X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle kosmitka - nie płaczę :P Z każdej sytuacji staram się znaleźć dobre wyjście.. i dobrą stronę. Nie dam się hormonom!

Migotka22, Szonka, justyna14, BlackLuna, Tysia87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A jednak czekasz na mnie :)
    Tylko ten mój synek coś się nie śpieszy.

Moja córcia też miała żółtaczkę i opalała się w tych lampach, wtedy zabierali ją ode mnie na 6 godzin i też mi było jej szkoda. Podobno tak się tam rzucała, że mało inkubatora nie rozwaliła. Teraz chyba te naświetlania są w sali przy mamie ?
    Tak, mam go caly czas przy sobie. No czekam na Ciebie jak nic :) Franek chce poznać kumpla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:51

Szonka lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - sciągnęłam tą apkę. Możesz mi w skrócie wytłumaczyć jak się ją obsługuje? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark Nas wypuscili do domu z 12%spakiem gdzie najnizsza granica to 10% ale kaza kontrolowac wiec moze jutro wyjdziecie spokojnie :) a jak Maly nie chce jesc to rozbudz go przed jedzeniem co 3h

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Mycha gratuluję :) czekam na opis i foteczki :)
    Betinka no dzisiaj to już chyba się uda do trzech razy sztuka w końcu :)
    A ja miałam dzisiaj kosmiczny sen... śniło mi się ze rodzilam w domu u moich rodziców, do tego moje dwie siostry tez rodzily a jakby tego było mało miałam urodzić czworaczki i pamiętam ze zaczęłam rodzic 4.09 czyli dzisiaj o.O mam nadzieje ze nic z tego snu się nie spełni :D
    Ps. Witam w ciąży donoszonej :D

ofcooo, Migotka22, Fipsik, mycha89, BlackLuna lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Patu: "Hej :) wody sączą się dalej. Dopóki lecą to nie wypuszczą, powiedział, że możliwe, że wyjdę dopiero z mała jeśli się samo nie zasklepi. Antybiotyk co 6h dostaję. Ilość wód ok, bo tyle co się sączy to się produkuje.Co dzień badanie crp, tętno słuchają co 3h, jest lekko podwyższone. Czop odszedł w sporej ilości podbarwiony krwią. Dziś z nami na sali leżała całą noc rodząca. Skurcze miała baaaaardzo silne, aż z bólu płakała a po 6 godzinach rozwarcie ledwo na opuszek. ciężko było patrzeć jak się męczy no i o spaniu nie było mowy. Na szczęście wzięli ją na cc to już się nie męczy tak.

A jak u Was? są jakieś nowe maluszki? brakuje mi forum... chcę do Was :)

Jestem odcięta od neta więc nie mogę poczytać, ale może któraś wie - czy takie czekanie, z antybiotykiem co 6h jesli wody się sączą nie zagraża małej? Crp jest w normie. Ten antybiotyk w takich dawkach nie będzie miał wpływu na nią? i całkiem zabezpiecza przed zakażeniem czy tylko zmniejsza ryzyko?

Mocno pozdrawiamy!"

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    dba a okna pomyte masz? ;)
    były myte jakiś czas temu, ale mogę umyć jeszcze raz ;)
    No i przytyłam w ciągu tygodnia 2kg... już nawet nie myślę gdzie to poszło...
    No i dostałam pismo z Urzędu Skarbowego, chcą akt urodzenia dziecka i faktury za internet. Musiało akurat na mnie paść :/ co za dzień :/

• verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - widzę że 2 rocznica ślubu zbliża się wielkimi krokami :)

magdzia26, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nikos chyba ma zamiar dzisiaj wystawić mi nogę przez brzuch tak szaleje po buleczce z nutella :D lobuziak jeden <3

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice, ja mam taką apkę na tel. do liczenia skurczy:
    http://contractionmaster.com/

z tym, że była ona płatna 1,79 euro. ale chciałąm sprawdzić jak działa kupowanie i łączenie karty z kontem ;P a, że mam taką kartę śmieciową, na której zawsze jest mało kasy bez możliwości wchodzenia na debet to ją sobie skonfigurowałam.

ale jak widziałam jest mnóstwo darmowych aplikacji na tel. i nie ma potrzeby kupowania i wydawania specjalnie kasy na ten cel ;)

verynice lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Stardust - sciągnęłam tą apkę. Możesz mi w skrócie wytłumaczyć jak się ją obsługuje? :)
    No u mnie, jak zaczyna się skurcz, klikasz "start contraction" i on sobie liczy i jak się skończy skurcz to klikasz "stop contraction" i wtedy on (program) zapisuje ile on trwał i zaczyna liczyć czas do następnego skurczu. jak się nowy pojawi to znowu włączasz "start contraction" itd. Program liczy ile trwają skurcze i co jaki czas. A u góry jest taki "przycisk" i tam możesz wcisnąć "reset" jeśli to był fałszywy alarm. I następnym razem liczy od nowa.

verynice lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka- torba spakowana już od kilku dni ale musze jeszcze sobie dokupić ze dwie koszule
    bo jak mi te wywoływanie nie pójdzie sprawnie to troche sobie poleze w szpitalu.
    Normalnie jak dzieciak tak to przeżywam
    A z tym wrózeniem porodów to nikt absolutnie nikt nie jest w stanie powiedzieć kiedy urodzimy
    Moja siostra była na wizycie w czwartek i nic nie zapowiadało porodu a maluszek urodził sie
    w poniedziałek. Tak wiec te które są załamane ze nic nie zapowiada porodu- głowa do góry

Jeśli chodzi o KTG to moim zdaniem warto sobie zrobić. Zresztą widać na moim przykładzie.
    Niby wszystko ok, USG w porządku, ruchy w porządku a KTG wykazało delikatne nieprawidłowości w
    tętnie dziecka.

Fipsik ja też staram sie być twarda. Chociaż ja mam taką naturę, ze w środku wszystko przeżywam
    a na zewnątrz staram sie tego nie pokazać nikomu.

Oczywiście Mycha gratulejszons. Spisałaś sie. Mam nadzieje, ze niedługo dołącze do grona
    szczęśliwych i nieszczęśliwych mamusiek :)

Magdzia26 mi dwa dni temu też się śnił poród i to też właśnie u moich rodziców w domu i też była
    przy mnie moja siostra. Ciekawe jak by to psycholog wytłumaczył. Może poczucie bezpieczeństwa
    w rodzinnym gnieździe he he :)

Teraz sie zbieram w poszukiwaniu koszuli i jakichś majtoch do szpitala bo mam już złachane,
    no i jakies kapcie sobie zakupie :)
    Miłego dnia belinki :)

magdzia26, mycha89 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ściągnęłam polską aplikację liczenia skurczy, ale nadal ani jednego nie odczułam :P

ofcooo lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Nenka ja to słysze od dwóch tygodni:-D że mam już tak nisko brzuch,że zaraz urodzę,a tu dupa blada.widocznie mój brzuch zejdzie do kolan i wtedy urodze

Chcialam piac to samo :) mi moje ciotki wrozyly juz 2 tyg temu ze ojej zaraz urodze bo brzuch juz sie tak opuscil ze szok i jakos latam i nie rodze :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Na forum siedzę w tel pół nocy bo mała pije 5 min, przysypia, patrzy, pije 5 min przysypia, patrzy itd musze ja tak po troszeczkę karmic... czasem też płacze i prezy się jakby bolał ja brzuszek :( A w dzień aniolek śpi 3h i gdyby nie jedzenie to moglaby się w ogóle nie budzić. Nie wiem jak mam zmienić ten jej nocny tryb
    Kochana, doedukowalam sie w tym temacie jak zrobic, zeby dzieci dnia z noca nie mylily! Nie mozesz jej pozwolic na zbyt dlugie drzemki w ciagu dnia. Jak bedzie dlugo spala w dzien, to bedzie tez mniej najedzona, wiec bedzie chciala nadrabiac w nocy. Najdluzsza drzemka w ciagu dnia jest w poludnie. Poranna i popoludniowa krotsze. Wieczorem jak sie z popoludniowej obudzi, albo Ty ja obudzisz, jakby nie chciala - ok. 17-17:30, karmisz ja troche, potem kapiel, po kapieli tankujesz ja do oporu i kladziesz na noc. Na kolejne karmienie powinna sie obudzic kolo 22 wtedy.

ofcooo, Nelus, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, o której dziś cc?? :) Bo nie wiem o której trzymać kciukasy!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja jak zwykle kosmitka - nie płaczę :P Z każdej sytuacji staram się znaleźć dobre wyjście.. i dobrą stronę. Nie dam się hormonom!

W takim razie ja też jestem z kosmosu :P

Fipsik, Tysia87 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Nelus Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Też się wyprowadziłam 60km od rodzinnego domu, a jakoś znalazłam znajomych.. Nikogo kompletnie nie macie na nowym miejscu? To ile Wy mieszkacie, miesiąc, dwa? Teraz jak są dzieci to tym łatwiej.. iść do jakiegoś parku, gdzie są matki z dziećmi i sobie znaleźć jakieś koleżanki. Tylko trzeba wyjść do ludzi, w domu na pewno się nikogo nie pozna.

Ja od kiedy jestem w Kanadzie (1,5 roku) mieszkałam juz w 5 miastach/miasteczkach i wszędzie nie dłużej niż 5 mies. Mój mąż ma taką pracę ze jeździmy na takie kilku miesięczne delegacje. Co znajdę sobie koleżankę to trzeba się wyprowadzić! W tym miescie jest tylko 10 tys mieszk i to nie wygląda tak jak w Polsce ze ludz przy ludziu na ulicach, jak ktoś przejdzie 5 razy dziennie chodnikiem kolo mojego domu to jest sukces! W parku kolo mnie też zawsze pusto...albo widziałam starsze dzieciaki na deskorolkach. W szpitalu na całym oddziale tylko ja leżałam :-O za miesiąc chce się zapisać na fitness wiec może tam kogoś poznam :)

ofcooo lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, nadrobilam do konca :) Dzien dobry!

Mycha, grrrrratulacje!!!!!! Zdroweczka dla Was, obyscie jak najszybciej do domu wyszli!

Nelus Slonce, to na pewno hormony. Juz niedlugo sie ustabilizuja i znowu Twoj boski usmiech Cie nie opusci! Pamietaj, ze tu jestesmy i zawsze mozesz sie nam wygadac :)

Karolina, jestem w szoku troche :/ Nawet bardzo. Wydaje mi sie, ze rozmowa tu jest wskazana, jak bedziesz gotowa oczywiscie.

Cc kolo 19:30 powinno byc. W poludnie zadzwonie do lekarza, zeby sie upewnic ;) Ale cala noc mnie mega bolal zoladek, rano to samo. I sie zastanawiam, czy to na pewno zoladek, a nie silne skurcze juz te porodowe, bo boli i przechodzi... Do tego kibelek mnie wzywa czesto. Dzisiaj Piter nie ma wyjscia, musi mnie ciac i skolowac dla mnie sale :D

mycha89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka nie nastawiaj się zbytnio :P hehe

ofcooo lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1902 1903 1904 1905 1906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ