Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi25 wrote:naprawde byłam pełna wiary że jeszcze tydzień i 3 dni do porodu i nie mam rozstępów to myślałam że mnie ominą a tu pod koniec wyszły...no cóż to nie tragedia jak bede miała pare
... moja koleżanka z pracy po ciąży ma rozstępy niedość że na brzuchu, na piersiach to i pod kolanami, na ramionach i na udach.
to ładnie musiała przytyć, jak pod kolanami i na ramionach skóra się jej rozciągała :-0 -
Tysia87 wrote:Betinka powiedz,że w ramach rekompensaty chcesz,w trakcie cc być wachlowana przez dwóch przystojniaków,trzeci ma Ci masować stopy,a czwarty robić masaż głowy:-)
Ale powiem Ci,że jesteś cierpliwa,bo ja jeden raz bym sobie przetlumaczyła jakby odwołali,ale drugi już bym była lekko wkurzona.wrzesień jest wysyp maluszków,a Ty i Mati jesteście tak samo ważni jak inni,którzy są w szpitalu
I mikrodermabrazję przy okazjiNa to kurna nie wpadłam
Kochana, lekarz mógłby mi też zrobić cięcie dzisiaj - dał mi wybór. Musiałabym leżeć na ogólnej sali bez dziecka i sama. A od jutra mam gwarancję pojedynczej sali, Mati będzie przy mnie, a i mąż będzie mógł z nami spać. To duży komfort. Więc skoro 39 tygodni czekałam, to dodatkowy dzień stwierdziłam, że mnie nie zbawiTylko kolejny dzień będą mnie wkurzać telefony i smsy, czy to już
No i mąż drugi dzień z rzędu odwoływał bez sensu kursy i szukał instruktorów na zastępstwa.
Tysia87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Kurde betinka co za lipa... Al masz racje.. Jeden dzien cie nie zbawi a skoro masz miec takie wygody to warto
Mati nie ucieknie
Co bym dala za mc .... Matko slina po kolana.
Musze zadowolic sie danio i bananem
Fipsik dawaj ta fote bo ja wlasnie ogladalam swoja blizne i nie widzeszwow wogole (wtf??? )
Sama skorka na zewnatrz,,
-
Paula55 wrote:Kurde betinka co za lipa... Al masz racje.. Jeden dzien cie nie zbawi a skoro masz miec takie wygody to warto
Mati nie ucieknie
Co bym dala za mc .... Matko slina po kolana.
Musze zadowolic sie danio i bananem
Fipsik dawaj ta fote bo ja wlasnie ogladalam swoja blizne i nie widzeszwow wogole (wtf??? )
Sama skorka na zewnatrz,,
Fipsik, tak tak, poka!!!!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Betinka ja jem normalnie. O suchym chlebie i wodzie bym padla
Moja szwagierka karmi juz 5 mies i od poczatku je dokladnie to samo co w ciazy,
Unika jedynie fast foodow i gazowanego,
U nas poki co brzuszek nie doskwiera. Moze za wczesnie.
Maly je i od razu wali kupe i baki
-
A wiecie czym ja się wkurzyłam? Bo mi zamiast ilość wód płodowych maleć to rośnie cholera jasna.. i tak:
- 04.08 AFI: 11,4
- 19.08 AFI: 17,7
- 29.08 AFI: 20,2
Toć jak Marcello ma tyle wód to ja się nie dziwię, że on nie chce wychodzić bo mu dobrze w brzuchu...justyna14, justyna14, karm3lka lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Betinka ja jem normalnie. O suchym chlebie i wodzie bym padla
Moja szwagierka karmi juz 5 mies i od poczatku je dokladnie to samo co w ciazy,
Unika jedynie fast foodow i gazowanego,
U nas poki co brzuszek nie doskwiera. Moze za wczesnie.
Maly je i od razu wali kupe i bakiW razie czego mam już niemiecki Sab Simplex!
Ewi, fakt, skurcze anemiczneTętno dziecku przy ruchach rzeczywiście mocno się podnosi, ale jak się nie kotłuje, to jest w normie, więc może po prostu tak ma?
Fipsik wrote:to ładnie musiała przytyć, jak pod kolanami i na ramionach skóra się jej rozciągała :-0
prawie 30 kg, przed porodem ważyła jakoś 55 a przed porodem 84 chyba a jest niska bo tylko 165 cm wzrostu. Strasznie to wygląda, bo na brzuchu czy piersiach jakoś się zakryje a w innych miejscach nie bardzo a tym bardziej w lecie na ramionach i pod kolanami. -
betinka wrote:Ewi, fakt, skurcze anemiczne
Tętno dziecku przy ruchach rzeczywiście mocno się podnosi, ale jak się nie kotłuje, to jest w normie, więc może po prostu tak ma?
nie wiem, jutro u lekarza się dowiem, mam nadzieje że taka jego natura i to nic poważnego. -
heh...wybaczcie, że nie na temat ale po prostu muszę to napisać..
nie ma to jak mieć inteligentnego męża
nie wiem czy to z racji zawodu, czy dlatego że ogólnie zaliczam go do "gatunku" "zatwardziały logiczny umysł" ale jego myślenie czasami przekracza wszelkie normy, a hasła są po prostu tak oryginalne jak żadne inne
np przed chwilą usłyszałam :
M: kotek wiesz ze jak ty byś teraz poszła popływać to technicznie rzecz ujmując była byś łodzią podwodna?
ja: misiek...widzę znowu genialna myśl cię naszła..
M: ej no ale to prawdatoć mała robiła by za kapitana statku
tylko kwestia gdzie by miała peryskop ?
ja: zapewne w ..... (możecie się domyśleć mojej odpowiedzi)
ach te chłopy nic dodać nic ująć
Edit: a nasze rodzące, jak na razie cisza w plenerzepewno odezwa się jak już będzie "po sprawie"
pozostaje nam trzymać kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 16:10
Fipsik, justyna14, Nelus, dba lubią tę wiadomość
-
Black Luna, normalnie się uśmiałam
Kurcze, tak, jak siedziałam, tak padłam, z mokrymi włosami. Stres ze mnie zszedł i się czuję, jakbym przeorała pole!
Właśnieeeeee, myślałam o co u dziewczyn, a tu cisza.BlackLuna lubi tę wiadomość
Pokażę jak ogolę bobra, nie będę straszyć nikogo sierścią :]
Paula jak nie masz szwów widocznych to zapewne właśnie masz te wewnętrzne, szew kosmetycznySuper sprawa .
Wkurzę się jak mi takiego nie zrobią, bo nawet moje psy po operacjach takie miałybetinka, Paula55 lubią tę wiadomość