X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum siedzę w tel pół nocy bo mała pije 5 min, przysypia, patrzy, pije 5 min przysypia, patrzy itd musze ja tak po troszeczkę karmic... czasem też płacze i prezy się jakby bolał ja brzuszek :( A w dzień aniolek śpi 3h i gdyby nie jedzenie to moglaby się w ogóle nie budzić. Nie wiem jak mam zmienić ten jej nocny tryb

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus a moze sprobuj dac butle Malej na noc i zobaczysz czy bedzie spala..

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie... łzy same mi lecą :(
    nie zapowiada się na poród, szyjka przez szew trzyma się bardzo dobrze, musiała się zasklepić :( wg gin mały nie będzie mały, pocieszyła mnie, że 5kg to nie będzie miał... no i mam jechać do szpitala na wywołanie jak będzie 7 dni po terminie, więcej mam nie czekać. W sumie jak nie urodzę to synek będzie jeszcze większy :( no i powiedziała jak dbać o krocze po nacięciu, także nawet nie liczy na to, że obejdzie się bez nacięcia, pomimo, że to drugi poród.
    Jestem załamana, bo szykuje mi się gorszy poród od pierwszego, pewnie znowu będzie masaż szyjki, żeby ją rozewrzeć :(
    Mam takiego doła, że mam ochotę leżeć w łóżku i wyć :(

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, na pewno nie będzie tak źle.

Głowa do góry, drugi poród zazwyczaj jest szybszy i lepszy niz pierwszy. Jeśli chodzi o nacięcie to jeśli byłaś już raz nacięta to jest małe prawdopodobieństwo, że się tego uniknie, bo w miejscu gdzie jest blizna skóra jest twardsza i mniej elastyczna. Mi też ginka powiedziała, że po 2 nacięciach na 100 % będzie i trzecie nacięcie :/

A może synek się lekarki nie posłucha i wyjdzie wcześniej ? Te prognozy lekarzy co do tego kiedy sie dziecko urodzi nijak się mają do rzeczywistości, najlepszym przykładem jest Diabla i Stardust ;) Lekarz to nie wróżbita :)
    Głowa do góry na pewno będzie dobrze :) No i zawsze lepiej urodzić w 41tc niż 21tc jak to się u ciebie zapowiadało.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba bedzie dobrze ! Nosek do gory:)

Edit. My dzisiaj mamy wazenia Krzysia i im blizej godziny zero tym bardziej jestem zestresowana..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 09:50

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Pralinka a czemu w piątek? Jak coś się dzieje to jedź od razu, a z ciekawości jechać na IP to chyba bez sensu..
    W piatek bo wtedy bede tydzien przed terminem, a moja gin nie kazala mi przychodzic bo wg niej juz napewno urodze!
    A bylam u niej ostatnio prawie 2tyg temu, wiec uwazam ze pozostanie samej sobie na tydzien przed porodem to srednia opcja...
    I nie chodzi o ciekawosc tylko aby byc pod kontrola, ruchy dziecka czuje nic sie nie dzieje jednak wydaje mi sie ze na tydzien przed porodem powinnam byc pod kontrola lekarza zeby chociaz z jedna wizyte sprawdzajaca miec a nie sama sobie...

Dziewczyny, z tym smuteczkiem to Ja tez tak czasami mam..maz wraca z pracy a Ja smutna bo np. sok rozlalam, On oczywiscie o co mi chodzi? Lekko podenerwowany, a Ja chcialabym 'dac rade' w czasie porodu...i moze od takich glupot jak ten sok nachodza inne mysli, ktore poteguja reszte:/

Aaaaaaa dzisiaj nad ranem mialam skurcz taki mocniejszy, ale rozeszlo sie po ptakach... bym chciala wiedziec (takk jestem niecierpliwa) kiedy dzidzia oficjalnie zakomunikuje ze wychodzi....(pewbie jak 99%kobiet haha)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wyprowadziłam 60km od rodzinnego domu, a jakoś znalazłam znajomych.. Nikogo kompletnie nie macie na nowym miejscu? To ile Wy mieszkacie, miesiąc, dwa? Teraz jak są dzieci to tym łatwiej.. iść do jakiegoś parku, gdzie są matki z dziećmi i sobie znaleźć jakieś koleżanki. Tylko trzeba wyjść do ludzi, w domu na pewno się nikogo nie pozna.

afrykanka, JagoodkaK lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba głowa do góry, napewno jakoś to będzie... ja też już panikuje jak nie wiem :/ dziś mam wizytę u lekarza, ciekawa jestem co mi powie...

Mycha gratuklcje :)

mycha89 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie gin nie wróżyła przenoszenia, tylko powiedziała w razie czego co mam robić. Ale to ja już nie potrafię pozytywnie myśleć :(
    koleżanka miała identyczną sytuację z szyjką (też miała szew), bez masażu się nie obyło :(
    Ja mieszkam 50km od domu rodzinnego, tutaj zdążyłam poznać nowe osoby. Recepta- wychodzenie z domu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:13

Fipsik lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba a okna pomyte masz? ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis nie bardzo. Wczoraj maly mial spadek wagi 2,5% (70g), a dzis juz ma 7,5% (220g). Lekarz mowi, ze by sie nie przejal, ale Kajtek jest maly i kazal go dokarmiac. Jedziemy na butli dzis, piersi az mnie lekko bola, a on juz wogole nie chce ich chwytac :( Jeszcze po butli nie cge nic jesc przez 4-5h, a powinien jesc co min 3h zeby zachamowac spadek. Jesrem zalamana, mialam nadzieje, ze jutro wtjdziemy :(

• verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Mycha - gratulacje! Strasznie Ci zazdroszczę!

Co ja dzisiaj w nocy przeżyłam... przez 3h miałam takie stawianie brzucha, że myślałam że umrę - dosłownie co 10-15 min... już czekałam czy mi może wody odejdą albo coś się zadzieje, ale ograniczyło się do 3-godzinnego bólu.. przeszło dopiero o 6 rano... A teraz się czuję jak nowonarodzona... coś czuję, że mnie jak sieknie to właśnie w nocy...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice mnie jak bierze to też w nocy :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie mi wytłumaczyć jak liczyć częstotliwość skurczy? Bo kompletnie nie wiem jak to robić...?

pralinka lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha moje gratulacje!!!! :) dzięki dziewczyny za pomoc :D nie wiem jak to u mnie jest ale chyba jak się nie leży w szpitalu to na ktg nie wysylaja. Mnie ostatnio nawet tętna nie badała. Ciekawe czy dziś zrobi mi ostatnie USG. Nie wiem nawet jaki Synus duży :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:31

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha Gratulacje!!! :)
    aswalda wrote:
    [...]Mam dwa pytanka po pierwsze czy jest na forum dziewczyna która wcale nie miała robionego ktg????[...]
    ja nie miałam KTG.

Dziewczyny musze po pożalić, że ja teraz jestem cholernie płaczliwa. Przeszkadza mi, że plecy w krzyżu zajebiście bolą i nie mogę chodzić. A jeszcze tydzień temu brykałam po kilka godzin na spacerze. A teraz mózg chce a ciało nie pozwala. Czuje sie jak 80 letnia staruszka :( chlip.... Do tego mam ogromny brzuchol i chciałabym wrócić do sylwetki sprzed zajścia w ciazę. I w ogóle jest mi źle :(
    Dobrze, ze Wy jesteście. Bo również nie mam tu żadnej koleżanki z podobnymi problemami a Wy mnie przynajmniej rozumiecie :*

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A możecie mi wytłumaczyć jak liczyć częstotliwość skurczy? Bo kompletnie nie wiem jak to robić...?
    Sciagnij sobie 'apke':) ja mam Contractions

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice mnie też najbardziej skurcze łapią w nocy, chociaż w dzień też są...i ja też obstawiam nocny poród :D ale to akurat mi na rękę :)

A zauważyłyście, że nasza "nowa" sierpniowa, ale już wrześniowa mama Karm3lka jest na porodówce :)

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcooo to chyba już ten etap ;) Ja też tylko bym płakała :P
    A M to lepiej niech nie podchodzi bo ubiję :D on się biedny stara, a ja krzyczę i gryzę :D
    Ps. nie przejmuj się wszystkie jesteśmy grube słoniki :D

ofcooo lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Sciagnij sobie 'apke':) ja mam Contractions
    ja mam Contraction Calculator, bardzo fajna. Ale są też na kompa jak nie chcesz na telefon. wpisz w wyszukiwarkę to dużo Ci wyskoczy.

verynice lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ