X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemy, taki piękny dzień, słońce świeci a ja w łóżku z głową w misce :( już nie mogę! Długo jeszcze? :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Jemy, taki piękny dzień, słońce świeci a ja w łóżku z głową w misce :( już nie mogę! Długo jeszcze? :|

Mi mówią, że do 20 tyg przejdzie...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Na wizyte dzis smiga Hela, akuszerka, Paula, aleksa,wawa, koza , patu :) Nom troche sie uzbieralo tych wizyt dzisiaj. Ale wam zazdroszcze. Bym mogla malucha, co tydzien podgladac! Na ktora idziecie na wizyty?

Paula, a to w Uk wcale nie jest tak strasznie. 9 tc usg to nie 12 :P Super !!

Trzymam kciuki, za same dobre wieci.

Oj trzymaj mocno za serduszko :) ale o dziwo spokojna jestem. Tak mnie mdli że chyba nie mam siły myśleć : D mam na 18.15 jak przyjmie punktualnie. A tak mi się złożyło że na nfz za 2 dni. Tylko nie wiem czy zrobi usg. Myślicie że mówić że byłam u innej lekarki raz na nfz tylko chciałam zmienić cży pominąć to? A robiąc badanie zauważy że biorę luteine dopochwowo? Wizytę mam na 10 a biorę o 7. Bo o tym prywatnym nie chciałam mu mówić. Mam nadzieję że potem nie będę musiała czekać całego miesiąca bo zwariuje.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co?!?! Jeszcze 10?!?! Ja pier***! Nie wytrzymam tyle!!! :'(

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Nie chce dolowac ale koleżanka do 7 miesiąca wymiotowala. Ja już też mam serdecznie dość i mam nadzieję nie będziemy miały takiego pecha

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu przy badaniu wewnętrznym będzie widać że przyjmujesz luteinę, ale nie przejmuj się tym. I nie mów ginowi że byłaś u innego i Ci się nie spodobał i chcesz zmienić - ginekolodzy tego nie lubią.

aleksa - planujesz wynająć położną? Bo inaczej to chyba nie urodzisz w świętej Zofii (chyba że przyjedziesz w drugim okresie porodu:P) a jeśli planujesz wynająć to masz już jakąś na oku? Mogę polecić Ci kilka fajnych położnych :)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Co?!?! Jeszcze 10?!?! Ja pier***! Nie wytrzymam tyle!!! :'(

Wiem, co czujesz. Idź do lekarza, niech Ci da torecan albo jakieś inne leki. Ja biorę co 3 godz i po kilku dniach mam poprawę - przyjęłam bułkę i nie zwróciłam...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Na wizyte dzis smiga Hela, akuszerka, Paula, aleksa,wawa, koza , patu :) Nom troche sie uzbieralo tych wizyt dzisiaj. Ale wam zazdroszcze. Bym mogla malucha, co tydzien podgladac! Na ktora idziecie na wizyty?

Paula, a to w Uk wcale nie jest tak strasznie. 9 tc usg to nie 12 :P Super !!

Trzymam kciuki, za same dobre wieci.

Ja odwoluje wizyte dzis.
    Masakra :( popierńiczyly mi sie dary na maxa :( w liscie bylo napisane owszem 10 o 10.10 ale marca!!!!! Aaaaa debilka jestem. Tak bardzo chcialam tej wizyty ze na oczy mi poszlo. Wiec jednak w uk nie ma cudow i nie robia usg przed 13 tyg :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Patu przy badaniu wewnętrznym będzie widać że przyjmujesz luteinę, ale nie przejmuj się tym. I nie mów ginowi że byłaś u innego i Ci się nie spodobał i chcesz zmienić - ginekolodzy tego nie lubią.

aleksa - planujesz wynająć położną? Bo inaczej to chyba nie urodzisz w świętej Zofii (chyba że przyjedziesz w drugim okresie porodu:P) a jeśli planujesz wynająć to masz już jakąś na oku? Mogę polecić Ci kilka fajnych położnych :)

Ja bede miała cesarke takze nie wiem jak to wszystko bedzie. Ostatnio bylam na wizycie u nowego gina (bede chodzic do dwóch bo jednego mam za free w ramach pakietu no i zleca badania ktore tez mam za free) no i podobno on pracuje w Św Zofii takze jak coś to bede z nim sie jakoś dogadywać... Juz mu wspomnialam o cesarce to powiedzial ze nie ma problemu i jak juz bedzie blizej tego wszystkiego to sobie ustalimy plan działan :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Wiem, co czujesz. Idź do lekarza, niech Ci da torecan albo jakieś inne leki. Ja biorę co 3 godz i po kilku dniach mam poprawę - przyjęłam bułkę i nie zwróciłam...
    mam torecan w domu, ale nic nie pomaga :( poza tym aż tak dużo nie wymiotuję ale te mdłości są nie do wytrzymania. Leżę tylko i płaczę i użalam się nad sobą :(

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było ale ostatnio mam straszne bóle głowy i jakby coraz intensywniejsze mdłości. Staram się Was co jakiś czas czytać ale nadrobić wszystkiego nie sposób. Łącze się w niecierpliwości z Wami kochane bo mam wizytę dopiero za 10 dni, po 3 tygodniach...boje sie strasznie że coś jest nie tak, a z drugiej strony już planuję gdzie będzie łózeczko, która szafka dla dzidzi i w ogóle:) ale mieszanka uczuć to chyba teraz norma.
    Jeśli chodzi o kosmetyki to ja używam tylko Oriflame (współpracuje z tą firmą wiele lat) i nic mi się nie dzieje, mam nadzieję że jak się maluszek urodzi to nasze produkty i jemu przypasują:)
    No i nachodzą mnie przeczucia że będzie córcia. Czuje się dużo gorzej niż w poprzedniej ciąży(niestety krótkiej), i dużo gorzej wyglądam, dosłownie nie moge na siebie patrzeć. Hormony mi sie baaardzo dają we znaki.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na dobre wieści:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem wam że tak wam wspolczuje tych mdlosci i wymiotow ze nie wiem co... Ja poki co odpukac nie mam tragedii, wrecz bym śmiala stwierdzić ze jestem szczesciara bo zamdli mnie raz na jakiś czas a i pawiki do tej pory byly tylko dwa :) Mam nadzieje ze mnie nie sieknie w 3 m-cu :/ wy bedziecie juz po przejsciach a ja dopiero zaczne rewolucje... Oby nie!

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja bede miała cesarke takze nie wiem jak to wszystko bedzie. Ostatnio bylam na wizycie u nowego gina (bede chodzic do dwóch bo jednego mam za free w ramach pakietu no i zleca badania ktore tez mam za free) no i podobno on pracuje w Św Zofii takze jak coś to bede z nim sie jakoś dogadywać... Juz mu wspomnialam o cesarce to powiedzial ze nie ma problemu i jak juz bedzie blizej tego wszystkiego to sobie ustalimy plan działan :)

A co się dzieję że cesarka konieczna? Coś poważnego?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Widze ze nie tylko mi zachciali sie lodow... wczoraj mialam taaaaka ochote na lody ale moj byl po piwie a mi sie nie chcialo a dzis z ranca pojechalam do sklepu i zrobilam sobie zapas rozkow mmmm.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ojj jak ja bym chciala juz tez miec wizyte a tu dopiero za 2 tyg:( Jak dobrze pojdzie to w tym tyg smigne z mezem na pare dni do brata do Monachium chyba nie ma zadnych przeciwskazan nie wiem czy dzwonic do gin skoro ostatnio bylo wszystko ok, wykupie sobie dodatkowe ubezpieczenie tak w razie "w"...

uanndqk36vjen8uu.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia brzuchatki kochane!
    Ja wkroczyłam dzisiaj w 12 tydzień:) Cieszę się ale i panika mnie ogarnęła przeogromna... Strasznie się boję czy z dzidziulkiem wszystko dobrze! To chyba przez to że jutro mam wizytę ( w końcu! Po miesiącu prawie)
    Nie mogę o niczym myśleć tylko maluszku. Boję się strasznie! Mam nadzieję, że to tylko szalejące hormony!
    Trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty!

kark, AnkaK lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    A co się dzieję że cesarka konieczna? Coś poważnego?

Nic poważnego ale kilka lat temu mialam zabieg laserowej korekty wzroku no i przez to nie moge rodzic naturalnie bo jest duze ryzyko pekniecia siatkowki :/ Ale ja tam wcale nie narzekam z powodu cesarki ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    mam torecan w domu, ale nic nie pomaga :( poza tym aż tak dużo nie wymiotuję ale te mdłości są nie do wytrzymania. Leżę tylko i płaczę i użalam się nad sobą :(

Mi doraźnie też nie pomagał, jedynie pół czopka co 3 godz. i dopiero wtedy coś zjeść. I tak w kółko. Po 2 dniach widzę różnicę.

A co do cesarki, to ja też będę miała i się nawet cieszę. Miałam już operację brzucha, wiem jak to wygląda i szczerze Wam powiem, wolę mieć szwy na brzuchu niż na pipce.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mówiąc troche wam zazdroszczę :)

ja mam sporą wade wzroku, tzn -4,5 i opinie są podzielone odnośnie porodu. czesc lekarzy mówi, że normalnie, część, że powinno się od razu znieczulenie podawac zeby wysiłek był mniejszy i nie pogarszac wady. nosze soczewki i tez tu są różneopinie. czesc mówi, że mozna całą ciąże i poród, część, ze ciąża tak, ale do porodu lepiej zdjąć a inni ze wogóle na czas ciąży powinno sie zrezygnowac. nosze miesięczne, 30 dni non stop, noc przerwy i znow 30 dni. nosze w ten sposób rok i nic sie nie dzieje, ale u okulisty byłam ostatnio ponad pół roku temu. i sama nie wiem komu wierzyc. na razie nosze bez zmnian.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki <3
    Musze was trochę nadrobić ,dobrze ze nie mam dużo :)
    Wróciłam z wizyty : wszystko jest ok ,serduszko pika , Pani D. zmierzyła kropka i wygląda na 8 tydzień (wymiarów nie znam ,nie spytałam)
    Kolejna wizyta za miesiąc i to będzie najdłuższy miesiąc w moim życiu.

jovi81, kark, justyna14, AnkaK, le'nutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty <3

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ