X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki,a wiecie,że my wrześnióweczki produkujemy najwięcej postów na całym forum:-D normalnie przekupy z targu.Weszłam sobie na majówki 2015 i one biedne w stresie liczą betę,martwią się,skąd ja to znam.Tak mi się zrobiło smutno,że niedlugl zostane bez brzucha:-(
    Najlepsze,a raczej najgorsze w tym wszystkim jest to,że ja nadal mam na coś ochotę.mam jeszcze lody karmelowe,ale już mi tak niedobrze,że daruje sobie...

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziewczyny....chyba mam depresję...przedporodową :/

co sie dzieje kochana ? stres, nerwy ?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, rozwaliłaś mnie normalnie tym twoim "menu" :D ja takie miszungi w pierwszej ciąży robiłam :P osoby postronne patrzeć na to nie mogły bo je mdliło, a ja sobie robiłam "przekładaniec" np: jajko usmażone na szynce, na to buraczki wiórki a na to jeszcze śledź w śmietanie polane ketchupem :D i rozpływałam się nad rozkoszą tego smaku :D popijałam oczywiście pepsi :P

po ciazy zastanawiałam sie jak mi to w ogole przez gardło przeszło :P

dba lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wieccie co bylam na sr i jak mnie zobaczyly to polozne powiedzialy ze do poniedzialku jak donosze to bedzie cud

ofcooo lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    co sie dzieje kochana ? stres, nerwy ?

A jak powiem, że sama nie wiem o co mi chodzi to będzie to bardzo nienormalne?

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Co do jedzenia to ja w ciągu dwóch godzin zjadłam hamburgera własnej roboty,pól paczki chipsów paprykowych,śledzie w śmietanie sztuk 2,mleczko w tubie,czekolade schogetten cała,oczywiście do tego szklaneczka pepsi.i czekam kiedy mi tyłek rozerwie:-D

chipsy, w tej chwili oddała bym za nie wszystko :) lubie takie karbowane mniam :).. ja dziś opędzlowałam dwa cebularze, pierwszy raz w ciąży bo tak mnie ochota naszła i teraz mam zgagę :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka powiem Ci ,ze ja gorzej sie czulam okolo miesaica temu, ze wzgledu na bole plecow i jakch tam nadwyrezony miesien i ucisniety nerw. Po kilku masazach wszytsko wrocilo do normy i mnie plecy w ogole nie bola. Jak zaloze szpilki to lepiej chodze niz w balerinkach i do tego super sie czuje :) 4 godziny da sie wytrzymac, caly dzien to nie ma mowy.

Betinka zycze Ci powodzenia:) Zazdroszcze ze juz jutro bedziesz miala swoja kruszynke przy sobie :)

Co do jedzenia, to tez sobie dogadzam :) ale staram sie nie przesadzac, bo waga mnie dobija :)

Milego wieczorku kochane :) Maz w drodze do domu w koncu :)

betinka lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Tysia, rozwaliłaś mnie normalnie tym twoim "menu" :D ja takie miszungi w pierwszej ciąży robiłam :P osoby postronne patrzeć na to nie mogły bo je mdliło, a ja sobie robiłam "przekładaniec" np: jajko usmażone na szynce, na to buraczki wiórki a na to jeszcze śledź w śmietanie polane ketchupem :D i rozpływałam się nad rozkoszą tego smaku :D popijałam oczywiście pepsi :P

po ciazy zastanawiałam sie jak mi to w ogole przez gardło przeszło :P
    No ja dzisiaj sama siebie rozwaliłam.a wiesz jaki jest dobry śledzik z mleczkiem w tubie:-D Tak poważnie to tak mnie męczy po tej mieszance zgaga,ze już nie wiem co mam zrobić.no chyba te lody muszę zjeść:-D a czy którąś z was męczyła zgaga aż do wymiotów?

BlackLuna lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    hej wieccie co bylam na sr i jak mnie zobaczyly to polozne powiedzialy ze do poniedzialku jak donosze to bedzie cud
    Nenka ja to słysze od dwóch tygodni:-D że mam już tak nisko brzuch,że zaraz urodzę,a tu dupa blada.widocznie mój brzuch zejdzie do kolan i wtedy urodze

Ewi25, Fipsik lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u laryngologa, bo już 3 tyg chodzę z chrypką i obejrzał mi krtań i pierwsze o co spytał "Czy ma Pani zgagę?" a ja na to że mam i to masakryczną i to codziennie, aż mnie mdli :( tak pali przełyk...a on na to że to widać po mojej krtani... Eh...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Żadna po cc nie miała szwów rozpuszczalnych? :|
    Ja mam rozpuszczalne, przemywam ciecie woda z mydelkiem dla dzieci i osuszam papierowym recznikiem. Jeszcze petelka jest, nie wiem ile trwa to rozpuszczanie.
    Slyszalam o plastrach na S (wypadla mi nazwa z glowy) ale to pozniej jakos mozna jak sie dobrze zagoi.

relg2n0a1g998ci6.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    A jak powiem, że sama nie wiem o co mi chodzi to będzie to bardzo nienormalne?

nie migocia, to jest całkiem normalne, już końcówka i różnie kobiety to przechodzą jedne wpadają w niekończącą się euforie a inne się podłamują, ta burza hormonów na końcu tez wcale nie pomaga, przy pierwszej ciąży wpadłam w depresje 3 miesiące po porodzie...dobił mnie fakt, że walcząc z laktacja 2 tygodnie pełne bólu choć udało mi się to po tych trzech miesiącach pokarm po prostu wyparował z dnia na dzień..dużo daje wsparcie czy zrozumienie np męża, ale prawda taka ze znacznie więcej zależy od ciebie samej kochana, my tutaj możemy tylko wspierać dobrym słowem żebyś się nie dała bo to mija, a potem jest już tylko lepiej, ale Ty sama musisz w to uwierzyć.

Migotka22 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karkowe dziecię :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/414790c38aee.jpg

Ewi25, BlackLuna, Migotka22, turkawka, justyna14, nenka, Tysia87, magdzia26, hela, ofcooo, Fipsik, karolcia:)))), Paula55, betinka, afrykanka, aswalda, JagoodkaK, verynice, Kaarolina, dba, akuszerka89, Diabla85, aleksa.wawa, Gosia19, anulka81, K_A_M_A, Beataa25, le'nutka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a ja sobie teraz machnę pirozki z truskawkami na kolacyjkę :P

Edit:
    kark, jaki słodki śpioszek, wydaje się że to taka kruszynka maleńka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:06

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    a ja jeszcze nie mialam ktg. czy mam sie na nie zgłosić jeśli nie widze na razie nic niepokojącego?
    moja gin uważa, że jak dziecię się rusza to nie potrzeba. A położna ostatnio która mnie podłączała mówiła, że to KTG wcale takie fajne dla dziecka nie jest. I nie mówiła tego, bo jej się np. nie chciało podłączać - znam ja i ona bardzo pomocna, serdeczna i uprzejma jest. Więc możliwe, że prawdę mówiła..

ofcooo lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejuniu jaki Karkowy słodziak :D

BlackLuna ja wiem, ja to wszystko wiem...ale tak mnie jakoś wzięło :/
    Bo ja już bym chciała mieć to moje dzieciątko przy sobie, a wczoraj jak mi gin powiedział, że mam pozwolenie na rodzenie to taka panika mnie ogarnęła, że poradzić sobie z tym nie mogę

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja też mam depresję przedporodową. Cały dzień mogłabym leżeć na kanapie i gapić się w sufit. i płakać. ale u mnie to ze zniecierpliwienia.
    Tysia, ja to mam czasem taką zgagę, że aż mi się ulewa. Masakra.
    A co do menu, to ja właśnie wróciłam z mężem z Burger Kinga - co tam, że jechaliśmy ponad 40km, żebym mogła sobie go zjeść :P No i jeszcze pizza hut i ich pyszne lava cake :D
    Black ma rację, do mnie "rodzące" też się nie odzywały. Może jutro rano dadzą coś znać. Na razie tylko Kark mi foto przysłała, ale to już Wam wkleiłam.
    A co do brzucha to mój już się na udach opiera od 3 tygodni a też nie rodzę :P Ale oby u Ciebie nenka to właśnie była oznaka rychłego porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:17

nenka, Tysia87, BlackLuna lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny mam jeszcze takie pyt odnośnie Kossakowskiego...w programie pisze, że dzisiaj ma być odcinek "inicjacja" (ma sprawdzić jak działa tab. gwałtu serum prawdy i takie tam, ale o porodach nic)???

relganlikx65a1ud.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz doczekac sie nie moge tak mi ciezko juz a depreche to ja tez mam od kilku dni wszystko mnie wkurza a tak naprawde nie wiem sama co mi jest

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    To jest okey KTG itd. a chce jednak wywoływać poród?
    Co z głowką dziecka mówił coś, czy ma to wpływ jakiś aby wywołac poród?
    Chyba dlatego ze to pierwsze ktg pokazywalo spadki tetna dziecka. Dodatkowo mam podwyzszone cisnienie i opuchlizne. Chyba nie chce ryzykowac. Po malu sie oswajam z ta mysla. Tylko boje sie tego cewnika. A jesli chodzi o glowke to wg niego jest spora ale w normie i ona nie ma zadnego wpywu.
    Alez ten moj maluszek sie rozszalal. Od dwoch godzin ciagle daje w brzuszku. Jak nigdy. Mysle ze wyczuwa moje emocje.

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: