Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki dziewczyny za rady chociaż nie przepadam za cebula to ja wsunę możne pomoże.
Inessa trzymamy wszystkie kciuki (tu na pewno dziewczyny się zgodzą ze Mną)i będziemy czekać aż wszystko się wyjaśni możne to było za wcześnie dla dzidzi żeby się pokazać a możne powinnaś spróbować pójść do innego lekarza potwierdzić cokolwiek.
-
JagoodkaK wrote:Dziewczyny wrocilam, wyszlam z gabinetu zaplakana ale tez z takim usmiechem, ze gdyby ktos siedzial na korytarzu, to musialby sie grubo zastanawiac, czy wejsc do tego gsbinetu;-)
A Pan profesor powiedzial, ze dzidzius nie ma obrzeku, ma tylomozgowie, ktore ma kazdy czlowiek, a bez ktorego nie da sie zyc. Do tego rozwija sie idealnie jak na swoj wiek. Ma zawiazki raczek i nozek i serducho. Mam zdrowe dziecko dziewczyny. Bardzo Bardzo Bardzo Wam dziekuje za kciuki, za slowa otuchy i tak bardzo potrzebne wsparcie:-*
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Inessa tak się martwie razem z tobą! Ale ponoć do 10 tyg to jeszcze nie znaczy najgorszego wciąż jest szansa że sie pokaże! Wszystkie jesteśmy z Tobą.
A Tobie jagodka baaaardzo gorąco gratuluję! Świetne wieści. Ale musisz być szczęśliwaJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Jagoda: kamień z serca
wierzyłam że będzie dobrze
Inessko : kochana bądź silna, wierz że się uda a jeśli czekanie będzie dla Ciebie nie do zniesienia może powtórz USG u innego lekarza na innym sprzęcie, jestem z Tobą całym sercem bo wiem co przeżywasz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 21:49
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Dziewczyny wrocilam, wyszlam z gabinetu zaplakana ale tez z takim usmiechem, ze gdyby ktos siedzial na korytarzu, to musialby sie grubo zastanawiac, czy wejsc do tego gsbinetu;-)
A Pan profesor powiedzial, ze dzidzius nie ma obrzeku, ma tylomozgowie, ktore ma kazdy czlowiek, a bez ktorego nie da sie zyc. Do tego rozwija sie idealnie jak na swoj wiek. Ma zawiazki raczek i nozek i serducho. Mam zdrowe dziecko dziewczyny. Bardzo Bardzo Bardzo Wam dziekuje za kciuki, za slowa otuchy i tak bardzo potrzebne wsparcie:-*
jejku kamień z serca !!! :****
gratuluje !!!!
baardzo sie ciesze !!! :***
-
nick nieaktualnydziewczyny mam problem
zaczelam prace ...
ile musi minac zebym mogla isc na zwolnienie ??
lekarz mowi ze to ciaza zagrozona ale boje sie ze jak za wczesnie pojde na zwolnienie to nie bedzie mi nalezec sie zasilek
wczesniej byłam zarejestrowana w PUPie ....
może któraś wie jak to wszystko wyglada ?? -
nick nieaktualnyinessa wrote:Hej kochane wróciłam od lekarza i leże i rycze jak głupia
dziecko urosło ale i tak jest młodsze nić ciaża bo wyglada na 7 tydz i 5 dzień ale jest duży problem chociaż lekarz mówi,ze czasami tak bywa nie słychać ani nie widać echa zarodka
za tydzień w piątek mam wizyte i jak nie bedzie echa zarodka to wiadomo co
no i wtedy dostaje skierowanie do poradni genetycznej.
Przepraszam nie jestem wstanie wiecej pisać kochane nie mam sił czuje sie,zę jestem do du....y!!!
Dam znać po wizycie za tydzień.
Jagoda trzymam kciuki z całego serca
Pamietam o każdej z Was i buziaki oraz zdrowych dzieciaczków życze i spokojnej dalszej ciaży
Ineess będzie dobrze!! :***
idz do innego lekarza na usg !!!
i myśl pozytywnie ! Musi byc dobrze :***
Trzymam kciuki !! :* -
Izamelka wrote:dziewczyny mam problem
zaczelam prace ...
ile musi minac zebym mogla isc na zwolnienie ??
lekarz mowi ze to ciaza zagrozona ale boje sie ze jak za wczesnie pojde na zwolnienie to nie bedzie mi nalezec sie zasilek
wczesniej byłam zarejestrowana w PUPie ....
może któraś wie jak to wszystko wyglada ??
Minimum 30 dni -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:to niestety nie ma nic do rzeczy
najpierw trzeba przepracowac 30 dni, potem 33 dni zwolnienia płaci pracodawca, dopiero potem wchodzi zus
czyli w sumie po dwoch miesiacach kase od zusu mozna dostac ??
dodam że umowe dostalam na rok czasu odrazu ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 22:41
-
Inessko nie martw sie! Będzie dobrze. Może Twój bąbelek taki nieśmiały jest i pokazać się nie chce za wcześnie, ale za tydzień już na pewno będzie pięknie widoczny w całej okazałości. Mój też się troszkę ociągał ale tydzien później już biło mu serduszko.
-
JagoodkaK wrote:Dziewczyny wrocilam, wyszlam z gabinetu zaplakana ale tez z takim usmiechem, ze gdyby ktos siedzial na korytarzu, to musialby sie grubo zastanawiac, czy wejsc do tego gsbinetu;-)
A Pan profesor powiedzial, ze dzidzius nie ma obrzeku, ma tylomozgowie, ktore ma kazdy czlowiek, a bez ktorego nie da sie zyc. Do tego rozwija sie idealnie jak na swoj wiek. Ma zawiazki raczek i nozek i serducho. Mam zdrowe dziecko dziewczyny. Bardzo Bardzo Bardzo Wam dziekuje za kciuki, za slowa otuchy i tak bardzo potrzebne wsparcie:-*kark, AnkaK, JagoodkaK lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyA ja z czystej ciekawości zrobiłam sobie testy na płeć (w końcu już się narządy rodne rozwijają
) i tak:
z obrączki nawet jak robię kółka to i tak przechodzi uparciuch w wahadło - chłopiec,
z sody się nie pieniło, ale buzowało lekko - chyba chłopiec/dziewczynka,
kalendarz chiński - chłopiec.
W rodzinie, komu nie mówimy, to odpowiada, że będzie druga córka
Hmm, serduszkowanie było codziennie, więc za bardzo nie da się prawdopodobieństwa obliczyć
To tak na dobry początek dnia i odstresowanie
Ja dziś jadę na weekend do Zakopca, ale chyba sprawdzę gdzie są najbliższe szpitale, bo mam jakieś złe przeczucia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 08:15
-
nick nieaktualnyEwi25 wrote:Podobno córki mogą wyglądać podobnie do swoich matek jak były w ciąży, mam nadzieję że jednak tak nie będzie, bo moja mama w 1 ciąży z moim starszym bratem przytyła prawie 40 kg
i wszędzie ma roztępy tzn. brzuch, piersi i uda.
U mnie by się prawie zgadzało - mama w pierwszej ciąży +18kg, ja +15kg i obie mamy super sylwetki dalej
Z tym, że ona brata pierwszego urodziła 3.9kg, a ja córkę 3.1kg
Heh, za to wiem, żeby w czwartą ciążę nie zachodzić, bo mama przytyła +29kg i urodziła braciszka malutkiego, tylko 5.1kg...