Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, mam do was pytanie, ginek na ostatniej wizycie kazał mi odstawić luteine brałam 2X2, i mam jeszcze dupa 3X1, dupka kazał dalej brać. Luteiny zmniejszyłam najpierw dawkę do 2X1, a dziś odstawiłam kompletnie i boje się ze może mi poziom hormonu gwałtownie spaść i dziecku to zaszkodzi, odstawiła któraś luteine? były jakieś skutki uboczne? chyba we wtorek skocze na badania poziomu progestronu,czy dupek będzie miał wpływ na jego wynik?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wy kochane konczycie powoli z mdlosciami a ja zaczynam
wczoraj łeb nie dał mi żyć, do tego wymiotowałam kwasami żołądkowymi sama woda! dziś otwieram oczka i znów łeb napie*dala! idzie oszaleć, do tego muli cały czas
wczoraj nie wzięłam 3 lutka, bo nie dałam rady i teraz też się waham...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 09:09
-
nescafe wrote:Dzien dobry
Spicie wszystkie jeszcze? Jak sie czujecie? Ide was nadrobic, co pisalyscie
U mnie wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 09:12
-
Ja odstawiłam duphaston, bo po nim jeszcze bardziej zbierało mi się na wymioty. Narazie 3 dzień bez i nic się nie dzieje. W sensie ginekologicznym, zobaczymy w czwartek na wizycie. Ale skoro mam mdłości i wymioty to poziom progesteronu mam wysoki, bez sensu żebym pakowała w siebie dodatkowe ilości.
-
To chyba ja zacznę sie martwić kazda z was ma prawie mdłosci wymioty ,a Ja NIC ;( zastanawiam sie czy to dobrze od czasu do czasu po bola piersi ,brzuch ciagnie przy dźwiganiu i kichaniu.. A generalnie mam bardzo dobry humor ..
-
No pewnie ze si cieszyc!!! Jak ja zazdroszcze tym dziewczynom ktore nie musza sie martwic czy po otworzeniu lodowki nie puszcza do niej pawia
Co prawda mdlosci jako takich juz ńie mam ale co kilka dni zwymiotuje ni z tad ni z owadi to najczesciej dzien po ty. Jak sie tesciowej pochwale ze czuje sie dobrze hahaha
Milego weekendu dziewczyny
-
gusiaa ja w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle objawów, dobrze się czułam, wszystko mogłam zrobić. Także nie denerwuj się
Justyna14 nic Ci się nie stanie po odstawieniu tych leków
Stardust87 to dobrze, że już lepiej się czujeszgusiaa, justyna14 lubią tę wiadomość
-
No już dużo lepiej
dziś nawet wstałam z łóżka i poszłam zobaczyć nowe zwierzątka, które nam wczoraj przywieźli
za tydzień mam wizytę. I wiecie co? Strasznie się bojęwłaściwie zupełnie bez powodu, bo nic nadzwyczajnego się nie dzieje, a ja mam koszmarne wrażenie, że serce człowieka już nie bije
paranoja jakaś.
-
stardust ja ma jutro wizytę i normalnie mnie paraliżuje strach właśnie o to samo, że serce już nie bije. Masakra jakaś. A przecież tydzień temu na USG wszystko było dobrze.wrrr:/
-
A ja byłam miesiąc temu aż
tyle się mogło przez ten miesiąc wydarzyć. Szczególnie, że ja też plamię co środę. Powiedzcie, całą ciążę będziemy tak świrować?
Nelus lubi tę wiadomość
-
Witam i miłego dnia życzę
Justyna- nie masz co się matwić> Luteina i dupek to progesteron. I tak brałaś go duzo ( ja biore 3x1 dupka). Musisz systematycznie zmniejszać dawki ,żeby do ok 12 tyg nie brać już wcale. Ja mam wizyte w 11tc i lekarz już zapowiedział ,że będziemy odstawiać dupka. Mam nadzieje ,że nie każe tego zrobić z dnia na dzień, bo się z nim nie zgodzę. Progesteron odstawia się stopniowo.
Pozdrawiam Was wszystkie :*justyna14 lubi tę wiadomość
-
A Ja też w pierwszej ciąży zadnych objawów nie miałam nic nawet grypy a teraz wszystko co mozliwe a dziś na nudnościach się nie skończyło pierwszy raz się po haftowałam a do tego te moje zatoki bolą jak holender i kaszel też magiczny a za tydzień usg jak "Ono" to przezyje to nie wiem bo brzuch mam oberwany. aż się boje tam iść