X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) widzę, gorąca noc na wrześniówkach. Trzymam kciuki za wszystkie rodzące :)

u mnie ciąg dalszy leżenia, dziś już ciśnienie nie przekracza 130/85 więc jest nieźle, oby się tak trzymało, bo nie chce wywoływania porodu, a jak wdać Olkowi się nie spieszy :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a Ty jak Gosia? jakieś zwiastuny?..

A gdzie tam ! Zero skurczy, zarąbiste samopoczucie, wody jak nie odchodziły tak nie odchodzą, czopu żadnego nie widać, no kompletnie czuje się jakbym nie była w ciąży... A jeszcze przecież wczoraj z mężem trochę poserduszkowałam i co ? i niestety po tym wszystkim ani jednego skurczu nie odczułam :) A u ciebie ? Coś się zapowiada ?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaczynam mieć durne sny. Śniło mi się, że potworek będzie taki wredny jak i ja i że zaplanuje (!) urodzić się zanim wrócą teście z zagranicy, żeby mieć im co wypominać pół życia. Że sobie zaplanowali wycieczki, zamiast przyjść do szpitala czy potem do domu ją odwiedzić. I że mleko dla tego głodomora będzie za słabe i od początku będzie trzeba gotować kaszkę mannę :P

Jak będzie uległa po ojcu to wyjdzie jak wszyscy będą mieli wolne :P

aleksa.wawa, JagoodkaK, akuszerka89 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Dzidzie śliczne, normalnie wam zazdroszczę i to jeszcze jak :)
    Neluś za dwa tygodnie nie bedzie śladu po brzuszku.
    A ten kossakowski dzisiaj to o co kaman? Bo ja nie jestem w temacie.

Dzisiaj mam dodatkową wizyte u mojego gina w związku z tym nieszczęsnym poniedziałkowym KTG.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i chyba ja się doczekałam rozstępów :/ włąśnie się ubieram i wylukałam na brzuchu z prawej strony 3 cieniutkie kreseczki różowiutkie :( czyżby to były rozstępy? wiedziałąm że po prawej mam większy brzuch bo mały ciągle leży po tej stronie... więc jednak genetyka robi swoje, brzuch mam taki sobie jak na końcówkę ciąży, przytyłam 8-9 kg (zależy kiedy się zważe rano czy wieczór po całym dniu jedzenia) a jednak pare rozstępów dostanę w prezencie :/ no cóż moja mama na brzuchu i piersiach też ma pełno rozstępów po ciążach ech...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema :)
    Trzymam kciuki za rodzące!!!
    Karola, zazdroszcze tego wypadu nad morze!
    Nelus ale mnie wbilo w fotel jak zobaczylam efekt brzuszka po 7 dniach! Ja tez tak chce!

Fotki wszystkich maluchow, przecudowne!

A u mnie taka zwała ze moj syneczek na tydzien przed porodem postanowil sie odwrocic glowką do gory gdzie praktycznie cala ciaze byl ulozony prawidlowo. Tego sie nie spodziewalam :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzzzzzu, jestem cała lodowata, pierwszy raz w ciaży mi zimno! Ze stresu :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, dasz radę!! :) Dziś Mati będzie już na świecie! Szok!

Ciekawe jak tam Mycha i Quatriona?
    A kark pochwaliła się zdjęciem synusia??

karm3lka lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Patu, może akcja porodowa się zacznie?

Neluś, kup bezalkoholowego szampana bedzie łatwiej hehe

Zabieram się za drożdżówę ze śliwkami, bo mąż wczoraj kupił to tzreba wykorzystać póki mam smaka i siły..

• hela Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa ale jaja!!!! I co teraz cc?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe sępy czekają na zdjątko Kajtunia :) :D

Z tego wszystkiego zrobiłam się mega głodna. Chyba dziś na obiad zrobię domową, spontaniczną pizze z kurczakiem gyros, kukurydzą, papryką, pieczarkami i cebulą. A na deser wykombinuję tarte z budyniem waniliowym, jagodami i galaretką jagodową :D mmmm już mi ślinka cieknie

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    no i chyba ja się doczekałam rozstępów :/ włąśnie się ubieram i wylukałam na brzuchu z prawej strony 3 cieniutkie kreseczki różowiutkie :( czyżby to były rozstępy? wiedziałąm że po prawej mam większy brzuch bo mały ciągle leży po tej stronie... więc jednak genetyka robi swoje, brzuch mam taki sobie jak na końcówkę ciąży, przytyłam 8-9 kg (zależy kiedy się zważe rano czy wieczór po całym dniu jedzenia) a jednak pare rozstępów dostanę w prezencie :/ no cóż moja mama na brzuchu i piersiach też ma pełno rozstępów po ciążach ech...
    Jeśli Cię to pocieszy to ja mam też całego jednego rozstępa pod brzuchem:-)a całą ciąże mialam gładki brzuch.moja kolezanka do konca nie miała,a dostała jak brzuszek zaczął spadać po porodzie.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    A gdzie tam ! Zero skurczy, zarąbiste samopoczucie, wody jak nie odchodziły tak nie odchodzą, czopu żadnego nie widać, no kompletnie czuje się jakbym nie była w ciąży... A jeszcze przecież wczoraj z mężem trochę poserduszkowałam i co ? i niestety po tym wszystkim ani jednego skurczu nie odczułam :) A u ciebie ? Coś się zapowiada ?
    No to witaj w klubie.ja dzis już odkurzyłam,zrobiłam pedicure,salatkę,a najlepsze jest to,ze zapomniałam,że jestem w ciąży i probowałam się na brzuchu położyć:-D kompletnie nie czuję się jakbym była w ciąży.....

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal w szpitalu. Franio ma żółtaczkę i trzeba go naświetlać. Normalnie płakać mi się chce!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski obecne i te co zaraz sie wykluja ;)
    My dzis mamy dzien na wysokich obrotach. T juz pojechal do pracy bo w miedzy czyasie musi jechac do szpitala bo ma wizyte u urologa przez te narki. W nocy chyba zaczal mu kamien schodzic :/
    Ja wczoraj wieczorem tragedia :( noga spuchnieta jaksalceson, glowa boli na maxa, cycki tak pelne ze az pekaja.... A ja sama z placzacym noworodkiem :(
    Ale synek w nocy wynagrodzil ten wieczor :)

Dzis byla polozna znow. Synek od ost wazenia (w pon) przybral 100 gram!! Juz wazy prawie tylke co po urodzeniu :)
    Pobrala mu krewke do badan.
    Bardzo sie boje zeby sie nie okazalo ze ma jadnak zoltaczke... Czekamy na tel ze szpitala z wynikami a t w pracy...

Moja rana podobno pieknie wyglada (o ile tak mozna o ranie powiedziec :P )

Laseczki dziekiza wszystkie rady!!! Nelus, Karola :*
    Karolcia zazdroszcze wam wyjazdu :) kozystajcie!!! Krzys jest boski i tak dojrzale wyglada :)
    Nelcia ty juz jestes laska znowu!! Ale masz cyce ;)
    Livka przeslodka :)

My sie musimy karmic teraz czesto... Nawet co godz zeby troszke zolc zeszla...

Brzuchatki czekamy na newsy o nowych akcjach porodowych :) zaraz sie okaze ze listasie skurczyla maxymalnie i skonczymy do polowy wrzesnia haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Aleksy to bez różnicy, bo i tak miała wskazanie do cc :)

Paula, trzymam kciuki za Tiagusia, żeby to cholerstwo żółte go ominęło. I za Twojego biednego T. Też się umęczy :( A mama chyba za tydzień przyjeżdża? Dobrze pamiętam? :)

Kurczę, chyba mnie ominie Enema dzisiaj :D Stresik mnie tak przeczyszczał, że ta wlewka chyba tylko by mnie zdezynfekowała ;)

PIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stardust87 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinko kochana mama juz w sob przylatuje <3
    O 12 w nocy T jedzie na lotnisko :)
    Uhh odpoczne troszke :)

A ty jak nastawienie na dzis? Twoj wielki dzien kochana :) czekamy na Matiego jak nie wiem co :)
    Strasznie za ciebie trzymam kciuki!!!

Ehh bardzo sie boje zeby nas do szpitala nie wrocili bo znow bede sama :( nie wiem jak bysmy to ogarneli teraz....
    Ja dzwigac nie moge. Auto ma T :( i jeszcze ludzi do pracy wozi. Wiec licze na dobre wiesci!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betinko kochana mama juz w sob przylatuje <3
    O 12 w nocy T jedzie na lotnisko :)
    Uhh odpoczne troszke :)

A ty jak nastawienie na dzis? Twoj wielki dzien kochana :) czekamy na Matiego jak nie wiem co :)
    Strasznie za ciebie trzymam kciuki!!!

Ehh bardzo sie boje zeby nas do szpitala nie wrocili bo znow bede sama :( nie wiem jak bysmy to ogarneli teraz....
    Ja dzwigac nie moge. Auto ma T :( i jeszcze ludzi do pracy wozi. Wiec licze na dobre wiesci!

Jejku, jak to miłoooooooooooo :* No stres mi się włączył nieprzeciętny, wypieki na twarzy, a reszta ciała lodowata. Głodna jestem już, chce mi się pić, a tu nie wolno aaaaaaaaaa! Mati się kotłuje, chyba go moja adrenalina napędza...

A mama już za 3 dni!!! Cudownie :) Oby Tiaguś sobie sam poradził z żółtaczką, trzymam za niego kciuki!

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Aleksa ale jaja!!!! I co teraz cc?

cc to i tak mam zaplanowaną na 12.09 wiec mi to rybka, ale mialam taki cichy plan ze jakby porod zaczął sie jednak wczesniej (niespodziewanie) i postepowal w miare dobrze to chcialam probowac sn... ehhh

• pralinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale że ta żółtaczka tak teraz 'wyszła'?
    Diabla, u Was też? Co ma na to wpływ??

Dziewczyny macie czasami takie dziwne 'szczypanie' w pochwie?

‹‹ 1890 1891 1892 1893 1894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ