X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Wczoraj bylam na urodzinach, pogralam w mini kregle I w bilarda! Super odskocznia od tej domowej rzeczywistisci. Tylko mam jedna watpliwosc- wypilam piwo bezalkoholowe a potem przeczytalam ze ma ponizej 0,5 %, kurde to duzo!!! Boje sie ze zaszkodzi dzidzi. Jakbym wiedziala ze to nie jest 0 to bym w ogole nie tknela a tak dzisiaj mam caly dzien wyrzuty sumienia :((((

Spokojnie nic się nie stanie. Nie popieram oczywiście picia w ciąży ale nawet część lekarzy uważa że mały kieliszek wina raz na tydzień nie zaszkodzi. Poniżej 0,5 to może być i 0,1 %. Na przyszłośc nie ryzykuj ale tym jednym się nie martw

Nelus lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paTU musisz czytac niestety wszystkie etykiety:) też uważam że jedna taka wpadka nie zaszkodzi, choć ja nawet cukierków z alkoholem unikam, ale wiem, że teorie starczego pokolenia są różne.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, uff ;)

Nelus każde piwo bezalkoholowe ma <0,5%, ja ostatnio obszukałam kilka sklepów i we wszystkich to samo... zostają nam na imprezach drinki z soczków :D

Hmm, u mnie nad ręką kółko wielkie się robi samo, a nad brzuchem wahadło... Więc albo super męska jestem, albo jestem wyjątkiem od reguły :)

Ja właśnie od stomatologa (teścia :D) wzięłam receptę na luteinę, bo stwierdziłam, że 10 tydzień, to trochę chyba za wcześnie i akurat będą mi się kończyć tabletki, jak pójdę do gina, więc mi powie co i jak :)
    A to jeszcze 7 długich dni... :(

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana,
    pisałam jakiś czas temu o kosmetykach zabronionych w ciąży ale nikt nie zareagował :( chyba post umknął w natłoku innych :)

napiszecie co wiecie o zakazanych kosmetykach/składnikach w ciąży?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was,która to ma dziś jeszcze wizytę,czekam później na dobre wieści :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi, kosmetyki z retinolem są zakazane w ciąży. Niewskazane są też te z kofeiną. Poza tym radzą unikać kosmetyków z kwasami owocowymi - one co prawda nie szkodzą Ale w ciąży mogą za bardzo podraznic skórę.

co do piwa bezalkoholowego to wydaje mi się, że żywiec ma chyba 0,1% albo kiedyś miał. Co do tych < 0,5% to w gazecie dla kobiet w ciąży czytałam że można śmiało pić bo to tyle alkoholu ile jest np w kefirze. Ale wybór należy do nas :)

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87: dzięki za info

Zamówiłam w Yves Rocher olejek lawendowy do masażu i wcierania - jak go dostałam to przeczytałam na etykiecie że jest zakazany dla kobiet w ciąży i zgłupiałam. Używam głównie kosmetyków z The Body Shop i byłam pewna że tak naturalne kosmetyki są bezpieczne ale teraz czytam składy i okazuje się że nie wszystkie...

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja dzisiaj zaczęłam dzień od pierwszego w moich wszystkich ciążach PAWIKA :) No nie dało się nad tym zapanować.

Co picia piwa "bezalko" to uważam ,że raz na jakiś czas takie wartości na pewno nie zaszkodzą , ponieważ w codziennych produktach też spożywamy nieświadomie śladowe ilości alkoholu. Ja w poprzedniej ciąży przy grillu czy i innych imprezach piłam Karmi, tak samo jak podczas karmienia, bo akurat Karmi rewelacyjnie zwiększa laktacje :) Każdy robi jak uważa.

Miłego dnia dziewczynki :)

jovi81 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą zrobiłam test pierścionka i nad ręką oraz brzuchem,kręci się wielkie kółko :)

kark, AnkaK lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    paTU musisz czytac niestety wszystkie etykiety:) też uważam że jedna taka wpadka nie zaszkodzi, choć ja nawet cukierków z alkoholem unikam, ale wiem, że teorie starczego pokolenia są różne.

Chyba nie do mnie to tylko do nelus :) ja też unikam nawet cukierków. Wolę dmuchać na zimne :)

Ale na karmi mi teraz ochotę zrobiłyscie... Mmm. I będę się biła z myślami teraz czy mogę.

A wizytę ja dziś mam. Przed chciałam na zakupy skoczyc ale się tak strasznie czuję że nie wiem czy dam radę. Niech te mdłości się już skończą

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Przed chwilą zrobiłam test pierścionka i nad ręką oraz brzuchem,kręci się wielkie kółko :)

Uff, to dobrze, bo się bałam, że nie jestem kobietą :D
    Ja zamierzam jeszcze kupić kapustę czerwoną i sprawdzić co mi siedzi w środku, w końcu pobawić się można, a przy okazji obiad będzie zrobiony :D

Super laktację zwiększa też szampan :P

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej wróżby z obrączką to nauczyłam mnie tego wujek przy pierwszej ciąży. Nie słyszałam ,żeby robić to nad brzuchem ale może są różne szkoły. Ja zawsze wróże z ręki( lewej). Mi wychodzi zawsze Corka, syn, syn, a mężowi syn, syn ( Ola jest z pierwszego małżeństwa). Powiem Wam ,że w to wierze, bo jak do tej pory i moim najbliższym się sprawdziło. Zresztą kalendarz chiński też mi sie zawsze sprawdzał i teraz pokazuje syna.

Jeżeli chodzi o pisanie na " rózne osobiste tematy" to uważam ,żę jak najbardziej jest to odpowiednie miejsce. Przechodzimy razem cudowny okres w naszym życiu, który nie trwa tydzień dwa więc powinnyśmy się poznawać bliżej żeby wiedzieć z kim dzielimy swoje żale, radości i smutki. Jestem też na forum BB od 4 lat. Z dziewczynami znamy się jak łyse konie i nie tylko wirtualnie ale spotykałyśmy się też w realu. Z takich for, rodzą się naprawdę piękne przyjaźnie.

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Z takich for, rodzą się naprawdę piękne przyjaźnie.

Ciekawa jestem, czy się ktoś na porodówce spotka :D

Emalia82, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

:D zawsze razniej :P hehe

U mnie to sama na prodowce bede no z mezem.
    Sa jeszcze te opcje, ze jest kilka rodzacych w jednej sali?? Moja szwagierka rodzila to byly 3 miejsca rodzace oddzielone parawanem. Ale to chyba wyjatek nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Ja bede rodzić w Św Zofii w Wa-wie jak coś ;)

Cześć Dziewczyny :) Po weekendzie tylko 2 strony? ;)

Jesli chodzi o wizyte to ja mam dzisiaj i powiem wam że całą noc tak się tłukłam że coś strasznego :( Praktycznie nie spałam tylko myślałam o Dzidzi, czy żyje, czy bedzie, jak bedzie wyglądać, na co sie nastawiać, co zrobie jak Dzidzia umarła... rety to jakiś koszmar :/ Mam nadzieje że mimo złych myśli wszystko bedzie dobrze!

Trzymam też kciuki za pozostałe wizyty &&&

• nescafe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizyte dzis smiga Hela, akuszerka, Paula, aleksa,wawa, koza , patu :) Nom troche sie uzbieralo tych wizyt dzisiaj. Ale wam zazdroszcze. Bym mogla malucha, co tydzien podgladac! Na ktora idziecie na wizyty?

Paula, a to w Uk wcale nie jest tak strasznie. 9 tc usg to nie 12 :P Super !!

Trzymam kciuki, za same dobre wieci.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:

Sa jeszcze te opcje, ze jest kilka rodzacych w jednej sali?? Moja szwagierka rodzila to byly 3 miejsca rodzace oddzielone parawanem. Ale to chyba wyjatek nie?

3 dni w szpitalu, to się pozna inne babki :D

Ja będę rodzić w Bizielu w Bydgoszczy, zapewne szybciej niż 23 :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie ochotę na piwko - to Bavaria ma 0,00%. Można ją kupić w Almie i innych supermarketach. Jest zwykła niebieska - smaczna jak normalne piwo, ale też widziałam smakowe - jakieś jabłkowe chyba i inne...

Nelus lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:

U nas w wojewódzkim szpitalu są salę dla 2 rodzacych. Masakra jak dla mnie. A szpital z najlepszą opieką dla niemowlaka jeśli chodzi o sprzęt w okolicy. Mają tylko jedną salę pojedyncza

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kobitki :) u mnie zapas lodów jest, co chwilę mam na nie smaka :D kupuję litrowe żeby co chwilę nie latać ;)
    rano zwymiotowałam śliną :O
    uważam, że tutaj jest najlepsze miejsce na opowiastki ciężarnych, bo gdybym tak mojemu chciała wszystkie zmartwienia pisać to by oszalał ;) wystarczy, że celibat ma ;)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ