X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ty Majeczka tylko zeby Ci do głowy nie przyszło rodzic wcześniej :P ja nie chce zostać sama na koniec września :/

Kochana póki co jakoś tak cieżko mi sobie uswiadomic,ze to juz tuz tuz..mam wrazenie,ze jeszcze spora droga :P nigdzie się nie wybieram :) ale jak wiecie nie ode mnie to zależy :)
    żebym tylko ja sama nie została!

magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekazałam od Was Migotce gratulacje :) no i napisałam, że jak będzie czuć na sile i znajdzie czas to niech skrobnie co nie co :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Psem poszczuj :]

Jeśli nadal będę się tak źle czuć to w poniedziałek chyba pojadę na izbę i będę ich błagać żeby zabrali ze mnie potworka :/

Ja muszę się w poniedziałek zgłosić,bo będę po terminie i pewnie co jakiś czas na ktg będę musiała się stawić.Kiedyś miałam wyobrażenie,że dzieci wyskakują z brzuchów równo w 9 tym miesiącu.Mi tu zaraz 10 miesiąc stuknie.Niech ktoś wyjmie mi synka z już plizzzz

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka mam to samo tez jeszcze do końca do mnie to nie dociera :P ciekawa jestem swoją drogą kiedy Nikos zechce nas zaszczycic swoją obecnością :D...

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na spotkaniu z położna i kazała mi przyjść na ktg w 39 tygodniu a i dowiedziałam się ze w tym szpitalu tydzień po terminie kładą na patologie :/ wiec Nikos ma jeszcze 3 tygodnie na wyjście po dobroci oby posluchal lobuz :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja wczoraj byłam na spotkaniu z położna i kazała mi przyjść na ktg w 39 tygodniu a i dowiedziałam się ze w tym szpitalu tydzień po terminie kładą na patologie :/ wiec Nikos ma jeszcze 3 tygodnie na wyjście po dobroci oby posluchal lobuz :)

u mnie chyba tez tak klada :) dowiem sie wiecej na piatkowej wizycie. Jestem podekscytowana a zarazem przerazona :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A ja właśnie nie wiem jak jest u mnie.w poniedziałek spytam.ale z tego co się orientuje to koleżanka 2 tygodnie przenosiła,zgłaszajac się tylko na ktg.jak sobie pomyśle,że jeszcze dwantygodnie mogę się turlać to mi słabo.siedzę jak na bombie już

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Tysia myślę że niedługo przyjdzie ten dzień z zaskoczenia Cię twoje dziecię weźmie jak juz zwatpisz :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mam nadzieje,ze tyle czekac nie bedziesz musiala :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziewczyny zwątpiłam:-)nie myślalam nigdy w życiu o żadnym wywoływaniu,a tu trzeba zacząc myślec.Mówię do Michala,że myślałam,że będziemy wychodzić na spacerki na słonce,a tu po 19 się ciemno już robi,jesień wisi w powietrzu.nie znoszę jesieni i zimy,brrrr:-\

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to pomysl Tysia ze w przyszłe wakacje już na plażę spokojnie będzie można smigac :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja już dziewczyny zwątpiłam:-)nie myślalam nigdy w życiu o żadnym wywoływaniu,a tu trzeba zacząc myślec.Mówię do Michala,że myślałam,że będziemy wychodzić na spacerki na słonce,a tu po 19 się ciemno już robi,jesień wisi w powietrzu.nie znoszę jesieni i zimy,brrrr:-\

Kochana jeszcze nic straconego!!! Do terminu 3 dni!! Migotka pewnie tez nie spodziewala :) nic a nic ja nie ruszało! A tu proszę!!!
    Trzymam kciuki!!
    Ej mały wychodź!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie cierpie jesieni/zimy. Mam nadzieje,ze zle nie bedzie bo mnie zazwyczaj w ta porde roku lapie deprecha i wogole. Czlowiek taki zmeczony,ospaly..zero energi a przy dziecku nie ma mowy o braku energi :)
    byle do wiosny :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobietki dzięki forum człowiek nie jest sam z takimi głupimi myślami:-)Bo mój mąż uważa,że mały wyjdzie kiedy wyjdzie i nie rozumie,że przenoszenie nie jest takie kolorowe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Oj kobietki dzięki forum człowiek nie jest sam z takimi głupimi myślami:-)Bo mój mąż uważa,że mały wyjdzie kiedy wyjdzie i nie rozumie,że przenoszenie nie jest takie kolorowe...

bo to faceci!! :) mój znów nastawienia, że tyle czasu jeszcze..ze wszystkim zdązymy. Bynajmniej kilka tyg.temu. A nie pomysli chlop,ze ciezko juz mi chodzic ,co kolwiek robic...
    Cale szczescie,ze Malej sie chyba nie spieszy poki co, a do terminu niewiele ponad 2 tyg.

• hela Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:

Oj nie jest nie jest, moj na szczescie wspiera mnie i pociesza a latwo nie jest...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba kazda nie chce przenosic :( mogloby byc to prostsze,a nie jest

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja też nie cierpie jesieni/zimy. Mam nadzieje,ze zle nie bedzie bo mnie zazwyczaj w ta porde roku lapie deprecha i wogole. Czlowiek taki zmeczony,ospaly..zero energi a przy dziecku nie ma mowy o braku energi :)
    byle do wiosny :)
    Mam dokładnie to samo,najchetniej to bym zapadła w sen zimowy na ten czas:-) liczę na to,że w tym roku dół jesienny mnie ominie,bo po prostu nie będę miała przy dziecku czasu na zamartwianie się z powodu pluchy za oknem.no i,że moje dziecko będzie takim promyczkiem słońca:-)
    Zostały 3 dni,nic się nie dzieje,ale chociaż chyba wybrałam imię:-) pierwsza myśl z samego początku,czyli Leoś.Michalowi się srednio podoba,ale pasuje do nazwiska:-)rodzicom moim kompletnie nie.tesciom się wszystko podoba,co bym nie wymyslila:-)ale co zrobić,wszystkim nie dogodzę.

ofcooo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, sliczne imie!!! Leos-tak slodko,rozkosznie ;)

A no wlasnie, ja mam nadzieje ze jakos ten czas bedzie lecial :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry. Dziś 10.09.2014r o godz 13:30 przez sn urodziła się nasza córcia. Jest taka śliczna, ma czarne wloski, waży 3450 i mierzy 55cm dlugosci :)

Co do nas to od prawdziwych skurczy do zakonczenia porodu minelo 6 godz. Polozni i lekarze byli idealni. Pomagali w kazdej pozycji. Maz kibicowal dzielnie i nawet na koncu sie poplakal. Ehhh cudowny widok <3

ofcooo, Majeczka2014, Fipsik, verynice, Tysia87, justyna14, magdzia26, betinka, JagoodkaK, Io, aleksa.wawa, Nelus, nenka, pestka, Zaczarowana, afrykanka, aswalda, Kaarolina, K_A_M_A, doti77, stardust87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ