X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ooo dzieki Fipsik za info haha :) czlowiek nawet nie wie czym go dziergali :)
    Ale serio rana pieknie wyglada :) jestem happy :)
    Paula, a jak ze wstawaniem z łóżka? Jesteś w stanie się sama podnieść?
    Próbuję sobie wyobrazic ból po cięciu, ale jakoś mi nie idzie :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fipsik, aż tak dobra pływaczką to ja nie jestem żeby w basenie na rekach chodzić :P

betinka, mowisz okna chcesz myc...cóż za duch walki :D

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlacLuna, może bym się poczuła jak 'normalna' ciężarówka przed porodem ;)

BlackLuna lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ja sama juz 4 h po cc wstalam. Bez pomocy. Pozna mi tylko pomogla majty i podklad zalozyc :)
    Dzis to smigam jak mloda łania. Wlasnie pranie wstawilam.
    Oczywiscie ze uwazam bo glupia nie jestem zeby skakac czy cos dzwigac ale robie doslownie wszystko.
    Moj T sie po mnie drze ze nie dam sobie pomoc i za prani napewno zjebke dostane haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z oknami na szczęście skończyłam! Wszystkie pomyte, NOWE firanki zawieszone :]

Paula wrzucę potem zdjęcie, no ale to blizna po 10 latach, więc świeża też inaczej wygląda. Ale jak będzie trzeba to dopłacę nawet za ten szew :] Pamiętam, że mi się super goiła, po 2 tyg spokojnie się kąpałam w wannie już, normalne gacie nosiłam. A te na wierzchu to drapią gacie, moczyć nie wolno, łatwiej się babrzą :|

betinka, BlackLuna lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, Fipsik, koleżka odkupił? :D

Paula, to mnie mega pocieszyłaś! Ja jeszcze będę miała ten Hyalobarrier, a po nim to podobno w ogóle jest ekspres w funkcjonowaniu.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod prysznicem normalnie sie kapie... I dzis polona tez mowila zeby normalnie ja myc w czasie kapieli.
    Wanny i tak nie mam wiec dupska nie wymocze :)

Ja sie okropnie balam wlasnie tej rany. A tu taka mila niespodzianka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja pod prysznicem normalnie sie kapie... I dzis polona tez mowila zeby normalnie ja myc w czasie kapieli.
    Wanny i tak nie mam wiec dupska nie wymocze :)

Ja sie okropnie balam wlasnie tej rany. A tu taka mila niespodzianka :)
    No właaaaaaaaaaaaaśnie! Chociaż trochę Ci wynagrodziło te męki porodowe!

• fabiola Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje się poradzić :( Od soboty męczy mnie biegunka, bóle krzyża i brzucha jak na okres nie wspomnę już o bólu krocza. Wiem że to niby wszystko normalne ale martwi mnie trochę ta biegunka. Nie wiem czy powinnam udać się do lekarza czy nie? Mam mętlik w głowie, nie chce wyjść na jakaś wariatkę co dostaje biegunki i od razu sieje panikę :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Dziewczyny potrzebuje się poradzić :( Od soboty męczy mnie biegunka, bóle krzyża i brzucha jak na okres nie wspomnę już o bólu krocza. Wiem że to niby wszystko normalne ale martwi mnie trochę ta biegunka. Nie wiem czy powinnam udać się do lekarza czy nie? Mam mętlik w głowie, nie chce wyjść na jakaś wariatkę co dostaje biegunki i od razu sieje panikę :(
    Możliwe,że Twój organizm oczyszcza się przed porodem,czasami tą stroną co u Ciebie,czasami tą drugą:-)tak czytałam ,ale ja jeszcze jestem przed porodem,to może coś więcej powiedzą Ci mamusie,które urodziły.myśle,że to nic niepokojącego,a wręcz przeciwnie,zwiastun zblizajacego się porodu:-)

fabiola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Możliwe,że Twój organizm oczyszcza się przed porodem,czasami tą stroną co u Ciebie,czasami tą drugą:-)tak czytałam ,ale ja jeszcze jestem przed porodem,to może coś więcej powiedzą Ci mamusie,które urodziły.myśle,że to nic niepokojącego,a wręcz przeciwnie,zwiastun zblizajacego się porodu:-)

Dziękuję za odpowiedz, uspokoiłaś mnie :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 a cb za te 5 dni kładą do szpitala że masz rodzić bo my jakoś razem na 13.09 miałysmy :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Tysia87 a cb za te 5 dni kładą do szpitala że masz rodzić bo my jakoś razem na 13.09 miałysmy :)
    W skrócie to tak termin z okresu mam na 13.09,ale ja dwa miesiące przed zajściem w ciąże poroniłam i mialam bardzo nieregularny cykl i mój ginekolog uparcie przez pol ciąży trzyma się terminu 8.09. Ale ja mu nie wierze,bk na ostatniej wizycie dzięki jego pomiarom wyszedł termin 25.09.......
    Więc ja Ewi25 będę się trzymała tego terminu co Ty.muszę zmienić ma suwaczku,ale już nie chce zawracać dziewczynom gitary o zmianę w tabelce,bo i tak mają kupę roboty :-) ale tak ogólnie jak już wszyscy wiedzą ja dotrzymam do Wigilii:-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam straszne problemy dziś z bbf, ciągle mnie wyrzuca, rozłącza, któraś z Was też tak ma? juz to zgłosiłam, nawet polubić lub zacytować nie bardzo co mogę wrrr ciśnienie mi tylko podnoszą niepotrzebnie

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 ja tak kiedys mialam ale to nie byla wina bbf tylko to wina przegladarki byla..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    W skrócie to tak termin z okresu mam na 13.09,ale ja dwa miesiące przed zajściem w ciąże poroniłam i mialam bardzo nieregularny cykl i mój ginekolog uparcie przez pol ciąży trzyma się terminu 8.09. Ale ja mu nie wierze,bk na ostatniej wizycie dzięki jego pomiarom wyszedł termin 25.09.......
    Więc ja Ewi25 będę się trzymała tego terminu co Ty.muszę zmienić ma suwaczku,ale już nie chce zawracać dziewczynom gitary o zmianę w tabelce,bo i tak mają kupę roboty :-) ale tak ogólnie jak już wszyscy wiedzą ja dotrzymam do Wigilii:-)

spoko kobito ;) na życzenie w tabelce jesteś już zmieniona na 13.09 :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie :)

Serdeczne gratulacje dla Czarnulki i Kark.

Nelus, Kama, Karolina, Akuszerka macie piekne dzieci, nic tylko calowac i tulic :)

Teraz sie zastanawiam czy ja widzilam zdjecie maluszka Pauli?

Oczywiscie zdjec nigdy za duzo :)

Betinka powodzenia jutro, az sama nie moge sie doczekac zeby zobaczyc Matiego :)

ja wczoraj caly dzien poza domem, zjawilam sie dopiero po 23 :) Nawet na wieczor zalozylam szpilki 10 cm do teatru:)

Jutro mam wizyte i jestem ciekawa jak moja kluseczka urosla, podejrzewam, ze juz ma 3 kg :)

Kto ma jutro wizyte?

K_A_M_A, Kaarolina lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki,

Co do ktg, to ja mam w tym tygodniu 3, bo niby ogólnie jest ok, ale a to początek zawysoki (ponad 200), a to jak dzisiaj z kolei za niski (poniżej 120).
    Tak więc Ewi, nie martw się, bo to może tylko dzisiaj takie podwyższone wyszło u Ciebie.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    spoko kobito ;) na życzenie w tabelce jesteś już zmieniona na 13.09 :)
    Tenkjuł wery macz BlackLuna.od razu człowiekowi lżej na sercu,bo porodu ani widać ani słychac:-)

BlackLuna lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, mamy ten sam termin:)

Upiekłam kruche ze śliwkami i budyniem, aż mam wyrzuty ze takie pyszne i w boczki mi pójdzie...Miałam nie jeść już słodyczy...O ile w ciągu dnia spoko nie muszę nic słodkiego zjeść, tak wieczorem ok 19 ssanie się włącza..

Tysia87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1894 1895 1896 1897 1898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ