X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia u mnie serduszko nie bilo w 21dni po zaplodnieniu (dokladnie wiem kiedy) nic nie było widac więc wydaje mi sie ze to sprawa indywidualna :)

Na usg widac pecherzyk, ma 7mm i jest w dobrym miejscu, zarodka jeszcze nie widac wiec skierowania na badania nie dostalam jeszcze :) ale jestem szczesliwa!!! :D

niestety tak jak myslalam zaplątała mi sie infekcja i przepisał mi globulki macmiror complex i jakas masc oby przeszło bo swędzi i piecze :( moja pierwsza infekcja i oby ostatnia! ostatnio w piatek nic nie miałam, ale niby kobiet w ciąży paskudztwa bardziej sie lapia :/

inessa, justysia90 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela no i pięknie :D jak jest w dobrym miejscu to już połowa sukcesu :D a z usg który tydzień ci wyszedł ?

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic mi nie mówił który tydzień, ale z bety wynika ze 5-6 więc prawidłowo, Ovu tez wyznacza mi ze 6 tydzien sie konczy wiec chyba dobrze?

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    nic mi nie mówił który tydzień, ale z bety wynika ze 5-6 więc prawidłowo, Ovu tez wyznacza mi ze 6 tydzien sie konczy wiec chyba dobrze?

No dobrze , dobrze ;) myślałam , że ci powie ;)

hela, inessa lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam ważne pytanie.

Właśnie odebrałam wynik progesteronu: 18,2
    Na 16 idę do gina. Czy to niski wynik? Mam go męczyć o receptę?
    Martwię się bo ciągle mam skurcze, a dzisiaj rano miałam strasznie rozpulchnioną szyjkę macicy. Mam okropne przeczucia. :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim progesteronie luteina bądź duphaston wręcz wskazane !

inessa, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy nie brać L4,zwłaszcza,że 1 ciążę poronilam

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że jutro gin zrobi USG, potwierdzi tydzień ciąży,zleci bete i przepisze duphaston

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Przy takim progesteronie luteina bądź duphaston wręcz wskazane !
    A nie jest ok ten 18? Bo u mnie w normach na wyniku jest napisane, że w ciąży od 16 powinien być.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym progesteronem to zależy w jakich jednostkach i jakie normy najlepiej poradzić sie lekarza.

Kochane mam dziś takie wzdecia,zę nie daje sobie rady aż mnie jelita całe bolą nie wiecie czy wciaży mozna brać Espumisan??? ( bo mi głupio o tym pisać ale nie moge tych gazów z siebie wydalić )

Io lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Z tym progesteronem to zależy w jakich jednostkach i jakie normy najlepiej poradzić sie lekarza.

Kochane mam dziś takie wzdecia,zę nie daje sobie rady aż mnie jelita całe bolą nie wiecie czy wciaży mozna brać Espumisan??? ( bo mi głupio o tym pisać ale nie moge tych gazów z siebie wydalić )
    na reklamie espumisanu jest napisane, że może być stosowany przez kobiety w ciąży. a jak nie chcesz stosować chemii, to sobie zjedz trochę kminku, najlepiej w jakiejś potrawie - redukuje wzdęcia.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Zastanawiam się czy nie brać L4,zwłaszcza,że 1 ciążę poronilam
    ja bym od razu na L4 szła! Nie ma co ryzykować. Nawet jeśli praca nie jest ciężka to zawsze jakiś stres i w ogóle..

inessa, justysia90, Io lubią tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Espumisan można spokojnie stosować w ciąży ponieważ on się nie wchłania z przewodu pokarmowego tylko ułatwia "rozbijanie" tych pęcherzyków w jelitach. Także nie ma co się męczyć bo to na pewno nie zaszkodzi Fasolce a Tobie ulży :)

relg2n0a1g998ci6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny bo poprostu masakra jakaś ja mam problemy z jelitami ale juz dawno tak nie miałam. Wiem,ze to hormony tak powodują ale trzeba sobie jakoś pomóc.

Io lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela super :-)

Stardust mnie teraz krzyż boli i jutro biorę od gina tydzień L4- odpocznę, tym bardziej że mam plamienia, i zalecane jest leżenie.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Io Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Byłam u swojego starego gina. Zrobił mi USG i pokazał mojego kropka (nawet dostałam wydruk). Serduszka jeszcze nie było. Powiedział, że dobrze się ulokował. Progesteron jego zdaniem jest w normie (na moim wyniku napisane jest, że norma dla I trymestru - od 2,8 do 147,3) ale dał mi duphaston na 10 dni. Jeżeli chodzi o ból brzucha to powiedział, ze to normalne bo wszystko się teraz zmienia i mam się nie przejmować. Ogólnie to powiedział, że na razie jest za wcześnie i mam przyjść za 4 tygodnie! Wtedy dopiero założy mi kartę ciąży. Mam się niczym nie przejmować. Jedyne co może mnie martwić to krwawienie. Wtedy mam dzwonić. Reszta objawów jest normalna. Najwyraźniej podchodzi do tego z dużym dystansem. Niestety ja chyba tak nie potrafię i chyba zmienię lekarza.

Inessa - ja miałam to samo kilka dni temu. Samo przeszło.

inessa, staraczka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czili jak pojde do gina w rowno 5 tyg od mies to zobacze pecherzyk??? :)
    Bylo by super.
    Gratuluje wizyty i fajnie ze masz fotke. Dla lekarzy taki pecherzyk to nic a dla kazdej z nas to caly swiat!!!!! :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. Ktoras z was kochane pytala o bete w uk.
    Tu nie ma czegos takiego... Ani prywatnie ani tym bardziej panstwowo.
    Pierwsza wizyta u poloznej najwczesniej w 8 tyg a pierwsze usg w 13 :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie. Kropeczka ma 4,5mm czyli ok.3 tyg. (to by sie zgadzalo :) ). Lekarz zrobil mi cytologie i kazal przyjsc za 3 tyg. bo jeszcze jest za wczesnie. Mam brac kwas foliowy i witaminy ciazowe i niczym sie nie stresowac :) Tez mam pamiatkowe zdjecie :)

Paula55, staraczka, inessa, Io lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo dobrze , że ci dał duphaston jak sama widzisz norma zaczyna się u ciebie od 2,8 do 147,3 a ty masz ledwo 18 .... przy ciąży najlepszy jest wyższy progesteron... ja bez ciąży w FL 8 dni po owu miewałam progesteron ok 25 .... mój lekarz twierdzi , że progesteron ok 30 w ciąży jest bezpieczny... on utrzymuję ciążę więc jak będzie za niski to może dojść do poronienia nadzwyczajniej !!
    To tak samo jak z wynikiem bety... lepiej jak jest wyższy niż blisko niższej normy ... no nie wiem jak to już wytłumaczyć ;P

inessa, stardust87, Io lubią tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ