Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
b-c wrote:Ewi25- gratuluję wyników
A czy w grudniu endokrynolog zmniejszył Ci dawkę Euthyroxu przy TSH 0,088?
Ja wizytę mam 12 lutego i strasznie się boję. To jest takie ostateczne. TO będzie 9t1dMam nadzieję zobaczyć fasolkę, w postaci człowieka
wtedy nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciąży bo wizytę miałam 7 stycznia a 1 test ciążowy zrobiłam 5 stycznia i wyszedł negatywnie, dopiero dalej jak nie dostałam okresu i zrobiłam drugi test ciążowy 9 stycznia i wyszedł mi pozytywnie. Spytam się ginekologa co o tym sądzi i jak by coś to zapiszę się i do endokrynologa. Trzeba zadbać o siebie i maleństwobiorę jeszcze metforminę 500 wieczorem bo mam insulinooprność.
Ja bedę u lekarza na usg w 9t i 6 dniu -
Fipsik wrote:Tylko, że w ciąży progesteron Ci z dnia na dzień wzrasta i do tego dodatkowy w postaci tabletek. Zapytaj lekarza swojego.
oj o tych bólach to ja mu powiem na pewno, bo długo tego nie zniosemoze powinnam odstawic luteine, sama nie wiem... nie mam plamien ani nic... kazal mi stary lekarz brac w 2 fazie cyklu, jak nie ma ciazy odstawic jak jest brac dalej i ten nowy kazal na razie dalej brac tak jak wczesniej bo sie pytalam... no nic zapytam w poniedziałek
-
ja znów w nocy nie mogłam spac... chodze pozniej caly dzien nieprzytomna
i wygladam jak trup! do tego mialam sen ze krwawilam i wylatywaly ze mnie tkanki takie skrzepy krwi wielkie koloru bordowego brrr az mnie ciara przechodzi dobrze ze to tylko sen!!!
na pewno przez to ze juz w pon wizyta i sie zamartwiam czy wszystko dobrze jest z moim malenstwem! -
Hej:)
Ja już po wizycie:)
I tak...mój szkrabek ma ok. 1,5cm co odpowiada 7t6d:) Serduszko bije jak szalone:)
Ale żeby nie było za słodko to odkleja mi się kosmówka i stąd te krwawienia. Mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć.
Kolejna wizyta za dwa tygodnie, mam przyjść z wynikami badań i gin założy mi kartę ciąży.JagoodkaK, zoi, le'nutka, jovi81, kark lubią tę wiadomość
-
kark wrote:A ja z czystej ciekawości zrobiłam sobie testy na płeć (w końcu już się narządy rodne rozwijają
) i tak:
z obrączki nawet jak robię kółka to i tak przechodzi uparciuch w wahadło - chłopiec,
z sody się nie pieniło, ale buzowało lekko - chyba chłopiec/dziewczynka,
kalendarz chiński - chłopiec.
W rodzinie, komu nie mówimy, to odpowiada, że będzie druga córka
Hmm, serduszkowanie było codziennie, więc za bardzo nie da się prawdopodobieństwa obliczyć
To tak na dobry początek dnia i odstresowanie
Ja dziś jadę na weekend do Zakopca, ale chyba sprawdzę gdzie są najbliższe szpitale, bo mam jakieś złe przeczucia... -
Fipsik wrote:W badaniach nad wymiotami ciężarnych odnotowano :
im większe mdłości i wymioty - tym mniejsze prawdopodobieństwo poronienia i przedwczesnego porodu.
"medycyna powszechna, 2010/06"
Mój w takim razie urodzi się miesiąc po terminie ;>
No to mnie teraz przestraszylas, miałam mdłości tylko przez jakiś tydzien i dwa razy wymiotowalam a juz od dłuższego czasu moge jeść wszystko -
nick nieaktualnyA nie na odwrót?lNelus wrote:Mi tez znajoma zrobiła ten test na płeć tylko zamiast obrączki użyła igły i jesli robi kolka to jest chłopiec a jesli wahadło to dziewczynka. Mówiła mi ze nigdy sie nie pomyliła. Jesli nie wierzysz to zamiast nad brzuchem zrób nad swoją ręka i bedzie wahadło a nad męża ręka bedzie kółko, mega dziwne aż sie z tego śmiałam pierwszy raz ale cos w tym jest
-
Hej:)
Chciałam się zameldować, że już jestem po wizycie. Kropek ma 9,6 mm i odpowiada to dokładnie wiekowi ciąży, który wychodzi mi z owulki. Serduszko bije, wspaniale było to zobaczyćMam już kartę ciąży.
Następne usg za miesiąc.
Czytam Was prawie na bieżąco, ale u mnie nic spektakularnego się nie dzieje, więc nie odzywam się zbyt często.
Powodzenia dla Was wszystkich!hela, jovi81, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewi25 wrote:Witajcie kochane przy weekendziie, dziś zaczął się mój 9 tydzień
Ewi jesteśmy w tym samym dniu ? czy mamy inne suwaczki ? bo ty chyba zaczynasz 10 tydzień a masz skończony 9 ? Ja zaczynam dzisiaj 9 tydzień
Nelus: Ja nie wymiotowałam ani razu, może ze dwa razy odczułam lekkie mdłości ale czy to znaczy że poronię ? nie można tak myśleć bo się oszaleje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 08:17
-
Hej dziewczyny
ale zmęczenie daje mi w kość. Cokolwiek bym nie robiła mecze się 2 razy szybciej. I co dłużej na nogach jestem to słabo mi się robi. A jak na złość apetyt sobie poszedł i jem na siłę. Wczoraj siostra była u nas z mężem co dzwoni to każe pozdrowic i ucałowac dzidzie
mile to. I bratowa już dzwoniła że ma wanienke nastojaku po swoich chłopakach i chętnie pożyczy więc pierwsza rzecz jest