Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
justysia u mnie serduszko nie bilo w 21dni po zaplodnieniu (dokladnie wiem kiedy) nic nie było widac więc wydaje mi sie ze to sprawa indywidualna
Na usg widac pecherzyk, ma 7mm i jest w dobrym miejscu, zarodka jeszcze nie widac wiec skierowania na badania nie dostalam jeszcze ale jestem szczesliwa!!!
niestety tak jak myslalam zaplątała mi sie infekcja i przepisał mi globulki macmiror complex i jakas masc oby przeszło bo swędzi i piecze moja pierwsza infekcja i oby ostatnia! ostatnio w piatek nic nie miałam, ale niby kobiet w ciąży paskudztwa bardziej sie lapiainessa, justysia90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam ważne pytanie.
Właśnie odebrałam wynik progesteronu: 18,2
Na 16 idę do gina. Czy to niski wynik? Mam go męczyć o receptę?
Martwię się bo ciągle mam skurcze, a dzisiaj rano miałam strasznie rozpulchnioną szyjkę macicy. Mam okropne przeczucia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
staraczka wrote:Przy takim progesteronie luteina bądź duphaston wręcz wskazane !
inessa, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tym progesteronem to zależy w jakich jednostkach i jakie normy najlepiej poradzić sie lekarza.
Kochane mam dziś takie wzdecia,zę nie daje sobie rady aż mnie jelita całe bolą nie wiecie czy wciaży mozna brać Espumisan??? ( bo mi głupio o tym pisać ale nie moge tych gazów z siebie wydalić )Io lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:Z tym progesteronem to zależy w jakich jednostkach i jakie normy najlepiej poradzić sie lekarza.
Kochane mam dziś takie wzdecia,zę nie daje sobie rady aż mnie jelita całe bolą nie wiecie czy wciaży mozna brać Espumisan??? ( bo mi głupio o tym pisać ale nie moge tych gazów z siebie wydalić )inessa, Io lubią tę wiadomość
-
justysia90 wrote:Zastanawiam się czy nie brać L4,zwłaszcza,że 1 ciążę poronilam
inessa, justysia90, Io lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Kochane mam dziś takie wzdecia,zę nie daje sobie rady aż mnie jelita całe bolą nie wiecie czy wciaży mozna brać Espumisan??? ( bo mi głupio o tym pisać ale nie moge tych gazów z siebie wydalić )
Espumisan można spokojnie stosować w ciąży ponieważ on się nie wchłania z przewodu pokarmowego tylko ułatwia "rozbijanie" tych pęcherzyków w jelitach. Także nie ma co się męczyć bo to na pewno nie zaszkodzi Fasolce a Tobie ulżyinessa, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem już po wizycie. Byłam u swojego starego gina. Zrobił mi USG i pokazał mojego kropka (nawet dostałam wydruk). Serduszka jeszcze nie było. Powiedział, że dobrze się ulokował. Progesteron jego zdaniem jest w normie (na moim wyniku napisane jest, że norma dla I trymestru - od 2,8 do 147,3) ale dał mi duphaston na 10 dni. Jeżeli chodzi o ból brzucha to powiedział, ze to normalne bo wszystko się teraz zmienia i mam się nie przejmować. Ogólnie to powiedział, że na razie jest za wcześnie i mam przyjść za 4 tygodnie! Wtedy dopiero założy mi kartę ciąży. Mam się niczym nie przejmować. Jedyne co może mnie martwić to krwawienie. Wtedy mam dzwonić. Reszta objawów jest normalna. Najwyraźniej podchodzi do tego z dużym dystansem. Niestety ja chyba tak nie potrafię i chyba zmienię lekarza.
Inessa - ja miałam to samo kilka dni temu. Samo przeszło.inessa, staraczka lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz po wizycie. Kropeczka ma 4,5mm czyli ok.3 tyg. (to by sie zgadzalo ). Lekarz zrobil mi cytologie i kazal przyjsc za 3 tyg. bo jeszcze jest za wczesnie. Mam brac kwas foliowy i witaminy ciazowe i niczym sie nie stresowac Tez mam pamiatkowe zdjecie
Paula55, staraczka, inessa, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLo dobrze , że ci dał duphaston jak sama widzisz norma zaczyna się u ciebie od 2,8 do 147,3 a ty masz ledwo 18 .... przy ciąży najlepszy jest wyższy progesteron... ja bez ciąży w FL 8 dni po owu miewałam progesteron ok 25 .... mój lekarz twierdzi , że progesteron ok 30 w ciąży jest bezpieczny... on utrzymuję ciążę więc jak będzie za niski to może dojść do poronienia nadzwyczajniej !!
To tak samo jak z wynikiem bety... lepiej jak jest wyższy niż blisko niższej normy ... no nie wiem jak to już wytłumaczyć ;Pinessa, stardust87, Io lubią tę wiadomość