X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik to twoje seminaria to juz za pare dni, ja mam seminaria w pazdzierniku przez tydzien :)

Sama jestem ciekawa czy sie na nie wybiore czy nie. W sumie nie bylo by mnie w domu od 7 do ok 17 przez 5 dni.

1usat5od00spirqc.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Mika u mnie gorsza sytuacja, bo mąż w Niemczech, syn pod opieką teścia, synek obiadu nie jada nawet, dzisiaj mąż ma dzwonić i rozmawiać na ten temat. Wolę się już nie stresowac bo nie chce pokarmu przez to stracić
    Zajebisty teściu! Stary piernik!!!

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa weszłam na wagę i zostało mi do zrzucenia 6,5kg!!! Ale pocieszam się że brzuch z dnia na dzień coraz mniejszy i pępek zaczyna się chować.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    ja mam +16kg :O
    nie wiem jak to zrzucę.... a chcialam ni wiecej niz 15kg przytyc... taaa

witaj w klubie, ja tez mam 16 kg na plusie i az sie boje wejsc jutro na wage u doktorka, bo sie okarze ze waze jeszcze wiecej ;(

1usat5od00spirqc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Fipsik to twoje seminaria to juz za pare dni, ja mam seminaria w pazdzierniku przez tydzien :)

Sama jestem ciekawa czy sie na nie wybiore czy nie. W sumie nie bylo by mnie w domu od 7 do ok 17 przez 5 dni.

no 5 dni z rzędu to też dużo. ja mam tylko co 2 weekend

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ewi mi zdjecia robily dwie kolezanki dwoma aparatmi :) na szczescie jeden jest moj :) Jak zgram zdjecia to wsatwie, a z drugiego to pewnie bede miala za kilka dni.

ja na wage nie wchodze, jak mi lekarz osatnio zaspiewal 69,5 kg :) Waga to moj wrog numer jeden :)

ja waże 77 kg ale jakoś już mi to nie przeszkadza :) a zaczynałam z 68 kg... wszystko zgubimy z czasem :)

a zdjecia to faktycznie dobra sprawa, ja też mam parę różnych, sama i z mężem :) nawet pare już wywołałam bo lubię w albumie oglądać bo na komputerze to jakoś tak nijako

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A co miałam robić całą ciążę i rok macierzyńskiego? 2 lata w plecy. Nie dam się uwiązać w domu w pieluchach :]

Gorzej, że cały listopad będę musiała robić praktyki po 4 godz dziennie. Pewnie będę musiała pokarm ściągać, żeby tatuś karmił. No i nie podoba mi się, że istnieje opcja że będę w szpitalu jak będzie pierwszy zjazd :|

Do niedzieli korek bo wystawa, ale potem niech się rodzi, żebyśmy wyszły ze szpitala do 27 ;)

ja mam już dość studiów, 5 lat magistra i rok podyplomowych i uważam że 6 lat nauki mi wystarczy ;) no chyba że kiedyś bede musiała znów pójść.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mi już szkoda słów... Synek powiedział że nie chce być już z dziadkiem. Ehh.. Próbuje o tym nie myśleć żeby nie zwariowac :/

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik podejrzewam, ze pazdziernik bede musiala odpuscic, tymbardziej, ze maz dopiero 5 paz. bedzie szedl do pracy po urlopie. Do malej musialbym znalezc nianie ;(

Zazdroszce, ze masz w weekendy, przynajmniej maz moze sie zajac maluszkiem.

Ewi ogolnie waga mi nie przeszkadza, wiem, ze wszystko zrzuce, ale ta liczba 16 mnie przeraza troche no i ja nie wiem gdzie te kilogramy sie upchaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:06

1usat5od00spirqc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie pracę na stałe to może nie warto. Ja po macierzyńskim nie mam gdzie wrócić. Więc jak mam marnować te lata, to wolę zrobić kolejny kierunek i zwiększyć szanse na pracę :)

afrykanka lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja tez studiowalam i pracowalam jednoczesnie. Plus mialam na glowie utrzymanie domu, nie swojego dorastajacego syna i psa kaleke :/ wiec tez mam z deczka dosc.
    Zastanawiam sie czy po macierzynskm nie isc tu do collage'u na jezyk ang. Niby same plusy. 4 godz dziennie, podszkolila bym jezyk, dostala £100 tygodniowo za to ale nie za bardzo mam z kim malego zostawic :/
    Gdyby T pracowal na jedna z oane to ok bo ustalilabym sobie lekcje albo na rano albo na popoludnie ale T na dwie zmiańy pracuje wiec lipa :/
    No ale pomyslimy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Mnie musieliby dźwigiem z łóżka ściągać:-Dstudiowałam i pracowałam jednocześnie i jakbym miała iść teraz na studia to bym ocipiała chyba.chociaż teściowa mnie usilnie na doktorat namawia,ale to nie w tym roku na pewno.po prostu wiem,że nie ogarnę....

ja tak samo 7 lat pracy a w tym 6 lat studiowania. Do pracy na 6 miałam więc pobudka 4:30 przez 7 lat od pon do piątku a co drugi weekend szkoła na 8 a że dojeżdzałam 60 km to pobudka przed 6. Teraz sobie tego już nie wyobrażam jakoś...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus Paula ja dzisiaj bylam w poradni ryzyka okoloporodowego bo dostalismy skierowanie ze wzgledu ze Krzys jest wczesniaczkiem i mowilam o tych nocach to uslyszalam ze dzieci na tym etapie moga nawet przez 3 dni nie robic kupy dopiero w 4 dobie mam sie zaczac martwic... pani doktor zrobila Krzysiowi masaz zeby sie odgazowal (myslalam ze mi serce peknie jak zaczal przy tym plakac :( ) i faktycznie popuszczal baki ale kupy do tej pory nie ma :O i powiedziala ze tezeba przeczekac ten okres teraz...

A tak z wiesci to uslyszalam ze mam zdrowego synka i nawet pan rehabilitant z Nim cwiczyk i powiedzial ze jest zdrowiutki :) tylko musze Go czesto na brzuszek klasc zeby cwiczyl miesnie karku :) i mamy przystopowac z waga bo Krzys mocno wyskoczyl do przodu i nadrobil braki z nawiazka :)

Fipsik, afrykanka, Paula55, magdzia26, verynice, Nelus, ofcooo, JagoodkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    witaj w klubie, ja tez mam 16 kg na plusie i az sie boje wejsc jutro na wage u doktorka, bo sie okarze ze waze jeszcze wiecej ;(

Ja mam +19 kg :/ i postanowiłam, że dziś się ważyłam ostatni raz. Chyba wolę juz nie wiedzieć. Nawet nie łudzę się, że szybko mi ta waga zejdzie po porodzie, o ile w ogóle kiedyś urodzę, bo i takie wątpliwości mnie dziś dopadaja. Objawów porodu mam zero! Nawet nie czuję, żeby mi brzuszek ciążył. Skurczy zero, wkładka sucha i czysta no i żadne naturalne metody na mnie nie podziałały :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to raczej nie mają problemów z brakiem kup hehe :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinciu super ze Krzysiątko zdrowe!!! :) oby tak dalej!
    Kochana nasz robi kupsa za kazdym karmieniem! Z tym zero problemow. My tylko z gazami mamy problem :/ ogolnie jak zacznie puszczac baki to sa przeokropnie glosne i idziemich hurtem klka. Ale zanim to nastapi to masakra ile sie nawygina.

Karolcia od kiedy mozna na brzuszek klasc?? Bo my juz kikucika nie mamy. Maly jest mega silny bo strasznie glowe odchyla do tylu i walcze z nim nieraz na rekach wiec moze na brzuszek jak bym go dala to by pomoglo...

Buziolki dla krzysia :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dziewczyny to raczej nie mają problemów z brakiem kup hehe :)

Ojj i tu cie rozczaruje kochana hahaha :) ja mam :)
    Biore zelazo i jest ciezko :P
    Nawet pieprzone 2 hemoroidy mi wylazly :/ ale sytuacja wydaje sie opanowana hehehehe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale karola pisała o kupach dziecka ;) z tym problemów nie macie hehe :)

A na brzuszek można kłaść od samego urodzenia. Kikut w niczym nie przeszkadza.

Paula55 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzusio <love> żadne metody aby cosik ruszyło nie działają
    Mam nadzieję w takim układzie że wyskoczy punktualnie trzynastego

Dziewczyny jakie książeczki kupujecie/kupiłyście dzieciom do czytania itp.???

b87b47.jpg

afrykanka, magdzia26, Paula55, stardust87, nenka, ofcooo, K_A_M_A, Ewi25, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki damy rade zrzucic nasze kg :) dzidziusie sa tak absorbujace, ze nim sie obejrzymy to prawie caly nadbagaz zleci.

Podziwim tutaj kobietki jak Ewi i Paula ktore studiowaly i pracowaly. Ja studia robilam dzienne i jescze z kolezankami na stancjii mieszkalam :) Ale w Szwajcarii zachcialao mi sie szkoly i tez przez 2 lata szkola i praca. Mialam przerabame bo np. zajecia mialam w tygodniu we wtorek i czwartek od 17 do 22 h. na szczescie przezylam ten czas, a nie bylo latwo.

Ogolnie mam ogromny szacunek do osob ktore chca sie ksztalcic dalej czy to studia czy kursy….jakby nie bylo to trzeba sie pouczyc i do szkoly pojsc podczas gdy inni np. moga w tym czasie na sofie brzuchem do gory lezec.

Dba strasznie wspolczuje Twojemu synkowi, mam nadzieje ze tesciu sie ogarnie, a wy szybko wrocicie do domku.

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ