Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hela wrote:Pytanie do fipsik (bo na pewno wie) jakie powinny byc wymiary przy badaniu miednicy
Hela tu jest fajnie zaznaczone minimum do porodu sn: http://images.slideplayer.pl/1/410088/slides/slide_10.jpg
Tylko nie mierzy się na około brzucha w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:05
-
justyna14 wrote:ja już w domu
leci ze mnie nadal, nadal zabarwione na różowe, z gęstym śluzem , a raz żadkie jak woda. Miałam ktg, usg i badanie, ginek nie mógł jednoznacznie stwierdzić czy to wody, ale na pewno czop śluzowy. Dał mi wybór, więc wolałam się do domu zabrać, zwłaszcza , że moja szyjka nadal zamknięta i ma z 1 cm. Powedział że urodzę w ciągu najbliższych 48 h patrząc po czopie. Jak nic się dziś mega nie rozkeci to najpóźniej jutro rano mam się stawić w szpitalu i już mnie przyjmują na oddział. Także leże, popijam kubusia, i czekam
wczoraj obrodziłaś Nenke,a dzisiaj wzięło Ciebie.fajnie,że lekarz dał Ci jakiś czas w ciągu,któtego możesz mieć Olka.Bo mój do mnie mówi,że może być równie dobrze dzis,jak i za tydzień albo dwa.tyle to i ja wiem....
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Dzień dobry
Ale miałam senśniło mi się ze z Majeczka razem zaczęliśmy rodzic
wiec szykuj się Majeczka może nasze dni są policzone.
Justyna to dobrze ze Cię puscili do domku na pewno przyjemniej niż leżeć w szpitalu a mi mówiła położna ze jak są skurcze co 5 minut to mam jechać do szpitala...Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:co ile min mam miec skurcze zanim wybiore sie znów do szpitala i jak długie one powinny byc? bo bolesnosc ich stopniowo wzrasta
znalazlam cos takiego:
Rodzaje skurczów porodowych
-skurcze rozwarcia - to pierwsze skurcze porodowe, odpowiadają one za rozwarcie szyjki macicy do 10 centymetrów potrzebnych do porodu
- skurcze parcia - to one wypychają dziecko na świat
- skurcze łożyskowe - odpowiadają za wydalenie łożyska (porodem łożyska)
- skurcze poporodowe - występują w czasie połogu i wspierają organizm w obkurczaniu i odbudowie macicy oraz wstrzymują krwawienie w okresie karmienia piersią.
Skurcze porodowe: objawy
- Jeżeli skurcze o podobnym nasileniu trwają dłużej niż 30 sekund i występują w regularnych odstępach czasu, oznacza to, że poród się powoli rozpoczyna.
- W przypadku skurczów porodowych odstępy między skurczami będą stawały się coraz krótsze. Zazwyczaj zaczynają występować co około 20-30 minut. Jeśli odstęp między nimi zmiejszy się do 10 minut, oznacza to, że następuje rozwarcie szyjki macicy.
- Lekkie krwawienia mogą świadczyć o rozwarciu szyjki macicy.
- Rwący ból w podbrzuszu oraz ból pleców towarzyszące wyżej opisanym objawom wskazują na bóle porodowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:29
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Dzień dobry
Ale miałam senśniło mi się ze z Majeczka razem zaczęliśmy rodzic
wiec szykuj się Majeczka może nasze dni są policzone.
Justyna to dobrze ze Cię puscili do domku na pewno przyjemniej niż leżeć w szpitalu a mi mówiła położna ze jak są skurcze co 5 minut to mam jechać do szpitala...
czyzby proroczy sen?
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:takie skurcze co 20 min miałam rano teraz są częstsze, tak co 8-6 min i trwają ok 45-60 sekund, są bolesne, ale jeszcze nie rwące
dzięki czekam dalej, myślę, że jeszcze dziś ten szpital odwiedze
coś czuję właśnie, że szybciej odwiedzisz -
Tysia87 wrote:Ja tu śpie w najlepsze i bym poród przegapiła,no nie może tak być
wczoraj obrodziłaś Nenke,a dzisiaj wzięło Ciebie.fajnie,że lekarz dał Ci jakiś czas w ciągu,któtego możesz mieć Olka.Bo mój do mnie mówi,że może być równie dobrze dzis,jak i za tydzień albo dwa.tyle to i ja wiem....
Tysia ja tak samo urodzę lub nie, niby w poniedziałek mam się stawić w szpitalu ale nie jest powiedziane czy mnie zostawią skoro skurczy nie mam ani nic, nawet wody mi się nie sączą, czop chyba też dalej siedzi...