X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa dokładnie.Ja miałam lekkie plamienia ale ustały dzięki Bogu, teraz krzyż mnie pobolewa. Ale dziś powinnam dostać @, czytałam ,że ból miesiączkowy może się pojawić. W czw idę na USG to podpytam też gina jeszcze raz o te bóle.

inessa, Io lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.... mnie dziś brzuch zabolał właśnie przyszłam z emkiem ze sklepu i taki tępy ból niby @-owy , ale nie tak jak zawsze na @ w pipce tylko tak wyżej na brzuchu . To był mój pierwszy taki ból od kąd wiem , że jestem w ciąży a tak to nic a nic nie boli ....

Inessa piękna betka :)

Mycha to czekamy na wyniki ;) luteina dobra sprawa :P JA JEJ tyle biorę , że już mam dość bo po nogach mi się leje , że tak powiem :?
    Byłam dziś u lekarza na NFZ nie badał mnie bo za wcześnie i mówił , że mam strasznie dużą dawkę tej luteiny bo taką maksymalną i jego zdaniem jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma co jej brać... a w klinice mi kazali brać do 12 tyg ciąży i bądź tu mądry :/ , ale jestem zadowolona z tego gina i będę chodzić do niego :) spotkałam znajomą co jest w 7 miesiący ciąży chodzi do niego i nie ma zastrzeżeń no i badania ma na nfz a nie musi płacić . No za prenatalne płaciła 200 zł... tak więc to i tak taniej , bo u mnie w klinice wołają sobie 250 a gdzie jeszcze dojazd :?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 15:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę w czwartek Ale nic mnie nie boli,jedynie przedwczoraj czułam kłucie w okolicach jajników, a teraz nic i to mnie martwi :(,ale przy 1 poronionej ciąży miałam przez tydzień skurcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia no to jak cię nie boli to dobrze rokuje ;) więc spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko a ile bierzesz luteiny?
    a jeszcze co do bóli to pamietajcie kazda z nas jest inna i każda ciaża jest inna lepiej sie nie porównywać z nikim a ni ze soba z poprzedniej ciaży :)

Lanusia93, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ja biorę co 8 godzin po 200 mg czyli 4 tabletki na raz 3x razy dziennie :/ masakra .
    Miałam wcześniej tą nie refundowaną luteinę co jest w jednej tabletce 200 mg , ale za 2 opakowania zapłaciłam 300 zł to ja dziękuję bo na dłuższą metę na taką luteine mnie nie stać :P

No a od wczoraj mam kompletny brak apetytu :/ nie , że mi nie dobrze czy mnie odrzuca no , ale po prostu nie jestem głodna to aż nie normalnee :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 16:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje inessa,w czwartek się wszystkiego dowiem :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje 8h przed komputerem i co chwilę muszę wstawać,bo brzuch mnie ściska jakby ktoś na nim siadal

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa, święte słowa. Kobietki, nie stresujcie się, bo to szkodzi maleństwu. Spokojnie dotrwacie do września w pełnym składzie :)

inessa, le'nutka, Io lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwasu foliowego nie można w żaden sposób przedawkować, on jest wydalany z moczem. Dla większości kobiet wystarczająca jest dzienna dawka kwasu foliowego w wysokości 0,4 mg dziennie. Konsultujcie z lekarzem witaminy, które przyjmujecie. Nadmiar witamin dopiero może zaszkodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 16:37

staraczka, justysia90, inessa, Io lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczko to rzeczywiscie bardzo dużo, ja biore dwa razy dziennie po dwie tabletki dopochwowo.
    A ja mam lekkie mdłosi ale dzisiaj nonstop musze jeść bo jak nie zjem to mnie mdli a jeszcze leże to jak tak dalej pójdzie nie zmieszcze sie w drzwi :P no jeden dzień tak jeden tak. Mam jeszcze takie hormony,ze raz płacze za chwile sie smieje nawt na sporcie hahaha.

Justysia no przy pracy zw monotonnej czyli w jednej pozycji niestety moze bardziej boleć niż nawet normalnie. Zacznij myśleć jak mocniej bedzie bolało o l4 chociaż na jakis czas. To tylko moja propozycja :)

staraczka, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od lekarzado którego chodzę napewno dostanę L4, najbardziej,że 1c poronilam, a czy przy pustym pecherzu są objawy ciążowe m.in biały śluz?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    staraczko to rzeczywiscie bardzo dużo, ja biore dwa razy dziennie po dwie tabletki dopochwowo.
    A ja mam lekkie mdłosi ale dzisiaj nonstop musze jeść bo jak nie zjem to mnie mdli a jeszcze leże to jak tak dalej pójdzie nie zmieszcze sie w drzwi :P no jeden dzień tak jeden tak. Mam jeszcze takie hormony,ze raz płacze za chwile sie smieje nawt na sporcie hahaha.

Justysia no przy pracy zw monotonnej czyli w jednej pozycji niestety moze bardziej boleć niż nawet normalnie. Zacznij myśleć jak mocniej bedzie bolało o l4 chociaż na jakis czas. To tylko moja propozycja :)

No to się ciesz , że masz bo ja nic :? i nawet senna nie jestem :? bezsensu to no , ale dowiem się prawy 16-ego na wizycie :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Od lekarzado którego chodzę napewno dostanę L4, najbardziej,że 1c poronilam, a czy przy pustym pecherzu są objawy ciążowe m.in biały śluz?
    pewnie o puste jajo pytasz.. kochana. widzę, że sobie tym głowę zaprzątasz. Każda ciąża jest inna, nie ma co porównywać. Jedna przy pustym ma objawy inna nie. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój. Bo przecież nic i tak nie jesteśmy w stanie zrobić. Nic się nie martw i ciesz się ciążą :)

inessa, Lanusia93, Io lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello hello;) mam wyniki;) Jestem na początku 6 tyg. teraz:

BetaHcg : 23814,40 mlU/ml ;))) (norma dla 6-8tydz 8636 - 218 085)
    Progesteron : 15,27 ng/ml (norma 11,22 - 90,00 ng/ml)

Mam nadzieję,że luteinka mnie jeszcze wspomoże;)

inessa, stardust87, Io lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Hello hello;) mam wyniki;) Jestem na początku 6 tyg. teraz:

BetaHcg : 23814,40 mlU/ml ;))) (norma dla 6-8tydz 8636 - 218 085)
    Progesteron : 15,27 ng/ml (norma 11,22 - 90,00 ng/ml)

Mam nadzieję,że luteinka mnie jeszcze wspomoże;)

Progesteron trochę malutki , ale dobrze , że dostałaś tą luteinę . Na pewno będzie wszystko dobrze ;) ona ci go podniesie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ale sie ciesze super i bierz luteine :)

mycha89, Io lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Pracuje 8h przed komputerem i co chwilę muszę wstawać,bo brzuch mnie ściska jakby ktoś na nim siadal
    Ja mam to samo. Tez siedze 8 godzin w pracy przed kompem i od tego siedzenia wlasnie mnie btzuch boli :/

Io lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• b-c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja dzisiaj zrobiłam sobie badanka i HCG 366,7 :) dzisiaj jest 14dpo :)Wiec myślę, że niezle. Tylko, że u mnie w laboratorium robią HCG całkowite, a beta HCG to tylko podjednostkę wolną i ona kosztuje 72 zł.

Zrobiłam ta tansza wersje :) Na wyniku jest HCG+beta. I nie wiem, jak to teraz ma wygladac za 48 godzin. Zastanawiam się, ze skoro podjednostka beta to polowa zwyklej HCG, to jak beta ma 2 x wzrosnac, to calkowite powinno az 4 razy? Nigdzie nie moge znalezc informacji :(

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pięknych wyników, bo moje są liche także nawet nie mam się czym chwalić...Moja beta dziś to 156,10 także czarne chmury wiszą nade mną i raczej nie będzie happy endu.... ;(((

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ