Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Stardust--> serdeczne gratulacje!!!
    Moje dziecko narazie nie chce chyba wychodzic...mam nadzieje ze po noedzieli cosik ruszy..
    Wczoraj mialam dwa skurcze, ciagniecie..moja ginka pewnie juz od tygodnia mysli ze urodzilam...

• hela Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja i szonka (szonka odezwij sie!) poki co po terminie. Chyba zaczne wam tu marudzic bo to chyba dziala ;)

ofcooo, Fipsik, magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka jeszcze tydz do terminu wiec spokojnie zdazy sie wykluc ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa gratuluję!!! Czekamy na relacje z porodu i fotki małego Boba:)

Stardusy - czekałaś, czekałaś i się doczekałaś :D Oprócz Krzycia Karoliny to Hubson był chyba najbardziej wyczekiwanym dzieckiem na forum:)

A ja chyba jestem jakaś nienormalna:/ Dziś mija 9 doba od porodu a ja oprócz zajmowania się małym myślę tylko że wybzykałabym M. No normalnie nie umiem się skupić przy Mikim jak nie zajmuję się Filipem. A wczoraj to już prawie zupełnie popłynęliśmy, dobrze że chociaż M zostało trochę oleju w głowie, bo nie wiem jakby to się skończyło. Przecież to nienormalne...

ofcooo, JagoodkaK, magdzia26, nick nieaktualny, nick nieaktualny, dba, verynice, afrykanka, Io, stardust87 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Ależ tutaj się dzieję ;)
    Stardust i Karolaaa gratuluję :D (Karolaaa a nie mówiłam :P )
    I dzisiaj pewnie przybędzie kolejna dwójka wrześniaków :D

Akuszerka to chyba całkiem normalne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:29

stardust87 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozstępów, które pojawiły sie po porodzie - mamuśki trzeba pamiętać o smarowaniu skóry preparatami przeciw rozstępom, które używało sie w trakcie ciąży. Szybkie kurczenie sie skóry również sprzyja pojawieniu sie rozstępów. A często o tym zapominamy. Dlatego warto spakować do torby do szpitala kremik, który używałyście

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    No to ja i szonka (szonka odezwij sie!) poki co po terminie. Chyba zaczne wam tu marudzic bo to chyba dziala ;)
    Ja jeszcze ww dwupakku. Obstawiam porod na kooniec przyszelego tyg. Pewnie jeszcze nie jedna mnie wyprzedzi.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja mam termin na wtorek, niby jeszcze 3 dni, ale nic sie nawet nie zapowiada na poród. Ani czop, ani brzuszek nie opadł eh...

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sie nie zapowiada. Szonka jak milo z twojej strony hehe dobrze ze nie zostalam sama ;) to ja sobie zaklepuje 10go bo widze ze wolny termin ;)

64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis troche bola pachwiny, ale to jeszcze o niczym nie swiadczy. Czop tez mi nie odszedl, ale po 2 porodach czopa na oczy nie widzialam wiec tym razem pewnie bedzie podobnie. Ja obstawiam ze u mnie skonczy sie wywolaniem w piatek, no chyba ze mnie synek zaskoczy :) nPocieszam sie tym ze juz dwa razy czekalam na dzieci po terminie i mialam szybkie porody to i tym razem poczekam oby tylko szybko poszlo.

ofcooo lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    U mnie tez sie nie zapowiada. Szonka jak milo z twojej strony hehe dobrze ze nie zostalam sama ;) to ja sobie zaklepuje 10go bo widze ze wolny termin ;)

Wiesz umawialam sie z Diabla na 13 i moj synek chyba chce slowa dotrzymac ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• hela Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszaj mnie tym szybszym porodem hehe ja najbardziej nie chce wywolania bo boje sie ze moj organizm albo nie zareaguje albo zareaguje zle :/ w poniedzialek wieczorem wizyta i sie okaze co dalej - oby mnie ominela ;) moze moj uparciuch sie zdecyduje ;)

64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust i Karola ogromne gratulacje :))
    Niech maluszki sie zdrowo chowają :*

U nas znow lato, krotki rękawek, japonki i tak sobie smigalam z psem ba spacer :)
    Moj T wymyślił grzybobranie dziś, powiedzialam, ze pojadę ale tylko jak pies pojedzie z nami ;)
    Generalnie zapominam ze mam leżeć zeby do 10go nie urodzić. Jutro musze lezakowac i to duzo ;)

akuszerka89, stardust87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!!!
    Nie jestem w stanie wdrążyć się w temat,ale udało mi się Was nadrobić :) troszkę na tel.rano i teraz :)
    Na początek chciałam bardzo bardzo pogratulować dzielnym mamuskom!!
    Stardust, Karola gratuluje!!!!!!! :) wkoncu macie obok siebie upragnione bąble.
    Czekam na kolejne :)

Mnie mało ostatnim czasie bo... wczoraj miałam swój ślub :) troszkę było lataniny w tygodniu. Pogodę wczoraj mieliśmy piękną. teraz zwalniam obroty i odpoczywam.
    Odebrałam też wynik GBSa i mam dodatni... niestety.. ale chyba nie muszę bardzo martwić??
    Postaram się już być na bieżąco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:16

magdzia26, dba, nick nieaktualny, ofcooo, verynice, BlackLuna, K_A_M_A, Io, anulka81, Migotka22, akuszerka89, nenka, aswalda, stardust87, Beataa25 lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki.stardust,karolaaa co Wy się umówiłyście na wagę,wzrost i dzień?:-) gratulacje!!!to może chce się ktoras umówić na dziś na 3500,55 cm,a może się uda:-)
    A gdzie jest forumowa gaduła Majeczka? Kame usprawiedliwia Maciuś,ale gdzie Majeczka?

nick nieaktualny, K_A_M_A, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooooo o wilku mowa:-)no ślub miala i nam nie napisała.bardzo bardzo nieladnie.więc teraz w ramach rekompensaty chcemy dużo bardzo dużo fotek:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:18

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już ostatnie z serii "z brzuszkiem" :-)

nbzq8n.jpg

Na plusie 12 kg więc jestem dość zadowolona :-)

nick nieaktualny, magdzia26, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaarolina, ofcooo, verynice, afrykanka, BlackLuna, K_A_M_A, Io, Migotka22, akuszerka89, nenka, Ewi25 lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Hej kobitki.stardust,karolaaa co Wy się umówiłyście na wagę,wzrost i dzień?:-) gratulacje!!!to może chce się ktoras umówić na dziś na 3500,55 cm,a może się uda:-)
    A gdzie jest forumowa gaduła Majeczka? Kame usprawiedliwia Maciuś,ale gdzie Majeczka?

o kurcze,ale milo ze ktoras z wrzesnioweczek o mnie pomyslala :)(Tysia:*) bo juz jak Was tak podczytywalam sobie tylko to zastanawialam sie czy w ogole ktos bedzie pamietal mnie :) nie lubie takich przerw bo mam wrazenie jakby mnie nie wiadomo ile nie bylo :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Oooooooo o wilku mowa:-)no ślub miala i nam nie napisała.bardzo bardzo nieladnie.więc teraz w ramach rekompensaty chcemy dużo bardzo dużo fotek:-)

nie pisalam,bo nie chcialam zapeszac :) to byl spontan,mimo ze slub byl i tak planowany do konca ciazy,ale juz myslalam ze sie nie wyorbimy a jednak wszystko pieknie udalo :)
    A co do zdjec.... wole nie mowic bo zacznie sie marudzenie :)
    Wygladalam okropnie,mimo ze wszyscy zalewali komplementami. Jejku dopiero dotardlo do mnie jaka jestem spasiona swinka :) to raz, a dwa ze zauwazylam ze puchne,na buzi, nogach! To sie niestety rzuca w oczy. Niektorzy tez z tekstem,ze niedlugo moge urodzic bo po prostu jestem na twarzy przemeczona i "inna" jak to okreslili... kolejni wrozbici?? :)Mimo wszystko byl to dla nas szczesliwy dzien :)z Maja w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:24

• pralinka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Pralinka jeszcze tydz do terminu wiec spokojnie zdazy sie wykluc ;)
    Wiem, mam nadzieje ze po niedzieli ruszy cosik.. Chyba na to ktg pasuje podjechac, sprawdzic co i jak...
    Wy jak sie czujecie???Twoja mama juz przyleciala??

Majeczko, super! A co do wrozbitow to takich wiele, ale bez pokrycia hehe

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ