X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja miałam cos kolo 8 z kawałkiem i gin mówił że to mało ale ze jeszcze wystarczy a Ty ile masz?
    Ja mialam tydzień temu ledwo 7, ale gin uważa,ze to na granicy wiec nie najgorzej ale głupia jest bo na koniec dodała że lepiej żebym do tego 22 nie przenosiła.. Tylko ku**wa jak ja mam sobie przyspieszyć sama?! Wszystko robię i nic nie pomaga i jeszcze to dojrzałe łożysko. Powinna mi pi*a cos pomoc a nie nastraszyla a ja juz nie wiem co robic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:15

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka co za... ehhh a co w tym złego żeby mieć wirtualnych znajomych bez sensu tym bardziej ze jesteś daleko od swoich bliskich...poza tym wg mnie teraz wszystko przenosi się do internetu. nie ładnie się zachowuje zamiast Cię wspierać to takie rzeczy mowi... faceci niestety mają to do siebie że często cos powiedzą bez przemyślenia a później głupio im jest się z tego wycofać :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja dzis zaczynam 40 tc i nadal nic sie nie dzieje rano obudzil mnie bol brzucha jak na okres i do tego mozwe ze dwa mocne skurcze i napinajacy sie brzuch ale po chwili przestalo i dalej poszlam spac,jestem dzis jakos w złym nerwowym nastroju pogoda za oknem deszczowa nic tylko lezec i płakac. ciagle chodze do wc sprawdzam ze moze jakis znak zobacze moze cos a tam nic i nic to jest takie flustrujace ta nie pewnosc i czekanie az sie zacznie.

Justyna14 szybkiego i bezbolesnego porodu ;)

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Ja mialam tydzień temu ledwo 7, ale gin uważa,ze to na granicy wiec nie najgorzej ale głupia jest bo na koniec dodała że lepiej żebym do tego 22 nie przenosiła.. Tylko ku**wa jak ja mam sobie przyspieszyć sama?! Wszystko robię i nic nie pomaga i jeszcze to dojrzałe łożysko. Powinna mi pi*a cos pomoc a nie nastraszyla a ja juz nie wiem co robic :(
    Jakby naprawdę coś złego się mogło wydarzyć to by Cię tak nie zostawiła samej z tym tylko skierowała do szpitala. Ja te 8 to miałam 3 tygodnie temu wiec teraz mogę mieć dużo mniej a o lozysku mój gin nawet nic mi się wspomniał... nie zamartwiaj się na zapas a jakby cos to na twoim etapie zawsze możesz iść na ip i tam Ci wszystko posprawdzaja...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrrr ale mój mąż mnie "ukochał" tym swoim licencjatem :/ Normalnie sen z powiek mi to spędza :/ :/ a jakoś siedzę i nie mogę się skupić żeby coś sensownego napisać ;/

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:30

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Wrrrrr ale mój mąż mnie "ukochał" tym swoim licencjatem :/ Normalnie sen z powiek mi to spędza :/ :/ a jakoś siedzę i nie mogę się skupić żeby coś sensownego napisać ;/
    Verenice pisz póki jesteś w dwupaku,co dwie głowy to nie jedna:-)
    Moja piesinka chyba czuję,że bedzie musiała się mną z kimś podzielić.przytula się od samego rana moja przytulanka kochana:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Verenice pisz póki jesteś w dwupaku,co dwie głowy to nie jedna:-)
    Moja piesinka chyba czuję,że bedzie musiała się mną z kimś podzielić.przytula się od samego rana moja przytulanka kochana:-)

Nooo pisałam wcześniej, że mój mąż stwierdził, że Marcel sie uparł i nie wyjdzie, dopóki nie napiszę tego cholernego licencjatu... więc wykorzystuję chwile, kiedy mąż w pracy, Marcel jeszcze w brzuchu i piszę... chociaż chciałabym już urodzić i mieć ten licencjat w głębokim poważaniu... :/ Bo teraz się od niego nie wymigam... nic innego do roboty nie mam..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jak to mówią, co weszło, wyjść musi....

dobre powiedzenie, mi ostatnio polozna powiedziala ze porod to cos takiego jakby ktos mi wlozyl parasol zlozony a wyjmowal rozlozony hehe:)
    Justynka powodzenia:)

verynice, Fipsik, justyna14, magdzia26, K_A_M_A lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:
    witajcie, ja dzis zaczynam 40 tc i nadal nic sie nie dzieje rano obudzil mnie bol brzucha jak na okres i do tego mozwe ze dwa mocne skurcze i napinajacy sie brzuch ale po chwili przestalo i dalej poszlam spac,jestem dzis jakos w złym nerwowym nastroju pogoda za oknem deszczowa nic tylko lezec i płakac. ciagle chodze do wc sprawdzam ze moze jakis znak zobacze moze cos a tam nic i nic to jest takie flustrujace ta nie pewnosc i czekanie az sie zacznie.

Justyna14 szybkiego i bezbolesnego porodu ;)
    Storczyk chyba skończyłaś nawet 40 tydzień i zaczynasz 41:-) według suwaczka.mnie też bolał bardzo brzuch i już,już miałam nadzieje,a to na "2" mnie bolał.... ja mam bardzo podobny nastrój do Twojego,bo Ty termin na jutro,ja na sobotę,a tu nic a nic się nie dzieje:-(

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dobre powiedzenie, mi ostatnio polozna powiedziala ze porod to cos takiego jakby ktos mi wlozyl parasol zlozony a wyjmowal rozlozony hehe:)
    Justynka powodzenia:)
    No właśnie sobie wyobraziłam te druty wychodzące ze mnie.....pocieszyła Cię polozna,nie ma co:-)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    oj na razie jest powolny i bolesny... oby do przodu

ale juz sie zaczeło a u mnie cisza, dasz rade :)

Tysia87 faktycznie masz racje z tych nerwów to juz nie mysle/pisze normalnie, zaczynam schizowac juz :/

Tysia87 lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No właśnie sobie wyobraziłam te druty wychodzące ze mnie.....pocieszyła Cię polozna,nie ma co:-)

hehe a zeby tego bylo malo zapytala mnie czy chce znieczulenie, odpowiedzalam ze nie wiem , moze nie bedzie konieczne a ona, czy wyrywalam kiedys zeba na zywca, mowie ze nie, nigdy a ona A TY CHCESZ RODZIC BEZ ZNIECZULENIA?????nogi mi sie zrobily jak w waty ze strachu i mowie dobra, wpisz tam w karte ze chce!!!

verynice, Tysia87, magdzia26 lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam aż 2 strony :D teraz idę spać!

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogródek skończony! Jeszcze tylko wystawa i będzie mogła się rodzić :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal cisza, zostały 2dni..Jutro do gin jadę wieczorem, ciekawe co powie...ehhh tak bym chciała aby już się rozkręciło..A poza bólami miesiączkowymi od czasu do czasu to cisza

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    hehe a zeby tego bylo malo zapytala mnie czy chce znieczulenie, odpowiedzalam ze nie wiem , moze nie bedzie konieczne a ona, czy wyrywalam kiedys zeba na zywca, mowie ze nie, nigdy a ona A TY CHCESZ RODZIC BEZ ZNIECZULENIA?????nogi mi sie zrobily jak w waty ze strachu i mowie dobra, wpisz tam w karte ze chce!!!
    Kurde mam wysoki próg bólu,właśnie u dentysty bez znieczulenia spokojnie dam radę,po prostu chcę,żeby już było po wszystkim.....zobaczymy czy będę taka odważna w trakcie....zaraz zaczne się zamieniać w kade z sierpniówek i będę rodzić codziennie....

• pralinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Justyna powodzenia, niech się szybko ruszy!!! :D
    A ja pomarudze..mam dola i nie rodze :( ciekawe w jakim tempie wody się wchłaniaja, bo znacznie boleśniej czuje ruchy...każdą kosteczek. Dziewczyny a wiecie jaki indeks wód miałyście na ostatnim USG???
    Ja w cyferkach nie wiem, ale babeczka tydzień temu powiedziała że bardzooo dużo...W sumie to moja dzidzia fika tak jak i dwa miesiące temu więc chyba warunki all inclusive...zamiast wychodzić na świat

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Bylismy na spacerku, teraz Bąbel spi a ja odpoczywam, jak zawsze w tv glupie sprawy... jestem zmeczona... jak maly spal przed poludniem to szybko ogarnelam co nieco a potem pomyslalam ze sie walne do wyra i chociaz godzinke pospie, spalam jakies 20 minut w sumie ledwo co przysnelam, bo moje dziecko wyczulo sytuacje i pomyslalo, o nie stara, spac nie bedziesz! :)
    Moze jeszcze sie uda pozniej kimnac
    Odkad wrocilismy ze szpitala to ani razu nie spalam w dzien nawet przez godzine...
    Na dodatek moj malz kupil mi tydzien temu batonika czekoladowego i lezy na lawie i patrzy na mnie blagalnym wzrokiem a ja co tu siedze to wyobrazam sobie ten ciagnacy karmel i szlag mnie trafia, niech go T w koncu zje! Ten baton mnie wykonczy... :P
    W ogole chodze zdenerwowana, placzliwa nic mi nie pasuje, wszystko zle, a jeszcze dzis byla akcja bo Maciek mial przez chwile kolke i brzuch jak skala, caly purpurowy sie zrobil, zwinal w klebek i wrzask to szybko go przelozylam przez ramie i przytulilam i odplynal, ale sama bylam przerazona!! Oby sie to nie powtorzylo bo nie tylko dziecko sie wykonczy ale i ja... :(
    Ale za to byl tez pozytyw bo jak maly lezal ze mna na lozku i dalam mu smoka to sobie spokojnie ciumkal a ja przeczytalam mu chyba z 6 bajek i zasnal :)
    A dzis leci moj serial-przyjaciolki, moze uda sie obejrzec.
    Jagodka faceci nie kumaja chyba ze wirtualnie mozna sie z kims zzyc, i przyznam ze gdyby nie to forum to byloby lyso :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno byłoby nudno bez forum.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ