X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymaj się! Dobrze, że zostajecie dłużej w szpitalu - niech wszystko sprawdzą i dobrze zbadają Damianka. Musisz być silna! Już niedługo wrócicie do domku.

dqprpx9ikjqhrova.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti na pewno wszystko będzie dobrze trzymaj się maleńka... a lekarze pewnie wolą dmuchać na zimne zobaczysz jutro sie wszystko wyjaśni <3
    No Betinka wiedziałam że sie dzisiaj uda :) powodzenia :)

betinka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkooooo, odpaliłam dopiero forum z komputera, więc stanęło na ostatniej mojej wczorajszej stronie i dopiero zobaczyłam, że Io w domku!!!!!!!!!!!
    Cudownie, Kochana, że Was wypuścili! Kubuś na avatarku cudny <3

Doti, trzymaj się!!! Z noworodkami to jest tak, że nawet jak coś w tam serduszku nie do końca gra, to zanim skończą kilka miesięcy, już nie będzie śladu!

Karmelce grrrrrrrrrratulacje ślę!!!!!!!

No, to następny będzie Mati :D Już nie ma zmiłuj teraz, chyba, że któraś będzie miała poród ekspresowy w 5h, ale to chyba tylko w filmach ;)

ofcooo, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

No, to następny będzie Mati :D Już nie ma zmiłuj teraz, chyba, że któraś będzie miała poród ekspresowy w 5h, ale to chyba tylko w filmach ;)

Zobaczymy po moich wykopkach

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=Zcu4FXTA_Ww - dla wszystkich, które wczoraj nie obejrzały Kossakowskiego na TTV :)

aleksa.wawa, afrykanka, K_A_M_A lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Zobaczymy po moich wykopkach
    Fipsik, uważaj, żebyś młodego razem z cebulką gdzieś tam nie wkopała, bo potem biedaka nie znajdziesz :D

akuszerka89, verynice lubią tę wiadomość

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Ja nadal w szpitalu.Miałam dzisiaj wyjść ale niestety lekarz od noworodków coś znalazł e sercu synka i musi to sprawdzić. Jutro będzie konsultacja z kardiologiem.Leże i płacze, chodze tylko karmić piersią Damianka, Niestety nie mam Go na
    sali.Smutno mi.Trzymajcie kciuki. Pa.
    doti77 na pewno wszystko będzie dobrze, tylko muszą troszkę poobserwować Damianka. Trzymamy za Was mocno kciuki!

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=Zcu4FXTA_Ww - dla wszystkich, które wczoraj nie obejrzały Kossakowskiego na TTV :)

zajebisty odcinek!!!

verynice lubi tę wiadomość

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

zaczęłam się bać...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti - trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Nas tez czeka wizyta u kardiologa. Termin na NFZ za rok wiec idziemy prywatnie. Swoja droga chore jest to ze noworodek ma czekac rok na tak wazna wizyte.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Fipsik, uważaj, żebyś młodego razem z cebulką gdzieś tam nie wkopała, bo potem biedaka nie znajdziesz :D

ze strachu się nie rusza cały dzień :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka za chwilkę Mati będzie z Wami :) ale się cieszę! <3

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka no nareszcie! trzymam kciukaski!

Doti na pewno wszystko będzie dobrze, a lepiej posiedzieć dzień dłużej w szpitalu i mieć pewność, że wszystko z dzieciątkiem jest dobrze.

Ja już po wizycie, ciśnienie po lekach bardzo dobre, jutro mam się ok 10.00 stawić w szpitalu na ktg i kolejna wizyta znów za tydzień. Ginek powiedział, że jak nie urodzę do 18.09, to 18.09 podejmie decyzję, kiedy kładzie mnie do szpitala na wywoływanie, bo stwierdził, że lepiej dla nas obojga będzie jak do terminu nie dochodzę.

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym Kossakowskim mój mąż zaczął panikować... Oglądaliśmy "Porody" i zareagował na spokojnie...a po Kossakowskim coś się w nim złamało... chyba bardziej dotarł do niego ból przeżywany przez mężczyznę...

ofcooo lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • kamila86 Znajoma

Wysłany: 4 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc i radę. Byłam u mojej gin i okazało się, że córcia ma bardzo wysokie tętno ok.170/min. Kazała się zgłosić o 18 na powtórkę, a jeśli nie, to mam jechać do szpitala. Orientujecie się, czy to jest coś poważnego?

• hela Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kossakowski odwazny :) jednak my kobiety jestesmy przystosowane do porodu, co miesiac bol miesiaczkowy i cialo tez inaczej reaguje :) pelen podziw i szacun dla niego :) polozna kojarze, slyszalam ze jedna z lepszych w stolicy, dlatego pewnie tak sie ceni (ok 3tys moze dojsc cena za porod!) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 16:23

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila86 wrote:
    Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc i radę. Byłam u mojej gin i okazało się, że córcia ma bardzo wysokie tętno ok.170/min. Kazała się zgłosić o 18 na powtórkę, a jeśli nie, to mam jechać do szpitala. Orientujecie się, czy to jest coś poważnego?
    Wiesz co, bardzo wysokie to na szczęście jeszcze nie jest. Norma jest od 120 do 160. Ale na pewno trzeba skontrolować.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a czemu lepiej, żebyś nie donosiła? I czy to nie ten sam lekarz, co Ci "wróżył" poród na początku września? A teraz wywoływanie?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Betinka no nareszcie! trzymam kciukaski!

Doti na pewno wszystko będzie dobrze, a lepiej posiedzieć dzień dłużej w szpitalu i mieć pewność, że wszystko z dzieciątkiem jest dobrze.

Ja już po wizycie, ciśnienie po lekach bardzo dobre, jutro mam się ok 10.00 stawić w szpitalu na ktg i kolejna wizyta znów za tydzień. Ginek powiedział, że jak nie urodzę do 18.09, to 18.09 podejmie decyzję, kiedy kładzie mnie do szpitala na wywoływanie, bo stwierdził, że lepiej dla nas obojga będzie jak do terminu nie dochodzę.
    Justyna masz przeczucie ze urodzisz przed tym terminem?;) jak Twoje cisnienie?

Doti, zdrowka dla Was:*

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Justyna a czemu lepiej, żebyś nie donosiła? I czy to nie ten sam lekarz, co Ci "wróżył" poród na początku września? A teraz wywoływanie?
    tak to ten sam, stwierdził, że skoro mam takie skoki ciśnienia to lepiej zakończyć ciążę wcześniej trochę, niż faszerować mnie i małego lekami. Powiem Ci, że sama już nie wiem, liczę ciągle na to, że jednak Olek sam wybierze sobie czas i miejsce i nie będę musiała żadnych decyzji podejmować o wywoływaniu. Do 18.09 jeszcze kupa czasu, grunt że ciśnienie w na razie w normie, tętno Olusia też, rusza się ciągle, także ja jestem spokojniejsza. Nie chciałabym wywoływania, wolałabym, żeby to wszystko naturalnie, samo się zaczęło, ale jak będzie to Bóg jeden wie.

7w3d 💔
‹‹ 1906 1907 1908 1909 1910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ