X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemy, taki piękny dzień, słońce świeci a ja w łóżku z głową w misce :( już nie mogę! Długo jeszcze? :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Jemy, taki piękny dzień, słońce świeci a ja w łóżku z głową w misce :( już nie mogę! Długo jeszcze? :|

Mi mówią, że do 20 tyg przejdzie...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Na wizyte dzis smiga Hela, akuszerka, Paula, aleksa,wawa, koza , patu :) Nom troche sie uzbieralo tych wizyt dzisiaj. Ale wam zazdroszcze. Bym mogla malucha, co tydzien podgladac! Na ktora idziecie na wizyty?

Paula, a to w Uk wcale nie jest tak strasznie. 9 tc usg to nie 12 :P Super !!

Trzymam kciuki, za same dobre wieci.

Oj trzymaj mocno za serduszko :) ale o dziwo spokojna jestem. Tak mnie mdli że chyba nie mam siły myśleć : D mam na 18.15 jak przyjmie punktualnie. A tak mi się złożyło że na nfz za 2 dni. Tylko nie wiem czy zrobi usg. Myślicie że mówić że byłam u innej lekarki raz na nfz tylko chciałam zmienić cży pominąć to? A robiąc badanie zauważy że biorę luteine dopochwowo? Wizytę mam na 10 a biorę o 7. Bo o tym prywatnym nie chciałam mu mówić. Mam nadzieję że potem nie będę musiała czekać całego miesiąca bo zwariuje.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co?!?! Jeszcze 10?!?! Ja pier***! Nie wytrzymam tyle!!! :'(

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Nie chce dolowac ale koleżanka do 7 miesiąca wymiotowala. Ja już też mam serdecznie dość i mam nadzieję nie będziemy miały takiego pecha

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu przy badaniu wewnętrznym będzie widać że przyjmujesz luteinę, ale nie przejmuj się tym. I nie mów ginowi że byłaś u innego i Ci się nie spodobał i chcesz zmienić - ginekolodzy tego nie lubią.

aleksa - planujesz wynająć położną? Bo inaczej to chyba nie urodzisz w świętej Zofii (chyba że przyjedziesz w drugim okresie porodu:P) a jeśli planujesz wynająć to masz już jakąś na oku? Mogę polecić Ci kilka fajnych położnych :)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Co?!?! Jeszcze 10?!?! Ja pier***! Nie wytrzymam tyle!!! :'(

Wiem, co czujesz. Idź do lekarza, niech Ci da torecan albo jakieś inne leki. Ja biorę co 3 godz i po kilku dniach mam poprawę - przyjęłam bułkę i nie zwróciłam...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Na wizyte dzis smiga Hela, akuszerka, Paula, aleksa,wawa, koza , patu :) Nom troche sie uzbieralo tych wizyt dzisiaj. Ale wam zazdroszcze. Bym mogla malucha, co tydzien podgladac! Na ktora idziecie na wizyty?

Paula, a to w Uk wcale nie jest tak strasznie. 9 tc usg to nie 12 :P Super !!

Trzymam kciuki, za same dobre wieci.

Ja odwoluje wizyte dzis.
    Masakra :( popierńiczyly mi sie dary na maxa :( w liscie bylo napisane owszem 10 o 10.10 ale marca!!!!! Aaaaa debilka jestem. Tak bardzo chcialam tej wizyty ze na oczy mi poszlo. Wiec jednak w uk nie ma cudow i nie robia usg przed 13 tyg :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Patu przy badaniu wewnętrznym będzie widać że przyjmujesz luteinę, ale nie przejmuj się tym. I nie mów ginowi że byłaś u innego i Ci się nie spodobał i chcesz zmienić - ginekolodzy tego nie lubią.

aleksa - planujesz wynająć położną? Bo inaczej to chyba nie urodzisz w świętej Zofii (chyba że przyjedziesz w drugim okresie porodu:P) a jeśli planujesz wynająć to masz już jakąś na oku? Mogę polecić Ci kilka fajnych położnych :)

Ja bede miała cesarke takze nie wiem jak to wszystko bedzie. Ostatnio bylam na wizycie u nowego gina (bede chodzic do dwóch bo jednego mam za free w ramach pakietu no i zleca badania ktore tez mam za free) no i podobno on pracuje w Św Zofii takze jak coś to bede z nim sie jakoś dogadywać... Juz mu wspomnialam o cesarce to powiedzial ze nie ma problemu i jak juz bedzie blizej tego wszystkiego to sobie ustalimy plan działan :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Wiem, co czujesz. Idź do lekarza, niech Ci da torecan albo jakieś inne leki. Ja biorę co 3 godz i po kilku dniach mam poprawę - przyjęłam bułkę i nie zwróciłam...
    mam torecan w domu, ale nic nie pomaga :( poza tym aż tak dużo nie wymiotuję ale te mdłości są nie do wytrzymania. Leżę tylko i płaczę i użalam się nad sobą :(

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było ale ostatnio mam straszne bóle głowy i jakby coraz intensywniejsze mdłości. Staram się Was co jakiś czas czytać ale nadrobić wszystkiego nie sposób. Łącze się w niecierpliwości z Wami kochane bo mam wizytę dopiero za 10 dni, po 3 tygodniach...boje sie strasznie że coś jest nie tak, a z drugiej strony już planuję gdzie będzie łózeczko, która szafka dla dzidzi i w ogóle:) ale mieszanka uczuć to chyba teraz norma.
    Jeśli chodzi o kosmetyki to ja używam tylko Oriflame (współpracuje z tą firmą wiele lat) i nic mi się nie dzieje, mam nadzieję że jak się maluszek urodzi to nasze produkty i jemu przypasują:)
    No i nachodzą mnie przeczucia że będzie córcia. Czuje się dużo gorzej niż w poprzedniej ciąży(niestety krótkiej), i dużo gorzej wyglądam, dosłownie nie moge na siebie patrzeć. Hormony mi sie baaardzo dają we znaki.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na dobre wieści:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem wam że tak wam wspolczuje tych mdlosci i wymiotow ze nie wiem co... Ja poki co odpukac nie mam tragedii, wrecz bym śmiala stwierdzić ze jestem szczesciara bo zamdli mnie raz na jakiś czas a i pawiki do tej pory byly tylko dwa :) Mam nadzieje ze mnie nie sieknie w 3 m-cu :/ wy bedziecie juz po przejsciach a ja dopiero zaczne rewolucje... Oby nie!

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja bede miała cesarke takze nie wiem jak to wszystko bedzie. Ostatnio bylam na wizycie u nowego gina (bede chodzic do dwóch bo jednego mam za free w ramach pakietu no i zleca badania ktore tez mam za free) no i podobno on pracuje w Św Zofii takze jak coś to bede z nim sie jakoś dogadywać... Juz mu wspomnialam o cesarce to powiedzial ze nie ma problemu i jak juz bedzie blizej tego wszystkiego to sobie ustalimy plan działan :)

A co się dzieję że cesarka konieczna? Coś poważnego?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Widze ze nie tylko mi zachciali sie lodow... wczoraj mialam taaaaka ochote na lody ale moj byl po piwie a mi sie nie chcialo a dzis z ranca pojechalam do sklepu i zrobilam sobie zapas rozkow mmmm.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ojj jak ja bym chciala juz tez miec wizyte a tu dopiero za 2 tyg:( Jak dobrze pojdzie to w tym tyg smigne z mezem na pare dni do brata do Monachium chyba nie ma zadnych przeciwskazan nie wiem czy dzwonic do gin skoro ostatnio bylo wszystko ok, wykupie sobie dodatkowe ubezpieczenie tak w razie "w"...

uanndqk36vjen8uu.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia brzuchatki kochane!
    Ja wkroczyłam dzisiaj w 12 tydzień:) Cieszę się ale i panika mnie ogarnęła przeogromna... Strasznie się boję czy z dzidziulkiem wszystko dobrze! To chyba przez to że jutro mam wizytę ( w końcu! Po miesiącu prawie)
    Nie mogę o niczym myśleć tylko maluszku. Boję się strasznie! Mam nadzieję, że to tylko szalejące hormony!
    Trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty!

kark, AnkaK lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    A co się dzieję że cesarka konieczna? Coś poważnego?

Nic poważnego ale kilka lat temu mialam zabieg laserowej korekty wzroku no i przez to nie moge rodzic naturalnie bo jest duze ryzyko pekniecia siatkowki :/ Ale ja tam wcale nie narzekam z powodu cesarki ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    mam torecan w domu, ale nic nie pomaga :( poza tym aż tak dużo nie wymiotuję ale te mdłości są nie do wytrzymania. Leżę tylko i płaczę i użalam się nad sobą :(

Mi doraźnie też nie pomagał, jedynie pół czopka co 3 godz. i dopiero wtedy coś zjeść. I tak w kółko. Po 2 dniach widzę różnicę.

A co do cesarki, to ja też będę miała i się nawet cieszę. Miałam już operację brzucha, wiem jak to wygląda i szczerze Wam powiem, wolę mieć szwy na brzuchu niż na pipce.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mówiąc troche wam zazdroszczę :)

ja mam sporą wade wzroku, tzn -4,5 i opinie są podzielone odnośnie porodu. czesc lekarzy mówi, że normalnie, część, że powinno się od razu znieczulenie podawac zeby wysiłek był mniejszy i nie pogarszac wady. nosze soczewki i tez tu są różneopinie. czesc mówi, że mozna całą ciąże i poród, część, ze ciąża tak, ale do porodu lepiej zdjąć a inni ze wogóle na czas ciąży powinno sie zrezygnowac. nosze miesięczne, 30 dni non stop, noc przerwy i znow 30 dni. nosze w ten sposób rok i nic sie nie dzieje, ale u okulisty byłam ostatnio ponad pół roku temu. i sama nie wiem komu wierzyc. na razie nosze bez zmnian.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki <3
    Musze was trochę nadrobić ,dobrze ze nie mam dużo :)
    Wróciłam z wizyty : wszystko jest ok ,serduszko pika , Pani D. zmierzyła kropka i wygląda na 8 tydzień (wymiarów nie znam ,nie spytałam)
    Kolejna wizyta za miesiąc i to będzie najdłuższy miesiąc w moim życiu.

jovi81, kark, justyna14, AnkaK, le'nutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty <3

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ