X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Justyna masz przeczucie ze urodzisz przed tym terminem?;) jak Twoje cisnienie?

Doti, zdrowka dla Was:*
    chciałabym, żeby się samo zaczęło, a jak będzie to się okażę. Grunt że z Olkiem wszystko ok i na razie to ciśnienie jest w normie i jemu nie zagraża. Ja tam ciążą jeszcze mega zmęczona nie jestem, także nawet do terminu jakoś doczłapie, tylko martwie się o Olka, bo wiem, że ciśnienie rozkurczowe powyżej 90 jest dla niego niedobre - jak się utrzymuje w tej granicy - bo jednorazowy skok nie wpływa negatywnie.

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, dopegyt nie oddziałuje źle ani na dziecko, ani na matkę. Można brać całą ciążę. Także te 2-3 tygodnie nic Ci nie zrobi. A do 18 jeszcze 2 tygodnie, może się wykluje sam do tego czasu. Czas myć okna, kopać w ogródku, męczyć męża :D

justyna14 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeaaaaa betinka to juz dzis!!!! Juz sie nie moge doczekac zdjecia Matiego!!! Ja chce juz teraz natychmiast :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 18:22

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie my zachlanne baby, kazda chce zdjecie :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=Zcu4FXTA_Ww - dla wszystkich, które wczoraj nie obejrzały Kossakowskiego na TTV :)

Aż mi się żal faceta zrobiło... ale z drugiej strony mógł zobaczyć co przeżywają kobiety.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nie martw się, dopegyt nie oddziałuje źle ani na dziecko, ani na matkę. Można brać całą ciążę. Także te 2-3 tygodnie nic Ci nie zrobi. A do 18 jeszcze 2 tygodnie, może się wykluje sam do tego czasu. Czas myć okna, kopać w ogródku, męczyć męża :D
    okna już mi mąż pomył wszystkie, ogródek nam koparka przekopała jak robili przyłącze wody :) także pozostało jedno sesesese:)

magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie jej urodzić, a nie już zdjęcie:)
    Betinka trzymaj się kochana, nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić, jakie teraz emocje w Tobie siedzą :) powodzenia!!!!

7w3d 💔
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej pojechalam do gina prywatnie on mnie zbadal powiedzial ze jestem do porodu bo loozysko stare mala jest juz strasznie nisko I rozwarcie na 2 cm . Wrocilam do domu zaczelam krwawic wiec pojechalismy w szpitalu odlecial czop po chwili zaczely sie skurcze . Wczoraj mialam 2 razy skorcze poltorej godziny mnie trzymaly I na wieczor to samo w nocy obdzilam sie z krwawieniem swieza krwia dzis zrobili usg powiedzieli ze wszystko dobrze mala nisko I dzis wypuscili mnie do domu . Moj prywatny gin mowil mi jak bylam na wizycie ze dobrze by bylo jak bym urodzila do kilku dni kazal mi kupic czopki zeby lewatywe zrobic ale ze pojechalam do szpitala to nie robilam . A wiec zaczynam sprzatac choc ledwo chodze I siedze czekam az mi P przywiezie czopki I zaaplikuje I czekam moze sie zacznie .
    ps jak sie nie zacznie do tyg mam wrocic do gina prywatnie to mam jechac n przyspieszy . A I jak plamienie mam wrocic spowrotem na szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 17:23

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik jakiego młodego masz do ogródka nie wkopać.przecież Ty masz mieć Jagódke.......czy ja coś po drodze przegapiłam

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila86 wrote:
    Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc i radę. Byłam u mojej gin i okazało się, że córcia ma bardzo wysokie tętno ok.170/min. Kazała się zgłosić o 18 na powtórkę, a jeśli nie, to mam jechać do szpitala. Orientujecie się, czy to jest coś poważnego?

Witam,

kamila86, na pewno trzeba to jeszcze raz zbadać, ale tragedii nie ma.
    Ja miałam już 4 razy ktg i zawsze częściowo jest za wysokie,bo ponad 200, ale patrząc na całość, to jest ok, bo badanie trwa około 30-40 minut i w międzyczasie puls się normuje. Może wyszło wyższe u Ciebie, bo mogłaś się zestresować itp. Na pewno twóje tętno też ma znaczenie.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 170/80 o co kaman? Nie wiem czy powinnam sie niepokoić. Poczekam z pół godzinki i znowu sobie zmierze. W dodatku boli mnie głowa i jestem jakaś zamulona. No i dostrzegłam jakie koszmarnie brudne mam okna, chyba trzeba sie za nie jutro wziąć. I ogarnąć ten burdelik w domu.

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    A ja właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 170/80 o co kaman? Nie wiem czy powinnam sie niepokoić. Poczekam z pół godzinki i znowu sobie zmierze. W dodatku boli mnie głowa i jestem jakaś zamulona. No i dostrzegłam jakie koszmarnie brudne mam okna, chyba trzeba sie za nie jutro wziąć. I ogarnąć ten burdelik w domu.
    to górne masz wysokie, ale dolne ok, a ważniejsze dla dobra dziecka jest właśnie to rozkurczowe - dolne, żeby 90 nie przekraczało. Ciśnienie mierz po 15 min siedzenia lub leżenia, nie z marszu.

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooooooooo, to wykąpana, żizelka na galowo, enema zapodana, za 40 min jedziem!

Mati dostaje szajby z głodu, ja z resztą też. Mam wrażenie, jakby mi się wgryzał w pęcherz dosłownie, boli jak cholera! Brzuch mi się na maksa zmienił przez noc (wczoraj wreszcie ciutkę z mężusiem się zintegrowaliśmy), normalnie czuję, że jutro Mati by sam wyskoczył.

justyna14, Paula55, ofcooo, magdzia26, verynice, anulka81, Tysia87, BlackLuna, afrykanka, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to funkiel nowka nie smigana betinka ;) hehe :)!
    To lecim na Szczecin i dajesz czadu mala hehe.
    Trzymamy kciukasy :)

Pytanko do cesaurkowych mam... Kiedy bylyscie na pierwszej 2??? Z wspomagaczem czy samo poszlo???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Noooooooooo, to wykąpana, żizelka na galowo, enema zapodana, za 40 min jedziem!

Trzymaj sie tam dzielnie!

P.S. Ja mam napisane w "instrukcji" do CC o konieczności rezygnacji z golenia okolicy wzgórka łonowego przez okres 14 dni przed planowanym terminem ze względu na zwiększone ryzyko zakażenia rany...

Szonka lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Mati macha z brzuszka ostatni raz i jedziemy!
    2ag17x2.jpg

Odezwiemy się asap! Mmmmmmmmmmmmmmmua :*

Kaarolina, ofcooo, aleksa.wawa, xpatiiix3, Io, verynice, Ewi25, anulka81, justyna14, Paula55, Szonka, Diabla85, Fipsik, Migotka22, akuszerka89, fabiola, stardust87, BlackLuna, afrykanka, EmiBam, Nelus, nenka, JagoodkaK, Gosia19, K_A_M_A lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pierwsza 2 byla ze wspomagaczem dali mi czopka na nastepny dzien i poszlo..) a kolejnej 2 balam sie jak cholera bo wiedzialam jaki to bol ;)

Betinka daj tam czaaaadu!!!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka powodzenia!!! Trzymamy kciuki!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec ja już po lekarzu, rozwarcie jak było na 1,5 palca tak jest dalej, nic się złego nie dzieje więc to była moja ostatnia wizyta u gina i wogóle, powiedział mi że jakby coś się działo teraz niepokojącego typu wody mi odejdą, dostanę bardzo silnych skurczy lub dziecko będzie się mało ruszało to mam od razu jechać na IP do szpitala a jak wszystko będzie ok a termin porodu mam na 13.09 to dwa dni po terminie czyli w poniedziałek 15.09 mam się juz zgłosić do szpitala i pewnie będzie wywoływanie :).

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka trzymam kciuki:)

Ewi to już tuż tuż :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ