X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to nie przypadek, ale zrobiłam sobie to z igłą i nad ręką było wahadło, a nad brzuchem koło:P także może coś w tym jest;P

Nelus lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w piękny słoneczny dzień i 10 stopni za oknem. Śmigam z małym na spacerek.

Stradust- dziewczyny mają racje.Musisz się zgłosić do szpitala. Moja znajoma z BB tez miała takie wymioty i dostawała kroplówkę. Wszystko będzie dobrze , ale nie możesz tego bagatelizować.

U mnie leci 9 tydzień. Do wizyty jeszcze całe dwa tygodnie (25.02) . Chyba oszaleje :(

jovi81, AnkaK lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest u Was z imionami? :) Macie wybrane od dawna, czy teraz przeszukujecie internet i intensywnie nad nimi myslicie?

Wiem, ze to bardzo wczesnie, ale ja nie moge sie powstrzymac, zeby nad tym nie myslec... :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Patu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    A jak jest u Was z imionami? :) Macie wybrane od dawna, czy teraz przeszukujecie internet i intensywnie nad nimi myslicie?

Wiem, ze to bardzo wczesnie, ale ja nie moge sie powstrzymac, zeby nad tym nie myslec... :)

mysle, ale co nie zaproponuje mężowi, to nic mu się nie podoba :( lubie mniej spotykane imiona, najbardziej mi się podoba Abigail i Jonatan. Ale mąż nie chce o tym słyszec. tak samo Noemi. siostra zaproponowała Irmina, dla mnie fajne, mąż absolutnie nie. do 9 miesiąca moze dojdziemy do porozumienia :)

a ja tak sie cieszyłam, że wymioty mnie ominą, bo do tej pory nic. nawet mdłości były mniejsze. a tu dzis ni z tego ni z owego wymiotować zaczęłam :( ale juz chyba wole zwymiotowac i miec spokój niz jak męczą mdłości cały dzien. tylko ciężko mi w kuchni wytrzymac teraz.

zaczęłyscie mówic o testach na płec, a co sądzicie o tym z ph rannego moczu? jaka jest szansa ze sie sprawdzi?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Witam Was w piękny słoneczny dzień i 10 stopni za oknem. Śmigam z małym na spacerek.

Stradust- dziewczyny mają racje.Musisz się zgłosić do szpiutala. Moja znajoma z BB tez miała takie wymioty i dostawała kroplówkę. Wszystko będzie dobrze , ale nie możesz tego bagatelizować.

U mnie leci 9 tydzień. Do wizyty jeszcze całe dwa tygodnie (25.02) . Chyba oszaleje :(
    No to wizytujemy tego samego dnia:-) ja też już się niecierpliwię bo to będą cztery tygodnie od ostatniej wizyty. A dzisiaj mdłości nie mam, dobrze się czuję. Zamiast się cieszące to się martwię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 13:20

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, ja dzis czuje sie doskonale. Bylam juz w miescie i na zakupkach dla dzidziusia, w 5 10 15 maja takie fajne promocje, ze kaftanik i 2 bodziaki kupilam za 30zl, w realu znalazlam bluzeczke z 8 zl :-) posprzatalam czesc mieszkania i ugotowalam zupe meksykanska:-) mmmmm pycha. Dalej czekam na mojego ukochanego, bo po tak ciezkim samotnym tygodniu chyba rzuce mu sie na szyje i nie pozwole juz nigdy wyjezdzac!

AnkaK lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaK- zazdroszczę...
    Mi się dopiero zaczynają mdłości, szczególnie wtedy jak jestem trochę głodna. Dzisiaj mam ochotę tylko leżeć.

justyna14 lubi tę wiadomość

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dobrego dnia i wekendu Wam życze odpoczywajcie ile sie da !!!!
    Buziaki dla każdej <3

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, milego weekendu Wam zycze. Uciekam na spacer a Wy dbajcie o siebie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

zaczęłyscie mówic o testach na płec, a co sądzicie o tym z ph rannego moczu? jaka jest szansa ze sie sprawdzi?

każdy test na płeć ma szansę.. 50%. Ph z moczu jest różne w zależności ile i co pijesz/jesz. To są wróżby jak na andrzejki, żeby się pośmiać, a nie brać na poważnie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję że się martwcie, ale to nie aż takie wymioty żeby do lekarza jechać. Ta krew to nie jak na filmach gdy żołądek pęka czy coś, tylko na koniec wymiotów krew zmieszana ze ślina i kwasem żołądkowym (fuj!). Ale już mi lepiej, od 11 już nie wymiotuję, siemię lniane sobie pomijam. Będzie ok. Tylko się zastanawiam czemu po tygodniu spokoju tak mnie nagle dopadło :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny dziękuję że się martwcie, ale to nie aż takie wymioty żeby do lekarza jechać. Ta krew to nie jak na filmach gdy żołądek pęka czy coś, tylko na koniec wymiotów krew zmieszana ze ślina i kwasem żołądkowym (fuj!). Ale już mi lepiej, od 11 już nie wymiotuję, siemię lniane sobie pomijam. Będzie ok. Tylko się zastanawiam czemu po tygodniu spokoju tak mnie nagle dopadło :|

Biedulka, To ja chyba wolę codziennie, a po trochu :|

stardust87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    JagodaK- zazdroszczę...
    Mi się dopiero zaczynają mdłości, szczególnie wtedy jak jestem trochę głodna. Dzisiaj mam ochotę tylko leżeć.
    mi niestety chyba też :(

7w3d 💔
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:

Stradust- dziewczyny mają racje.Musisz się zgłosić do szpitala. Moja znajoma z BB tez miała takie wymioty i dostawała kroplówkę. Wszystko będzie dobrze , ale nie możesz tego bagatelizować.

Ja mam dzien po Tobie i tez juz mnie skreca z ciekawosci:)

Emalia82 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam tak w ogóle :) ja dziś mega zmęczona, słaba, prawie w sklepie zemdlałam, na szczęście mąż czuwał :) mdłości mi się chyba zaczynają, zwłaszcza jak pusto w żołądku, jak zaczynam głodnieć to momentalnie, w jednej chwili nie czuję głodu a w drugiej już jestem tak głodna że nie mogę wytrzymać. Wieczorami musze coś zjeść bo nie usnę.
    Na razie bez wymiotów, ale mdłością są okropne:/ cóż oby tylko dzidziuś był zdrowy.

Ja jeszcze nad imionami tak intensywnie nie myślę, pewnie zacznę po 17.02 jak już będę wiedziała, że młode całe i zdrowe. Z ciuszkami też się jeszcze wstrzymuję, żeby nie zapeszyć. Ciuszki zacznę kompletować od 2 trymestru najwcześniej, a w 3 urządze pokoik i kupie wszystkie potrzebne gadżety:)

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś to i ja cały dzień leże a niedługo moje przyjaciółki mają wpaść a ja takie zwłoki, mama nadzieje że zrozumieją i trochę posiedzimy i poobgadujemy ludzi :D

Fipsik lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie może czy są jakieś ograniczenia jeśli chodzi o ilość siemienia lnianego w ciąży?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a Ja już swojego szkraba widziałam i był bardzo ruchliwy ruszał rączkami :) a teraz wizyta na 17.02 i się denerwuje bo kurcze cały czas nie mogę się pozbyć tej choroby i dziś byłam u lekarza i dostałam reklamowkę lekarstw a w aptece o mało zawału nie przerzyłam bo jak mi wyczytała cenę to myslałam ze padne no ale co poradzimy choroba kosztuje :( mam nadzieje że się wyleczę w te 10 dni i pojdę zobaczyć jeszcze moją dzidzkę zdrową i całą w brzusiu :)a któraś z dziewczyn też ma chyba wizyte na 17,02?
    Witaj ,ja mam wizytę na 17.02 o 17 już się nie mogę doczekać

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka.u mnie mdłości powoli mijajają,już nie śpię całymi dniami.Nawet drożdżówkę wczoraj zjadłam pierwszy raz od zajścia w ciążę coś słodkiego,wczesniej to mnie całkowicie odrzuciło,zero słodkości.Plecy mnie pobolewają od czasu do czasu.A tak to ujdzie w tłumie.Pozdrawiam.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to troszku nas dziewczynek jest na tego 17,02 :) Ja dziś i wczoraj walczyłam w nocy z bezsennośćią i z powodu mega bolących zatok szkoda gadać z 10 inhalacji zrobiłam i trochę je oczyściłam :(
    A jeśli chodzi o mdłośći to mi kiedyś koleżanka powiedziała zebym pilnowała cały czas zołądka zeby nie jeść na ostatnią chwile kiedy już głód w brzuch zagląda tylko jeść co 3 godzinki albo 4 i wtedy nie da się tego tak odczuć bo jak jesteśmy głodne to te mdłości niby się nasilają u mnie tak było a i czasami zdarzyło się ze jak obiad gotowałam to nie mogłam wytrzymać w kuchni bo mnie odrzucało :( ale przeszło po paru dniach

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ