Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
jovi81 wrote:Dzień dobry
Ewi jesteśmy w tym samym dniu ? czy mamy inne suwaczki ? bo ty chyba zaczynasz 10 tydzień a masz skończony 9 ? Ja zaczynam dzisiaj 9 tydzień
Nelus: Ja nie wymiotowałam ani razu, może ze dwa razy odczułam lekkie mdłości ale czy to znaczy że poronię ? nie można tak myśleć bo się oszaleje...
no niby 10 ale to trochę dziwne dla mnie bo na suwaczku mam 9 a wszyscy mówią że to już 10zaplątanie z pomotaniem
-
Patu wrote:Hej dziewczyny
ale zmęczenie daje mi w kość. Cokolwiek bym nie robiła mecze się 2 razy szybciej. I co dłużej na nogach jestem to słabo mi się robi. A jak na złość apetyt sobie poszedł i jem na siłę. Wczoraj siostra była u nas z mężem co dzwoni to każe pozdrowic i ucałowac dzidzie
mile to. I bratowa już dzwoniła że ma wanienke nastojaku po swoich chłopakach i chętnie pożyczy więc pierwsza rzecz jest
Ja jeśli będę miała dziewuszkę to ubranek pod dostatkiem bo moja bratowa ma dziewczynkę i wszystkie ubranka pochomikowane że jeszcze kiedyś mogą się przydać i któż to wie może się przydadzą -
stardust87 wrote:Dziewczyny, umieram
takie mdłości mi wczoraj wróciły, że mam ochotę się zabić
całą noc nie spałam, wymiotuje krwią
koszmar ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 09:02
-
jovi81 wrote:Dzień dobry
Ewi jesteśmy w tym samym dniu ? czy mamy inne suwaczki ? bo ty chyba zaczynasz 10 tydzień a masz skończony 9 ? Ja zaczynam dzisiaj 9 tydzień
Nelus: Ja nie wymiotowałam ani razu, może ze dwa razy odczułam lekkie mdłości ale czy to znaczy że poronię ? nie można tak myśleć bo się oszaleje...
Masz racje, nie ma sensu sie denerwować ale jestem w 11 tyg a jeszcze nie miałam pierwszego usg . Nie wiem czy dzidzia sie rozwija i czasem dopada mnie taka dziwna paranoja, szczegolnie ze przy pierwszej ciazy poronilam i właśnie nie miałam żadnych ciążowych objawów -
Nelus wrote:Masz racje, nie ma sensu sie denerwować ale jestem w 11 tyg a jeszcze nie miałam pierwszego usg . Nie wiem czy dzidzia sie rozwija i czasem dopada mnie taka dziwna paranoja, szczegolnie ze przy pierwszej ciazy poronilam i właśnie nie miałam żadnych ciążowych objawów
-
mi lekarka kazała w 6 tyg. z tego względu, że pierwszy lekarz jak w 6 tyg. powiedział, że on mi nie powie czy jestem w ciąży czy nie ani żaden sprzęt tego nie potwierdzi w tak wczesnej ciąży, jak się okazało 2 dni później u innego lekarza, że jednogłośnie byłam w ciąży, tydzień później, że BYŁAM, bo ciąża prawdopodobnie obumarła i w 9 tyg. miałam zabieg, wydaje mi się, że gdybym od razu poszła prywatnie to może by jeszcze uratowali tą ciąże. Ale teraz to już można sobie gdybać....
A teraz w 6 tyg. widziałam maluszka i bijące serduszko(ale żaden sprzęt nie potwierdzi..wrrrr....)kark lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:W badaniach nad wymiotami ciężarnych odnotowano :
im większe mdłości i wymioty - tym mniejsze prawdopodobieństwo poronienia i przedwczesnego porodu.
"medycyna powszechna, 2010/06"
Mój w takim razie urodzi się miesiąc po terminie ;> -
Nelus wrote:Mi tez znajoma zrobiła ten test na płeć tylko zamiast obrączki użyła igły i jesli robi kolka to jest chłopiec a jesli wahadło to dziewczynka. Mówiła mi ze nigdy sie nie pomyliła. Jesli nie wierzysz to zamiast nad brzuchem zrób nad swoją ręka i bedzie wahadło a nad męża ręka bedzie kółko, mega dziwne aż sie z tego śmiałam pierwszy raz ale cos w tym jest