X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

melduje sie juz w domu, choc w dwupaku :D pęcherz sie zasklepił i wody przestały się sączyc, więc puścili do domu. wczoraj ordynator chciał juz mi wywoływac poród balonikiem, ale mój lekarz sie nie zgodził, tłumacząc, ze dla dziecka będzie lepiej jak samo zdecyduje kiedy chce wyjść i blizej terminu. swoją drogą wody leciały to o wywoływaniu nie mówił, a jak mówie, że przestały to wpadł na pomysł balonika.
    posiew wyszedł na szczescie ujemny, crp tez dobre, więc mała nie miała sie czym zarazic przez ten czas co sie posączyły. ufff...

mała moja to wredotka, bo miałam takie silne skurcze wczesniej, a w szpitalu nic praktycznie. pytam sie położnej dzis przy wypisie czy nie będzie tak, ze przez brak skurczy nie przenosze albo nie będę miała dłuższego porodu, ale uspokoiła ze to nie ma nic do rzeczy, ze niektóre kobiety wogóle nie mają skurczów przed porodem a macica ćwiczy całą ciąże. powiedziała, żebym jechała do domu poprzytulała sie z mężem pobawiła cyckami wzięła gorący prysznic i w ciągu tygodnia wróce na poród. zobaczymy :)

i schody działają na niektóre :) na sali miałam dziewczyne w 42 tyg (9 dni po terminie). miała próbe oksy i będąc podłączona skurcze miała, tylko odłączyli przeszło. żadnego rozwarcia, szyjce tez jeszcze sporo brakowało do porodu. i do wieczora nic. o 20 poszła pobiegac po schodach szybkim tempem, po 2 stopnie. wróciła i w nocy rozkręciły się skurcze, nad ranem rozwarcie 3 cm i szyjka niemal gotowa do porodu.

postaram sie was nadrobic nieco wieczorem, teraz musze dom doprowadzic do ładu, bo zostawic 4 facetów samych na kilka dni, to istny armagedon szczególnie w kuchni. nie wiem jak do zlewu dojść :)

widze tylko że są nowe mamusie. gratulacje i mam nadzieje porody bez komplikacji, doczytam na pewno później jak poszło :)

Gosia19, magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, Karola gratuluje!!!
    Dba - trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!

Wiatm brzuchatki i mamusie :)

Fipsik Ty bedziesz nastepna!!! :) Pol nocy mi sie snilas ze rodzisz :) Nie wiem czemu akurat ty hehe, ale na pewno sen byl dlatego ze wczoraj na noc ogladalam Kossakowskiego jak rodzil i tak mi to banie zrylo ze pol nocy w wielkich bolach i mekach rodzila Fipsik :/ Normalnie to widzialam jakbym stala obok :) i tak mi ciebie bylo szkoda :( ale podziwialam za to ze dajesz rade i ze mimo takiego cierpienia udalo sie urodzic :)

Fipsik, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu najwazniejsze,ze wszystko ok :) to teraz do dziela i czekamy na efekty :)
    no i dba pewnie niedlugo zostawi nam radosna wiadomosc :)
    Co do Kossakowskiego,tez go ogladalam ale na lapku:) T nie chcial,ale lezal obok i sluchal co sie dzieje :P wiec mimo wszystko byl zaciekawiony i o jego wyrazie twarzy nie wspomne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:41

Patu lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawin urodził się o ok 10, 58cm długi, waga przeszło 3700g :) podobny jest do mnie :D karmilam go od razu piersią :) w naszym szpitalu szczepia ta lepsza szczepionka :) jak się dowiem co do wagi to napisze. Miałam cudowny poród, jak wrócimy to wszystko opisze :)

kark, Majeczka2014, Fipsik, Tysia87, Patu, Gosia19, aleksa.wawa, Szonka, justyna14, Kaarolina, ofcooo, Paula55, verynice, magdzia26, afrykanka, betinka, Diabla85, JagoodkaK, assantea, BlackLuna, K_A_M_A, Io, anulka81, Migotka22, akuszerka89, nenka, pestka, sylwia1985, aswalda, Beataa25, jovi81, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Sawin urodził się o ok 10, 58cm długi, waga przeszło 3700g :) podobny jest do mnie :D karmilam go od razu piersią :) w naszym szpitalu szczepia ta lepsza szczepionka :) jak się dowiem co do wagi to napisze. Miałam cudowny poród, jak wrócimy to wszystko opisze :)

wykrakalam!! :) dba gratulacje!!!!!

dba lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Stardust, Karola gratuluje!!!
    Dba - trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!

Wiatm brzuchatki i mamusie :)

Fipsik Ty bedziesz nastepna!!! :) Pol nocy mi sie snilas ze rodzisz :) Nie wiem czemu akurat ty hehe, ale na pewno sen byl dlatego ze wczoraj na noc ogladalam Kossakowskiego jak rodzil i tak mi to banie zrylo ze pol nocy w wielkich bolach i mekach rodzila Fipsik :/ Normalnie to widzialam jakbym stala obok :) i tak mi ciebie bylo szkoda :( ale podziwialam za to ze dajesz rade i ze mimo takiego cierpienia udalo sie urodzic :)

Ok, ale po niedzieli dobra? :) Bóle i męki będą zanim dojadę na cc :D

A teraz zbieramy się nad wodę. Pospędzać czas jeszcze tylko we 4 :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba gratulacje! Kurde idziecie jak burza,zaczynam nie nadążać kto,co,gdzie,kiedy:-)
    Majeczka my wszystkie jesteśmy na tym samym etapie i żadna nie jest teraz szczuplaczkiem:-)ale fota ze ślubu to obowiązkowo musi być,tego Ci nie przepuścimy:-)

dba lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba gratuluję :)

dba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje stardust i karolaa,kurcze miałyśmy termin na7, a ty mnie wyprzedziłas,mi wczoraj położna powiedziała,że główka nie wstawia się do kanału,a to jest powód do cc,mam nadzieję,że dadzą oksy i małego wypchają ;) bez cc :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba gratulacje :)

gratulacje dla Wszystkich świeżo upieczonych mamuś, bo też zaczynam nie nadążać za Wami :) idziecie jak burza :)

u mnie spadku formy ciąg dalszy... Jeszcze trzeba na zakupy jechać... a ja ciągle śpiąca jestem. Może po drodze wpadniemy na Maca, to chociaż obiadu nie będę gotować hihihi a może to mój ostatni mc d. w tym roku? być może:)

dziś w pół nocy męczyły mnie skurcze przepowiadające, z synem umówiłam się na poniedziałek - 8.09.14, zobaczymy czy się posłucha Mamusi :)

dba, stardust87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust no w koncu moje gratulaaacje :)szybkiej pionizacji zycze :**

Karolaaa Wam tez gratuluje :) ale suuuper zdrowka dla Was :)

Dba gratulaaaacje i widze ze w koncu imie wybrane :) zdrowka :))

Akuszerka nie jestes sama mi sie seksu chce praktycznie od porodu ciagle mi po glowie chodzi i ciezko jest mi sie powstrzymac :D

akuszerka89, dba, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepsze jest to ze od wczoraj probuje Was nadrobic ale co bralam tel.do reki po 5 minutach zasypialam ale w koncu sie udalo ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba gratulacje!!!

Majeczka ale numer z tym slubem :) foty foty foty chcemy :)

Pralinko kochana mama dzis w nocy przylatuje :) bedzie w domku u mnie kolo 1 pewnie wiec dzis za duzo nie skorzystamy. Dopiero jutro :)
    Ja juz super smigam :) nastawilam pranie, rosol, wyprasowalam poprzednie pranie, i aktualnie weranduje malego bo piekna pogoda :) jak tak jutro bedzie to zaliczymy 1 niedzielny spacerek :) cala rodzinka.

dba lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust,Karola,Dba serdeczne gratulacje:)ależ Wam zazdroszcze też bym chciała mieć Lilunie już przy sobie, ale jej się widocznie nie spieszy...

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba kochana gratuluje :):)

No to sępy wrześniowe czekają na zdjęcia 3 chłopców!! :):):)
    ja dzisiaj mojego męża też pomolestuje... A teraz zmykamy na święto śliwki :) najeść się powidelek i skorzystać z pięknej pogody :)

Aaaa na ktg znowu spokój :) kolejne we wtorek..

magdzia26, dba lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ochoty na przytulanki..też mam ogromną!!!! Dzisiaj miałam taką wielką ochotę zgwałcić mojego świeżego męża, że zapomniałam o tym że mam brzuszek i jestem w ciąży :P ale niestety/stety mąż mi przypomniał :) póki co czekamy jeszcze,ale za niedługi czas będziemy działać. Ciekawe czy coś zdziałamy bo u nas od początku ciąży zero przytulanek...

Apetyt mam ogromnyyyyyyyyy...... ratujcie dziewczyny!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:47

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARDUST, KAROLAA, DBA serdeczne gratulacje :) Wasze maluszki to sa dorodne, jak przyklad ksiazkowy :)

Szybkiego powrotu do domku :)

1usat5od00spirqc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie, zagladam, a tu 3 wrzesniaki na swiecie!!!!
    Niestety nie dam rady dotrzec teraz kto, komu i jaki sie urodzil, ale GRRRRRRATULUJE, zuch dziewczyny!!!!!
    Za nami ciezka noc, Mati sie co chwila budzil z krzykiem, nie bylo mowy, zeby zasnal beze mnie. Podejrzewam, ze to po szczepionkach :/ Ale w dzien sie uspokoil, pojechalismy w pierwsza wspolna podroz we dwoje na 1 pietro na badania. Moj dzielny mezczyzna nawet nie plakal przy pobieraniu krwi!
    Niestety schudl juz do 3700g, nie mam pojecia ile go dokarmiac. Oczywiscie wisi przy cycu ciagle do tego i zaczyna nam sie pojawiac cos, tez nie wiem w jakiej ilosci. Sutki pozarte i bolace na maksa, ale zaciskam zeby i pije Femaltiker.
    Zdjeli mi dzis opatrunek z rany. Lekarz jak obiecal zrobil mi 'szew ktorego nie ma', widac tylko zasiniona kreske :) Wczoraj mialam apogeum bolu brzucha - nie wiedzialam,ze powinnam dawac znac poloznym,ze potrzebuje zastrzyk przeciwbolowy. I tak caly dzien przetrwalam na hardkora bez lekow,ale o 20 juz bym zemdlala z bolu i akurat mama poleciala do dyzurki po wybawienie ;) A dzisiaj juz sobie niezle radze. Jesli chodzi o krwawienie,to naprawde jest znikome. Najgorzej bylo jak mi masowali macice,to czulam jak ciurkiem plynie. A teraz luzik :)

No,to juz nie zanudzam! Tesknie za Wami i trzymam kciuki za kolejne wrzesniaczki. Bede probowala zagladac,jak nie zasne na telefonie.

Sciskamy z Matim kochane Cioteczki :*

JagoodkaK, K_A_M_A, Io, Migotka22, nenka, dba, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba gratulacje, ale duży chłop!!!
    Majeczka ale numer ze ślubem wymyśliłaś, gratulacje i wszystkiego najlepszego kochana!!!

dba lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to potrzebuje porady... zaczyna sie u mnie chyba kryzys laktacyjny I jestem zalamana coraz mniej mleka ledwo starcza zeby maly sie najadld.. jakies porady jak rozkrecic na nowo laktacje???

‹‹ 1929 1930 1931 1932 1933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ