X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię siemie lniane w każdej formie :) Kiedyś jadłam ze względu na włosy i też właśnie albo w formie kisielu zmiksowane z bananem, albo zalewałam ziarenka wrzątkiem i piłam z sokiem malinowym. Dodaję też same ziarenka do płatków owsianych na śniadanie :)

Ja też w pracy na razie nie mówię nic ciąży. Poczekam cierpliwie na bicie serduszka. Na L4 jeśli wszystko będzie ok. nie wybieram się. Nie wiem co miałabym robić w domu sama całymi dniami :) Mąż i dzieci w pracy i szkole, chyba zanudziłabym się na śmierć :).

Io, inessa lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w przychodni,z nadzieją,że endykrynolog mnie przyjmie dziś, a jak nie to da jakiś szybki termin

inessa, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z l4 zalezy kto ma jaka prace. Ja akurat w regulaminie mam nawet napisane ze jak zajde w ciaze to nie wolno mi np dyzurowac albo pracowac wiecej niz 5 godzin. A w pracy same zarazki (pracuje w szpitalu) wiec wole w domu wsrod wlasnych zarazkow siedziec;)

justysia90, inessa, Io lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Hela nie wiem jak ty możesz pić te siemie czy tam jeść :P ja stosowałam siemie na włosy i jakoś nie wyobrażam sobie , żebym miała to zjeść :P ja jak mam problem z wypróżnieniem to piję dużo wody i jem activie :P
    a mi bardzo smakuje :) jakaś dziwna chyba jestem. Mam mielone, ok. 1 łyżeczki zalewam gorącą wodą (ok 250ml) i jak trochę przestygnie to piję. Bardzo lubię - smakuje trochę jak kisiel o zbożowym smaku :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nigdy siemie nie smakowało,a kiedyś mama mi kazała to pić, teraz to dodaje sok albo cytryne

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To was podziwiam :P bo jak ja sobie przypomne ten kisiel co kładłam na włosy to aż mi się odechciewa :P

stardust87, inessa, Io lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka ja tez nie mogę się przemóc,ale dodajac do jogurtu to nawet nic nie czuc, tylko jogurt :)
    na włosy też niby się wylewa ten kisiel, tylko chyba ciężko to zmyć co? pomogło ci cos? :)

mój mąż się przemógł i pije samego gluta, kwestia nastawienia i przyzwyczajenia :)
    mi na wypróżnianie pomagają płatki na ciepłym mleku rano :) max 30min i lece :) a wody nie lubię pić. Stosowałam nawet przez ostatnie dni 0,5l cieplej wody na czczo i nic nie pomogło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 10:56

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela pół litra to mało :P ja jak się dorwę do wody to piję 2 litry a czasem mam dzień , że wypiję szklanę dwie z sokiem :P

na włosy mi pomogło bo ja dość często zmieniałam kolor i włosy miałam w opłakanym stanie :p A SIEMIE mi je podleczyło :)
    Ja jestem po szkole fryzjerskiej i jak miałam ''praktyki'' w sumie to nie praktyki tylko chodziłam do znajomej do salonu na przyuczenie z własnej woli to jak się tam na oglądałam to co chwilę zmiana koloru :P byłam już ruda , blond , brązowa , brąz z pasemkami , ale zawsze i tak wracałam do swojego czarnego koloru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 11:00

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra84 wrote:
    Z l4 zalezy kto ma jaka prace. Ja akurat w regulaminie mam nawet napisane ze jak zajde w ciaze to nie wolno mi np dyzurowac albo pracowac wiecej niz 5 godzin. A w pracy same zarazki (pracuje w szpitalu) wiec wole w domu wsrod wlasnych zarazkow siedziec;)

No tak, to jasna sprawa :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wszystkim serdecznie gratuluje.
    Powiedzcie mi jak, dodaje się tutaj suwaczek?
    Pozdrawiam

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustawienie - społeczność - podpis

inessa, Emalia82 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • rosalia Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja idę dziś do ginekologa i bardzo się boję... Bardzo bym chciała, by widać było już serduszko, bo chcemy powiedzieć naszym córkom o ciąży.
    Jeszcze 4 h i wszystkiego się dowiem..

7v8rol2a3yk8v64j.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Hela pół litra to mało :P ja jak się dorwę do wody to piję 2 litry a czasem mam dzień , że wypiję szklanę dwie z sokiem :P

na włosy mi pomogło bo ja dość często zmieniałam kolor i włosy miałam w opłakanym stanie :p A SIEMIE mi je podleczyło :)
    Ja jestem po szkole fryzjerskiej i jak miałam ''praktyki'' w sumie to nie praktyki tylko chodziłam do znajomej do salonu na przyuczenie z własnej woli to jak się tam na oglądałam to co chwilę zmiana koloru :P byłam już ruda , blond , brązowa , brąz z pasemkami , ale zawsze i tak wracałam do swojego czarnego koloru :)

to tak jak ja tylko że nie byłam jeszcze całkiem ruda i czarna :) pół litra mi chodziło na początek dnia, żeby jelitka ruszyły i poszło ładnie ;)

Rosalia trzymamy kciuki za serduszko! :) daj znac :)

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka powiedz mi jeszcze ciężko zmyć z włosów tego glutka? mi czasami ciężko garnuszek doszorować i dlatego się wstrzymałam z nakładaniem go na włosy :)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Staraczka powiedz mi jeszcze ciężko zmyć z włosów tego glutka? mi czasami ciężko garnuszek doszorować i dlatego się wstrzymałam z nakładaniem go na włosy :)

No mi było łatwo wymyć tylko ja zawsze myję włosy dwa razy za każdym razem no i potem po tym siemiu nakładałam odżywkę :) po siemiu miałam fajne puszyste włosy ;)
    Aha no i trzymałam siemie tak z 15 min na mokrych umytych włosach a potem zaś myłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje dobrego dnia Wam życze :D :D :D
    Ja piłam siemie lniane na jelita ale też on reguluje hormony i wspomaga zajscie wciaze i nie chodzi tu tylko o śluz.
    Ja mam dziś jakiegos doła :( mam problemy z kregosłupem jestem po operacji i dziś w nocy dał mi porzadnie popalic,ze aż nie mogłam oddychać i nie spałąm do 5 rano :( nie poszłam przez to na bete,dopiero jutro.
    No i mdłosci od rana nie mam ale od popołudnia do nocy to masakra.
    No i mam apetyty wczoraj jadłam loda a zaraz po nim ogórka w occie bardzo ostrego bo z papryczką chili :P

Ciesze sie,ze nas tu tyle jest i wierze,że już zostaniemy tutaj do końca sierpnia czy wrzesńia :D :D :D

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymamy kciuki za wizyte :) badz dobrej mysli.
    Ja to bym chciala choc zarodeczek zobaczyc w sob :) byla bym taka happy :)
    Musze pamietac o tym siemiu i kupc w razie czego.
    A juz na lotnisku, za 1,5 godz wsiadam do samolotu i fruuu do polski na badanka :)

hela, inessa, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siemie kupuje zawsze w tesco, chyba za 4zl paka :) właśnie wcinam z serkiem homo :) nic nie czuc gluta :)

inessa no to zachcianki typowo ciążowe :) oby kregosłup przestał cie bolec, może uda ci się odespać tą nocke :)
    ja w nocy tez nie mogłam coś spać, za to po południu spię jak dziecko...

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka to może w najbliższym czasie spróbuję na włosy sobie walnąć glutem hehe ;)

inessa, staraczka lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja w nocy tez nie mogłam coś spać, za to po południu spię jak dziecko...

Ja kładę się spać o 20-21 teraz. Nie wiem czy to kwestia ciąży czy tych stresów. Potem budzę się o 4 i przewracam się z boku na bok do rana.

inessa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ