X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja nie wiem skąd biorą się ludzie ktorzy mi gadaja,ze takie male dziecko to tylko je i spi...ze tyyyyyle czasu bede miec dla siebie... zart jakis ;)

• Io Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak ma dobrą noc to śpi nawet 4 godziny, ale jak ma gorszą to budzi się co 2, albo np przez 2 godziny nie chce wcale spać i wtedy bujaj się człowieku z marudzącym noworodkiem jak Ci się oczy zamykają. Czasami jak zaczyna płakać to muszę zebrać w sobie siły żeby wstać z łóżka.

Co do chudnięcia to ja mam jeszcze bardzo dużo do zrzucenia, ale pociesze Was, że przy dziecku nie ma za bardzo czasu na jedzenie :P

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Chciałabym :-P
    Nenka to Ty urodziłaś i nie zauważyłaś?;-)
    Ale może ta pomyłka justynynto jakiś znak dla Ciebie:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladam "Kto poslubi mojego syna"... masakra... :P
    nie wiem co mnie skusiło na sliwki...teraz mam zgage :(
    Io, ja od ostatniego tygodnia nie zaluje sobie niczego :P jestem wrecz jak odkurzacz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 22:16

Io lubi tę wiadomość

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam zamiar zjeść jutro dużego kebaba :)
    A jak dobrze pójdzie to i wybiorę się na lunch do chińskiej :)W ogóle to mam tak zmienny nastrój że aż sama siebie się boje przed godziną wyłam bez powodu mąż się pyta co Ci a ja mówię że nie wiem a teraz jakaś szczęśliwa znowu jestem ehh no nie wiem boję się tylko żeby później nie było gorzej.
    Jutro mam wizytę na której i tak pewnie nic się nie dowiem no ale cóż przynajmniej serduszka mojego kochanego posłucham. :)

ofcooo lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Nenka to Ty urodziłaś i nie zauważyłaś?;-)
    Ale może ta pomyłka justynynto jakiś znak dla Ciebie:-)

Właśnie justyna :-P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    to Nenka też urodziła??? a nie Gosia? jezu nie nadążam :)
    albo ja coś pomyliłam....

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Chciałabym :-P
    ja już po prostu czuje, że Twój czas jest bliski :)

Gosia gratulacje :)

Tysia87, nenka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,Migotka serdeczne gratulacje:)ja to nie wiem jak długo będę się jeszcze katurlać,ale nic nie zapowiada żebym miała rodzić:(a tak bym już chciała...

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już nie ogarniam kto urodził a kto się jeszcze kula :) Niestety nie mogę skupić swojej uwagi na forum, mam nadzieję że kiedyś się to unormuje :) W każdym bądź razie gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!!!
    A teraz Was trochę zaspamuję :)

Pokoik Franusia. Całe szczęście zdążyliśmy namalować drzewo zanim Franko pojawił się na świecie, półki doszły kilka dni temu :)
    086416b779457d8cmed.jpg
    Mój śpioch
    8d5bd49d2d2aca2fmed.jpg
    cb6b89979f4e1261med.jpg

pestka, JagoodkaK, Tysia87, Zaczarowana, afrykanka, Nelus, aswalda, Kaarolina, nenka, ofcooo, Ewi25, sylwia1985, K_A_M_A, Paula55, storczyk, Majeczka2014, doti77, stardust87, EmiBam, EmiBam, EmiBam, Io lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sądna data minela, wiec pije warke 0%, jem słonecznik, leżę w wannie pelnej baaardzo przyjemnej i cieplej wody w międzyczasie podaje psu wode strzykawka i gadam z Wami. Boze pozwól w takim kieracie żyć po urodzeniu Małej.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla-Franuś przesłodki do schrupania:)ależ ja się nie mogę doczekać mojej kruszynki..

Diabla85 lubi tę wiadomość

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się tam do porodu jakoś wcale nie śpieszy :P W piątek wypada mój termin i mamy wtedy też wizytę, na której zbadają mnie w końcu wewnętrznie i jak w ciągu 7 dni nie urodzę, to ponoć będą wywoływać. Oczywiście wywoływania chciałabym uniknąć, więc mam plan od wtorku-środy latać po schodach z butelkami wody hahaha :) i zacząć bawić się piersiami, nawet Mąż obiecał mi na czwartek trochę przyjemności, chociaż ciągle marudził, że nie, bo bał się, że zacznie się coś za wcześnie. Teraz to sam już nie może się doczekać kiedy to nastąpi :P A ja się trochę martwię, bo ja nie mam żadnych objawów, żadnych skurczy przepowiadających, nic. Nawet rodzice mnie pytali czy coś czuję, mówię, że nie, a oni zdziwieni... może przegięłam z tym magnezem i za długo go brałam, nie wiem już :/

Zastanawiam się, czy tu w razie czego robią masaż szyjki. Kiedyś czytałam, że to wcale dobre nie jest (pomimo tego, że przyspiesza poród). Wy w razie czego będziecie zgadzały się na ten masaż ?

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam magnez w dawce 2x3 dziennie i leżałam na kanapie cały czas a i tak urodziłam więc nie wiem czy magnez wstrzymuje poród. Pewnie u jednej tak a na inną w ogóle nie działa.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla jaki słodziak!

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Mnie się tam do porodu jakoś wcale nie śpieszy :P W piątek wypada mój termin i mamy wtedy też wizytę, na której zbadają mnie w końcu wewnętrznie i jak w ciągu 7 dni nie urodzę, to ponoć będą wywoływać. Oczywiście wywoływania chciałabym uniknąć, więc mam plan od wtorku-środy latać po schodach z butelkami wody hahaha :) i zacząć bawić się piersiami, nawet Mąż obiecał mi na czwartek trochę przyjemności, chociaż ciągle marudził, że nie, bo bał się, że zacznie się coś za wcześnie. Teraz to sam już nie może się doczekać kiedy to nastąpi :P A ja się trochę martwię, bo ja nie mam żadnych objawów, żadnych skurczy przepowiadających, nic. Nawet rodzice mnie pytali czy coś czuję, mówię, że nie, a oni zdziwieni... może przegięłam z tym magnezem i za długo go brałam, nie wiem już :/

Zastanawiam się, czy tu w razie czego robią masaż szyjki. Kiedyś czytałam, że to wcale dobre nie jest (pomimo tego, że przyspiesza poród). Wy w razie czego będziecie zgadzały się na ten masaż ?

Zaczarowana ja byłam na wizycie w 37t0d i zrobiono mi taki masaż szyjki przy rozwarciu na jeden palec. 3 dni później odszedł czop a następnego dnia urodziłam. Masaż nic nie bolał i trwał 10 sekund! Myślę że na tym etapie to ja bym się zgodziła na ten masaż, przynajmniej zacznie się naturalnie i nie trzeba będzie wywolywac

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla super urządziliscie ten pokoik a synuś do schrupania, będzie łamał serca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 00:40

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    to ja nie wiem skąd biorą się ludzie ktorzy mi gadaja,ze takie male dziecko to tylko je i spi...ze tyyyyyle czasu bede miec dla siebie... zart jakis ;)

Bo to po krotce prawda że dziecko śpi i je, łącznie w ciągu doby nie spi ok 6h! Problem jest wtedy gdy te kilka godzin kiedy grasuje przypada w nocy no i gdy je tak jak moja corka na poczatku co godzine male ilosci, albo gdy mecza je gazy bo wtedy próbuje spać i nie może :/ ale kto wie może ty akurat będziesz miała szczęście i dzidzia będzie spala w nocy i nie będzie problemów z brzuszkiem ;) ja w dzień czasem aż tęsknię za Livka bo potrafi budzić się tylko na cyca. W miedzy czasie mam czas żeby wziąć prysznic, zrobić obiad i pranie, oglądam tez tv. No chyba że wybiorę drzemkę razem z nią po nieprzespanej nocy to wtedy nic w ciągu dnia nie zrobie. Początki są najgorsze kiedy nie wiesz na co możesz sobie pozwolić gdy dzidzia śpi, i stres cie zjada ze np obudzi się kiedy ty będziesz w pianie pod prysznicem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 00:55

stardust87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratulacje dzieciaczków !!! Sa na prawde przesliczne!! Tez bym juz chciala a tu nic. Tylko Synus sie wierci a skurcze rzadsze niz byly :( na jutro mam termin z usg (właściwie na dziś) ale chyba dociagne do tego 22 a wolalabym uniknac tego wywolywania :( oby tylko z Synkiem bylo wszystko dobrze,bo tu nawet ktg nie robia :( Dopiero jak sie lezy na oddziale. Troche sie tez martwie tym seksem wczorajszym,nie wiem czy to bylo dobre przy gbsie. Obym tylko nie zaszkodzila Malemu. Nie wiem czy cos ze mna nie tak ale mam jakies rozchwianie emocjonalne. Byle co nie po mojej mysli i juz rycze...ehh milych snow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 00:55

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ