Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo dopiero poczatek września,tyle już urodziło,a ile czeka. Ja mam na wtorek zgłosić się do szpitala,będą 2 dni po terminie i ciąża wysokiego ryzyka,nie wiem czego mam się spodziewać,koleżanka leży już ponad tydzień i nic nie robią,każą jej czekać,więc nie wiem czy jest sens się zgłaszać
-
Moje malenstwo tez ma dni ze atakuje heheiwo_na wrote:Chyba dlatego ze to pierwsze ktg pokazywalo spadki tetna dziecka. Dodatkowo mam podwyzszone cisnienie i opuchlizne. Chyba nie chce ryzykowac. Po malu sie oswajam z ta mysla. Tylko boje sie tego cewnika. A jesli chodzi o glowke to wg niego jest spora ale w normie i ona nie ma zadnego wpywu.
Alez ten moj maluszek sie rozszalal. Od dwoch godzin ciagle daje w brzuszku. Jak nigdy. Mysle ze wyczuwa moje emocje.
Dzisiaj np. jest spokojniej niz wczoraj:) nie wiem od czego to zalezne:) no jak masz podwyzszone cisnienie to fakt..Ja musze do apteki podjechac je zmierzyc:)
Masz juz wszystko gotowe do szpitala?
Stardust, co Twoja polozna mowila na temat KTG? Ma ono wplyw na dziecko? -
A ja siedząc już nie mogę brzucha trzymać na udach, tylko między nogami
Albo w udach przytyłam, albo naprawdę brzuch się obniża.. Do tego ból krzyża i innych nerwów miednicznych. I nagle mogę dużo jeść. Oj, coś czuję, że faktycznie nie za długo pochodzę, bo z dnia na dzień coś nowego dochodzi i jest coraz gorzej
Byle do niedzieli wytrzymać..
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:A co to łupież Gilberta? Ogladacie kto poslubi mojego syna????? Haha
to takie zmiany na skórze, takie placki z drobniusieńkimi pęcherzykami, niby się tego nie leczy powinno samo zejść po 4-6 tyg.
I tu pojawia się problem bo przecież w tym czasie zdążę urodzić no i jak mi Małego na brzuchu położą to czy się nie zarazi? Martwię się... -
Fipsik... ale jaki brzuch?!?!?!Fipsik wrote:A ja siedząc już nie mogę brzucha trzymać na udach, tylko między nogami
Albo w udach przytyłam, albo naprawdę brzuch się obniża.. Do tego ból krzyża i innych nerwów miednicznych. I nagle mogę dużo jeść. Oj, coś czuję, że faktycznie nie za długo pochodzę, bo z dnia na dzień coś nowego dochodzi i jest coraz gorzej
Byle do niedzieli wytrzymać..

Kark, jaka słodka kruszynka
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Migotka22 wrote:i o czym jest? bo nie wiem czy wstawać z łóżka...
kurcze sorki ze nie odpisałam , ale zapatrzyliśmy sie w program
biedaczek wymiękł..na ok 8 centymetrze, a gdzie tam dwa ostatnie no i gdzie bóle parte
ale i tak szacun ze podjął się tego 
Edit: choć w porannym programie mówił ze on własnie przyszedł tam taki uśmiechnięty i z początku nawet żartował sobie przekonany, no że jak to on jest facetem i miałby nie dać rady ? ale po wszystkim stwierdził, że już nigdy nie nazwie kobiet kategoria słaba płeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 22:36
-
Ja wczoraj oglądałam na YouTube porody sn. Jak zobaczyłam nacinanie krocza, to podziękowałam mojemu dziecku, że jest takie wielkie i muszą je wyjąć przez brzuchpralinka wrote:Nie dał rady ehhhh przerazajace...
Chyba przed byl pelny nadziei ze wytrwa, a sam zerwal elektrody:/
Mam wiekszy stres od teraz...a Wy?
Fipsik, JagoodkaK lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
pralinka wrote:Nie dał rady ehhhh przerazajace...
Chyba przed byl pelny nadziei ze wytrwa, a sam zerwal elektrody:/
Mam wiekszy stres od teraz...a Wy?
pralinka, nie ma co się teraz dodatkowo bardziej stresować, może walne stereotypem, ale nie my pierwsze i nie ostatnie, zresztą widzisz po innych mamuśkach wrześniówkach
a facet niestety taka prawda nie jest do tego stworzony, to my mamy znacząco większa wytrzymałość na ból. Także główka do góry i czekamy aż nasze szkraby postanowią w końcu się z nami przywitać po tej stronie brzuszka
-
Ja nawet nie ogladam takich filmikow:/ Betinka jakiej wielkosci twoja dzidzia jest ze piszesz 'wielka'?betinka wrote:Ja wczoraj oglądałam na YouTube porody sn. Jak zobaczyłam nacinanie krocza, to podziękowałam mojemu dziecku, że jest takie wielkie i muszą je wyjąć przez brzuch