X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STRADUST mi położna kazała podszczypywac za policzek, oczywiście nie robię tego tak mocno jak ona! Tylko tak go łapie jak stare babcie dzieci łapią albo pod buźka i jak tylko przestaje ssac to zaczynam od razu majstrować mu przy buźce wiec o wiele krócej siedzi na cycu bo staram sie zeby przez cały czas ssał :-)

Ja dzisiaj juz w lepszym nastroju, chyba pogodziłam sie z tym ze tutaj zostajemy i lepiej troche spałam chociaż z ta lampa niebieska dająca po oczach nie jest łatwo.

Wrzucam fotę brzucha ze szpitalnego lustra.
    143i64h.jpg
    10n96pu.jpg

stardust87 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jeny, nie macie nawet pojęcia jak mi Was brakuje :( czuję jakbym straciła wszystkie przyjaciółki na raz 0cray.gif Staram się czytać, ale co chcę coś napisać to już nie wiem co...

Rozpakowane mamy - serdeczne gratulację. I samych radości z maluchów. Widziałam kilka stron temu listę - wygląda pięknie :) idziemy jak burza :)
    Gosia, jeśli jeszcze walczysz to powodzenia maleńka.

Za nami pierwsza noc w domu. Tak jak w szpitalu prawie nie wiedziałam jaki głos ma Hubson tak dziś dał czadu na całego - gazy ma biedny i to mnie przerasta jak się męczy :| Ale jakoś daliśmy radę choć powiem, że bez wzięcia do łóżka czy bez smoka ciężko by było. Ledwo żyję, ale i tak bym za żadne skarby nic nie zmieniała, bo Bert jest cudem :)

Jeju, mam tyle pytań do rozpakowanych mam, że aż nie wiem o co chciałam pytać.. :| Ale najważniejsze - macie sposób na wybudzenie dzieci? Mój jak "dosiądzie" do cycka to 3 razy pociągnie i śpi. (Nawet jak poprzednio jak kilka h temu) Muszę go miziać i kilać, żeby się obudził i jadł dalej, ale nigdy nie jadł dłużej niż 10 minut (z przerwami na odpoczynek właśnie). Często muszę go przystawiać do tej samej piersi po kilka razy pod rząd, żeby doszedł do wartościowego mleka, bo zdarza się, że ssie tylko kilka sekund i śpi dalej :| Macie jakiś pomysł na niego?.. Bo mi już brak..

Fipsik, JagoodkaK, aswalda, zoi, karolcia:)))), K_A_M_A, madiiiii lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik obudzilam sie z placzem i zdolowana. Nie wiem na co mam sie nastawiać w tym pier.... zusie.
    teraz kiedy jestem w finansowym dole nie chcą gnoje wypłacać odszkodowań :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:-) no Fipsik teoretycznie 3 dni,praktycznie same wiemy,że z 15 może jeszcze być:-) jakoś te dzieci nam powinny dać znać kopniakami za ile dni wyjdą.mówię do synka,żeby kopnął tyle razy za ile dni wyjdzie,ale jakoś się nie dogadalismy:-)
    Jak tam nasza rodząca mama,są jakieś wieści?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust a karmisz go w ciszy? Może włącz tv albo radio na tyle głośno, żeby nie zasnął, ale żeby się nie denerwował :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, zajebisty brzuszek!!!!!
    Zdrówka dla Was żuczki.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Szonka nie martw sie jeszcze ja tu jestem ;) i dotrzymuje wam towarzystwa w poterminowym dwupaku ;)[...]
    no dziewczyny ja też już po terminie 2w1 dotrzymuje Wam towarzystwa ;)

Karolaaa91 - całkiem w porządku sie brzuszek prezentuje. A ile przytyłaś w ciąży?

JagoodkaK - takie sa te wszystkie urzedy :( nie wiem jak Ci pomóc <przytul>

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    No niestety jeszcze się toczę z synkiem w brzuchu ;) Wygląda na to, że bez impulsu z zewnątrz nie wyjdzie. Jutro kolejne ktg, mam tylko nadzieję, że nie zatrzymają mnie w szpitalu na żadne obserwacje :/ Bo tego się chyba bardziej boję niż samego porodu.
    A to może pogadaj z lekarzem na temat tego wywoływania bo Ja jak trafiłam na oddział to powiedziałam prosto z mostu ze przy pierwszym trochę walczyłam i że niestety bolało bo skurcze były gigantyczne to mi powiedział ze pewnie drugi poród ze skurczami będzie podobny ale zaradzimy i zrobił balonik jak chodziłam nic nie bolał tylko kiedy zakładali to trochę zabolało i potem 5 cm rozwarcia po całym dniu
    A jak oxy podłączą na wywołanie to boli na początku jak cholera może warto pogadać :)
    Trzymamy kciuki żeby szymek sam się wprosił na swiat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 09:43

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie dała znać póki co. Pewnie odpoczywa :)

Jagoodka może z piesami się gdzieś wybierzemy na poprawę humoru? Ja też nie mam coś humoru od 2 dni :| Wszystko mnie drażni i nic mi się nie chce :| w dodatku moje jedyne plany na ten tydzień to ktg w piątek, a tak całe dnie w domu. Ocipieć idzie :|

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola szybciutko dochodzisz do siebie,tzn brzuch Twój dochodzi:-)
    Już się,doczekać nie mogę momentu jak przestanę się czuć jak nie do konća sprawna i ciągle nie musieć uważać na brzuch.Ale jak patrze na swój bojlermto ja nie wiem jak on się wchłonie.....

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja małego rozbieram do karmienia. Jak dziecku chłodniej to bardziej się budzi. Czekamy na wynik bilirubiny, jestem w stresie. Jeszcze podciecie wędzidełka i usg główki. Mój też ma gazy w nocy, ale jakoś mnie to nieprzerasta :) zobaczymy jak będzie w domu. Ciekawe kiedy wyjdziemy :/
    Gratulacje dla rozpakowanych mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

Gosia, to czekamy na wieści :)
    Karola, ladny brzuszek!

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja dzis w szoku byłam moja Julka przespała od 21:00 do 4:30 i było jedno karmienie moj mąż juz fiksuje i po nocy spać nie może jak mała tak długo sobie spi i lata sprawdzać :) ale Julka ma różne pory najkrócej spi 3 godzinki :) A jeśli o kolki chodzi to też sie trochę napręża ale jem tylko owoce i warzywa no i nic smażonego i tłustego
    Karmienie u nas też tak stardust się zaczynało że mała possała 5 minut i zasypiała a potem po paru chwilach znowu siedziała na cycu :( i położna kazała w szpitalu ją szturchać zeby sie napiła bo potem wiecznie by siedziała na cycku
    A powiedzcie mi czy wasze maleńkie ssaczki lubią smoczki? bo moja za chiny go nie chce a by się przydał :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    no dziewczyny ja też już po terminie 2w1 dotrzymuje Wam towarzystwa ;)

Karolaaa91 - całkiem w porządku sie brzuszek prezentuje. A ile przytyłaś w ciąży?

JagoodkaK - takie sa te wszystkie urzedy :( nie wiem jak Ci pomóc <przytul>
    Pzu nie chce wypłacić, z zusem nigdy nie mialam do czynienia :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Stardust ja małego rozbieram do karmienia. Jak dziecku chłodniej to bardziej się budzi. Czekamy na wynik bilirubiny, jestem w stresie. Jeszcze podciecie wędzidełka i usg główki. Mój też ma gazy w nocy, ale jakoś mnie to nieprzerasta :) zobaczymy jak będzie w domu. Ciekawe kiedy wyjdziemy :/
    Gratulacje dla rozpakowanych mam :)
    Ale mówisz o wędzidełku języczka ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik jak nam sie tylko pogoda nie popsuje to jutro bardzo chetnie mozemy gdzies dzieciory zabrać.

Fipsik lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika tak. Mój synek nie toleruje smoczka. Dostałam w paczkach 2 smoczki i jak tak dalej pójdzie to dam komuś w prezencie :)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zaraz mam wizytę położnej z przychodni, trochę mam stresa!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale nie toleruje bo co ma zakrótki języczek ? to ma jakieś powiązanie czy co ? bo Moja Julka też ma tak na granicy tą błonkę pod języczkiem ale neonatolog powiedziała że jest ok chociaz w pierwszej chwili wydawało jej się za za krótko go wysuwa :( nie wiem czy rozumiesz mój bełkot i czy mówimy o tym samym hehe

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to zalezy ile zjadlam zanim na nia stanęłam :-) ale tak 10kg-12kg

A tu moj maluszek w solarium:
    315o3dw.jpg

Powiem wam ze zastanawiałam sie czy cos ze mną nie tak ze od razu od pierwszej minuty kiedy go zobaczyłam nie oszalałam na jego punkcie :-/ ale teraz widzę ze z dnia na dzien kocham go coraz bardziej! Zacalowalabym go!

atdci09kamv7205a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika rozumiem. Może dziecko mieć problem ze ssaniem, ale mój nie ma. W przyszłości mógłby mieć wadę wymowy, dlatego podcinaja.

‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ