X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię siemie lniane w każdej formie :) Kiedyś jadłam ze względu na włosy i też właśnie albo w formie kisielu zmiksowane z bananem, albo zalewałam ziarenka wrzątkiem i piłam z sokiem malinowym. Dodaję też same ziarenka do płatków owsianych na śniadanie :)

Ja też w pracy na razie nie mówię nic ciąży. Poczekam cierpliwie na bicie serduszka. Na L4 jeśli wszystko będzie ok. nie wybieram się. Nie wiem co miałabym robić w domu sama całymi dniami :) Mąż i dzieci w pracy i szkole, chyba zanudziłabym się na śmierć :).

Io, inessa lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w przychodni,z nadzieją,że endykrynolog mnie przyjmie dziś, a jak nie to da jakiś szybki termin

inessa, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z l4 zalezy kto ma jaka prace. Ja akurat w regulaminie mam nawet napisane ze jak zajde w ciaze to nie wolno mi np dyzurowac albo pracowac wiecej niz 5 godzin. A w pracy same zarazki (pracuje w szpitalu) wiec wole w domu wsrod wlasnych zarazkow siedziec;)

justysia90, inessa, Io lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Hela nie wiem jak ty możesz pić te siemie czy tam jeść :P ja stosowałam siemie na włosy i jakoś nie wyobrażam sobie , żebym miała to zjeść :P ja jak mam problem z wypróżnieniem to piję dużo wody i jem activie :P
    a mi bardzo smakuje :) jakaś dziwna chyba jestem. Mam mielone, ok. 1 łyżeczki zalewam gorącą wodą (ok 250ml) i jak trochę przestygnie to piję. Bardzo lubię - smakuje trochę jak kisiel o zbożowym smaku :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nigdy siemie nie smakowało,a kiedyś mama mi kazała to pić, teraz to dodaje sok albo cytryne

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To was podziwiam :P bo jak ja sobie przypomne ten kisiel co kładłam na włosy to aż mi się odechciewa :P

stardust87, inessa, Io lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka ja tez nie mogę się przemóc,ale dodajac do jogurtu to nawet nic nie czuc, tylko jogurt :)
    na włosy też niby się wylewa ten kisiel, tylko chyba ciężko to zmyć co? pomogło ci cos? :)

mój mąż się przemógł i pije samego gluta, kwestia nastawienia i przyzwyczajenia :)
    mi na wypróżnianie pomagają płatki na ciepłym mleku rano :) max 30min i lece :) a wody nie lubię pić. Stosowałam nawet przez ostatnie dni 0,5l cieplej wody na czczo i nic nie pomogło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 10:56

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela pół litra to mało :P ja jak się dorwę do wody to piję 2 litry a czasem mam dzień , że wypiję szklanę dwie z sokiem :P

na włosy mi pomogło bo ja dość często zmieniałam kolor i włosy miałam w opłakanym stanie :p A SIEMIE mi je podleczyło :)
    Ja jestem po szkole fryzjerskiej i jak miałam ''praktyki'' w sumie to nie praktyki tylko chodziłam do znajomej do salonu na przyuczenie z własnej woli to jak się tam na oglądałam to co chwilę zmiana koloru :P byłam już ruda , blond , brązowa , brąz z pasemkami , ale zawsze i tak wracałam do swojego czarnego koloru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 11:00

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra84 wrote:
    Z l4 zalezy kto ma jaka prace. Ja akurat w regulaminie mam nawet napisane ze jak zajde w ciaze to nie wolno mi np dyzurowac albo pracowac wiecej niz 5 godzin. A w pracy same zarazki (pracuje w szpitalu) wiec wole w domu wsrod wlasnych zarazkow siedziec;)

No tak, to jasna sprawa :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wszystkim serdecznie gratuluje.
    Powiedzcie mi jak, dodaje się tutaj suwaczek?
    Pozdrawiam

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustawienie - społeczność - podpis

inessa, Emalia82 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • rosalia Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja idę dziś do ginekologa i bardzo się boję... Bardzo bym chciała, by widać było już serduszko, bo chcemy powiedzieć naszym córkom o ciąży.
    Jeszcze 4 h i wszystkiego się dowiem..

7v8rol2a3yk8v64j.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Hela pół litra to mało :P ja jak się dorwę do wody to piję 2 litry a czasem mam dzień , że wypiję szklanę dwie z sokiem :P

na włosy mi pomogło bo ja dość często zmieniałam kolor i włosy miałam w opłakanym stanie :p A SIEMIE mi je podleczyło :)
    Ja jestem po szkole fryzjerskiej i jak miałam ''praktyki'' w sumie to nie praktyki tylko chodziłam do znajomej do salonu na przyuczenie z własnej woli to jak się tam na oglądałam to co chwilę zmiana koloru :P byłam już ruda , blond , brązowa , brąz z pasemkami , ale zawsze i tak wracałam do swojego czarnego koloru :)

to tak jak ja tylko że nie byłam jeszcze całkiem ruda i czarna :) pół litra mi chodziło na początek dnia, żeby jelitka ruszyły i poszło ładnie ;)

Rosalia trzymamy kciuki za serduszko! :) daj znac :)

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka powiedz mi jeszcze ciężko zmyć z włosów tego glutka? mi czasami ciężko garnuszek doszorować i dlatego się wstrzymałam z nakładaniem go na włosy :)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Staraczka powiedz mi jeszcze ciężko zmyć z włosów tego glutka? mi czasami ciężko garnuszek doszorować i dlatego się wstrzymałam z nakładaniem go na włosy :)

No mi było łatwo wymyć tylko ja zawsze myję włosy dwa razy za każdym razem no i potem po tym siemiu nakładałam odżywkę :) po siemiu miałam fajne puszyste włosy ;)
    Aha no i trzymałam siemie tak z 15 min na mokrych umytych włosach a potem zaś myłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje dobrego dnia Wam życze :D :D :D
    Ja piłam siemie lniane na jelita ale też on reguluje hormony i wspomaga zajscie wciaze i nie chodzi tu tylko o śluz.
    Ja mam dziś jakiegos doła :( mam problemy z kregosłupem jestem po operacji i dziś w nocy dał mi porzadnie popalic,ze aż nie mogłam oddychać i nie spałąm do 5 rano :( nie poszłam przez to na bete,dopiero jutro.
    No i mdłosci od rana nie mam ale od popołudnia do nocy to masakra.
    No i mam apetyty wczoraj jadłam loda a zaraz po nim ogórka w occie bardzo ostrego bo z papryczką chili :P

Ciesze sie,ze nas tu tyle jest i wierze,że już zostaniemy tutaj do końca sierpnia czy wrzesńia :D :D :D

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymamy kciuki za wizyte :) badz dobrej mysli.
    Ja to bym chciala choc zarodeczek zobaczyc w sob :) byla bym taka happy :)
    Musze pamietac o tym siemiu i kupc w razie czego.
    A juz na lotnisku, za 1,5 godz wsiadam do samolotu i fruuu do polski na badanka :)

hela, inessa, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siemie kupuje zawsze w tesco, chyba za 4zl paka :) właśnie wcinam z serkiem homo :) nic nie czuc gluta :)

inessa no to zachcianki typowo ciążowe :) oby kregosłup przestał cie bolec, może uda ci się odespać tą nocke :)
    ja w nocy tez nie mogłam coś spać, za to po południu spię jak dziecko...

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka to może w najbliższym czasie spróbuję na włosy sobie walnąć glutem hehe ;)

inessa, staraczka lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja w nocy tez nie mogłam coś spać, za to po południu spię jak dziecko...

Ja kładę się spać o 20-21 teraz. Nie wiem czy to kwestia ciąży czy tych stresów. Potem budzę się o 4 i przewracam się z boku na bok do rana.

inessa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ