Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
melduje sie juz w domu, choc w dwupakupęcherz sie zasklepił i wody przestały się sączyc, więc puścili do domu. wczoraj ordynator chciał juz mi wywoływac poród balonikiem, ale mój lekarz sie nie zgodził, tłumacząc, ze dla dziecka będzie lepiej jak samo zdecyduje kiedy chce wyjść i blizej terminu. swoją drogą wody leciały to o wywoływaniu nie mówił, a jak mówie, że przestały to wpadł na pomysł balonika.
posiew wyszedł na szczescie ujemny, crp tez dobre, więc mała nie miała sie czym zarazic przez ten czas co sie posączyły. ufff...
mała moja to wredotka, bo miałam takie silne skurcze wczesniej, a w szpitalu nic praktycznie. pytam sie położnej dzis przy wypisie czy nie będzie tak, ze przez brak skurczy nie przenosze albo nie będę miała dłuższego porodu, ale uspokoiła ze to nie ma nic do rzeczy, ze niektóre kobiety wogóle nie mają skurczów przed porodem a macica ćwiczy całą ciąże. powiedziała, żebym jechała do domu poprzytulała sie z mężem pobawiła cyckami wzięła gorący prysznic i w ciągu tygodnia wróce na poród. zobaczymy
i schody działają na niektórena sali miałam dziewczyne w 42 tyg (9 dni po terminie). miała próbe oksy i będąc podłączona skurcze miała, tylko odłączyli przeszło. żadnego rozwarcia, szyjce tez jeszcze sporo brakowało do porodu. i do wieczora nic. o 20 poszła pobiegac po schodach szybkim tempem, po 2 stopnie. wróciła i w nocy rozkręciły się skurcze, nad ranem rozwarcie 3 cm i szyjka niemal gotowa do porodu.
postaram sie was nadrobic nieco wieczorem, teraz musze dom doprowadzic do ładu, bo zostawic 4 facetów samych na kilka dni, to istny armagedon szczególnie w kuchni. nie wiem jak do zlewu dojść
widze tylko że są nowe mamusie. gratulacje i mam nadzieje porody bez komplikacji, doczytam na pewno później jak poszłoGosia19, magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStardust, Karola gratuluje!!!
Dba - trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!
Wiatm brzuchatki i mamusie
Fipsik Ty bedziesz nastepna!!!Pol nocy mi sie snilas ze rodzisz
Nie wiem czemu akurat ty hehe, ale na pewno sen byl dlatego ze wczoraj na noc ogladalam Kossakowskiego jak rodzil i tak mi to banie zrylo ze pol nocy w wielkich bolach i mekach rodzila Fipsik
Normalnie to widzialam jakbym stala obok
i tak mi ciebie bylo szkoda
ale podziwialam za to ze dajesz rade i ze mimo takiego cierpienia udalo sie urodzic
Fipsik, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatu najwazniejsze,ze wszystko ok
to teraz do dziela i czekamy na efekty
no i dba pewnie niedlugo zostawi nam radosna wiadomosc
Co do Kossakowskiego,tez go ogladalam ale na lapku:) T nie chcial,ale lezal obok i sluchal co sie dziejewiec mimo wszystko byl zaciekawiony i o jego wyrazie twarzy nie wspomne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:41
Patu lubi tę wiadomość
-
Sawin urodził się o ok 10, 58cm długi, waga przeszło 3700g
podobny jest do mnie
karmilam go od razu piersią
w naszym szpitalu szczepia ta lepsza szczepionka
jak się dowiem co do wagi to napisze. Miałam cudowny poród, jak wrócimy to wszystko opisze
kark, Majeczka2014, Fipsik, Tysia87, Patu, Gosia19, aleksa.wawa, Szonka, justyna14, Kaarolina, ofcooo, Paula55, verynice, magdzia26, afrykanka, betinka, Diabla85, JagoodkaK, assantea, BlackLuna, K_A_M_A, Io, anulka81, Migotka22, akuszerka89, nenka, pestka, sylwia1985, aswalda, Beataa25, jovi81, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydba wrote:Sawin urodził się o ok 10, 58cm długi, waga przeszło 3700g
podobny jest do mnie
karmilam go od razu piersią
w naszym szpitalu szczepia ta lepsza szczepionka
jak się dowiem co do wagi to napisze. Miałam cudowny poród, jak wrócimy to wszystko opisze
wykrakalam!!dba gratulacje!!!!!
dba lubi tę wiadomość
-
aleksa.wawa wrote:Stardust, Karola gratuluje!!!
Dba - trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!
Wiatm brzuchatki i mamusie
Fipsik Ty bedziesz nastepna!!!Pol nocy mi sie snilas ze rodzisz
Nie wiem czemu akurat ty hehe, ale na pewno sen byl dlatego ze wczoraj na noc ogladalam Kossakowskiego jak rodzil i tak mi to banie zrylo ze pol nocy w wielkich bolach i mekach rodzila Fipsik
Normalnie to widzialam jakbym stala obok
i tak mi ciebie bylo szkoda
ale podziwialam za to ze dajesz rade i ze mimo takiego cierpienia udalo sie urodzic
Ok, ale po niedzieli dobra?Bóle i męki będą zanim dojadę na cc
A teraz zbieramy się nad wodę. Pospędzać czas jeszcze tylko we 4
-
Dba gratulacje! Kurde idziecie jak burza,zaczynam nie nadążać kto,co,gdzie,kiedy:-)
Majeczka my wszystkie jesteśmy na tym samym etapie i żadna nie jest teraz szczuplaczkiem:-)ale fota ze ślubu to obowiązkowo musi być,tego Ci nie przepuścimy:-)dba lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratulacje stardust i karolaa,kurcze miałyśmy termin na7, a ty mnie wyprzedziłas,mi wczoraj położna powiedziała,że główka nie wstawia się do kanału,a to jest powód do cc,mam nadzieję,że dadzą oksy i małego wypchają
bez cc
stardust87 lubi tę wiadomość
-
dba gratulacje
gratulacje dla Wszystkich świeżo upieczonych mamuś, bo też zaczynam nie nadążać za Wamiidziecie jak burza
u mnie spadku formy ciąg dalszy... Jeszcze trzeba na zakupy jechać... a ja ciągle śpiąca jestem. Może po drodze wpadniemy na Maca, to chociaż obiadu nie będę gotować hihihi a może to mój ostatni mc d. w tym roku? być może:)
dziś w pół nocy męczyły mnie skurcze przepowiadające, z synem umówiłam się na poniedziałek - 8.09.14, zobaczymy czy się posłucha Mamusidba, stardust87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Stardust no w koncu moje gratulaaacje :)szybkiej pionizacji zycze :**
Karolaaa Wam tez gratulujeale suuuper zdrowka dla Was
Dba gratulaaaacje i widze ze w koncu imie wybranezdrowka
)
Akuszerka nie jestes sama mi sie seksu chce praktycznie od porodu ciagle mi po glowie chodzi i ciezko jest mi sie powstrzymacakuszerka89, dba, stardust87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dba gratulacje!!!
Majeczka ale numer z tym slubemfoty foty foty chcemy
Pralinko kochana mama dzis w nocy przylatujebedzie w domku u mnie kolo 1 pewnie wiec dzis za duzo nie skorzystamy. Dopiero jutro
Ja juz super smigamnastawilam pranie, rosol, wyprasowalam poprzednie pranie, i aktualnie weranduje malego bo piekna pogoda
jak tak jutro bedzie to zaliczymy 1 niedzielny spacerek
cala rodzinka.
dba lubi tę wiadomość
-
Dba kochana gratuluje
No to sępy wrześniowe czekają na zdjęcia 3 chłopców!!
ja dzisiaj mojego męża też pomolestuje... A teraz zmykamy na święto śliwkinajeść się powidelek i skorzystać z pięknej pogody
Aaaa na ktg znowu spokójkolejne we wtorek..
magdzia26, dba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyco do ochoty na przytulanki..też mam ogromną!!!! Dzisiaj miałam taką wielką ochotę zgwałcić mojego świeżego męża, że zapomniałam o tym że mam brzuszek i jestem w ciąży
ale niestety/stety mąż mi przypomniał
póki co czekamy jeszcze,ale za niedługi czas będziemy działać. Ciekawe czy coś zdziałamy bo u nas od początku ciąży zero przytulanek...
Apetyt mam ogromnyyyyyyyyy...... ratujcie dziewczyny!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:47
-
Jacie, zagladam, a tu 3 wrzesniaki na swiecie!!!!
Niestety nie dam rady dotrzec teraz kto, komu i jaki sie urodzil, ale GRRRRRRATULUJE, zuch dziewczyny!!!!!
Za nami ciezka noc, Mati sie co chwila budzil z krzykiem, nie bylo mowy, zeby zasnal beze mnie. Podejrzewam, ze to po szczepionkachAle w dzien sie uspokoil, pojechalismy w pierwsza wspolna podroz we dwoje na 1 pietro na badania. Moj dzielny mezczyzna nawet nie plakal przy pobieraniu krwi!
Niestety schudl juz do 3700g, nie mam pojecia ile go dokarmiac. Oczywiscie wisi przy cycu ciagle do tego i zaczyna nam sie pojawiac cos, tez nie wiem w jakiej ilosci. Sutki pozarte i bolace na maksa, ale zaciskam zeby i pije Femaltiker.
Zdjeli mi dzis opatrunek z rany. Lekarz jak obiecal zrobil mi 'szew ktorego nie ma', widac tylko zasiniona kreskeWczoraj mialam apogeum bolu brzucha - nie wiedzialam,ze powinnam dawac znac poloznym,ze potrzebuje zastrzyk przeciwbolowy. I tak caly dzien przetrwalam na hardkora bez lekow,ale o 20 juz bym zemdlala z bolu i akurat mama poleciala do dyzurki po wybawienie
A dzisiaj juz sobie niezle radze. Jesli chodzi o krwawienie,to naprawde jest znikome. Najgorzej bylo jak mi masowali macice,to czulam jak ciurkiem plynie. A teraz luzik
No,to juz nie zanudzam! Tesknie za Wami i trzymam kciuki za kolejne wrzesniaczki. Bede probowala zagladac,jak nie zasne na telefonie.
Sciskamy z Matim kochane Cioteczki :*JagoodkaK, K_A_M_A, Io, Migotka22, nenka, dba, Nelus lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
W ogole to potrzebuje porady... zaczyna sie u mnie chyba kryzys laktacyjny I jestem zalamana coraz mniej mleka ledwo starcza zeby maly sie najadld.. jakies porady jak rozkrecic na nowo laktacje???https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png