WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie 1 poronienie to do gina poszlabym w 7 tyg.Ale muszę zrobić betę bo w 1 ciąży w 4 tygodniu beta była jak na 2tydzień bo 614,więc fasolka się nie rozwijała

inessa lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Szonka wrote:
    Będę trzymać mocno :)
    Ja też dziś idę do lekarza i umieram z niecierpliwości. Najbardziej boję się pustego jaja...

A juz przez to przechodzilas ze sie boisz?? NIe ma sobie co wmawiac. Wiem ,ze przed usg zawsze jest strach ale trzeba myslec pozytywnie. Z usmiechem na buzi wyjdziesz od lekarza! Bedzie dobrze!;)

Nie przechodziłam, wcześniej nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego...
    Ale tak to już jest, że człowiek zawsze znajdzie sobie powód do zmartwień.

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Uhh to mam nadzieje ze moj lot przejdzie bez komplikacji i na wizycie choc pecherzyk zobacze bo inaczej oszaleje.
    Bete musowo robie :)
    Mnie brzuch troche pobolewa. Szczegolnie jak w pracy sie troche namecze...
    Sporo dzwigam ale taka praca i dopoki nkt nir wie musze pracowac normalnie...

uu to chyba niedobrze, ze musisz tyle sie nadzwigac w pracy. hmm To bierzesz urlop i smigasz do Polski?? ;) A w uk jest usg od 12 tygodnia ale gdzies czytalam ze mozna wczesniej ale prywatnie czy cos??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 09:13

inessa lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Gdyby nie 1 poronienie to do gina poszlabym w 7 tyg.Ale muszę zrobić betę bo w 1 ciąży w 4 tygodniu beta była jak na 2tydzień bo 614,więc fasolka się nie rozwijała

Po poronieniu to juz calkiem inaczej sie potem na ciaze patrzy. Strach jest wiekszy :( Cos o tym wiem.

inessa lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka na ktora masz ta wizyte ?? ;) Nie ma se co wkrecac. Jest pewnie dobrze!! ;) Tak co wpadniesz potem i sie pochwalisz foto.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na 14 mam wizytę i też się boję, nie wiem czego ale mam strach eeh,jutro zajde też do endokrynologa

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pocieszyłyście mnie ze ból pleców to normalka :)

objawy mam takie same jak stardust87 i identyczne wraz z wdęciami jak Szonka ;)
    Więc chyba ze mną wszystko ok jak nie jestem sama ;)

stardust87, inessa lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Witam :)

Moje drogie, trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki bo po pracy idę do ginekologa i strasznie się stresuję, że powie, że coś jest nie tak, albo że wcale nie jestem w ciąży...
    Nie wiem jak ja przetrwam cały dzień w pracy. Chyba zwariuję.

Hela - mnie też bolą plecy i też się zastanawiam czy to od ciąży czy tak swoją drogą.

kochana ja też wizytę dziś mam, przy mojej becie powinno już być coś widać ;)
    idę na nfz może uda mi się wyciągnąc od tego cwaniaczka jakieś badania na kasę (zawsze to jakiś grosz w kieszeni)

będzie dobrze, nie martw się na zapas! :) ja już mam nauczkę i teraz tylko pozytywne nastawienie bo mój farfuś ma się na pewno dobrze :D

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a takie pytanie z innej beczki ;)
    Jakie robicie badania na początku? pytanie do tych co już są po wizytach :)

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie :P a ja dalej nie mam objawów :/ tylko brzuch mnie ciągnie na @ od wczoraj ....

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    No pięknie :P a ja dalej nie mam objawów :/ tylko brzuch mnie ciągnie na @ od wczoraj ....

kochana w ktorym tyg jestes?

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Codziennie ;)
    dziękuję :)

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

Ale brak objawow nie oznacza ze cos jest zle. Rownie dobrze mozna rzygac dalej niz widziec, a ciaza sie nie rozwija , albo nie miec zadnych objawow a wszytko jest w jak najlepszym porzadku. Nie martw sie!!

stardust87, inessa lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Szonka na ktora masz ta wizyte ?? ;) Nie ma se co wkrecac. Jest pewnie dobrze!! ;) Tak co wpadniesz potem i sie pochwalisz foto.

Wizyta o 17.30. Na pewno się odezwę po.

Ja też w pracy muszę trochę podźwigać niestety. I dla tego chcę jak najszybciej o ciąży powiedzieć, mam nadzieję że zostanę zwolniona z tej części obowiązków.

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kochana w ktorym tyg jestes?

4 tydzień i 5 dzień...

inessa lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Ale brak objawow nie oznacza ze cos jest zle. Rownie dobrze mozna rzygac dalej niz widziec, a ciaza sie nie rozwija , albo nie miec zadnych objawow a wszytko jest w jak najlepszym porzadku. Nie martw sie!!
    Święte słowa!

nescafe, inessa lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    Mysle ze niexmialo moge dolaczyc juz do forum. Bylem wczoraj na pierwszym usg i lekarz zobaczyl pecherzyk 6,2mm. Byl w szoku bo w 4t4d powinien byc mniejszy...moze beda blizniaki;) jedno co mnie zmartwilo ze po badaniu wieczorem pojawil sie taki lekko krwisty sluz a dzis rano byl lekko brazowy. Mialyscie tak moze? Mam nadzieje ze to tylko podraznienie badaniem a nie cos gorszego bo w pazdzierniku sama stracilam pierwsza ciaze

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    WItaj Aleksandra mam nadzieje,zę bedzie wszystko dobrze obserwuj sie a moze rzeczywiscie to plamienie jest po badaniu tak tez sie zdarza.

Oj ile objawów powoli sie pojawia najwiecej zaczenie sie w 6 tygodniu a czasmi później a czasami wogóle :P :D

Ja dziś pierwszą noc przespałam bez sensacji ale jak narazie mam mdłosci cały dzień ale pod wieczór jest najgorzej a jak nie zjem nic to mdli masakrycznie nie wymiotuje narazie ale te mdłosci nie są przyjemne.

SPokojnego dnia kochane :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się wziąć w garść i być dobrej myśli, złe myśli odchodzcie :)

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    4 tydzień i 5 dzień...

brakiem objawów się nie przejmuj, może należysz do tych kobiet które przechodzą ciąże lekko :) albo uaktywnią się później :)

ja mam wizytę o 12:30 :) dam znac po, mam nadzieję że coś zobaczę :D

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ