X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze nie mialam ktg. czy mam sie na nie zgłosić jeśli nie widze na razie nic niepokojącego?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) Ja wlasnie zjadlam 4 suchary i to byl chyba najlepszy posilek mojego zycia :D Dzis caly dzien na nogach, mam leki, ale one sa na macice, nie rane, wiec zamiast co 3h biore je co 8h :) Kajtus tylko je, spi i patrzy :) Do tej pory stracil tylko 50g, a mi sie juz zaczal nawal po,armu.
    Pozdrawiamy wszystkie ciocie i ich maluchy ;)

verynice, ofcooo, Paula55, afrykanka, Tysia87, betinka, Migotka22, Karolaaa91, aleksa.wawa, BlackLuna, Ewi25, Kaarolina, dba, Io lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark czy my widziałyśmy fotki Twojego synka? :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha kark z kad ja to znam :)
    Super ze u was wszystko ok :)
    Pozdrawiamy i wracaj do formy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc my po wizycie. Niby wszystko ok ale w poniedziałek mamy sie stawić w szpitalu i bedą wywoływać poród. Lekarz do mnie mówi, ze z tym KTG to niby jest ok ale jednak nie jest i lepiej jak urodze szybciej, tym bardziej, że bedzie to już prawie 40 tydzień. Powiedział, ze jak sie uprę to moge czekać w domu ale ja nie chciałam podejmować decyzji i kazałam jemu zdecydować. Ja sie dostosuje. Tak wiec dostałam skierowanie na poniedziałek na 8 rano, mam sie stawić na czczo. Nie ukrywam, ze mam niezłego stresa i ciekawe czy z tych emocji nie urodze wcześniej :)

verynice, Ewi25 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja w ciągu dwóch godzin zjadłam hamburgera własnej roboty,pól paczki chipsów paprykowych,śledzie w śmietanie sztuk 2,mleczko w tubie,czekolade schogetten cała,oczywiście do tego szklaneczka pepsi.i czekam kiedy mi tyłek rozerwie:-D

betinka, afrykanka, ofcooo, verynice, karolcia:)))), Karolaaa91, aleksa.wawa, BlackLuna, dba, Ewi25, JagoodkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie gdzie kupic te piepierki lakmusowe? W zadnej aptece tego nie ma ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Tysia :D Rozwaliłaś system, megamix!
    My poszliśmy na tego Maka w końcu, pożarłam powiększony zestaw, McFlurry ze snickersem i jeszcze loda w polewie toffi. Więc jutro już naprawdę mogę rodzić :D

Afrykanka, hardkorze, 10cm?!?!?!?!? :O Szacun mój masz wielki!

verynice, Tysia87, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    No więc my po wizycie. Niby wszystko ok ale w poniedziałek mamy sie stawić w szpitalu i bedą wywoływać poród. Lekarz do mnie mówi, ze z tym KTG to niby jest ok ale jednak nie jest i lepiej jak urodze szybciej, tym bardziej, że bedzie to już prawie 40 tydzień. Powiedział, ze jak sie uprę to moge czekać w domu ale ja nie chciałam podejmować decyzji i kazałam jemu zdecydować. Ja sie dostosuje. Tak wiec dostałam skierowanie na poniedziałek na 8 rano, mam sie stawić na czczo. Nie ukrywam, ze mam niezłego stresa i ciekawe czy z tych emocji nie urodze wcześniej :)
    Kochana, dasz radę do poniedziałku :D Ja już 2 dni porodowego stresa przeżyłam, a Matiego jak nie było, tak nie ma po tej stronie ;)

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Powiedzcie gdzie kupic te piepierki lakmusowe? W zadnej aptece tego nie ma ;)
    podobno w sklepach ze sprzętem chemicznym / laboratoryjnym

edit:
    aha - papierki pokazują miarodajne wyniki jeśli nie ma się żadnego zapalenia w pochwie wiec trzeba na to wziąć poprawkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:53

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, taki posiłek to dla mnie nic nadzwyczajnego :)
    Betinka, pewnie, ze dam rade. Rozchodzi sie o to, ze nie wiem ile to potrwa. Ale tego nigdy nie da sie przewidzieć. Po prostu nigdy nie byłam w szpitalu i dlatego mnie to przeraża :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szpital to żadna przyjemność. Ale z dzieckiem to inna sprawa, bo masz co robić. Samemu można dostać na łeb z nudow ;)

• verynice Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co u naszych wrześniówek, które ruszyły dziś do szpitala..coś wiadomo?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    a ja jeszcze nie mialam ktg. czy mam sie na nie zgłosić jeśli nie widze na razie nic niepokojącego?
    Nie każdy je ma. Jeśli chcesz, to zapisz się na jedno.
    Mój lekarz rutynowo zaleca wykonywanie ktg od 38 tc. W tym celu chodzę do przychodni przyszpitalnej.

ofcooo lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    podobno w sklepach ze sprzętem chemicznym / laboratoryjnym

edit:
    aha - papierki pokazują miarodajne wyniki jeśli nie ma się żadnego zapalenia w pochwie wiec trzeba na to wziąć poprawkę

Bylam w hurtowni ktora zaopatruje apteki tez nic, wiec chyba odpuszcze ;)

ofcooo lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....chyba mam depresję...przedporodową :/

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Witam mamuśki,

Co do ktg, to ja mam w tym tygodniu 3, bo niby ogólnie jest ok, ale a to początek zawysoki (ponad 200), a to jak dzisiaj z kolei za niski (poniżej 120).
    Tak więc Ewi, nie martw się, bo to może tylko dzisiaj takie podwyższone wyszło u Ciebie.

może się czymś zdenerwował :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:

lekarz powinien zlecić KTG, podobno dobrze zrobić pierwsze w 38 tygodniu już. Przynajmniej mój tak mówi, ale ilu lekarzy tyle opinii.

ofcooo lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    To jest okey KTG itd. a chce jednak wywoływać poród?
    Co z głowką dziecka mówił coś, czy ma to wpływ jakiś aby wywołac poród?

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, co u naszych wrześniówek, które ruszyły dziś do szpitala..coś wiadomo?

niestety nie, bynajmniej do mnie nic nie pisały, a przypuszczam ze jakby sie któraś odezwała do stardust już byśmy wiedziały :) wiec pozostaje nam grzecznie czekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:25

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ