Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Neluś, a moze to dobrze, ze jeszcze cie nikt nie odwiedza jak wkoncu przyjada/przyleca to po ciazy juz sladu nie bedzie, bedziesz jak modelka do tego doskonale juz poznasz swoje dziecko, aaaa no i masz dla nas teraz wiecej czasu ;-P
ja tam sie ciesze troche, ze mi się do szpitala nikt nie zwali, bo jest 70 km od nas, wiec moja mama już mi mowila, że poczeka az bede w domu, chociaz ona akurat mi nie bedzie przeszkadzacszkoda mi tylko, że moj mąż pewnie bedzie przyjezdzał codziennie ale jak bym była na miejscu to moze by wpadał kilka razy dziennie
przynajmniej nikt nie bedzie mnie w takim stanie ogladał, a cały ten czas bede mogła poswiecic małemu i podpytac o wszystko polozne
Nelus wrote:Aha zazdroszczę Ci ze mąż miał tyle wolnego, nie martw się na pewno dasz rade skoro synuś taki grzeczny. Mój mąż miał tylko 5 dni wolne a potem zostałam sama, jeszcze nas nikt nawet nie odwiedził bo rodzina mojego mieszka 6-12 h stąd a moja to 10h samolotem. Chciałabym żeby ktoś przyjechał czuje się samotna -
Znajdź różnice :p
38 tydz
7 dni po porodzie
Juz nie mogę doczekać się magicznego 6 tygodnia żeby zacząć ćwiczyć i w końcu potulic z mężemEwi25, stardust87, Karolaaa91, Kaarolina, Migotka22, BlackLuna, ofcooo, Beataa25, magdzia26, justyna14, Gosia19, nenka, betinka, JagoodkaK, aleksa.wawa, afrykanka, le'nutka, aswalda, EmiBam lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:Znajdź różnice :p
38 tydz
7 dni po porodzie
Juz nie mogę doczekać się magicznego 6 tygodnia żeby zacząć ćwiczyć i w końcu potulic z mężem
różnice znalezione, mniejszy brzusio, większe balonikiale i tak bardzo ładnie wyglądasz
Nelus lubi tę wiadomość
-
KarolaA niby fajnie ale cholernie tęsknię za rodzina, chciałabym się im pochwalić moja mała księżniczka a tu tylko skype pozostaje. W piątek robimy grilla na ogrodku wiec kilku męża kolegów wpadnie. Będą opijac. Myślicie ze jeśli wypije kieliszek szampana i potem raz na karmie mała butelka to nic się nie stanie? Jak dlugo po taki kieliszek może być jeszcze w mleku?
-
Kaarolina Krzyś już nie wygląda w ogóle jak noworodek, tylko jak rasowy niemowlak!
Śmiało jedźcie nad morze, będzie spać 24/dobę w takim świeżym powietrzu
Mnie mały potwór faktycznie ucisnął jakiś nerw, bo w nocy przekręcić się nie mogłam taki bólMąż musiał mnie zbierać.. Chciał jechać na izbę, ale pewnie by mnie zostawili na 3 dni
Wypiłam słodkie kakao i się ruszyła leniwie w inną stronę @ jedna.. Jeszcze trochę boli, ale przynajmniej mogę sama z łóżka wstać. Ocipieję przez nią
No jak Neli tak straciła brzuch w 7 dni to ciekawe co z moim się stanie heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:34
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:KarolaA niby fajnie ale cholernie tęsknię za rodzina, chciałabym się im pochwalić moja mała księżniczka a tu tylko skype pozostaje. W piątek robimy grilla na ogrodku wiec kilku męża kolegów wpadnie. Będą opijac. Myślicie ze jeśli wypije kieliszek szampana i potem raz na karmie mała butelka to nic się nie stanie? Jak dlugo po taki kieliszek może być jeszcze w mleku?
-
Neluś twój brzusio w 38 tygodniu nie byl wcale taki malutki, a po tygodniu prosze już prawie sladu nie ma, po 6 tygodniach to chyba nawet cwiczenia nie beda potrzebne
Nelus wrote:Znajdź różnice :p
38 tydz
7 dni po porodzie
Juz nie mogę doczekać się magicznego 6 tygodnia żeby zacząć ćwiczyć i w końcu potulic z mężem -
Nelus wrote:Super,40 min to niedługo. Teraz patrze ze on już ma 3 tyg! Jak to zlecialo
na zdjęciach wydaje się już bardzo duży
a jak często karmisz? Czy to normalne że moja potrafi jeść co godzinę nawet!? Jak mam jej uregulować czas na jedzenie? Można zwariować!!!
ale ma stale godziny jedzenia mimo roznych por zakonczenia konsumcji..bo jak to powiedziala Pani od laktacji wazna jest godzina rozpoczecia karmienia a nie zakonczenia
duzy duzy jest ale na wadze bardzo malo przybierajutro albo w pt mamy kolejne wazenie i az sie boje tego co uslysze..
A co do zdjec to zauwazylam ze brzuszek przemiescil Ci sie w cyckiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:37
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:Moj Maly od poczatku je co 3h.. bo byl na butli.. teraz mimo ze z cycocha je (chociaz butla nadal sie zdaza) to tez je co 3h tylko karmienie butla zajmuje do 20 min a cycochem do 40
ale ma stale godziny jedzenia mimo roznych por zakonczenia konsumcji..bo jak to powiedziala Pani od laktacji wazna jest godzina rozpoczecia karmienia a nie zakonczenia
duzy duzy jest ale na wadze bardzo malo przybierajutro albo w pt mamy kolejne wazenie i az sie boje tego co uslysze..
A co do zdjec to zauwazylam ze brzuszek przemiescil Ci sie w cycki
I co wolisz piersia czy jednak butelka wygidnuej? A to 40 minut to je bez przerwy czy odpoczywa trochę pomiędzy? Przewijasz go przed czy po karmieniu? Tez tak często kupkuje? Ja zmieniam i przed i po bo mała non stop jak pryka to jest kupa :p
Mi twój synuś spokojnie na 5 kg wygladatak jak fipsik pisze juz jak niemowlak!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:48
-
Nelus wrote:KarolaA niby fajnie ale cholernie tęsknię za rodzina, chciałabym się im pochwalić moja mała księżniczka a tu tylko skype pozostaje. W piątek robimy grilla na ogrodku wiec kilku męża kolegów wpadnie. Będą opijac. Myślicie ze jeśli wypije kieliszek szampana i potem raz na karmie mała butelka to nic się nie stanie? Jak dlugo po taki kieliszek może być jeszcze w mleku?
-
sms od Patu: hej, piszę do obu, bo nie wiem, która ma czas. Podjechałam wczoraj wieczorem na IP bo wkładka była co chwilę mokra i wolałam się upewnić. USG zrobili i wody na granicy normy, ale pęcherz zachowany. Więc powiedzieli, że albo pociekło bokiem nad spojeniem i samo się zasklepiło albo infekcja. Crp w normie, a posiew pobrali tylko muszę czekać na wyniki. Mała waży 2960 według usg. więc na swój tydzień dość spora dziewczynka. Rozwarcie między 2 a 3 cm. Szyjka po badaniu oczywiście krwawi. Pierwszy raz tak bolało badania. Jednak mój lekarz duuuuużo delikatniejszy. Na całym oddziale jestem sama. Za to porodówka pełna. Zatrzymali mnie na obserwację. Może jutro puszczą ale nie wiem. Pozdrawiam wszystkie wrześniówki gorąco. Powodzenia dla rodzących"
BlackLuna, afrykanka, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Cześć mamuśki:)
Gratulacje dla nowych mam
Tak czytam o waszych objawach i samopoczuciu i nie wiem czy ja jestem nie normalna jakaś czy co bo czuję się bardzo dobrzeŻaden kręgosłup mnie nie boli na siku wsatję tylko jeden raz w nocy, ból spojenia- nie wiem co to. Także póki co nic nie zapowiada porodu więc fipsik to pewnie ja będę tą ostatnią
Mam nadzieję tylko że moje dobre samopoczucie teraz nie odbije się ciężkim porodem... -
Nelus z tego co wiem to można kupić testery do wykrywania alkoholu w mleku
bo jednak te 12godz to tak podane szacunkowo a pewnie nie u każdej kobiety tak długo to trwa
Oby z Patu było wszystko dobrze...
Ja pół nocy nie przespałam, ciekawa jestem kiedy synek zechce wyjść, a nie tylko straszy mnieNelus lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:O! puszcze dzisiaj mojemu facetowi o godzinie 22giej ten poród Kossakowskiego niech sobie poogląda ile mnie to bedzie kosztowało