X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Ewi25- gratuluję wyników :) A czy w grudniu endokrynolog zmniejszył Ci dawkę Euthyroxu przy TSH 0,088?

Ja wizytę mam 12 lutego i strasznie się boję. To jest takie ostateczne. TO będzie 9t1d :) Mam nadzieję zobaczyć fasolkę, w postaci człowieka :)

wtedy nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciąży bo wizytę miałam 7 stycznia a 1 test ciążowy zrobiłam 5 stycznia i wyszedł negatywnie, dopiero dalej jak nie dostałam okresu i zrobiłam drugi test ciążowy 9 stycznia i wyszedł mi pozytywnie. Spytam się ginekologa co o tym sądzi i jak by coś to zapiszę się i do endokrynologa. Trzeba zadbać o siebie i maleństwo :) biorę jeszcze metforminę 500 wieczorem bo mam insulinooprność.
    Ja bedę u lekarza na usg w 9t i 6 dniu :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś czytałam, że dziecko po usg czuje się jak po uderzeniu w głowę, że jest nieprzyjemne dla dziecka, ale nie szkodzi.
    Ewi25 z moim małym miałam 2 testy negatywne - miałam przesunięty cykl i było za mało hormonu hcg w moczu :)

• hela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Tylko, że w ciąży progesteron Ci z dnia na dzień wzrasta i do tego dodatkowy w postaci tabletek. Zapytaj lekarza swojego.

oj o tych bólach to ja mu powiem na pewno, bo długo tego nie zniose :/ moze powinnam odstawic luteine, sama nie wiem... nie mam plamien ani nic... kazal mi stary lekarz brac w 2 fazie cyklu, jak nie ma ciazy odstawic jak jest brac dalej i ten nowy kazal na razie dalej brac tak jak wczesniej bo sie pytalam... no nic zapytam w poniedziałek :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znów w nocy nie mogłam spac... chodze pozniej caly dzien nieprzytomna :( i wygladam jak trup! do tego mialam sen ze krwawilam i wylatywaly ze mnie tkanki takie skrzepy krwi wielkie koloru bordowego brrr az mnie ciara przechodzi dobrze ze to tylko sen!!!
    na pewno przez to ze juz w pon wizyta i sie zamartwiam czy wszystko dobrze jest z moim malenstwem!

64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela nie stresuj się :) na pewno wszystko dobrze :* stres źle działa na wszystko! a w szczególności na fasolkę

• hela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już sie nie stresuje ale w nocy taki horror ze az sie przerazona obudzialam... co to sie dzieje masakra hehehe jakie sny ;)

64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja już po wizycie:)
    I tak...mój szkrabek ma ok. 1,5cm co odpowiada 7t6d:) Serduszko bije jak szalone:)
    Ale żeby nie było za słodko to odkleja mi się kosmówka i stąd te krwawienia. Mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć.
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie, mam przyjść z wynikami badań i gin założy mi kartę ciąży.

JagoodkaK, zoi, le'nutka, jovi81, kark lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weeeekend, moje kochane juz weekend. A mojego jak nie bylo tak nie ma:-(
    Wroci jutro kolo 15 a ja wyjezdzam po 17 :-(((((
    Glupia praca

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam karty ciazy. Ide 20.02 i wtedy mi założy

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja z czystej ciekawości zrobiłam sobie testy na płeć (w końcu już się narządy rodne rozwijają :P) i tak:
    z obrączki nawet jak robię kółka to i tak przechodzi uparciuch w wahadło - chłopiec,
    z sody się nie pieniło, ale buzowało lekko - chyba chłopiec/dziewczynka,
    kalendarz chiński - chłopiec.
    W rodzinie, komu nie mówimy, to odpowiada, że będzie druga córka :P
    Hmm, serduszkowanie było codziennie, więc za bardzo nie da się prawdopodobieństwa obliczyć :D

To tak na dobry początek dnia i odstresowanie :D

Ja dziś jadę na weekend do Zakopca, ale chyba sprawdzę gdzie są najbliższe szpitale, bo mam jakieś złe przeczucia... :/
    Mi tez znajoma zrobiła ten test na płeć tylko zamiast obrączki użyła igły i jesli robi kolka to jest chłopiec a jesli wahadło to dziewczynka. Mówiła mi ze nigdy sie nie pomyliła. Jesli nie wierzysz to zamiast nad brzuchem zrób nad swoją ręka i bedzie wahadło a nad męża ręka bedzie kółko, mega dziwne aż sie z tego śmiałam pierwszy raz ale cos w tym jest ;)

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    W badaniach nad wymiotami ciężarnych odnotowano :
    im większe mdłości i wymioty - tym mniejsze prawdopodobieństwo poronienia i przedwczesnego porodu.
    "medycyna powszechna, 2010/06"

Mój w takim razie urodzi się miesiąc po terminie ;>

No to mnie teraz przestraszylas, miałam mdłości tylko przez jakiś tydzien i dwa razy wymiotowalam a juz od dłuższego czasu moge jeść wszystko :/

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie na odwrót?l
    Nelus wrote:
    Mi tez znajoma zrobiła ten test na płeć tylko zamiast obrączki użyła igły i jesli robi kolka to jest chłopiec a jesli wahadło to dziewczynka. Mówiła mi ze nigdy sie nie pomyliła. Jesli nie wierzysz to zamiast nad brzuchem zrób nad swoją ręka i bedzie wahadło a nad męża ręka bedzie kółko, mega dziwne aż sie z tego śmiałam pierwszy raz ale cos w tym jest ;)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    A nie na odwrót?l

W necie piszą raz tak raz tak, ale jak zrobisz ten sam test nad ręka to zobaczysz ze u kobiet wychodzi wahadło a u mężczyzn kółko i tak samo jest z płodem. Takie czary mary :D hehe

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    No to mnie teraz przestraszylas, miałam mdłości tylko przez jakiś tydzien i dwa razy wymiotowalam a juz od dłuższego czasu moge jeść wszystko :/

Przy wymiotach się zmniejsza , a nie przy braku zwiększa :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Chciałam się zameldować, że już jestem po wizycie. Kropek ma 9,6 mm i odpowiada to dokładnie wiekowi ciąży, który wychodzi mi z owulki. Serduszko bije, wspaniale było to zobaczyć:) Mam już kartę ciąży.
    Następne usg za miesiąc.

Czytam Was prawie na bieżąco, ale u mnie nic spektakularnego się nie dzieje, więc nie odzywam się zbyt często.

Powodzenia dla Was wszystkich!

hela, jovi81, kark lubią tę wiadomość

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ZOI :)

zoi lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane przy weekendziie, dziś zaczął się mój 9 tydzień :)

jovi81 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 10 :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Witajcie kochane przy weekendziie, dziś zaczął się mój 9 tydzień :)
    Dzień dobry <3 Ewi jesteśmy w tym samym dniu ? czy mamy inne suwaczki ? bo ty chyba zaczynasz 10 tydzień a masz skończony 9 ? Ja zaczynam dzisiaj 9 tydzień :)

Nelus: Ja nie wymiotowałam ani razu, może ze dwa razy odczułam lekkie mdłości ale czy to znaczy że poronię ? nie można tak myśleć bo się oszaleje... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 08:17

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ale zmęczenie daje mi w kość. Cokolwiek bym nie robiła mecze się 2 razy szybciej. I co dłużej na nogach jestem to słabo mi się robi. A jak na złość apetyt sobie poszedł i jem na siłę. Wczoraj siostra była u nas z mężem co dzwoni to każe pozdrowic i ucałowac dzidzie :) mile to. I bratowa już dzwoniła że ma wanienke nastojaku po swoich chłopakach i chętnie pożyczy więc pierwsza rzecz jest :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ