Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus wrote:Wczoraj bylam na urodzinach, pogralam w mini kregle I w bilarda! Super odskocznia od tej domowej rzeczywistisci. Tylko mam jedna watpliwosc- wypilam piwo bezalkoholowe a potem przeczytalam ze ma ponizej 0,5 %, kurde to duzo!!! Boje sie ze zaszkodzi dzidzi. Jakbym wiedziala ze to nie jest 0 to bym w ogole nie tknela a tak dzisiaj mam caly dzien wyrzuty sumienia
(((
Spokojnie nic się nie stanie. Nie popieram oczywiście picia w ciąży ale nawet część lekarzy uważa że mały kieliszek wina raz na tydzień nie zaszkodzi. Poniżej 0,5 to może być i 0,1 %. Na przyszłośc nie ryzykuj ale tym jednym się nie martwNelus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadrobiłam, uff
Nelus każde piwo bezalkoholowe ma <0,5%, ja ostatnio obszukałam kilka sklepów i we wszystkich to samo... zostają nam na imprezach drinki z soczków
Hmm, u mnie nad ręką kółko wielkie się robi samo, a nad brzuchem wahadło... Więc albo super męska jestem, albo jestem wyjątkiem od reguły
Ja właśnie od stomatologa (teścia) wzięłam receptę na luteinę, bo stwierdziłam, że 10 tydzień, to trochę chyba za wcześnie i akurat będą mi się kończyć tabletki, jak pójdę do gina, więc mi powie co i jak
A to jeszcze 7 długich dni... -
nick nieaktualny
-
Jovi, kosmetyki z retinolem są zakazane w ciąży. Niewskazane są też te z kofeiną. Poza tym radzą unikać kosmetyków z kwasami owocowymi - one co prawda nie szkodzą Ale w ciąży mogą za bardzo podraznic skórę.
co do piwa bezalkoholowego to wydaje mi się, że żywiec ma chyba 0,1% albo kiedyś miał. Co do tych < 0,5% to w gazecie dla kobiet w ciąży czytałam że można śmiało pić bo to tyle alkoholu ile jest np w kefirze. Ale wybór należy do nasjovi81 lubi tę wiadomość
-
stardust87: dzięki za info
Zamówiłam w Yves Rocher olejek lawendowy do masażu i wcierania - jak go dostałam to przeczytałam na etykiecie że jest zakazany dla kobiet w ciąży i zgłupiałam. Używam głównie kosmetyków z The Body Shop i byłam pewna że tak naturalne kosmetyki są bezpieczne ale teraz czytam składy i okazuje się że nie wszystkie...stardust87 lubi tę wiadomość
-
Witam i ja. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja dzisiaj zaczęłam dzień od pierwszego w moich wszystkich ciążach PAWIKA
No nie dało się nad tym zapanować.
Co picia piwa "bezalko" to uważam ,że raz na jakiś czas takie wartości na pewno nie zaszkodzą , ponieważ w codziennych produktach też spożywamy nieświadomie śladowe ilości alkoholu. Ja w poprzedniej ciąży przy grillu czy i innych imprezach piłam Karmi, tak samo jak podczas karmienia, bo akurat Karmi rewelacyjnie zwiększa laktacjeKażdy robi jak uważa.
Miłego dnia dziewczynkijovi81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:paTU musisz czytac niestety wszystkie etykiety:) też uważam że jedna taka wpadka nie zaszkodzi, choć ja nawet cukierków z alkoholem unikam, ale wiem, że teorie starczego pokolenia są różne.
Chyba nie do mnie to tylko do nelusja też unikam nawet cukierków. Wolę dmuchać na zimne
Ale na karmi mi teraz ochotę zrobiłyscie... Mmm. I będę się biła z myślami teraz czy mogę.
A wizytę ja dziś mam. Przed chciałam na zakupy skoczyc ale się tak strasznie czuję że nie wiem czy dam radę. Niech te mdłości się już skończą -
nick nieaktualnyjustysia90 wrote:Przed chwilą zrobiłam test pierścionka i nad ręką oraz brzuchem,kręci się wielkie kółko
Uff, to dobrze, bo się bałam, że nie jestem kobietą
Ja zamierzam jeszcze kupić kapustę czerwoną i sprawdzić co mi siedzi w środku, w końcu pobawić się można, a przy okazji obiad będzie zrobiony
Super laktację zwiększa też szampan -
Co do tej wróżby z obrączką to nauczyłam mnie tego wujek przy pierwszej ciąży. Nie słyszałam ,żeby robić to nad brzuchem ale może są różne szkoły. Ja zawsze wróże z ręki( lewej). Mi wychodzi zawsze Corka, syn, syn, a mężowi syn, syn ( Ola jest z pierwszego małżeństwa). Powiem Wam ,że w to wierze, bo jak do tej pory i moim najbliższym się sprawdziło. Zresztą kalendarz chiński też mi sie zawsze sprawdzał i teraz pokazuje syna.
Jeżeli chodzi o pisanie na " rózne osobiste tematy" to uważam ,żę jak najbardziej jest to odpowiednie miejsce. Przechodzimy razem cudowny okres w naszym życiu, który nie trwa tydzień dwa więc powinnyśmy się poznawać bliżej żeby wiedzieć z kim dzielimy swoje żale, radości i smutki. Jestem też na forum BB od 4 lat. Z dziewczynami znamy się jak łyse konie i nie tylko wirtualnie ale spotykałyśmy się też w realu. Z takich for, rodzą się naprawdę piękne przyjaźnie. -
Fipsik wrote:Ciekawa jestem, czy się ktoś na porodówce spotka
zawsze razniej
hehe
U mnie to sama na prodowce bede no z mezem.
Sa jeszcze te opcje, ze jest kilka rodzacych w jednej sali?? Moja szwagierka rodzila to byly 3 miejsca rodzace oddzielone parawanem. Ale to chyba wyjatek nie? -
nick nieaktualnyFipsik wrote:Ciekawa jestem, czy się ktoś na porodówce spotka
Ja bede rodzić w Św Zofii w Wa-wie jak coś
Cześć DziewczynyPo weekendzie tylko 2 strony?
Jesli chodzi o wizyte to ja mam dzisiaj i powiem wam że całą noc tak się tłukłam że coś strasznegoPraktycznie nie spałam tylko myślałam o Dzidzi, czy żyje, czy bedzie, jak bedzie wyglądać, na co sie nastawiać, co zrobie jak Dzidzia umarła... rety to jakiś koszmar
Mam nadzieje że mimo złych myśli wszystko bedzie dobrze!
Trzymam też kciuki za pozostałe wizyty &&&
-
Na wizyte dzis smiga Hela, akuszerka, Paula, aleksa,wawa, koza , patu
Nom troche sie uzbieralo tych wizyt dzisiaj. Ale wam zazdroszcze. Bym mogla malucha, co tydzien podgladac! Na ktora idziecie na wizyty?
Paula, a to w Uk wcale nie jest tak strasznie. 9 tc usg to nie 12Super !!
Trzymam kciuki, za same dobre wieci. -
nescafe wrote:
zawsze razniej
hehe
Sa jeszcze te opcje, ze jest kilka rodzacych w jednej sali?? Moja szwagierka rodzila to byly 3 miejsca rodzace oddzielone parawanem. Ale to chyba wyjatek nie?
3 dni w szpitalu, to się pozna inne babki
Ja będę rodzić w Bizielu w Bydgoszczy, zapewne szybciej niż 23JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
nescafe wrote:
zawsze razniej
hehe
Sa jeszcze te opcje, ze jest kilka rodzacych w jednej sali?? Moja szwagierka rodzila to byly 3 miejsca rodzace oddzielone parawanem. Ale to chyba wyjatek nie?
U nas w wojewódzkim szpitalu są salę dla 2 rodzacych. Masakra jak dla mnie. A szpital z najlepszą opieką dla niemowlaka jeśli chodzi o sprzęt w okolicy. Mają tylko jedną salę pojedyncza -
dzień dobry kobitki
u mnie zapas lodów jest, co chwilę mam na nie smaka
kupuję litrowe żeby co chwilę nie latać
rano zwymiotowałam śliną
uważam, że tutaj jest najlepsze miejsce na opowiastki ciężarnych, bo gdybym tak mojemu chciała wszystkie zmartwienia pisać to by oszalałwystarczy, że celibat ma