X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa dokładnie.Ja miałam lekkie plamienia ale ustały dzięki Bogu, teraz krzyż mnie pobolewa. Ale dziś powinnam dostać @, czytałam ,że ból miesiączkowy może się pojawić. W czw idę na USG to podpytam też gina jeszcze raz o te bóle.

inessa, Io lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.... mnie dziś brzuch zabolał właśnie przyszłam z emkiem ze sklepu i taki tępy ból niby @-owy , ale nie tak jak zawsze na @ w pipce tylko tak wyżej na brzuchu . To był mój pierwszy taki ból od kąd wiem , że jestem w ciąży a tak to nic a nic nie boli ....

Inessa piękna betka :)

Mycha to czekamy na wyniki ;) luteina dobra sprawa :P JA JEJ tyle biorę , że już mam dość bo po nogach mi się leje , że tak powiem :?
    Byłam dziś u lekarza na NFZ nie badał mnie bo za wcześnie i mówił , że mam strasznie dużą dawkę tej luteiny bo taką maksymalną i jego zdaniem jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma co jej brać... a w klinice mi kazali brać do 12 tyg ciąży i bądź tu mądry :/ , ale jestem zadowolona z tego gina i będę chodzić do niego :) spotkałam znajomą co jest w 7 miesiący ciąży chodzi do niego i nie ma zastrzeżeń no i badania ma na nfz a nie musi płacić . No za prenatalne płaciła 200 zł... tak więc to i tak taniej , bo u mnie w klinice wołają sobie 250 a gdzie jeszcze dojazd :?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 15:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę w czwartek Ale nic mnie nie boli,jedynie przedwczoraj czułam kłucie w okolicach jajników, a teraz nic i to mnie martwi :(,ale przy 1 poronionej ciąży miałam przez tydzień skurcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia no to jak cię nie boli to dobrze rokuje ;) więc spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko a ile bierzesz luteiny?
    a jeszcze co do bóli to pamietajcie kazda z nas jest inna i każda ciaża jest inna lepiej sie nie porównywać z nikim a ni ze soba z poprzedniej ciaży :)

Lanusia93, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ja biorę co 8 godzin po 200 mg czyli 4 tabletki na raz 3x razy dziennie :/ masakra .
    Miałam wcześniej tą nie refundowaną luteinę co jest w jednej tabletce 200 mg , ale za 2 opakowania zapłaciłam 300 zł to ja dziękuję bo na dłuższą metę na taką luteine mnie nie stać :P

No a od wczoraj mam kompletny brak apetytu :/ nie , że mi nie dobrze czy mnie odrzuca no , ale po prostu nie jestem głodna to aż nie normalnee :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 16:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje inessa,w czwartek się wszystkiego dowiem :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje 8h przed komputerem i co chwilę muszę wstawać,bo brzuch mnie ściska jakby ktoś na nim siadal

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa, święte słowa. Kobietki, nie stresujcie się, bo to szkodzi maleństwu. Spokojnie dotrwacie do września w pełnym składzie :)

inessa, le'nutka, Io lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwasu foliowego nie można w żaden sposób przedawkować, on jest wydalany z moczem. Dla większości kobiet wystarczająca jest dzienna dawka kwasu foliowego w wysokości 0,4 mg dziennie. Konsultujcie z lekarzem witaminy, które przyjmujecie. Nadmiar witamin dopiero może zaszkodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 16:37

staraczka, justysia90, inessa, Io lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczko to rzeczywiscie bardzo dużo, ja biore dwa razy dziennie po dwie tabletki dopochwowo.
    A ja mam lekkie mdłosi ale dzisiaj nonstop musze jeść bo jak nie zjem to mnie mdli a jeszcze leże to jak tak dalej pójdzie nie zmieszcze sie w drzwi :P no jeden dzień tak jeden tak. Mam jeszcze takie hormony,ze raz płacze za chwile sie smieje nawt na sporcie hahaha.

Justysia no przy pracy zw monotonnej czyli w jednej pozycji niestety moze bardziej boleć niż nawet normalnie. Zacznij myśleć jak mocniej bedzie bolało o l4 chociaż na jakis czas. To tylko moja propozycja :)

staraczka, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od lekarzado którego chodzę napewno dostanę L4, najbardziej,że 1c poronilam, a czy przy pustym pecherzu są objawy ciążowe m.in biały śluz?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    staraczko to rzeczywiscie bardzo dużo, ja biore dwa razy dziennie po dwie tabletki dopochwowo.
    A ja mam lekkie mdłosi ale dzisiaj nonstop musze jeść bo jak nie zjem to mnie mdli a jeszcze leże to jak tak dalej pójdzie nie zmieszcze sie w drzwi :P no jeden dzień tak jeden tak. Mam jeszcze takie hormony,ze raz płacze za chwile sie smieje nawt na sporcie hahaha.

Justysia no przy pracy zw monotonnej czyli w jednej pozycji niestety moze bardziej boleć niż nawet normalnie. Zacznij myśleć jak mocniej bedzie bolało o l4 chociaż na jakis czas. To tylko moja propozycja :)

No to się ciesz , że masz bo ja nic :? i nawet senna nie jestem :? bezsensu to no , ale dowiem się prawy 16-ego na wizycie :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Od lekarzado którego chodzę napewno dostanę L4, najbardziej,że 1c poronilam, a czy przy pustym pecherzu są objawy ciążowe m.in biały śluz?
    pewnie o puste jajo pytasz.. kochana. widzę, że sobie tym głowę zaprzątasz. Każda ciąża jest inna, nie ma co porównywać. Jedna przy pustym ma objawy inna nie. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój. Bo przecież nic i tak nie jesteśmy w stanie zrobić. Nic się nie martw i ciesz się ciążą :)

inessa, Lanusia93, Io lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello hello;) mam wyniki;) Jestem na początku 6 tyg. teraz:

BetaHcg : 23814,40 mlU/ml ;))) (norma dla 6-8tydz 8636 - 218 085)
    Progesteron : 15,27 ng/ml (norma 11,22 - 90,00 ng/ml)

Mam nadzieję,że luteinka mnie jeszcze wspomoże;)

inessa, stardust87, Io lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Hello hello;) mam wyniki;) Jestem na początku 6 tyg. teraz:

BetaHcg : 23814,40 mlU/ml ;))) (norma dla 6-8tydz 8636 - 218 085)
    Progesteron : 15,27 ng/ml (norma 11,22 - 90,00 ng/ml)

Mam nadzieję,że luteinka mnie jeszcze wspomoże;)

Progesteron trochę malutki , ale dobrze , że dostałaś tą luteinę . Na pewno będzie wszystko dobrze ;) ona ci go podniesie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ale sie ciesze super i bierz luteine :)

mycha89, Io lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Pracuje 8h przed komputerem i co chwilę muszę wstawać,bo brzuch mnie ściska jakby ktoś na nim siadal
    Ja mam to samo. Tez siedze 8 godzin w pracy przed kompem i od tego siedzenia wlasnie mnie btzuch boli :/

Io lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• b-c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja dzisiaj zrobiłam sobie badanka i HCG 366,7 :) dzisiaj jest 14dpo :)Wiec myślę, że niezle. Tylko, że u mnie w laboratorium robią HCG całkowite, a beta HCG to tylko podjednostkę wolną i ona kosztuje 72 zł.

Zrobiłam ta tansza wersje :) Na wyniku jest HCG+beta. I nie wiem, jak to teraz ma wygladac za 48 godzin. Zastanawiam się, ze skoro podjednostka beta to polowa zwyklej HCG, to jak beta ma 2 x wzrosnac, to calkowite powinno az 4 razy? Nigdzie nie moge znalezc informacji :(

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pięknych wyników, bo moje są liche także nawet nie mam się czym chwalić...Moja beta dziś to 156,10 także czarne chmury wiszą nade mną i raczej nie będzie happy endu.... ;(((

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ