X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Ewi25- gratuluję wyników :) A czy w grudniu endokrynolog zmniejszył Ci dawkę Euthyroxu przy TSH 0,088?

Ja wizytę mam 12 lutego i strasznie się boję. To jest takie ostateczne. TO będzie 9t1d :) Mam nadzieję zobaczyć fasolkę, w postaci człowieka :)

wtedy nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciąży bo wizytę miałam 7 stycznia a 1 test ciążowy zrobiłam 5 stycznia i wyszedł negatywnie, dopiero dalej jak nie dostałam okresu i zrobiłam drugi test ciążowy 9 stycznia i wyszedł mi pozytywnie. Spytam się ginekologa co o tym sądzi i jak by coś to zapiszę się i do endokrynologa. Trzeba zadbać o siebie i maleństwo :) biorę jeszcze metforminę 500 wieczorem bo mam insulinooprność.
    Ja bedę u lekarza na usg w 9t i 6 dniu :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś czytałam, że dziecko po usg czuje się jak po uderzeniu w głowę, że jest nieprzyjemne dla dziecka, ale nie szkodzi.
    Ewi25 z moim małym miałam 2 testy negatywne - miałam przesunięty cykl i było za mało hormonu hcg w moczu :)

• hela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Tylko, że w ciąży progesteron Ci z dnia na dzień wzrasta i do tego dodatkowy w postaci tabletek. Zapytaj lekarza swojego.

oj o tych bólach to ja mu powiem na pewno, bo długo tego nie zniose :/ moze powinnam odstawic luteine, sama nie wiem... nie mam plamien ani nic... kazal mi stary lekarz brac w 2 fazie cyklu, jak nie ma ciazy odstawic jak jest brac dalej i ten nowy kazal na razie dalej brac tak jak wczesniej bo sie pytalam... no nic zapytam w poniedziałek :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znów w nocy nie mogłam spac... chodze pozniej caly dzien nieprzytomna :( i wygladam jak trup! do tego mialam sen ze krwawilam i wylatywaly ze mnie tkanki takie skrzepy krwi wielkie koloru bordowego brrr az mnie ciara przechodzi dobrze ze to tylko sen!!!
    na pewno przez to ze juz w pon wizyta i sie zamartwiam czy wszystko dobrze jest z moim malenstwem!

64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela nie stresuj się :) na pewno wszystko dobrze :* stres źle działa na wszystko! a w szczególności na fasolkę

• hela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już sie nie stresuje ale w nocy taki horror ze az sie przerazona obudzialam... co to sie dzieje masakra hehehe jakie sny ;)

64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja już po wizycie:)
    I tak...mój szkrabek ma ok. 1,5cm co odpowiada 7t6d:) Serduszko bije jak szalone:)
    Ale żeby nie było za słodko to odkleja mi się kosmówka i stąd te krwawienia. Mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć.
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie, mam przyjść z wynikami badań i gin założy mi kartę ciąży.

JagoodkaK, zoi, le'nutka, jovi81, kark lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weeeekend, moje kochane juz weekend. A mojego jak nie bylo tak nie ma:-(
    Wroci jutro kolo 15 a ja wyjezdzam po 17 :-(((((
    Glupia praca

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam karty ciazy. Ide 20.02 i wtedy mi założy

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja z czystej ciekawości zrobiłam sobie testy na płeć (w końcu już się narządy rodne rozwijają :P) i tak:
    z obrączki nawet jak robię kółka to i tak przechodzi uparciuch w wahadło - chłopiec,
    z sody się nie pieniło, ale buzowało lekko - chyba chłopiec/dziewczynka,
    kalendarz chiński - chłopiec.
    W rodzinie, komu nie mówimy, to odpowiada, że będzie druga córka :P
    Hmm, serduszkowanie było codziennie, więc za bardzo nie da się prawdopodobieństwa obliczyć :D

To tak na dobry początek dnia i odstresowanie :D

Ja dziś jadę na weekend do Zakopca, ale chyba sprawdzę gdzie są najbliższe szpitale, bo mam jakieś złe przeczucia... :/
    Mi tez znajoma zrobiła ten test na płeć tylko zamiast obrączki użyła igły i jesli robi kolka to jest chłopiec a jesli wahadło to dziewczynka. Mówiła mi ze nigdy sie nie pomyliła. Jesli nie wierzysz to zamiast nad brzuchem zrób nad swoją ręka i bedzie wahadło a nad męża ręka bedzie kółko, mega dziwne aż sie z tego śmiałam pierwszy raz ale cos w tym jest ;)

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    W badaniach nad wymiotami ciężarnych odnotowano :
    im większe mdłości i wymioty - tym mniejsze prawdopodobieństwo poronienia i przedwczesnego porodu.
    "medycyna powszechna, 2010/06"

Mój w takim razie urodzi się miesiąc po terminie ;>

No to mnie teraz przestraszylas, miałam mdłości tylko przez jakiś tydzien i dwa razy wymiotowalam a juz od dłuższego czasu moge jeść wszystko :/

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie na odwrót?l
    Nelus wrote:
    Mi tez znajoma zrobiła ten test na płeć tylko zamiast obrączki użyła igły i jesli robi kolka to jest chłopiec a jesli wahadło to dziewczynka. Mówiła mi ze nigdy sie nie pomyliła. Jesli nie wierzysz to zamiast nad brzuchem zrób nad swoją ręka i bedzie wahadło a nad męża ręka bedzie kółko, mega dziwne aż sie z tego śmiałam pierwszy raz ale cos w tym jest ;)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    A nie na odwrót?l

W necie piszą raz tak raz tak, ale jak zrobisz ten sam test nad ręka to zobaczysz ze u kobiet wychodzi wahadło a u mężczyzn kółko i tak samo jest z płodem. Takie czary mary :D hehe

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    No to mnie teraz przestraszylas, miałam mdłości tylko przez jakiś tydzien i dwa razy wymiotowalam a juz od dłuższego czasu moge jeść wszystko :/

Przy wymiotach się zmniejsza , a nie przy braku zwiększa :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Chciałam się zameldować, że już jestem po wizycie. Kropek ma 9,6 mm i odpowiada to dokładnie wiekowi ciąży, który wychodzi mi z owulki. Serduszko bije, wspaniale było to zobaczyć:) Mam już kartę ciąży.
    Następne usg za miesiąc.

Czytam Was prawie na bieżąco, ale u mnie nic spektakularnego się nie dzieje, więc nie odzywam się zbyt często.

Powodzenia dla Was wszystkich!

hela, jovi81, kark lubią tę wiadomość

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ZOI :)

zoi lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane przy weekendziie, dziś zaczął się mój 9 tydzień :)

jovi81 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 10 :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Witajcie kochane przy weekendziie, dziś zaczął się mój 9 tydzień :)
    Dzień dobry <3 Ewi jesteśmy w tym samym dniu ? czy mamy inne suwaczki ? bo ty chyba zaczynasz 10 tydzień a masz skończony 9 ? Ja zaczynam dzisiaj 9 tydzień :)

Nelus: Ja nie wymiotowałam ani razu, może ze dwa razy odczułam lekkie mdłości ale czy to znaczy że poronię ? nie można tak myśleć bo się oszaleje... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 08:17

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ale zmęczenie daje mi w kość. Cokolwiek bym nie robiła mecze się 2 razy szybciej. I co dłużej na nogach jestem to słabo mi się robi. A jak na złość apetyt sobie poszedł i jem na siłę. Wczoraj siostra była u nas z mężem co dzwoni to każe pozdrowic i ucałowac dzidzie :) mile to. I bratowa już dzwoniła że ma wanienke nastojaku po swoich chłopakach i chętnie pożyczy więc pierwsza rzecz jest :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ