X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dzień dobry <3 Ewi jesteśmy w tym samym dniu ? czy mamy inne suwaczki ? bo ty chyba zaczynasz 10 tydzień a masz skończony 9 ? Ja zaczynam dzisiaj 9 tydzień :)

Nelus: Ja nie wymiotowałam ani razu, może ze dwa razy odczułam lekkie mdłości ale czy to znaczy że poronię ? nie można tak myśleć bo się oszaleje... :)

no niby 10 ale to trochę dziwne dla mnie bo na suwaczku mam 9 a wszyscy mówią że to już 10 :) zaplątanie z pomotaniem :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Hej dziewczyny :) ale zmęczenie daje mi w kość. Cokolwiek bym nie robiła mecze się 2 razy szybciej. I co dłużej na nogach jestem to słabo mi się robi. A jak na złość apetyt sobie poszedł i jem na siłę. Wczoraj siostra była u nas z mężem co dzwoni to każe pozdrowic i ucałowac dzidzie :) mile to. I bratowa już dzwoniła że ma wanienke nastojaku po swoich chłopakach i chętnie pożyczy więc pierwsza rzecz jest :)

Ja jeśli będę miała dziewuszkę to ubranek pod dostatkiem bo moja bratowa ma dziewczynkę i wszystkie ubranka pochomikowane że jeszcze kiedyś mogą się przydać i któż to wie może się przydadzą :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, umieram :( takie mdłości mi wczoraj wróciły, że mam ochotę się zabić :( całą noc nie spałam, wymiotuje krwią :( koszmar ;(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, umieram :( takie mdłości mi wczoraj wróciły, że mam ochotę się zabić :( całą noc nie spałam, wymiotuje krwią :( koszmar ;(
    Kochanie biegiem do lekarza z tymi wymiotami!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 09:02

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jesli z usg wyszla Wam inna data, inny wiek ciazy, to zmieniacie to na ovu?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK zawsze usg pokazuje inny termin niż to wychodzi z miesiączki. Nie ma sensu zmieniać ;)
    A tak w ogóle dzień dobry :) pora na nadrobienie postów ;)

• Patu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Jak krwią to nie czekaj dzwon lub jedź do lekarza. I dawaj znać jak się czujesz

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    JagoodkaK zawsze usg pokazuje inny termin niż to wychodzi z miesiączki. Nie ma sensu zmieniać ;)
    A tak w ogóle dzień dobry :) pora na nadrobienie postów ;)

Aaa nieprawda ;) Mnie z USG wyszedł dokładnie ten sam dzien co z miesiączki ;)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Do szpitala, a nie na forum!! Możesz mieć przełyk albo żołądek rozwalony!!!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. wczoraj miałam robione usg i okazało sie, ze wszystko jest w porzadku, dzidzius ma 7 mm i mocno bijace serduszko :)))

Patu, Nelus, akuszerka89, justyna14, assantea, mycha89, AnkaK, le'nutka, kark lubią tę wiadomość

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    Aaa nieprawda ;) Mnie z USG wyszedł dokładnie ten sam dzien co z miesiączki ;)

Mi raz wyszedł tak, raz inaczej. Różnie rośnie :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dzień dobry <3 Ewi jesteśmy w tym samym dniu ? czy mamy inne suwaczki ? bo ty chyba zaczynasz 10 tydzień a masz skończony 9 ? Ja zaczynam dzisiaj 9 tydzień :)

Nelus: Ja nie wymiotowałam ani razu, może ze dwa razy odczułam lekkie mdłości ale czy to znaczy że poronię ? nie można tak myśleć bo się oszaleje... :)

Masz racje, nie ma sensu sie denerwować ale jestem w 11 tyg a jeszcze nie miałam pierwszego usg . Nie wiem czy dzidzia sie rozwija i czasem dopada mnie taka dziwna paranoja, szczegolnie ze przy pierwszej ciazy poronilam i właśnie nie miałam żadnych ciążowych objawów :/

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Masz racje, nie ma sensu sie denerwować ale jestem w 11 tyg a jeszcze nie miałam pierwszego usg . Nie wiem czy dzidzia sie rozwija i czasem dopada mnie taka dziwna paranoja, szczegolnie ze przy pierwszej ciazy poronilam i właśnie nie miałam żadnych ciążowych objawów :/
    * miałam napisać w 10 tyg ;)

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    * miałam napisać w 10 tyg ;)

no ja też dopiero w 10 tyg bede miała pierwsze usg, tak kazał lekarz przyjść.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka kazała w 6 tyg. z tego względu, że pierwszy lekarz jak w 6 tyg. powiedział, że on mi nie powie czy jestem w ciąży czy nie ani żaden sprzęt tego nie potwierdzi w tak wczesnej ciąży, jak się okazało 2 dni później u innego lekarza, że jednogłośnie byłam w ciąży, tydzień później, że BYŁAM, bo ciąża prawdopodobnie obumarła i w 9 tyg. miałam zabieg, wydaje mi się, że gdybym od razu poszła prywatnie to może by jeszcze uratowali tą ciąże. Ale teraz to już można sobie gdybać....
    A teraz w 6 tyg. widziałam maluszka i bijące serduszko(ale żaden sprzęt nie potwierdzi..wrrrr....)

kark lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) my dzis wkroczylismy w 11 tydzien :) milego dnia :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    W badaniach nad wymiotami ciężarnych odnotowano :
    im większe mdłości i wymioty - tym mniejsze prawdopodobieństwo poronienia i przedwczesnego porodu.
    "medycyna powszechna, 2010/06"

Mój w takim razie urodzi się miesiąc po terminie ;>
    No to mnie nie pocieszylas...;/

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Mi tez znajoma zrobiła ten test na płeć tylko zamiast obrączki użyła igły i jesli robi kolka to jest chłopiec a jesli wahadło to dziewczynka. Mówiła mi ze nigdy sie nie pomyliła. Jesli nie wierzysz to zamiast nad brzuchem zrób nad swoją ręka i bedzie wahadło a nad męża ręka bedzie kółko, mega dziwne aż sie z tego śmiałam pierwszy raz ale cos w tym jest ;)
    tak pisalyscie o tych wrozbach i tes sie skusilam i zrobilam sobie z obraczki nad brzuchem i wychodzilo kolko a raczej kolo:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wybralam sie do kiasta i pochodzilam po lumpeksach i kupilam sobie krotnie spodenki ciazowe i bluske taka szersza a dla Dzidzi kaftanik bialy i pizamke tez biala:)

assantea, kark lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny maja racje biegiem na pogotowie!!!

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ