Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust87 wrote:sms od Patu: hej, piszę do obu, bo nie wiem, która ma czas. Podjechałam wczoraj wieczorem na IP bo wkładka była co chwilę mokra i wolałam się upewnić. USG zrobili i wody na granicy normy, ale pęcherz zachowany. Więc powiedzieli, że albo pociekło bokiem nad spojeniem i samo się zasklepiło albo infekcja. Crp w normie, a posiew pobrali tylko muszę czekać na wyniki. Mała waży 2960 według usg. więc na swój tydzień dość spora dziewczynka. Rozwarcie między 2 a 3 cm. Szyjka po badaniu oczywiście krwawi. Pierwszy raz tak bolało badania. Jednak mój lekarz duuuuużo delikatniejszy. Na całym oddziale jestem sama. Za to porodówka pełna. Zatrzymali mnie na obserwację. Może jutro puszczą ale nie wiem. Pozdrawiam wszystkie wrześniówki gorąco. Powodzenia dla rodzących"
właśnie dotarłam do domu, ale widzę że już przekazałas info
Patu, trzymamy kciuki kochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:04
-
haha widziałam!pewnie, że by nie dali rady, pamiętajmy, że to tylko symulacja bólu i zapewne pierwszego okresu porodu, a gdzie jeszcze reszta? I powinien tam siedziec z 10 godzin żeby jeszcze czas go wymęczył nie tylko bóle
stardust87 wrote:A widziałaś jak się rzucał na łóżku? nie widziałam jeszcze ŻADNEJ rodzącej, żeby tak skakała, a tych "porodówek" i "położnych" się naoglądałam. Faceci nie daliby rady..stardust87 lubi tę wiadomość
-
Mama! Cyca!
Tak sobie teraz śpimy
Karolaaa91, Gosia19, ofcooo, hela, magdzia26, Kaarolina, nenka, Ewi25, Majeczka2014, Migotka22, akuszerka89, justyna14, betinka, BlackLuna, aleksa.wawa, K_A_M_A, verynice, afrykanka, Paula55, Beataa25, le'nutka, aswalda, anulka81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień Dobry
Quatriona, mycha życzymy powodzenia
Kaarolina Krzysiu jest cudownyi jeśli chcesz jechać nad morze to jedź. Zresztą ja po miesiącu też chce małą zabrać w daleką podróż, pewnie będzie ciężko ale na pewno jakoś damy radę
Nelus brzuszek extra, córcia cudna jak księżniczka... ehhh aż zazdroszczę
A propo Kossakowskiego to o 22 mój mąż ma obowiązkowy seans filmowyhmm, zobaczymy jak na to zareaguję
Dziewczyny !!!! Jesteście niesamowite. Dopiero 3 września a u nas już 16 dzieci? Łoohohoo! Szaleństwo na maksa !
Kaarolina, Nelus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:40
-
nick nieaktualny
-
No to u nas żeby nie było za kolorowo to podobno przewiałam sobie cyca, bo po nocy zrobiła mi się na jednym taka wybroczyna i teraz muszę traktować siebie jak bym miała zapalenie płuc:/ A jak tylko cyc zacznie boleć to antybiotyk i zakaz wychodzenia z łóżka. Ehhh, a było już tak pięknie... O 16,30 ma przyjść do mnie położna środowiskowa i obadać te moje cyce, ewentualnie da jakieś dodatkowe zalecenia.
Dziewczyny rodzące, jak sytuacja? Czekamy na wieści -
Nelus wrote:I co wolisz piersia czy jednak butelka wygidnuej? A to 40 minut to je bez przerwy czy odpoczywa trochę pomiędzy? Przewijasz go przed czy po karmieniu? Tez tak często kupkuje? Ja zmieniam i przed i po bo mała non stop jak pryka to jest kupa :p
Mi twój synuś spokojnie na 5 kg wygladatak jak fipsik pisze juz jak niemowlak!
ale wiadomo w nocy butla wygodniejsza
a co dojedzenia to zasypia i trzeba Go pobudzac by ssal ale to nie ma roznicy czy to cyc czy butla
a o kupkach to Ty mi nie wspominaj ho ciagle robi ja przebieram przed (zeby Go rozbudzic do jedzenia) i po.tez bo ciagle robi nawet w trakcie jedzenia
Krzys moze i wyglada na 5kg ale nawet swojej wagi urodzeniowej nie mial w piatek wazyl 3.5 i w ciagu tygodnia przybral tylko 60gram..Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
O rrrrrrrrany, się porobiło! Dwie rodzące aaaaaa! Jeszcze mnie wyprzedzą dzisiaj
Kurrrrrrrrcze, jaki mi się stres włączył, aż mnie w żołądku ściska na myśl, że będę dzisiaj miała swojego bączka na klacie....... Ale przynajmniej spałam lepiej niż wczoraj. A mojemu mężowi się śniło, że przyszedł do nas do szpitala, a Mati sobie siedzi i klocki układa
Dzidziunie śliczne, rosną jak na drożdżach!
Nelus, jestem w szoku, jak Ci brzuszek spadł! Niedługo jeszcze skóra się zregeneruje i nie będzie śladu po ciąży, niesamowite!Nelus, Gosia19, stardust87, magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
No to prosze nam tu focie Krzysia nad morzem wrzucać
zazdroszcze, że gdzieś jedziecie, ja w listopadzie bede chciała gdzies skoczyc:-)
Kaarolina wrote:Betinka dasz rade Nie stresuj sie malenka i oczywiscie kciukamy i czekamy na zdjecie Matiego
A My w drodze nad morze -
nick nieaktualny