Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Mamy tego samego dnia wizytę
i dzidzie prawie w tym samym "wieku"
na którą masz?
Tylko ty będziesz już ponad 11tc, a ja 10+6 i boję się, że dzidziuś będzie za mały i nie zrobi mi usg prenatalnego, bo ponoć dzidziuś musi mieć 45mm chyba...
Migotka, chyba każda z nas przy każdej wizycie uważa, że to jej być albo nie być
Dba, mmm, jak mi miną mdłości na pewno zrobię
Ja robiłam ruskie z karpiem na wigilię i wszyscy się zachwycali, więc z boczkiem muszą być niebo w gębieMigotka22 lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wszystko będzie dobrze, zobaczysz:) koniecznie pochwal się zdjęciem maleństwa:)
ja jeszcze do 17.02 czekam na usg, jeszcze nie widziałam swojego cudu, oby tam był cały i zdrowy. Ostatnio prześladują mnie myśli o ciąży bezzarodkowej i odliczam dosłownie minuty do 17.02.14 ehMigotka22 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Migotka22 wszystko będzie dobrze, zobaczysz:) koniecznie pochwal się zdjęciem maleństwa:)
ja jeszcze do 17.02 czekam na usg, jeszcze nie widziałam swojego cudu, oby tam był cały i zdrowy. Ostatnio prześladują mnie myśli o ciąży bezzarodkowej i odliczam dosłownie minuty do 17.02.14 eh
Pochwale się na pewno jak nie zapomnę wziąć
No to Ci powiem, że cierpliwa jesteśJa bym nie wytrzymała tyle czasu
Dzisiaj będzie moje 6usg -
W badaniach nad wymiotami ciężarnych odnotowano :
im większe mdłości i wymioty - tym mniejsze prawdopodobieństwo poronienia i przedwczesnego porodu.
"medycyna powszechna, 2010/06"
Mój w takim razie urodzi się miesiąc po terminie ;>jovi81, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
Moja mnie przyjmie dopiero 13stego na takie typowe ginekologiczne badanie. Dzisiaj tylko zobaczyłam na usg, że urósł ciut :> I przez brzuch, co na tym etapie może nie być dokładne. Ale serce waliło, więc jest ok.
jovi81, Migotka22, kark, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Moja mnie przyjmie dopiero 13stego na takie typowe ginekologiczne badanie. Dzisiaj tylko zobaczyłam na usg, że urósł ciut :> I przez brzuch, co na tym etapie może nie być dokładne. Ale serce waliło, więc jest ok.
Ależ to cudowne:)
Ja dzisiaj będę miała dopochwowe usg i takie przez brzuch
Mam nadzieję, że będzie coś widać na tym przez brzuch -
a Ja już swojego szkraba widziałam i był bardzo ruchliwy ruszał rączkami
a teraz wizyta na 17.02 i się denerwuje bo kurcze cały czas nie mogę się pozbyć tej choroby i dziś byłam u lekarza i dostałam reklamowkę lekarstw a w aptece o mało zawału nie przerzyłam bo jak mi wyczytała cenę to myslałam ze padne no ale co poradzimy choroba kosztuje
mam nadzieje że się wyleczę w te 10 dni i pojdę zobaczyć jeszcze moją dzidzkę zdrową i całą w brzusiu :)a któraś z dziewczyn też ma chyba wizyte na 17,02?
kark lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Pochwale się na pewno jak nie zapomnę wziąć
No to Ci powiem, że cierpliwa jesteśJa bym nie wytrzymała tyle czasu
Dzisiaj będzie moje 6usg
Migotka, głowa do góry! Wszystko będzie ok.
A ja mam pytanie takie z innej beczki. Mówisz, że to będzie twoje 6 USG. Wiem, że nie ma naukowych potwierdzeń, że USG szkodzi ale lekarze nie mówią ci, ze robisz je zbyt często??? Ten temat mnie ciekawi bo chcę chodzić jednocześnie do gienka prywatnie jak i na NFZ tylko obawiam się tych częstych USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 12:40
Migotka22 lubi tę wiadomość