X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka dajesz! Zwalnia się miejsce w moim pokoju ;)

verynice, Fipsik, Szonka lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie Was jak wrocimy do domku wpadam z dobrymi wiesciami Krzys przytyl 310 gram ale jestem szczesliwa :)))))))

Verynice a no zbliza sie zbliza..

Betinka na pewno sie rozmowa odbedzie ale nie dzis i nie jutro na razie ciesze dobrymi wiesciami o Krzysiu ;) a P taki dobry ze nawet sniadanko do lozka mi przyniosl chyba czuje ze sie cos swieci..

verynice, stardust87, Gosia19, Paula55, afrykanka, Nelus, Fipsik, magdzia26, Tysia87, betinka, anulka81, akuszerka89, nenka, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Patu w ktorym szpitalu lezesz??

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula faktycznie tak jak dziewczyny piszą kurczaczek :-) do schrupania!

atdci09kamv7205a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina po zdjęciach było widać, że Krzyś przybrał :) super że się potwierdziło to na wadze :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Stardust, jak Twoja cierpliwość? Bo moja powoli się kończy :(
    ja już mam fazę zobojętnienia :P wyjdzie to wyjdzie, nie to nie. już się pogodziłam z myślą że nie pójdę do kuzynki na wesele 27ego więc już mi się nie spieszy :P

verynice, akuszerka89 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super wieści, wiedziałam że jest większy

Kaarolina lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje cebulki :D Spadam do ogródka :D Oj, mój kręgosłup dzisiaj umrze...

Stardust ja 27 zaczynam zajęcia w szkole i nie zamierzam ich opuścić :D No chyba że urodzę w terminie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 13:22

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Przyszły moje cebulki :D Spadam do ogródka :D Oj, mój kręgosłup dzisiaj umrze...

Stardust ja 27 zaczynam zajęcia w szkole i nie zamierzam ich opuścić :D No chyba że urodzę w terminie :P

Fipsik ty wariacie niezmordowany! ja o ogródku zapomniałam już 2 miesiące temu bo z takim brzuchem to schylić się ciężko do skarpetek mowa co do sadzonek.

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro spotkanie z położną:-D tylko szczerze to nie wiem po co,przecież ja wiem wszystko z forum;-) poszlam zmienić przychodnie na taką bliżej domu i babka z rejestracji pyta ktòry to tydzień,więc mówię,ze 9 dni do terminu.to taką minę zrobiła,jakby ducha zobaczyła.chyba wedlug niej nie powinnam już pokazywać się publicznie:-Di od razu mnie z położną na jutro umówiła.miała ktòraś z was spotkanie przed porodem?czy tylko ja taka wczesna jestem?:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam żadnego spotkania z położną moze dlatego że na szkołe rodzenia chodzę w swojej przychodni.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie pójdziesz? Ja tam twardo utwierdzam sie w przekonaniu ze dam rade! :-) moja mama przyjedzie do małego, teściowa tez zajrzy ci by sie mojej mamie nie nudziło mam tylko nadzieje ze ja bede na siłach :-)

stardust87 wrote:
    ja już mam fazę zobojętnienia :P wyjdzie to wyjdzie, nie to nie. już się pogodziłam z myślą że nie pójdę do kuzynki na wesele 27ego więc już mi się nie spieszy :P

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja mam jutro spotkanie z położną:-D tylko szczerze to nie wiem po co,przecież ja wiem wszystko z forum;-) poszlam zmienić przychodnie na taką bliżej domu i babka z rejestracji pyta ktòry to tydzień,więc mówię,ze 9 dni do terminu.to taką minę zrobiła,jakby ducha zobaczyła.chyba wedlug niej nie powinnam już pokazywać się publicznie:-Di od razu mnie z położną na jutro umówiła.miała ktòraś z was spotkanie przed porodem?czy tylko ja taka wczesna jestem?:-)
    ja położną widzę co wizytę, najpierw mam 5 min z położną, ona mi mierzy ciśnienie, słuchamy tętna dziecka, sprawdza wagę, pyta czy coś nie tak itd, a potem dopiero ide do ginka do gabinetu i tak od początku ciąży. Więcej się od położnej dowiedziałam, niż od ginka :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dlaczego nie pójdziesz? Ja tam twardo utwierdzam sie w przekonaniu ze dam rade! :-) moja mama przyjedzie do małego, teściowa tez zajrzy ci by sie mojej mamie nie nudziło mam tylko nadzieje ze ja bede na siłach :-)
    ja mam wesele 11 października i jak urodzę przed terminem to się wybiorę na kawałek, a jak w terminie albo po, to wyślę samego męża.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mam stresa przed tą wizytą takiego że już mnie biegunka dopadła. Ide się kąpać i malować. O 14.30 muszę wyjść, żeby na spokojnie spacerkiem dojść.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra ma ślub w poniedziałek... akurat w terminie mojego porodu. Oczywiście nie idę.

• Io Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mycha - gratulacje :)

U nas dzisiaj była położna. Kazała budzić młodego na karmienie co 2 godziny w dzień (normalnie wstawał co 3-3,5). Obudziliśmy go, ale zasnął w połowie jedzenia i już nie udało się w niego więcej wmusić. Wchodzi na to, że co 2 godziny zje połowę tego co zjadłby raz na 4. Pokarmu mam na szczęście już tyle, że mogę robić zapasy. Ja też się nakręcam, że nie będzie przybierał na wadze. Zastanawiam się nawet nad zakupem wagi, żeby to kontrolować.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Szonka dajesz! Zwalnia się miejsce w moim pokoju ;)

Jutro jadę tam na KTG, powiem na wejściu żeby mi poród wywołali, bo Diabla grzeje mi miejsce :P

dba, afrykanka, Tysia87, magdzia26, justyna14, Diabla85 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja położną widzę co wizytę, najpierw mam 5 min z położną, ona mi mierzy ciśnienie, słuchamy tętna dziecka, sprawdza wagę, pyta czy coś nie tak itd, a potem dopiero ide do ginka do gabinetu i tak od początku ciąży. Więcej się od położnej dowiedziałam, niż od ginka :)
    No takie to też mialam co 3 tygodnie,co wizyte:-) ale teraz umówiona jestem z ta kobitką,ktòra przyjdzie po porodzie i mam sobie zarezerwować półtorej godzinki do dwóchl

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek byłam z mężem w innej przychodni niż sami jesteśmy zapisani i jestem pod wrażeniem tamtejszych położnych i pielęgniarek... kobiety do rany przyłóż... pogadały na spokojnie ze mną, wszystkie 3 wyleciały w ogóle ze swojej kanciapki i rozmawiały ze mną i mężem :) Później pomagały przy wypisaniu deklaracji, czułam, że mogę im zadać milion pytań a one chętnie odpowiedzą :) Nie to co w przychodni, w której jesteśmy zapisani z mężem do normalnego lekarza - nie wiem czy pamiętacie jak Wam pisałam, że jak poprosiłam o spotkanie z położną przed porodem to oczy zrobiły jakbym z kosmosu przyleciała i zapytały "Ale po co ma położna przyjść? Na kawę? Coś się Pani dzieje?"... no masakra! :/
    No i też zmieniliśmy tą przychodnię bo ta, którą teraz wybraliśmy ma osobno poradnię dzieci zdrowych i osobno poradnię dzieci chorych - zupełnie osobne wejścia i osobne pomieszczenia... tak że dzieci zdrowe i chore nie mają ze soba styczności... bo w tej przychodni co my jesteśmy z mężem to na jednej kupie - w jednym korytarzu siedzą dzieci zdrowe, chore, dorośli do lekarza rodzinnego no i do laryngologa :/

Jestem ciekawa jaka położna przyjdzie do nas po porodzie..oby jakaś fajna kumata babeczka.. :)

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ