Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
"Niemowlęta powinny uczestniczyć w szczęśliwych i harmonijnych stosunkach rodzinnych. Jeżeli pozostali członkowie rodziny - rodzice, rodzeństwo, a nawet zwierzęta domowe - są szczęśliwi, wówczas i niemowlę jest zadowolone."
już mi się podoba ta ksiazka tracyverynice, Paula55, afrykanka, Tysia87, nenka, fabiola lubią tę wiadomość
-
Szonka wrote:(...) o ile w ogóle kiedyś urodzę, bo i takie wątpliwości mnie dziś dopadaja. Objawów porodu mam zero! Nawet nie czuję, żeby mi brzuszek ciążył. Skurczy zero, wkładka sucha i czysta no i żadne naturalne metody na mnie nie podziałały
Mam dokładnie to samo... poza tym, że znowu 3h w nocy mi się brzuch bardzo boleśnie stawiał... ale nieregularnie...
Na szczęście po wczorajszym KTG rozmawiałam z moją ginką i w piątek mamy wizytę i powiedziała takim pocieszającym głosem "Przyjdzcie w piątek na wizytę, to będziemy myśleć co dalej robić..." Niby nic, a dało mi nadzieję... -
dba wrote:Tysia mi już szkoda słów... Synek powiedział że nie chce być już z dziadkiem. Ehh.. Próbuje o tym nie myśleć żeby nie zwariowac
No dziewczyny praca i studia jednocześnie nigdy nie jest łatwa,ja jeszcze starałam się przez 4 lata utrzymać stupendium naukowe,żeby trochę kasy mieć więcej,więc jak moje koleżanki piątek,sobota szły na miasto,do klubu gdzieś,to ja siedziałam i ryłam jak kret.dlatego teraz się skupię tylko na synku,bo mi się to qrwa nalezy:-Dafrykanka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Fipsik wrote:Stardust max nie określają, jedynie te minimum. Jak mniej to do lekarza, bo zastój w jelitach się robi. Ale 6 to i tak nieźle
Synek piękny
Co się chwalisz, że już ważysz jak sprzed ciąży?Każdy kto przytył 7 kilo by tyle ważył, nie to co my słonice :>
-
A z tymi wagami to nie przesadzajcie mnie i tak żadna nie przebije
tak na pocieszenie. Poza tym wszystko od was zależy moje dwie starsze siostry jedna po dwóch porodach druga po jednym mają plasciutkie brzuszki i nikt by nie powiedział że rodzily dzieci
wiec jak tylko się chce to można
ofcooo lubi tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:A no bardzo ciekawy ten smoczek
może sie skuszę
A moja robi ze 3 kupy dziennie takie zielone a reszta to purty z których coa wyleci więc i tak pielucha posraczkana hehe
Ech.. własnie się obudziła i znowu cyc i tak do zajechania
Ah jeśli zielone to jeszcze smolka. Jej nie jest tak dużo. Zaraz powinna sie zmienić na żółta i dopiero się zacznie :p -
Kaarolina wrote:Nelus Paula ja dzisiaj bylam w poradni ryzyka okoloporodowego bo dostalismy skierowanie ze wzgledu ze Krzys jest wczesniaczkiem i mowilam o tych nocach to uslyszalam ze dzieci na tym etapie moga nawet przez 3 dni nie robic kupy dopiero w 4 dobie mam sie zaczac martwic... pani doktor zrobila Krzysiowi masaz zeby sie odgazowal (myslalam ze mi serce peknie jak zaczal przy tym plakac
) i faktycznie popuszczal baki ale kupy do tej pory nie ma
i powiedziala ze tezeba przeczekac ten okres teraz...
A tak z wiesci to uslyszalam ze mam zdrowego synka i nawet pan rehabilitant z Nim cwiczyk i powiedzial ze jest zdrowiutkitylko musze Go czesto na brzuszek klasc zeby cwiczyl miesnie karku
i mamy przystopowac z waga bo Krzys mocno wyskoczyl do przodu i nadrobil braki z nawiazka
Jak dobrze ze Krzyś jest zdrowiukiu nas kupa jest bardzo często więc ten ból brzucha to nie przez zatwardzenie tylko ogólnie przy każdym wydalaniu tak to boli.
A jak u ciebie z mlekiem? Jest juz więcej? -
A to nasza Liwunia 2 godzinki po wyjściu z brzuszkaRelację z porodu zdam pewnie za parę dni, bo od kilku dni nie mam swojego kompa i zaglądam tu tylko na chwilkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:38
verynice, Paula55, betinka, BlackLuna, Tysia87, stardust87, Kaarolina, magdzia26, Nelus, Fipsik, nenka, afrykanka, ofcooo, hela, K_A_M_A, Ewi25, Zaczarowana, aswalda, sylwia1985, Diabla85, Majeczka2014, pestka lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Matkoooo, jak ja za Wami tesknie!!!! Nie mam pojecia co u Was przez ta moja pijawke
Nie wiem kto urodzil,jak sobie radza juz urodzone mamuski
Kupilam wczoraj elektryczny laktator Medeli i sie okazalo,ze mimo zalanych mlekiem ubran odciagam max 30ml z obu cyckow lacznie. Pewnie dlatego mlody tak mi cale dnie wyje. Do tego jak sie przysysa,to 2 min ssie i odpada, nie moge go dobudzic, wiec odkladam i zaczyna sie ryk, znow 2 min pociumka i znow to samo.
A noc? Spi od 22 do 9-11 rano z 3 przerwami na cyca (ssie wtedy jak szalony i wali kupy). Nie czaje tego czlowieka... Ale podbil serca wszystkich, jest niesamowicie do schrupania (jak nie wyje).
Swoja droga polecam laktator Mini Electric Medela. Zajebiscie odciaga! A reczny Tommee Tippee to pomylenie. Super sa tez te szklane butelki NUKa,co kupilam, ze smokiem antykolkowym.
Musze obmyslic jakis system,zebym mogla tu zagladac,bo sie czuje jak sierota bez Washttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
pralinka wrote:Stardust a jak Twoj brzuszek wygląda?
Ty malo przytłaś w czasie ciąży, więc chyba jest całkiem całkiem co?
No niby mało kg ale brzuch dość duży miałam. Ja jestem drobna a Bert aż 3650 ważył więc trochę mi ten brzuch rozepchał. Tak teraz wygląda, choć na żywo jeszcze gorzej niż na foto:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f5d9fd9d2a4.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/171501199dea.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:20
K_A_M_A lubi tę wiadomość
-
Ooo,cos o wadze mowicie... Ja sie wazylam jak nas wypisali,czyli w 4 dobie i bylo tyllko 7 na minusie
Ale brzuch mi sie tak obkurczyl,ze szok! 6ta doba po cc dzisiaj, a on naprawde znika w oczach.
ofcooo lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Nelus wrote:Jak dobrze ze Krzyś jest zdrowiuki
u nas kupa jest bardzo często więc ten ból brzucha to nie przez zatwardzenie tylko ogólnie przy każdym wydalaniu tak to boli.
A jak u ciebie z mlekiem? Jest juz więcej? -
Madi - cudowna!!!
taka do schrupania.
Betinka - witaj w klubie! dziś prawie identyczny post napisałam, że się czuję jakbym wszystkie przyjaciółki straciła.. Ale może powoli się wkręcimy
madiiiii, betinka lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Mam dokładnie to samo... poza tym, że znowu 3h w nocy mi się brzuch bardzo boleśnie stawiał... ale nieregularnie...
Na szczęście po wczorajszym KTG rozmawiałam z moją ginką i w piątek mamy wizytę i powiedziała takim pocieszającym głosem "Przyjdzcie w piątek na wizytę, to będziemy myśleć co dalej robić..." Niby nic, a dało mi nadzieję...
Ja również nie spodziewam się porodu. Szyjka długa i zamknięta, skurczy zero, także skończy się wywoływaniem w przyszłym tygodniu. Ehhh....verynice lubi tę wiadomość