X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam, byłam z synkiem na rozpoczęciu, 1,5 godz tylko a ja miałam wrażenie jakby to o wiele dłużej trwało. Czuję się jak staruszka :D
    No i moje dziecię dostaje oficjalne pozwolenie na wyjście ;) Jestem z niego dumna, że posłuchał mamusi i został w brzuszku :D
    Jak siedziałam w klasie to dostał czkawki i jakoś nie umiałam się skupić na tym co Pani mówiła ;)
    Odebraliśmy elementarz, książki do angielskiego mają być do tygodnia :) wszystko za darmo, jedyne co to po zakończonym roku książki oddajemy. Ale w sumie to dobre rozwiązanie, bo nie będzie kłopotu z nimi :)

magdzia26, akuszerka89, afrykanka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    STRADUST jezeli chcecie iść na dwie godzinki to nic w tym dziwnego ludzie i tak zaczynaja sie bawić dopiero wieczorem ale u mnie taka sytuacja ze ja jestem świadkowa nie moge iść tylko na dwie godzinki i jeszcze w tym czasie zajmować sie maluchem zamiast troche pomoc z kwiatami czy z czymś, poza tym to nie rodzina tylko kolezanka. Druga sprawa to to ze z moim mężem jesteśmy spragnieni tańców i zabawy wiec to dla nas świetna okazja. A co do Ciebie to do rodziny w ogóle nie obawiałabym sie zabrać dziecko :-)
    ale kochana, ja broń Boże nie mówiłam tego jako opozycję to Twoich planów. Tylko chodziło mi o to, że zawsze ktoś się wtrynia :P Jakbyś powiedziała, że chcesz malucha zabrać to znalazłby się ktoś kto by powiedział, że nie powinnaś :P

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Powodzenia dzisiejszym rodzącym :)

Ja dopiero wstałam, szok. Do tej pory budziłam się wcześnie rano i spać nie mogłam. Noc rzucająca się po łóżku, aż mąż poszedł spać na kanapę. Biedny do pracy przecież musiał iść. Ciśnienie 131/81. Utrzymuje się, także muszę sobie teraz mierzyć ze 3 razy dziennie :/ Mój mąż wieczny optymista stwierdził, że skoro podniosło mi się nagle o 20 jednostek to zapewne podniesie się jeszcze i nici z zawodów psich w niedzielę i że pewnie w szpitalu wyląduję :/ Mówi, że przecież ciśnieniomierza nie wezmę na trasę do lasu :P Wsparcie pierwsza klasa. Niech się takie utrzymuje przedgraniczne, ale kurcze już niech nie rośnie :/ Ze 2 tygodnie chociaż muszę się jeszcze kulać, a wolałabym w domu niż w szpitalu. Po porodzie to już i tak mam zapowiedziane, że wróci do wysokich wartości.

Patu dobrze, że już lepiej. Ale jak znów się źle poczujesz, to lepiej jedź na izbę. Żebyś od ucisku zapalenia nie dostała jak ja.

juz mialam zapalenie żołądka 3 stopnia, ciągnęło się i ciągnęło, o nie, nigdy więcej. wiec jak takie wymioty wrocą to na pewno pojade.

któras pisała o prezencie- jest taka tradycja ze maz kupuje zonie prezent za urodzenie dziecka. moze o to chodziło :)

Paula, ale sie ciesze ze juz w domu :)powodzenia życze więc!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to tylko pozazdrościć ja sobie nie wyobrażam poloznej lecacej z tostem w środku nocy ;) no ale może cuda się zdazaja :D

Paula55 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu nie słyszałam o takiej tradycji... hmmm musze uświadomić swojego P o tym :P
    Bo jak tradycja to tradycja trzeba ja pielęgnować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:56

betinka, JagoodkaK lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezent za urodzenie dziecka? Mój pewnie podpaski mi kupi jak się skończą :P

magdzia26, verynice, justyna14, mycha89, JagoodkaK, afrykanka, BlackLuna, Tysia87, pestka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam hostorie porodowe na tvn style. Jest kobieta, która jest w drugiej ciąży, w pierwszej serce dziecka przestało bić 2 dni po terminie porodu... Kur., jestem zła, że to włączyłam, bo teraz siedzę i ryczę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez slyszalam o tym,ale chyba rzadko kiedy w PL sie tak tradycjonuje :P
    Fipsik dobre!! :P, popros jeszcze w ladnym opakowaniu ;) hehe

magdzia26 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Moja jest dokładnie Sylwestrowa ;)
    Mój Olek chyba został poczęty dwa dni przed sylwestrem:)

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie ja na walentynki w tym roku dostałam słoik ogórków kiszonych żeby nie było z ładną kokardka :) i powiem wam ze to był najlepszy prezent walentynkowy jaki w życiu dostałam :D

Majeczka2014, dba, betinka, JagoodkaK, afrykanka, Ewi25, madiiiii, pestka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie poki co na szczescie nikt jeszcze nie meczy pytaniami i glaszczeniem brzuszka :) no jedynie moja chrzesnica raz czy dwa polozyla raczke na brzuszku,wiec 2latce wybaczam :)
    Domyslam sie,ze to moze byc niezle wkurzajace...

justyna14 lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaa mój to pewnie nawet nie słyszał o takiej tradycji więc sie nie nastawiam, bo jeszcze później rozczarowana awanturę zrobię, że nic nie dostałam :-P

atdci09kamv7205a.png
  • dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Prezent za urodzenie dziecka? Mój pewnie podpaski mi kupi jak się skończą :P
    muszę dzisiaj o tym mojemu powiedzieć :D może przyspieszy to kupno laptopa ;) dobra, nie mam co liczyć nawet na to teraz przy naszym braku kasy.
    Nie mogę się doczekać aż mechanik naprawi nam auto i będę go mogła sprzedać. Wtedy chociaż debet na koncie spłacimy.

• Patu Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Oglądam hostorie porodowe na tvn style. Jest kobieta, która jest w drugiej ciąży, w pierwszej serce dziecka przestało bić 2 dni po terminie porodu... Kur., jestem zła, że to włączyłam, bo teraz siedzę i ryczę :/

Oglądałam wczoraj. A co więcej chcieli zrobić cesarke w 38 ytyg chyba 37+3 dokładnie a
    Dziecko nie miało rozwinietych w pełni płuc i się przestraszylam kazałam małej siedzieć jeszcze co qjmniej tydzień i zabronilam mezowi myslec o seksie przez kilka dni

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamitki :)

Mamy w końcu długo wyczekiwany wrzesień :)
    Trzymam kciukasy za Jovi i Doti :)

Ahhh no i dziś zaczynam 39 tydzień! Marcel, cholero, wyłaź! :D

justyna14, magdzia26, mycha89, betinka, ofcooo, stardust87, karm3lka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    mnie poki co na szczescie nikt jeszcze nie meczy pytaniami i glaszczeniem brzuszka :) no jedynie moja chrzesnica raz czy dwa polozyla raczke na brzuszku,wiec 2latce wybaczam :)
    Domyslam sie,ze to moze byc niezle wkurzajace...
    mój chrześniak przykładał mi ucho do brzucha i nasłuchiwał dzidziusia - ma niecałe 2 latka - ale to było urocze:)

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wspólne konto, więc to tak jakbym sama sobie kupiła :P W sumie może i tak będzie, bo chcę po porodzie zmienić garderobę. Nie wracać do większości staroci noszonych sprzed ciąży tylko sobie jakieś ładne pokupować.

verynice, magdzia26, aleksa.wawa, JagoodkaK, afrykanka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Matko, aż mnie zmroziło :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mój chrześniak przykładał mi ucho do brzucha i nasłuchiwał dzidziusia - ma niecałe 2 latka - ale to było urocze:)

no wlasnie :) mega urocze :) nie dalo sie gniewac.
    Zuzia jeszcze do brzuszka mowila"No Maja wychodz" :P dobrze,ze jej sie nie posluchala bo to bylo o wiele wiele za wczesnie ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja też jestem spragniona zakupów i jakoś jak ostatnio popatrzyłam na moje ubrania sprzed ciąży to mimo, że nie miałam ich na tyłku tyle czasu to nie chce mi się ich nosić :-) tylko miejce trzeba bedzie zrobić na nowe rzeczy ;-P
    Fipsik wrote:
    My mamy wspólne konto, więc to tak jakbym sama sobie kupiła :P W sumie może i tak będzie, bo chcę po porodzie zmienić garderobę. Nie wracać do większości staroci noszonych sprzed ciąży tylko sobie jakieś ładne pokupować.

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ