Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Aaa. Ktoras z was kochane pytala o bete w uk.
Tu nie ma czegos takiego... Ani prywatnie ani tym bardziej panstwowo.
Pierwsza wizyta u poloznej najwczesniej w 8 tyg a pierwsze usg w 13
Ja mieszkam w belgi i o becie nic nie slyszalamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:35
inessa lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualny
-
w końcu mam wyniki bety - 13668 mlU/ml. Wg załączonych zakresów to wychodzi 6-7 tc i to by się zgadzało
teraz trzymam kciuki za drugą betę
i jak tam czytam, że robicie progesteron to się nad tym zastanawiam ale z drugiej strony nie chcę się stresować podwójnie przed wynikami więc może poczekam co powie dr w poniedziałek i jak on każe zrobić badania to wtedy komplet zrobię.. hm..staraczka, inessa, Io lubią tę wiadomość
-
a ja nie wiem, czy jutro rano isc na potworke bety po 48 godzinach. Pierwszy raz oznaczyli mi total HCG, przeszukalam caly internet i nie znalazlam o ile powinno wzrosnac i w jakim czasie.Nie wiadomo, czy normy dla beta HCG sa takie same A bede miala drugi wynik,z którym nie bede wiedziala co zrobic i moze zaczne sie bardziej martwic... no nie wiem...
Dzisiaj byłam u endokrynologa i jestem mega zadowolona. Wczoraj zadzwonilam, że jestem w ciąży i że to pilne i juz dzisiaj rano miałam telefon, że mnie na 16 wcisna;) Wszystko juz wiem, nie powinno byc problemów. A wyniki kolejne moge konsultowac telefonicznie Ideałinessa, Io lubią tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Paula55 wrote:Aaa. Ktoras z was kochane pytala o bete w uk.
Tu nie ma czegos takiego... Ani prywatnie ani tym bardziej panstwowo.
Pierwsza wizyta u poloznej najwczesniej w 8 tyg a pierwsze usg w 13
Bete to chyba tylko w pl mozna sobie robic kiedy sie chce na wlasna reke itd.
Usg jest w uk w 12 tygdoniu normalnie. Ale wczytalam gdzies na forum , ze duzo polek chodzi do polskich lekarzy w uk prywatnie, aby miec scan wczesnej. np. w Londynie jest polska klinika czy cos. Tak szczerze to troche dlugo, jest czekac do 12 tygdonia. Chociaz podobno, jak sie jest po przejsciach to ten scan tez wczesniej jest. Calkiem innaczej podchodza do ciazy w Uk niz Pl. Z reszta ja tez nie mieszkam w Pl i w kazdym kraju sa inne zwyczaje i opieka co do ciezarnychinessa, Io lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:Dziewczyny czy napierwszej wizycie lekarz wskaze termin porodu , czy kiedy???
Z Om to na pierwszej wizycie, juz mozna wyliczyc . Samej tez mozna chodzby tu : http://www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy-2013-11-20-28
A potem na usg wychodzi czy temin taki sam czy rozny Jak inny, to nie wiem na ktory sie patrzy z OM dalej czy tak jak z USG wychodzi? Mi wychdzi tak samo z OM i USG. A w pirewszej ciazy byla roznica z 3 dni, znaczy na usg 3 dni ciaza mlodsza to liczyl sie termin z OM. Ale jak jest wieksza roznica to nie wiem ktory sie liczy.inessa, Io lubią tę wiadomość
-
najbardziej wiarygodny jest wiek ciąży z USG w I trymestrze. I tego się już trzymamy do końca
nescafe, Io lubią tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Mi nie dał zdjęcia, ani żadnych witamin, nic, dla niego ciąża zaczyna się jak jest zarodek i bije serduszko wiec na pewno minimum tydzien jeszcze... tak mi sie to teraz dłuży, a później reszta miesiący zleci jak szalone
ciesze się że u każdej z was jest ok
fajnie tak sojrzeć jak mają się kobitki w tym samym okresie ciąży
wzdęcia mam również i problem z wypróżnianiem, od jutra piję siemie lniane jest ponoć bardzo dobre w ciążyIo, inessa lubią tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Hela super
Stardust mnie teraz krzyż boli i jutro biorę od gina tydzień L4- odpocznę, tym bardziej że mam plamienia, i zalecane jest leżenie.Io, inessa lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o witaminy to mi kazał odstawić te prenatalne. Powiedział, że ustalimy co mam brać jak będę u niego z wynikami. Mam brać tylko kwas foliowy.
Też się cieszę, że u wszystkich idzie dobrze, ale gdzie Rzodkiewka? Przegapiłam jej wpis? Ostatnio pisała, że martwi się o swoja betę.
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPlamienia ustały, wiec byly typowo po badaniu usg. Jak tam dzis samopoczucie? Ja sama sie sobie dziwie że wstałam pełna energii:) tez się zastanawiam nad l4 ale chyba poczekam do tego 21 az pokaże się serduszko i wszystko będzie jasne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 08:30
Io, inessa lubią tę wiadomość
-
hela wrote:
wzdęcia mam również i problem z wypróżnianiem, od jutra piję siemie lniane jest ponoć bardzo dobre w ciąży
Jak będziesz piła to siemię? W formie gotowanego kisielu czy jakoś inaczej?
Ja chyba też kupię sobie siemie.
Io, inessa lubią tę wiadomość
-
Szonka wrote:Jak będziesz piła to siemię? W formie gotowanego kisielu czy jakoś inaczej?
Ja chyba też kupię sobie siemie.
w formie glutka bo niby w tej formie jest najwiecej wlasciwosci można zmielić ale max do 1h przed podaniem do potrawy bo pozniej traci wlasciwosci
moj maz pije siemie ze wzgl na problemy z żołądkiem, więc do niego dołącze. z tym że ja nie umiem wypić tego samego gluta, dodaje go do jogurtu tak mi jest łatwiej
siemie lniane to samo dobro! możesz też kupić olej lniany stosować na zimno, dodawać np do białego sera, zrobić papkę blenderem, wyjdzie fajny kremik i do tego co sie lubi, rzodkiewkę, szczypiorek itp tylko olej jedynie na zimnoinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny