X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Oby sie nie wdal w mamusie bo ja mialam 4200g i 58 cm

Uhuhu Kochana to ja już wiem dlaczego on taki duży ;)
    Ja ważyłam 2250 :) A mój mąż ok 3kg więc mam nadzieję, że kropek też będzie podobnych rozmiarów:P

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kruszynki malutkie z Was byly

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno córki mogą wyglądać podobnie do swoich matek jak były w ciąży, mam nadzieję że jednak tak nie będzie, bo moja mama w 1 ciąży z moim starszym bratem przytyła prawie 40 kg :O i wszędzie ma roztępy tzn. brzuch, piersi i uda.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady chociaż nie przepadam za cebula to ja wsunę możne pomoże.
    Inessa trzymamy wszystkie kciuki (tu na pewno dziewczyny się zgodzą ze Mną)i będziemy czekać aż wszystko się wyjaśni możne to było za wcześnie dla dzidzi żeby się pokazać a możne powinnaś spróbować pójść do innego lekarza potwierdzić cokolwiek.

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny wrocilam, wyszlam z gabinetu zaplakana ale tez z takim usmiechem, ze gdyby ktos siedzial na korytarzu, to musialby sie grubo zastanawiac, czy wejsc do tego gsbinetu;-)
    A Pan profesor powiedzial, ze dzidzius nie ma obrzeku, ma tylomozgowie, ktore ma kazdy czlowiek, a bez ktorego nie da sie zyc. Do tego rozwija sie idealnie jak na swoj wiek. Ma zawiazki raczek i nozek i serducho. Mam zdrowe dziecko dziewczyny. Bardzo Bardzo Bardzo Wam dziekuje za kciuki, za slowa otuchy i tak bardzo potrzebne wsparcie:-*
    Dopiero weszlam na neta. JAGOODKA GRATULACJE!!!!!!!!!:):):):):)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa tak się martwie razem z tobą! Ale ponoć do 10 tyg to jeszcze nie znaczy najgorszego wciąż jest szansa że sie pokaże! Wszystkie jesteśmy z Tobą.

A Tobie jagodka baaaardzo gorąco gratuluję! Świetne wieści. Ale musisz być szczęśliwa :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda: kamień z serca <3 wierzyłam że będzie dobrze :)

Inessko : kochana bądź silna, wierz że się uda a jeśli czekanie będzie dla Ciebie nie do zniesienia może powtórz USG u innego lekarza na innym sprzęcie, jestem z Tobą całym sercem bo wiem co przeżywasz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 21:49

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny wrocilam, wyszlam z gabinetu zaplakana ale tez z takim usmiechem, ze gdyby ktos siedzial na korytarzu, to musialby sie grubo zastanawiac, czy wejsc do tego gsbinetu;-)
    A Pan profesor powiedzial, ze dzidzius nie ma obrzeku, ma tylomozgowie, ktore ma kazdy czlowiek, a bez ktorego nie da sie zyc. Do tego rozwija sie idealnie jak na swoj wiek. Ma zawiazki raczek i nozek i serducho. Mam zdrowe dziecko dziewczyny. Bardzo Bardzo Bardzo Wam dziekuje za kciuki, za slowa otuchy i tak bardzo potrzebne wsparcie:-*

jejku kamień z serca !!! :****
    gratuluje !!!!
    baardzo sie ciesze !!! :***

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡ Dzieki kochane

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam problem :(
    zaczelam prace ...
    ile musi minac zebym mogla isc na zwolnienie ??
    lekarz mowi ze to ciaza zagrozona ale boje sie ze jak za wczesnie pojde na zwolnienie to nie bedzie mi nalezec sie zasilek :(:(
    wczesniej byłam zarejestrowana w PUPie ....

może któraś wie jak to wszystko wyglada ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane wróciłam od lekarza i leże i rycze jak głupia :( :( :(
    dziecko urosło ale i tak jest młodsze nić ciaża bo wyglada na 7 tydz i 5 dzień ale jest duży problem chociaż lekarz mówi,ze czasami tak bywa nie słychać ani nie widać echa zarodka :( :( :(
    za tydzień w piątek mam wizyte i jak nie bedzie echa zarodka to wiadomo co
    :( :( :( no i wtedy dostaje skierowanie do poradni genetycznej.
    Przepraszam nie jestem wstanie wiecej pisać kochane nie mam sił czuje sie,zę jestem do du....y!!!
    Dam znać po wizycie za tydzień.
    Jagoda trzymam kciuki z całego serca <3
    Pamietam o każdej z Was i buziaki oraz zdrowych dzieciaczków życze i spokojnej dalszej ciaży <3

Ineess będzie dobrze!! :***
    idz do innego lekarza na usg !!!
    i myśl pozytywnie ! Musi byc dobrze :***
    Trzymam kciuki !! :*

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izamelka wrote:
    dziewczyny mam problem :(
    zaczelam prace ...
    ile musi minac zebym mogla isc na zwolnienie ??
    lekarz mowi ze to ciaza zagrozona ale boje sie ze jak za wczesnie pojde na zwolnienie to nie bedzie mi nalezec sie zasilek :(:(
    wczesniej byłam zarejestrowana w PUPie ....

może któraś wie jak to wszystko wyglada ??

Minimum 30 dni

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Minimum 30 dni

aw zakladzie fryzjerskim tak samo jesli sa to szkodliwe wAarunki ?? :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izamelka wrote:
    aw zakladzie fryzjerskim tak samo jesli sa to szkodliwe wAarunki ?? :)

to niestety nie ma nic do rzeczy :( najpierw trzeba przepracowac 30 dni, potem 33 dni zwolnienia płaci pracodawca, dopiero potem wchodzi zus

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    dziecko urosło ale i tak jest młodsze nić ciaża bo wyglada na 7 tydz i 5 dzień ale jest duży problem chociaż lekarz mówi,ze czasami tak bywa nie słychać ani nie widać echa zarodka :( :( :(

Kochana nie widać zarodka, czy nie widać serduszka?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    to niestety nie ma nic do rzeczy :( najpierw trzeba przepracowac 30 dni, potem 33 dni zwolnienia płaci pracodawca, dopiero potem wchodzi zus

czyli w sumie po dwoch miesiacach kase od zusu mozna dostac ?? :(:(

dodam że umowe dostalam na rok czasu odrazu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 22:41

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko nie martw sie! Będzie dobrze. Może Twój bąbelek taki nieśmiały jest i pokazać się nie chce za wcześnie, ale za tydzień już na pewno będzie pięknie widoczny w całej okazałości. Mój też się troszkę ociągał ale tydzien później już biło mu serduszko.

relgdf9h54y1o8s7.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    musze:) a nie mówiłam :)

kark, AnkaK, JagoodkaK lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z czystej ciekawości zrobiłam sobie testy na płeć (w końcu już się narządy rodne rozwijają :P) i tak:
    z obrączki nawet jak robię kółka to i tak przechodzi uparciuch w wahadło - chłopiec,
    z sody się nie pieniło, ale buzowało lekko - chyba chłopiec/dziewczynka,
    kalendarz chiński - chłopiec.
    W rodzinie, komu nie mówimy, to odpowiada, że będzie druga córka :P
    Hmm, serduszkowanie było codziennie, więc za bardzo nie da się prawdopodobieństwa obliczyć :D

To tak na dobry początek dnia i odstresowanie :D

Ja dziś jadę na weekend do Zakopca, ale chyba sprawdzę gdzie są najbliższe szpitale, bo mam jakieś złe przeczucia... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 08:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Podobno córki mogą wyglądać podobnie do swoich matek jak były w ciąży, mam nadzieję że jednak tak nie będzie, bo moja mama w 1 ciąży z moim starszym bratem przytyła prawie 40 kg :O i wszędzie ma roztępy tzn. brzuch, piersi i uda.

U mnie by się prawie zgadzało - mama w pierwszej ciąży +18kg, ja +15kg i obie mamy super sylwetki dalej :D
    Z tym, że ona brata pierwszego urodziła 3.9kg, a ja córkę 3.1kg :)
    Heh, za to wiem, żeby w czwartą ciążę nie zachodzić, bo mama przytyła +29kg i urodziła braciszka malutkiego, tylko 5.1kg... O.o

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ