Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej mamusie
Ja wlasnie zjadlam 4 suchary i to byl chyba najlepszy posilek mojego zycia
Dzis caly dzien na nogach, mam leki, ale one sa na macice, nie rane, wiec zamiast co 3h biore je co 8h
Kajtus tylko je, spi i patrzy
Do tej pory stracil tylko 50g, a mi sie juz zaczal nawal po,armu.
Pozdrawiamy wszystkie ciocie i ich maluchyverynice, ofcooo, Paula55, afrykanka, Tysia87, betinka, Migotka22, Karolaaa91, aleksa.wawa, BlackLuna, Ewi25, Kaarolina, dba, Io lubią tę wiadomość
-
No więc my po wizycie. Niby wszystko ok ale w poniedziałek mamy sie stawić w szpitalu i bedą wywoływać poród. Lekarz do mnie mówi, ze z tym KTG to niby jest ok ale jednak nie jest i lepiej jak urodze szybciej, tym bardziej, że bedzie to już prawie 40 tydzień. Powiedział, ze jak sie uprę to moge czekać w domu ale ja nie chciałam podejmować decyzji i kazałam jemu zdecydować. Ja sie dostosuje. Tak wiec dostałam skierowanie na poniedziałek na 8 rano, mam sie stawić na czczo. Nie ukrywam, ze mam niezłego stresa i ciekawe czy z tych emocji nie urodze wcześniej
verynice, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
Co do jedzenia to ja w ciągu dwóch godzin zjadłam hamburgera własnej roboty,pól paczki chipsów paprykowych,śledzie w śmietanie sztuk 2,mleczko w tubie,czekolade schogetten cała,oczywiście do tego szklaneczka pepsi.i czekam kiedy mi tyłek rozerwie:-D
betinka, afrykanka, ofcooo, verynice, karolcia:)))), Karolaaa91, aleksa.wawa, BlackLuna, dba, Ewi25, JagoodkaK lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
O matko, Tysia
Rozwaliłaś system, megamix!
My poszliśmy na tego Maka w końcu, pożarłam powiększony zestaw, McFlurry ze snickersem i jeszcze loda w polewie toffi. Więc jutro już naprawdę mogę rodzić
Afrykanka, hardkorze, 10cm?!?!?!?!?Szacun mój masz wielki!
verynice, Tysia87, afrykanka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
iwo_na wrote:No więc my po wizycie. Niby wszystko ok ale w poniedziałek mamy sie stawić w szpitalu i bedą wywoływać poród. Lekarz do mnie mówi, ze z tym KTG to niby jest ok ale jednak nie jest i lepiej jak urodze szybciej, tym bardziej, że bedzie to już prawie 40 tydzień. Powiedział, ze jak sie uprę to moge czekać w domu ale ja nie chciałam podejmować decyzji i kazałam jemu zdecydować. Ja sie dostosuje. Tak wiec dostałam skierowanie na poniedziałek na 8 rano, mam sie stawić na czczo. Nie ukrywam, ze mam niezłego stresa i ciekawe czy z tych emocji nie urodze wcześniej
Ja już 2 dni porodowego stresa przeżyłam, a Matiego jak nie było, tak nie ma po tej stronie
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
hela wrote:Powiedzcie gdzie kupic te piepierki lakmusowe? W zadnej aptece tego nie ma
edit:
aha - papierki pokazują miarodajne wyniki jeśli nie ma się żadnego zapalenia w pochwie wiec trzeba na to wziąć poprawkęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:53
-
ofcooo wrote:a ja jeszcze nie mialam ktg. czy mam sie na nie zgłosić jeśli nie widze na razie nic niepokojącego?
Mój lekarz rutynowo zaleca wykonywanie ktg od 38 tc. W tym celu chodzę do przychodni przyszpitalnej.ofcooo lubi tę wiadomość
-
ofcooo wrote:podobno w sklepach ze sprzętem chemicznym / laboratoryjnym
edit:
aha - papierki pokazują miarodajne wyniki jeśli nie ma się żadnego zapalenia w pochwie wiec trzeba na to wziąć poprawkę
Bylam w hurtowni ktora zaopatruje apteki tez nic, wiec chyba odpuszczeofcooo lubi tę wiadomość
-
AniaDS wrote:Witam mamuśki,
Co do ktg, to ja mam w tym tygodniu 3, bo niby ogólnie jest ok, ale a to początek zawysoki (ponad 200), a to jak dzisiaj z kolei za niski (poniżej 120).
Tak więc Ewi, nie martw się, bo to może tylko dzisiaj takie podwyższone wyszło u Ciebie.
może się czymś zdenerwował -
ofcooo wrote:a ja jeszcze nie mialam ktg. czy mam sie na nie zgłosić jeśli nie widze na razie nic niepokojącego?
lekarz powinien zlecić KTG, podobno dobrze zrobić pierwsze w 38 tygodniu już. Przynajmniej mój tak mówi, ale ilu lekarzy tyle opinii.ofcooo lubi tę wiadomość
-
iwo_na wrote:No więc my po wizycie. Niby wszystko ok ale w poniedziałek mamy sie stawić w szpitalu i bedą wywoływać poród. Lekarz do mnie mówi, ze z tym KTG to niby jest ok ale jednak nie jest i lepiej jak urodze szybciej, tym bardziej, że bedzie to już prawie 40 tydzień. Powiedział, ze jak sie uprę to moge czekać w domu ale ja nie chciałam podejmować decyzji i kazałam jemu zdecydować. Ja sie dostosuje. Tak wiec dostałam skierowanie na poniedziałek na 8 rano, mam sie stawić na czczo. Nie ukrywam, ze mam niezłego stresa i ciekawe czy z tych emocji nie urodze wcześniej
Co z głowką dziecka mówił coś, czy ma to wpływ jakiś aby wywołac poród? -
verynice wrote:Dziewczyny, co u naszych wrześniówek, które ruszyły dziś do szpitala..coś wiadomo?
niestety nie, bynajmniej do mnie nic nie pisały, a przypuszczam ze jakby sie któraś odezwała do stardust już byśmy wiedziaływiec pozostaje nam grzecznie czekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:25