Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kochane!!!
odebrałam wynikibeta pięknie wskoczyła na 2400!!! (5-6tydz wiec sie zgadza!) myślę że chodziło tu o 2 różne laboratoria, niby normy te same ale sposób badania może inny - nie wnikam bo jestem już mega szczęśliwa!!!
staraczka, Lanusia93, inessa, Io lubią tę wiadomość
-
co do objawów to ja nie mam prawie żadnych, może jestem z tych co przejdą ciążę nie wisząc nad kibelkiem
czasami cycki bola jak rano na nich leżę
rano dzis mnie zmuliło ale pewnie przez to że późno zjadłam, mam tak jak długo nie jem rano po wstaniu od zawsze
kwas foliowy biorę 2x400 bo tak kazał mi lekarz już dawno temu podczas starańna pewno nie zaszkodzi
witaminek nie biorę, czasami łyknę magnez i vigor ale nie często bo niektóre witaminy można 'przedawkowac' że tak powiem (czytałam to już w niejednym poradniku) dlatego wstrzymam się z nimi do pierwszych badań
Luteinę biorę podjęzykowo (póki co nie mdli mnie więc biorę) 3x1tabl dziennie bo tak również brałam przed ciążą. progesteron mam teraz na poziomie 56, ale to wiadomo luteina trochę zawyża więc myślę, że jest ok.
Staraczka to ty masz faktycznie jakąś dawkę końską! moja szwagierka dostawała w zastrzykach kupe kasy wydała a na dodatek nie mogła normalnie funkcjonować więc za dużo chyba tez nie dobrze?inessa, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję pięknej betki
Hela a po luteinie coś się dzieje ;> boli głowa ? hahaa bo mnie boli od 2 dni migrenowo i dziś musiałam apap wziąć bo nie dawałam rady
Ale fakt nie da się funkcjonować bo jak pisałam cieknie mi po nogach
No ja mam taką bo każdemu w klinice tak przepisują z rzutu po in vitro i każą brać do 12 tyg ciążyale tak jak mój gin mówił jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to po cholerę tego tyle brać ...
jeszcze trochę i jakieś cholerstwo mi się tam przyplącze od tej luteiny
w sierpniu jak miałam in vitro i brałam luteinę bo miałam masakra swędziołki na dole od tej lutki
B-c tobie też gratulujęa jak to liczyć to ja nie mam pojęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 19:02
inessa, Io lubią tę wiadomość
-
a ja się zaczynam stresować. bo zaczęły mi się bule. Ale nie takie jak na @. Jakieś inne. Takie kłucie. W okolicy szyjki macicy. Nie wiem czy się martwić czy nie. A tu jeszcze prawie 2 tyg do wizyty..
Słuchajcie, a jakbym tak zapobiegawczo brała nospę to czymś to dzidzi zagraża? Co prawda ja nie poroniłam ciąży poprzedniej, nie mam też plamień. I nie boli tak, żeby nie dało się wytrzymać.. Sama nie wiem..inessa, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
staraczka wrote:stardust NOSPA nie zaszkodzi jak cię boli to ją bierz ! Magnez też bierz raz dziennie on zapobiega skurczą
A w ogóle dziś znalazłam piękny film o rozwoju naszych fasolek od poczęcia do narodzin. Bez żadnego komentarza, ale z fajną muzyką i cudowną animacjąMałe arcydzieło
jak byście miały ochotę to na youtubie jest http://www.youtube.com/watch?v=CDyz3aiw99c
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zazdroszcze wam ze moze cie zrobic betke... W tej zasranej uk nic nie mozna zrobic...
Ani bety ani jak juz pisalam wizyty umowic bo u na ciaze prowadzi polozna... Do ktorej dostaje sie skierowanie od ogolnego
Betke zrobie dopiero w pl czyli w pt... Co do lotu samolotem...nie powinno sie latac w 1 trymestrze a potem jak lekarz nie widzi przeciwwskazan to ok ale na trasy ktore trwaja ok 2 godz...
Ja niestety musze leciec... Ale moja kolezanka tez leciala na poczatku i zaraz rodziwiec jesyem dobrej mysli...
Ktoras z was pisala ze jej sie jesc nie chce... Ja mam to samo. Ale to chyba przez stres... Zawsze tak mialam..
Io, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hela, nie różni się niczym w działaniu. Może ceną. Na refundację ta podjęzykowa 10 zł, a dopochwowa 3 zł. I ta dopochwowa może powodować infekcje, jeśli nie stosuje się zasad higieny idealnej.
inessa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Gratuluje wszystkim dobrych wyników.
Rzodkiewka - nie martw się, może Twoja ciąża jest po prostu młodsza. Moja pierwsza beta to było 14, robiona w zeszłą środę, a dziś 570. Też się martwię, że to trochę mało.
A filmik świetny! Oglądaliśmy razem z mężem. Dla mnie cała ciąża jest niesamowita.
Co do bólów brzucha to ja też jutro muszę o nie zapytać. U mnie z dnia na dzień są coraz słabsze ale ciągle czuje, że coś tam się dzieje. Nie mogę tego nazwać bólem, ale trochę mnie to martwi. Zobaczymy co mój gin na to powie.inessa, Rzodkiewka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
po luteinie nie boli mnie glowa
choc mam czasami niezle ataki migrenowe mysle ze to nie przez luteine
to cena znakomitami wychodzi 30zł miesiecznie za luteine pojdezykowa biorac pod uwage moja dawke, nie duzo zwazywaszy na to ze bierze sie ja chyba do 12tyg?
dla mnie póki nie mam mdlości i moge stosować ta co mam to jest latwiej, jestem pewna ze sie rozpuscila i nic nie leci
a powiedzcie mozna np stosowac je na odwrot? tzn np podjezykowa dopochwowo?inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula55 wrote:Dziewczyny zazdroszcze wam ze moze cie zrobic betke... W tej zasranej uk nic nie mozna zrobic...
Ani bety ani jak juz pisalam wizyty umowic bo u na ciaze prowadzi polozna... Do ktorej dostaje sie skierowanie od ogolnego
Betke zrobie dopiero w pl czyli w pt... Co do lotu samolotem...nie powinno sie latac w 1 trymestrze a potem jak lekarz nie widzi przeciwwskazan to ok ale na trasy ktore trwaja ok 2 godz...
Ja niestety musze leciec... Ale moja kolezanka tez leciala na poczatku i zaraz rodziwiec jesyem dobrej mysli...
Ktoras z was pisala ze jej sie jesc nie chce... Ja mam to samo. Ale to chyba przez stres... Zawsze tak mialam..inessa, Io lubią tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:hela, nie różni się niczym w działaniu. Może ceną. Na refundację ta podjęzykowa 10 zł, a dopochwowa 3 zł. I ta dopochwowa może powodować infekcje, jeśli nie stosuje się zasad higieny idealnej.
Tzn ja nie miałam infekcji żadnej, ale bardzo mnie podrażniła - swędziało jak cholera. Tantum rossa się przez ponad tydzień leczyłam..