X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A ja to dzisiaj zaczynam 39 tydzień o.O Ciekawe czy Nikos tam się ogarnia powoli do wyprowadzki, czy sobie pomieszkuje w najlepsze :P

Madzia, a masz jeszcze jakas wizyte?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ma być, chyba że zaśnie :) widać mój ból go nie wzrusza na razie :)
    Twój nie ale jak zaczniesz mu wbijac paznokcie w rękę lub co lepsze zdążą się podobno facetom oberwac w twarz to może go wzruszy :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Justyna powodzenia kochana!! Badz dzielna :)
    Brzuchatki kto do Justynki dzis dolaczy?? Dzien sie dopiero zaczyna :)

Fipsik normalnie ty jestes lepsza niz dr google ;) moze cie na etat zatrudnimy na stanowisko "kopalnia wiedzy" ;)

U nas noc ciut lepsza. Chyba herbatka koperkowa dziala :)
    Dzis po obiadku jedziemy na wycieczke :)

jakimis fotkami podzielisz z nami?:)
    a ta herbatke koperkowa to dajesz synusiowi czy sama pijesz?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko ja mam Jedo Fyn wozeczek a ty?
    Wizytę mam jeszcze w najbliższy poniedziałek ale nie liczę żebym się czegokolwiek dowiedziała od swojego gina :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dr google duzo wie, tylko trzeba wiedziec na jakie strony zagladac ;)

a z tymi spacerami dla mnie to bujda na resorach. Tyle kilometrów i nic, teraz 2 dni w łóżku i też nic :P Dziś się ciut lepiej czuję to chyba skończę ogródek. Kucanie u mnie i tak nic nie daje. Chyba będę musiała iść na grzyby jak babcia uczulała!

My wózek mamy niebieski dla dziewczynki :) Mój ulubiony kolor, a w końcu to ja będę patrzeć na ten wózek a nie dziecko. Od środka i tak jest biały. Będzie chciała to se weźmie kocyk kolorowy w zależności jaki będzie ulubiony.

magdzia26 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Majeczko ja mam Jedo Fyn wozeczek a ty?
    Wizytę mam jeszcze w najbliższy poniedziałek ale nie liczę żebym się czegokolwiek dowiedziała od swojego gina :P

Jedo tez mi sie wozeczki podobaja,ale nie bylo tej firmy chyba w hurtowni w ktorej kupowalam wozek. My mamy caramelo sevilla.

Ja jutro mam ostatnia wizyte-tak mi powiedział. Nie wiem czego sie spodziewac, okaze sie :) ale wydaje mi se,ze tez jakos za wiele specjalnie nie dowiem. Ale moze to dobrze, bo z xdrugiej strony jak ma mi robic nadzieje i wrozyc niedaleki porod, a potem sie rozczarowac to ja dziekuje bardzo :)

• verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam jak na zbawienie na jutrzejszą wizytę...ale obawiam się, że usłyszę że nie ma nawet ani pół cm rozwarcia :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik,zgadzam sie z tym wozeczkiem, zgadzam :) w sordku u nas tez jest bialy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A ja czekam jak na zbawienie na jutrzejszą wizytę...ale obawiam się, że usłyszę że nie ma nawet ani pół cm rozwarcia :(

verynice, jutro sie okaze :) a moze jednak? :) nie wiadomo

verynice lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko a termin z usg 12 tyg na kiedy masz?

Verynice ja bym się nie przejmowała - ja chodzę z rozwarciem już ponad 2 miesiące i co mi to dało :P Może lepiej nie mieć a potem nagle z zaskoczenia dziura jak w kosmos :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:09

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z rozwarciem 2 cm bujam się już prawie miesiać i dalej nic...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Majeczko a termin z usg 12 tyg na kiedy masz?

Verynice ja bym się nie przejmowała - ja chodzę z rozwarciem już ponad 2 miesiące i co mi to dało :P Może lepiej nie mieć a potem nagle z zaskoczenia dziura jak w kosmos :D

wlasnie wyjelam dokumenty i USG te pierwsze wazne ,niby 12 tygodnia mialam robione w 13 tyg i 3 dn. Z OM mam na 27.09, a z USG 29.09(przewidywana). Takze ja to z wrzesnowki na pazdziernikowa moge jeszcze wyjsc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:14

• verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dziewczyny, oby... Bo nawet mąż zauważył, że od 2 dni smutna chodzę...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka co zrobić już się zbliżamy do babcinego wieku,na pewno ja chodzę jak babcia już;-)
    Fipsik grzyby nie działają.3 dni z rzędu po 3 godziny w lesie i nie urodziłam mojego muchomorka:-)
    Wedlug mnie każdy dzidziuś ma swoją datę na wyjście i chociażbyśmy po ścianach chodziły to nic nie da.a że dzień wcześniej był seksik czy spacer to zbieg okoliczności:-)

magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Verynice nie stresuj się masz jeszcze troszkę czasu może twoja dzidzi chce wyjść w terminie a poród często z zaskoczenia się zaczyna wiec to ze jutro nic nie będzie nie znaczy ze w sobotę nie zaczniesz rodzic ;)

verynice lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko Uuu, to dobrze że masz listę hehe - sama na końcu się dopiszesz :P

Tysia - może babcia prorokuje tylko dla najbliższych :P Ona jest czarownicą! Wyśniła każde swoje dziecko łącznie z płcią, mi wyśniła że zaszłam w ciążę (śniło się jej dzień po owulacji, jeszcze sama nie wiedziałam że jestem w ciąży), kiedyś coś ją tknęło i wysiadła z tramwaju a on 15 metrów dalej miał wypadek :P Także ja na grzyby idę po wystawie dopiero hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:16

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Verynice nie stresuj się masz jeszcze troszkę czasu może twoja dzidzi chce wyjść w terminie a poród często z zaskoczenia się zaczyna wiec to ze jutro nic nie będzie nie znaczy ze w sobotę nie zaczniesz rodzic ;)

Dzięki kochana...chociaż te 4 dni to wcale nie tak "troszkę czasu" tylko bardzo mało... no ale czekam...bo co innego mam zrobic?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Uuu, to dobrze że masz listę hehe - sama na końcu się dopiszesz :P

dowcipnaś :P :P
    Chyba BlackLuna wiedziała co robi przekazując mi listę :P hehehe
    A narazie muszę być cierpliwa :) nie ma co się nakręcać. Samo wyjdzie w praniu

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, lepiej sobie coś jeszcze zaplanować póki możemy. Po porodzie to ani spacer długi, ani grzyby, ani ogródek. Na początku na nic nie będzie ani sił ani czasu. Ba, chociażby kino - dla dzieciaka za głośno a takiego małego też z nikim nie zostawisz. Korzystajmy póki możemy! Więc idę się ubrać w końcu i te nieszczęsne goździki posadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:21

Majeczka2014, magdzia26 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Majeczko Uuu, to dobrze że masz listę hehe - sama na końcu się dopiszesz :P

Tysia - może babcia prorokuje tylko dla najbliższych :P Ona jest czarownicą! Wyśniła każde swoje dziecko łącznie z płcią, mi wyśniła że zaszłam w ciążę (śniło się jej dzień po owulacji, jeszcze sama nie wiedziałam że jestem w ciąży), kiedyś coś ją tknęło i wysiadła z tramwaju a on 15 metrów dalej miał wypadek :P Także ja na grzyby idę po wystawie dopiero hehe

Ja się kiedyś zapisałam do wróżki,bo koleżance wszystko przepowiedziała i pojechałam ona na mnie tak smutno spojrzała i powiedziała,że dziś mnie nie przyjmnie,bo nie może.a na drugi dzień w nocy poroniłam.poszłam do niej po jakiś dwóch miesiącach i mi powiedziała,że widziała śmierć w moim łonie i nie potrafiła mi tego powiedzieć.i od tamtej pory boję się tej kobiety:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ