X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Niemowlęta powinny uczestniczyć w szczęśliwych i harmonijnych stosunkach rodzinnych. Jeżeli pozostali członkowie rodziny - rodzice, rodzeństwo, a nawet zwierzęta domowe - są szczęśliwi, wówczas i niemowlę jest zadowolone."

już mi się podoba ta ksiazka tracy :P

verynice, Paula55, afrykanka, Tysia87, nenka, fabiola lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    (...) o ile w ogóle kiedyś urodzę, bo i takie wątpliwości mnie dziś dopadaja. Objawów porodu mam zero! Nawet nie czuję, żeby mi brzuszek ciążył. Skurczy zero, wkładka sucha i czysta no i żadne naturalne metody na mnie nie podziałały :(

Mam dokładnie to samo... poza tym, że znowu 3h w nocy mi się brzuch bardzo boleśnie stawiał... ale nieregularnie...
    Na szczęście po wczorajszym KTG rozmawiałam z moją ginką i w piątek mamy wizytę i powiedziała takim pocieszającym głosem "Przyjdzcie w piątek na wizytę, to będziemy myśleć co dalej robić..." Niby nic, a dało mi nadzieję...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Tysia mi już szkoda słów... Synek powiedział że nie chce być już z dziadkiem. Ehh.. Próbuje o tym nie myśleć żeby nie zwariowac :/
    Dba nie przejmuj się,bo jak pisałaś,jeszcze pokarm ze stresu stracisz.dopiero jak wyjdziesz ze szpitala to powiedz staremu piernikowi kilka miłych słów,a synkowi jakoś to wynagrodzisz.a dlaczego on mu obiadu nie daję,bo tego to już nie jestem w stanie zrozumieć.....
    No dziewczyny praca i studia jednocześnie nigdy nie jest łatwa,ja jeszcze starałam się przez 4 lata utrzymać stupendium naukowe,żeby trochę kasy mieć więcej,więc jak moje koleżanki piątek,sobota szły na miasto,do klubu gdzieś,to ja siedziałam i ryłam jak kret.dlatego teraz się skupię tylko na synku,bo mi się to qrwa nalezy:-D

afrykanka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Wiecie co mój genialny mąż powiedział? Że Marcel postanowił, że się nie urodzi, dopóki nie napiszę jego tatusiowi licencjatu... pfff :/ No ale nic, siadam i piszę...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Stardust max nie określają, jedynie te minimum. Jak mniej to do lekarza, bo zastój w jelitach się robi. Ale 6 to i tak nieźle ;) Synek piękny :)

Co się chwalisz, że już ważysz jak sprzed ciąży? :P Każdy kto przytył 7 kilo by tyle ważył, nie to co my słonice :>
    chwalę się wagą bo brzuchem niestety długo nie będę mogła :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to się ze mną umawiala na poród na Inflanckiej :D
    Dowiedziałam się ze są tam dwuosobowe sale poporodowe to zarezerwuje łóżko obok :P jakby co :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z ta Gosia się dzieje? Może by jej smsa skrobnac?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi wagami to nie przesadzajcie mnie i tak żadna nie przebije :P tak na pocieszenie. Poza tym wszystko od was zależy moje dwie starsze siostry jedna po dwóch porodach druga po jednym mają plasciutkie brzuszki i nikt by nie powiedział że rodzily dzieci ;) wiec jak tylko się chce to można :)

ofcooo lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust a jak Twoj brzuszek wygląda?
    Ty malo przytłaś w czasie ciąży, więc chyba jest całkiem całkiem co?

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A no bardzo ciekawy ten smoczek :) może sie skuszę :)

A moja robi ze 3 kupy dziennie takie zielone a reszta to purty z których coa wyleci więc i tak pielucha posraczkana hehe :)
    Ech.. własnie się obudziła i znowu cyc i tak do zajechania

Ah jeśli zielone to jeszcze smolka. Jej nie jest tak dużo. Zaraz powinna sie zmienić na żółta i dopiero się zacznie :p

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Nelus Paula ja dzisiaj bylam w poradni ryzyka okoloporodowego bo dostalismy skierowanie ze wzgledu ze Krzys jest wczesniaczkiem i mowilam o tych nocach to uslyszalam ze dzieci na tym etapie moga nawet przez 3 dni nie robic kupy dopiero w 4 dobie mam sie zaczac martwic... pani doktor zrobila Krzysiowi masaz zeby sie odgazowal (myslalam ze mi serce peknie jak zaczal przy tym plakac :( ) i faktycznie popuszczal baki ale kupy do tej pory nie ma :O i powiedziala ze tezeba przeczekac ten okres teraz...

A tak z wiesci to uslyszalam ze mam zdrowego synka i nawet pan rehabilitant z Nim cwiczyk i powiedzial ze jest zdrowiutki :) tylko musze Go czesto na brzuszek klasc zeby cwiczyl miesnie karku :) i mamy przystopowac z waga bo Krzys mocno wyskoczyl do przodu i nadrobil braki z nawiazka :)

Jak dobrze ze Krzyś jest zdrowiuki ;) u nas kupa jest bardzo często więc ten ból brzucha to nie przez zatwardzenie tylko ogólnie przy każdym wydalaniu tak to boli.

A jak u ciebie z mlekiem? Jest juz więcej?

201703012752.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

A to nasza Liwunia 2 godzinki po wyjściu z brzuszka :) Relację z porodu zdam pewnie za parę dni, bo od kilku dni nie mam swojego kompa i zaglądam tu tylko na chwilkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:38

verynice, Paula55, betinka, BlackLuna, Tysia87, stardust87, Kaarolina, magdzia26, Nelus, Fipsik, nenka, afrykanka, ofcooo, hela, K_A_M_A, Ewi25, Zaczarowana, aswalda, sylwia1985, Diabla85, Majeczka2014, pestka lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiiiii ale ślicznotka!!! <3 normalnie do schrupania!!!!

madiiiii lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkoooo, jak ja za Wami tesknie!!!! Nie mam pojecia co u Was przez ta moja pijawke :( Nie wiem kto urodzil,jak sobie radza juz urodzone mamuski :( Kupilam wczoraj elektryczny laktator Medeli i sie okazalo,ze mimo zalanych mlekiem ubran odciagam max 30ml z obu cyckow lacznie. Pewnie dlatego mlody tak mi cale dnie wyje. Do tego jak sie przysysa,to 2 min ssie i odpada, nie moge go dobudzic, wiec odkladam i zaczyna sie ryk, znow 2 min pociumka i znow to samo.
    A noc? Spi od 22 do 9-11 rano z 3 przerwami na cyca (ssie wtedy jak szalony i wali kupy). Nie czaje tego czlowieka... Ale podbil serca wszystkich, jest niesamowicie do schrupania (jak nie wyje :D).
    Swoja droga polecam laktator Mini Electric Medela. Zajebiscie odciaga! A reczny Tommee Tippee to pomylenie. Super sa tez te szklane butelki NUKa,co kupilam, ze smokiem antykolkowym.

Musze obmyslic jakis system,zebym mogla tu zagladac,bo sie czuje jak sierota bez Was :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii--> slicznościiiiii
    Betinka--> też tęsknimy, super że powolutku idziecie do przodu:) Buziak dla Kawalera:*

madiiiii lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Stardust a jak Twoj brzuszek wygląda?
    Ty malo przytłaś w czasie ciąży, więc chyba jest całkiem całkiem co?

No niby mało kg ale brzuch dość duży miałam. Ja jestem drobna a Bert aż 3650 ważył więc trochę mi ten brzuch rozepchał. Tak teraz wygląda, choć na żywo jeszcze gorzej niż na foto:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f5d9fd9d2a4.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/171501199dea.jpg
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:20

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo,cos o wadze mowicie... Ja sie wazylam jak nas wypisali,czyli w 4 dobie i bylo tyllko 7 na minusie :/ Ale brzuch mi sie tak obkurczyl,ze szok! 6ta doba po cc dzisiaj, a on naprawde znika w oczach.

ofcooo lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Jak dobrze ze Krzyś jest zdrowiuki ;) u nas kupa jest bardzo często więc ten ból brzucha to nie przez zatwardzenie tylko ogólnie przy każdym wydalaniu tak to boli.

A jak u ciebie z mlekiem? Jest juz więcej?
    to u nas to samo... od dawna macie z tym brzuszkiem tak? bo my właściwie od początku :|

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madi - cudowna!!! :D taka do schrupania.
    Betinka - witaj w klubie! dziś prawie identyczny post napisałam, że się czuję jakbym wszystkie przyjaciółki straciła.. Ale może powoli się wkręcimy :)

madiiiii, betinka lubią tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mam dokładnie to samo... poza tym, że znowu 3h w nocy mi się brzuch bardzo boleśnie stawiał... ale nieregularnie...
    Na szczęście po wczorajszym KTG rozmawiałam z moją ginką i w piątek mamy wizytę i powiedziała takim pocieszającym głosem "Przyjdzcie w piątek na wizytę, to będziemy myśleć co dalej robić..." Niby nic, a dało mi nadzieję...

Ja również nie spodziewam się porodu. Szyjka długa i zamknięta, skurczy zero, także skończy się wywoływaniem w przyszłym tygodniu. Ehhh....

verynice lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ