X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jeny, nie macie nawet pojęcia jak mi Was brakuje :( czuję jakbym straciła wszystkie przyjaciółki na raz 0cray.gif Staram się czytać, ale co chcę coś napisać to już nie wiem co...

Rozpakowane mamy - serdeczne gratulację. I samych radości z maluchów. Widziałam kilka stron temu listę - wygląda pięknie :) idziemy jak burza :)
    Gosia, jeśli jeszcze walczysz to powodzenia maleńka.

Za nami pierwsza noc w domu. Tak jak w szpitalu prawie nie wiedziałam jaki głos ma Hubson tak dziś dał czadu na całego - gazy ma biedny i to mnie przerasta jak się męczy :| Ale jakoś daliśmy radę choć powiem, że bez wzięcia do łóżka czy bez smoka ciężko by było. Ledwo żyję, ale i tak bym za żadne skarby nic nie zmieniała, bo Bert jest cudem :)

Jeju, mam tyle pytań do rozpakowanych mam, że aż nie wiem o co chciałam pytać.. :| Ale najważniejsze - macie sposób na wybudzenie dzieci? Mój jak "dosiądzie" do cycka to 3 razy pociągnie i śpi. (Nawet jak poprzednio jak kilka h temu) Muszę go miziać i kilać, żeby się obudził i jadł dalej, ale nigdy nie jadł dłużej niż 10 minut (z przerwami na odpoczynek właśnie). Często muszę go przystawiać do tej samej piersi po kilka razy pod rząd, żeby doszedł do wartościowego mleka, bo zdarza się, że ssie tylko kilka sekund i śpi dalej :| Macie jakiś pomysł na niego?.. Bo mi już brak..

Moja tez na początku piła często i mało bo ledwo 5min wiec zaczęłam robić tak ze nie dawałam jej cyca od razu gdy zapłakala tylko oszukiwalam smoczkiem. Dzieki temu przedłużyłam jej pory karmienia z godziny do 2-3h po 10-20 min. Słyszałam że jak zasypia to można rozebrac dziecko i położyć zimny ręczniczek na chwile żeby się rozbudzilo, no i podszczypywac. Ale na livke to średnio działa bo nie potrafię być aż tak brutalna :p

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale synuś się fajnie opala :D
    Brzuch zajebisty! Ile to dni po? Zazdroszcze ze masz wklesly pępek i brak lini. To strasznie szpeci w moim przypadku. Chciałabym mieć taki jak ty!

201703012752.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)
    gratulacje dla rozpakowanych mam ;)

mi sie dzis snilo (juz drugi raz) ze juz urodziłam jeee :) tak sie cieszyłam no ale niestety to byl tylko piekny sen, rano obudzil mnie bol brzucha jak na okres no i na tym sie skonczyło.czasami jak chodze czuje jak tam na dole wszystko sie rozszerza, skurczy jak na lekarstwo, czuje ze jeszcze sie w tym tyg nie rozpakujemy a termin za dwa dni...

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jak to możliwe ze Julka tak długo śpi? A karmisz ja na śpiocha czy się budzi na chwile? I co z pieluchami, nie robi kupy przez tyle godzin? W dzień tez tyle śpi? Wow zazdroszczę!!!

201703012752.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Mika rozumiem. Może dziecko mieć problem ze ssaniem, ale mój nie ma. W przyszłości mógłby mieć wadę wymowy, dlatego podcinaja.
    no właśnie boję się tego podcinania bo kurcze mam kumpele która ma rok starszą dziewczynkę od mojej córki (1 córki) i jej podcieli ten języczek i chyba nie dość mocno bo dziś jak mówi to nie zrozumiesz jej za chiny ludowe :( co jej tam na babrali :( no jeszcze też sie zapytam u lekarza czy z tym języczkiem dobrze wszystko się rozwija bo moja Julka ładnie ssie ale na tym to się w ogóle nie znam :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę rano rodziłam. Tez sie cieszę ze wyglada tak jak wyglada ten moj brzuch bardzo sie bałam jaki bedzie po no i tego ze dopiero wtedy sie rozstępy pojawia. Nie jest napięty ale całe moje ciało takie nie jest i nie ma sie co dziwić. Gorzej z cyckami po tych paru dniach karmienia moze byc... No ale zobaczymy :-)

Nelus wrote:
    Karola ale synuś się fajnie opala :D
    Brzuch zajebisty! Ile to dni po? Zazdroszcze ze masz wklesly pępek i brak lini. To strasznie szpeci w moim przypadku. Chciałabym mieć taki jak ty!

Nelus lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Mika jak to możliwe ze Julka tak długo śpi? A karmisz ja na śpiocha czy się budzi na chwile? I co z pieluchami, nie robi kupy przez tyle godzin? W dzień tez tyle śpi? Wow zazdroszczę!!!
    hehe tak pieknie nie ma budzi się normalnie a raczej wyje i kupa też jest :)wiec zapalam swiatełko i przebieranko potem cycuś ze 40 minut bo długo jej to zajmuje opycha się i spi dalej ale dziś mnie pięknie zaskoczyła tyle godzin :) czuję się wyspana w miarę ale nie mówię hop bo zaraz może jej się przypomnieć ze tak długo nie można dać mamci odpoczywać :P ale moja Julka w dzień dużo nie spi bo trochu popłakuje więc może koleczki ma tyle ze w dzień i lubi jak ktoś do niej gada a nie tam w łóżeczko włoży i se pójdzie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

Czemu się dziwisz, że nie robi kupy przez kilka godzin? Minimalna ilość kup dziennie to 3, więc średnio co 8 godz może dziecko robić kupkę i jest wszystko dobrze :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika smoczek który prawie każde dziecko kocha

http://allegro.pl/show_item.php?item=4574038685

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Czemu się dziwisz, że nie robi kupy przez kilka godzin? Minimalna ilość kup dziennie to 3, więc średnio co 8 godz może dziecko robić kupkę i jest wszystko dobrze :)

Dziwie się bo moja srajdka robi ok 8 razy na dobe, w nocy spokojnie 3 razy ja przebieramy jak nie więcej! Siku tez jest ze hoho

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że moja taka nie będzie i się nie wybije za dużo ponad minimum :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    hehe tak pieknie nie ma budzi się normalnie a raczej wyje i kupa też jest :)wiec zapalam swiatełko i przebieranko potem cycuś ze 40 minut bo długo jej to zajmuje opycha się i spi dalej ale dziś mnie pięknie zaskoczyła tyle godzin :) czuję się wyspana w miarę ale nie mówię hop bo zaraz może jej się przypomnieć ze tak długo nie można dać mamci odpoczywać :P ale moja Julka w dzień dużo nie spi bo trochu popłakuje więc może koleczki ma tyle ze w dzień i lubi jak ktoś do niej gada a nie tam w łóżeczko włoży i se pójdzie

Aaa no chyba ze tak :p juz sobie wyobrazilam sielanke ze bez przewijania tyle czasu ma sucho :D no i w dzień za to nadrabia bo przeciez kiedyś musi się obudzić ;) ale to na pewno lepsze niż w nocy bo masz więcej siły żeby się z nią pobawić a nie oczy na zapałki

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy, kazały odciągnąć pokarm żeby więcej był na lampach. Poplakalam się bo starszy synek ma tragiczna opiekę i ciężko mi z tym.
    U nas trocinke podcieli, mały płakał tylko minutke.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Karola Nelus u mnie identyko. Maly dal tak dzis czadu w nocy ze szok... Tak plakal tak sie prezyl ze szok.
    Ne spalismy od 12 do chyba 4 :/ moj juz nerwami zareagowal bo on kompletńie nie radzi sobie z placzem malego.
    Dopiero zrobil kupe T wzial go na klate i tak spali ze 2 h. Potem karmienie i spal z nami troche a potem w lozeczku do 8.30.
    W dzien jest ok a w nocy takie cyrki :( tez nie jem nic co moze mu zaszkodzic.
    W dzien za kazdym karmieńiem kupsko i baki a w nocy zastoj :/
    Nie wiem co robic juz :/
    Wczoraj dalam smoka na chwile bo jak go dalam do piersi to nie jadl tylko ssal. Wiec przy smoku sie uspokoil na chwile.

Nelus ale jaja z ta zima u was :P masakra :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa – podszczypywanie nic nie daje, czasem jak go za stópki złapię to działa :P

Fipsik – u nas zawsze jest głośno, tv włączony, my gadamy przy małym normalnymi głosami nawet jak śpi. Ale nic go nie budzi niestety. Chociaż może i dobrze :P

dba- super! Nie pomyslałam. Zawsze go okrywam, żeby mu zimno nie było.. Spróbuję :)

Mika – mój na początku też nie chciał, ale go przekonałam (nie wiem jak). Mój to jest taki ssak, że bez przerwy dziamga. Najbardziej lubi cycka, ale nie pogardzi też moim palcem. Zaczął nawet swoje łapki ssać – dałam mu smoka bo stwierdziłam, że później łatwiej smoka wyrzucić niż odciąć łapkę, żeby odzwyczaić. :P Ja mam smoki uspokajające z Aventu – po 2 szt sprzedawane. W Realu kupiłam.

Nelus – u mnie 5 minut to jedne z dłuższych posiedzeń. Gdybym go nie „męczyła” to po 20 sekundach już śpi :P Ale udaje mi się czasem nawet do 10 minut wydłużyć ten czas. Ja niestety muszę przystawiać dość często, bo grozi mi nawał (niepotrzebnie ten Felmatiker czy jak on się zwie kupiłam :P) ale staram się robić coraz dłuższe przerwy, to wtedy więcej będzie ściągał i może uniknę nawału. A z tą mokrą pieluchą to też chyba daruję – jakieś to brutalne..
    A co do brzucha to u mnie też została linia i pępęk. Wyglądam jakoś na 6 miesiąc.

Ale weszłam dziś z ciekawości na wagę. Przed porodem było 64.8 kg, myślę sobie „fajnie jakby 60-61 było”. Wchodzę i co? I WIDZĘ 57.8! A zaczynałam od 57.7kg! Zostało mi 100g do wagi sprzed! :D Czyli potężniejszy sik i będę miała wagę sprzed ciąży :) Ale brzuch brzydki :| Ta ciemna linia zniknie? I pępek się schowa? Czy nie ma szans?..

Fipsik – a max kup? Bo mój tej nocy zrobił 6! :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Zostajemy, kazały odciągnąć pokarm żeby więcej był na lampach. Poplakalam się bo starszy synek ma tragiczna opiekę i ciężko mi z tym.
    U nas trocinke podcieli, mały płakał tylko minutke.
    współczuje Ci Ja tez troche poszlochałam do podusi jak musiałam leżeć dłużej ale nie dla tego że mąż się zle opiekował tylko dla tego ze jej nie widziałam od 3 tygodni więc nawet na skypa w desperacji weszliśmy bo dzieci nie można przyprowadzać na oddział za bardzo :( więc wiem co czujesz obyście szybko wyszły

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu kilka zdjęć Berta dla Wrześniowych Cioć

dzień po porodzie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc4c70507fc2.jpg

dwa dni po porodzie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9394c3c17b3.jpg

szczęśliwy tatuś w czasie odbijania (zabije mnie jak się dowie, że wstawiłam to zdjęcie :P)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/882f75711ffe.jpg

Chwilę przed wyjściem do domu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/266e52008a11.jpg

No i w swoim łóżeczku
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c3cc12c037b.jpg

Mika 28, nenka, verynice, afrykanka, Ewi25, K_A_M_A, ofcooo, Beataa25, Fipsik, Majeczka2014, Paula55, zoi, Kaarolina, storczyk, Nelus, madiiiii, aswalda, Io, turkawka, pestka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Mika smoczek który prawie każde dziecko kocha

http://allegro.pl/show_item.php?item=4574038685
    A no bardzo ciekawy ten smoczek :) może sie skuszę :)

A moja robi ze 3 kupy dziennie takie zielone a reszta to purty z których coa wyleci więc i tak pielucha posraczkana hehe :)
    Ech.. własnie się obudziła i znowu cyc i tak do zajechania

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust śliczny jest!!!!!!słodziutki taki!

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust Hubert też ma kozacką fryzurkę :D Super chłopak! :)
    A Ty zmień suwaczek! :)

stardust87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ