dziedzinie
leżałam 11 dni a nawet za bardzo tego nie odczułam bo taka była miła atmosfera.
Teraz zobaczę jak się prezentuje szpital w Lubelskim
Ja też kiedyś leżałam na Szaserów, i bardzo dobrze wspominam ten pobyt. Lekarz mi nawet tam powiedział, że oni mnie jak córkę traktują. W ogóle bardzo kompetentni i życzliwi lekarze tam pracują. -
justyna14 wrote:mówiłam, że we wrześniu to tak będzie, najgorętszy okres na porodówkach
wykluja się wszystkie Bożonarodzeniowe dzieciaczki i zostaną te sylwestrowe
Majeczka2014, justyna14 lubią tę wiadomość