X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia u mnie serduszko nie bilo w 21dni po zaplodnieniu (dokladnie wiem kiedy) nic nie było widac więc wydaje mi sie ze to sprawa indywidualna :)

Na usg widac pecherzyk, ma 7mm i jest w dobrym miejscu, zarodka jeszcze nie widac wiec skierowania na badania nie dostalam jeszcze :) ale jestem szczesliwa!!! :D

niestety tak jak myslalam zaplątała mi sie infekcja i przepisał mi globulki macmiror complex i jakas masc oby przeszło bo swędzi i piecze :( moja pierwsza infekcja i oby ostatnia! ostatnio w piatek nic nie miałam, ale niby kobiet w ciąży paskudztwa bardziej sie lapia :/

inessa, justysia90 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela no i pięknie :D jak jest w dobrym miejscu to już połowa sukcesu :D a z usg który tydzień ci wyszedł ?

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic mi nie mówił który tydzień, ale z bety wynika ze 5-6 więc prawidłowo, Ovu tez wyznacza mi ze 6 tydzien sie konczy wiec chyba dobrze?

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    nic mi nie mówił który tydzień, ale z bety wynika ze 5-6 więc prawidłowo, Ovu tez wyznacza mi ze 6 tydzien sie konczy wiec chyba dobrze?

No dobrze , dobrze ;) myślałam , że ci powie ;)

hela, inessa lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam ważne pytanie.

Właśnie odebrałam wynik progesteronu: 18,2
    Na 16 idę do gina. Czy to niski wynik? Mam go męczyć o receptę?
    Martwię się bo ciągle mam skurcze, a dzisiaj rano miałam strasznie rozpulchnioną szyjkę macicy. Mam okropne przeczucia. :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim progesteronie luteina bądź duphaston wręcz wskazane !

inessa, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy nie brać L4,zwłaszcza,że 1 ciążę poronilam

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że jutro gin zrobi USG, potwierdzi tydzień ciąży,zleci bete i przepisze duphaston

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Przy takim progesteronie luteina bądź duphaston wręcz wskazane !
    A nie jest ok ten 18? Bo u mnie w normach na wyniku jest napisane, że w ciąży od 16 powinien być.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym progesteronem to zależy w jakich jednostkach i jakie normy najlepiej poradzić sie lekarza.

Kochane mam dziś takie wzdecia,zę nie daje sobie rady aż mnie jelita całe bolą nie wiecie czy wciaży mozna brać Espumisan??? ( bo mi głupio o tym pisać ale nie moge tych gazów z siebie wydalić )

Io lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Z tym progesteronem to zależy w jakich jednostkach i jakie normy najlepiej poradzić sie lekarza.

Kochane mam dziś takie wzdecia,zę nie daje sobie rady aż mnie jelita całe bolą nie wiecie czy wciaży mozna brać Espumisan??? ( bo mi głupio o tym pisać ale nie moge tych gazów z siebie wydalić )
    na reklamie espumisanu jest napisane, że może być stosowany przez kobiety w ciąży. a jak nie chcesz stosować chemii, to sobie zjedz trochę kminku, najlepiej w jakiejś potrawie - redukuje wzdęcia.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Zastanawiam się czy nie brać L4,zwłaszcza,że 1 ciążę poronilam
    ja bym od razu na L4 szła! Nie ma co ryzykować. Nawet jeśli praca nie jest ciężka to zawsze jakiś stres i w ogóle..

inessa, justysia90, Io lubią tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Espumisan można spokojnie stosować w ciąży ponieważ on się nie wchłania z przewodu pokarmowego tylko ułatwia "rozbijanie" tych pęcherzyków w jelitach. Także nie ma co się męczyć bo to na pewno nie zaszkodzi Fasolce a Tobie ulży :)

relg2n0a1g998ci6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny bo poprostu masakra jakaś ja mam problemy z jelitami ale juz dawno tak nie miałam. Wiem,ze to hormony tak powodują ale trzeba sobie jakoś pomóc.

Io lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela super :-)

Stardust mnie teraz krzyż boli i jutro biorę od gina tydzień L4- odpocznę, tym bardziej że mam plamienia, i zalecane jest leżenie.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Io Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Byłam u swojego starego gina. Zrobił mi USG i pokazał mojego kropka (nawet dostałam wydruk). Serduszka jeszcze nie było. Powiedział, że dobrze się ulokował. Progesteron jego zdaniem jest w normie (na moim wyniku napisane jest, że norma dla I trymestru - od 2,8 do 147,3) ale dał mi duphaston na 10 dni. Jeżeli chodzi o ból brzucha to powiedział, ze to normalne bo wszystko się teraz zmienia i mam się nie przejmować. Ogólnie to powiedział, że na razie jest za wcześnie i mam przyjść za 4 tygodnie! Wtedy dopiero założy mi kartę ciąży. Mam się niczym nie przejmować. Jedyne co może mnie martwić to krwawienie. Wtedy mam dzwonić. Reszta objawów jest normalna. Najwyraźniej podchodzi do tego z dużym dystansem. Niestety ja chyba tak nie potrafię i chyba zmienię lekarza.

Inessa - ja miałam to samo kilka dni temu. Samo przeszło.

inessa, staraczka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czili jak pojde do gina w rowno 5 tyg od mies to zobacze pecherzyk??? :)
    Bylo by super.
    Gratuluje wizyty i fajnie ze masz fotke. Dla lekarzy taki pecherzyk to nic a dla kazdej z nas to caly swiat!!!!! :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. Ktoras z was kochane pytala o bete w uk.
    Tu nie ma czegos takiego... Ani prywatnie ani tym bardziej panstwowo.
    Pierwsza wizyta u poloznej najwczesniej w 8 tyg a pierwsze usg w 13 :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie. Kropeczka ma 4,5mm czyli ok.3 tyg. (to by sie zgadzalo :) ). Lekarz zrobil mi cytologie i kazal przyjsc za 3 tyg. bo jeszcze jest za wczesnie. Mam brac kwas foliowy i witaminy ciazowe i niczym sie nie stresowac :) Tez mam pamiatkowe zdjecie :)

Paula55, staraczka, inessa, Io lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo dobrze , że ci dał duphaston jak sama widzisz norma zaczyna się u ciebie od 2,8 do 147,3 a ty masz ledwo 18 .... przy ciąży najlepszy jest wyższy progesteron... ja bez ciąży w FL 8 dni po owu miewałam progesteron ok 25 .... mój lekarz twierdzi , że progesteron ok 30 w ciąży jest bezpieczny... on utrzymuję ciążę więc jak będzie za niski to może dojść do poronienia nadzwyczajniej !!
    To tak samo jak z wynikiem bety... lepiej jak jest wyższy niż blisko niższej normy ... no nie wiem jak to już wytłumaczyć ;P

inessa, stardust87, Io lubią tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ