X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Powodzenia justyna14!

Nelus,może mi coś umknęło jeśli o tym pisałaś,ale dlaczego wtedy zrobiono Ci ten masaż? Trochę mnie nastraszyłaś tą informacją...ja nie tyle boję się bólu przy tym masażu,co tego,że to niby może prowadzić do pewnych urazów szyjki później :/

Wiesz co, mi pani doktor dala wybór ale powiedziała ze to żadnych skutków ubocznych nie przyniesie, jedynie przyspieszy poród dzięki czemu nie przenoszę ciąży i będzie mniejsze ryzyko potrzeby cc. A więc się zgodziłam. Byłam w szoku ze to trwało kilka sekund i nawet nie poczułam. Myślę że ona bała się ze mam za małe rozwarcie jak na ten tydzień i nie spodziewała się ze to tak szybko u mnie ruszy

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super! Oby wszystko szybko postepowalo:-) lewatywę zrób ja przed wyjściem z domu miałam tez dwie luźne "2" a mimo to tyle ze mnie tego wyleciało po lewatywę ze szok!

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam za to pytanie odnośnie krocza.... W sobotę rodziłam ale od wczoraj tak strasznie ciągnie mnie blizna ze nie jestem w stanie sie ruszac! :-( gorzej niż zaraz po porodzie? Co mam zrobic zeby sobie ulżyć? :-(

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kilka dni po porodzie boli bardziej niż na początku bo szew się zabliźnia. To oznacza ze juz niedługo nie będziesz nic czuła ;) ja nic z tym nie robiłam tylko przeczekalam ze dwa dni i po tym jak ręka odjal, nie czuje bólu i szwów nic a nic

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna powodzenia!!!!

Ja czekam na izbie i jestem cholernie glodna!!" nocy nie przespalam bo co chwile mnie brzuch bolal, i do tego maly tez niespokojny :/ nie wiem jak dlugo wytrzymam bez jedzenia i nie zemdleje ;)

Bylam u Assantea jej malutki jest cudowny!!! Ona juz chodzi, takze dzisiaj bede siedziec u nich pewnie pol dnia ;)

Karolaaa91, JagoodkaK, Nelus, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ale sobie wykrakalaś super trzymam kciuki za szybką akcje
    Hela powodzenia czekam na wieści

Dzień dobry <3

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pytalam pielęgniarki co zrobic kazała powiedzieć to lekarzowi, on tam zajrzy, moze szew popuści... WTF???!!! Mnie to tak napierdziela ze wytrzymać nie moge a ona mi tu gada ze on tam moze cos popuszczać??!!! Przecież ja tego nie wytrzymam!
    Nelus wrote:
    Karola kilka dni po porodzie boli bardziej niż na początku bo szew się zabliźnia. To oznacza ze juz niedługo nie będziesz nic czuła ;) ja nic z tym nie robiłam tylko przeczekalam ze dwa dni i po tym jak ręka odjal, nie czuje bólu i szwów nic a nic

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Justyna powodzenia!!!!

Ja czekam na izbie i jestem cholernie glodna!!" nocy nie przespalam bo co chwile mnie brzuch bolal, i do tego maly tez niespokojny :/ nie wiem jak dlugo wytrzymam bez jedzenia i nie zemdleje ;)

Bylam u Assantea jej malutki jest cudowny!!! Ona juz chodzi, takze dzisiaj bede siedziec u nich pewnie pol dnia ;)

Ale fajnie, ze forumowe mamusie mogą sie spotkać i zobaczyc swoje maleństwa na żywo :-) zazdroszcze!

JagoodkaK, hela lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny ja mam za to pytanie odnośnie krocza.... W sobotę rodziłam ale od wczoraj tak strasznie ciągnie mnie blizna ze nie jestem w stanie sie ruszac! :-( gorzej niż zaraz po porodzie? Co mam zrobic zeby sobie ulżyć? :-(
    Ja rano i wieczorem podmywałam się tantum rosa a to ma działanie znieczulające i mi było po nim lepiej. Od wczoraj (11dzien po porodzie) już mnie nie ciągną i nie bolą szwy.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie. Ja juz od 7 na nogach, moj T nie slyszy budzika a cala chata na rownych nogach juz. Wiec wzielam piesa i poszlam na spacer, po 40 min wracam a moj pan w najlepsze dalej śpi!!!!!! Dlugo juz sobie nie pospal;)

Justynka trzymam kciuki.

Tak macie racje, to jest bardzo fajne, kiedy mozna siespotkac, czy odwiedzic sie w szpitalu albo tak jak my z Fipsik isc do kina i na zakupy ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Pytalam pielęgniarki co zrobic kazała powiedzieć to lekarzowi, on tam zajrzy, moze szew popuści... WTF???!!! Mnie to tak napierdziela ze wytrzymać nie moge a ona mi tu gada ze on tam moze cos popuszczać??!!! Przecież ja tego nie wytrzymam!

O kurcze aż tak? To mnie nie bolalo żebym nie mogła wytrzymać :/ daj znać co ci powiedza

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz (w sumie dopiero) pod ktg podlaczona, co chwile zagladam do malego ignasia jaki on slodki :)

Nelus lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:27

Agusia ;), nenka, JagoodkaK, aswalda, pestka, stardust87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:27

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Ja sie witam :) dziś dobra tez całkiem dobra nocka była w nocy tylko jedna pobudka na mleczko i tak moj kwiatuszek spał od 21:20 do 3:30 i mama mogła odpocząć :) dlatego za raz idziemy porobic na dworze troche rzeczy nam zostało i trzeba obiad zrobic :) dzis pierogi :)

Migotka gratuluje i reszcie mamusiek tez gratuluje Ja rowniez nie jestem w stanie ogarnac kto juz urodził a kto jeszcze sie toczy :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Ja juz (w sumie dopiero) pod ktg podlaczona, co chwile zagladam do malego ignasia jaki on slodki :)
    hela nie tylko zaglądasz ale tez podsłuchujesz go :)
    ładnie tak? On pewnie chce chwile prywatności a tu mamuśka go podsłuchuje :P

i tez juz jestes przeterminowana ? i kiedy wywołanie?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    hela nie tylko zaglądasz ale tez podsłuchujesz go :)
    ładnie tak? On pewnie chce chwile prywatności a tu mamuśka go podsłuchuje :P

i tez juz jestes przeterminowana ? i kiedy wywołanie?

Ignas to synek assantea :) jak mnie odlacza to ide do nich ;)

Tak jestem prawie tydzien po terminie ale poki co beda sprswdzac ulozenie malego o wywolaniu ani cc nic nie mowil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:42

64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj no ominęłam imię Ignas hehe...

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do fipsik (bo na pewno wie) jakie powinny byc wymiary przy badaniu miednicy ;)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! :)
    Justyna to juz blizej niz dalej :) super!

‹‹ 1979 1980 1981 1982 1983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ