Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:Uff, to dobrze, bo się bałam, że nie jestem kobietą
Ja zamierzam jeszcze kupić kapustę czerwoną i sprawdzić co mi siedzi w środku, w końcu pobawić się można, a przy okazji obiad będzie zrobiony
Super laktację zwiększa też szampan
Tak sobie mysle ze to moze kwestia tego czym sie robi ten test na plec, jak znajoma robila z igla to zanim pokazala mi
nad brzuchem, to wczesniej udowodnila ze u wszystkich dziewczyn w domu nad reka jest wahadlo a u chlopakow kolko, przez to uwierzylam w ta wrozbe. Sprobuje z obraczka, moze bedzie na odwrot co?hahah
kark lubi tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:Hej hej, już wróciliśmy z wizyty i jesteśmy baaaaaaardzo szczęśliwi:)) Człowiek ma się idealnie, dziś miał 2,25 cm i odpowiada to równo 9 tygodni:) ładnie się ruszał, całym tułowiem i rękoma i nogami, serduszko 180 ud/min. skrzepy nie wiadomo skąd były, może od lekkiego stanu zapalnego ale na razie nic z nim nie zrobimy, następną wizytę mam za 3 tygodnie na USG genetycznym. I co najlepsze, byłam prywatnie u ordynatora gin-poł naszego szpitala i nie wziął ode mnie ani grosza:DD
Tu nasz człowiek
http://vlep.pl/n8le2j.jpg
A tu nagroda dla mnie i maluszka :DD
http://vlep.pl/82lnak.jpg
aaaa no i mogę chodzićale nadal nie mogę nic robić i do pracy też nie wracam, ehhh teraz to tylko żyć, nie umierać (tyczy się mnie i Człowieka:D)
śliczny kombinezonik
-
Kurcze zadzwoniłam dzisiaj żeby się dowiedzieć o koszt badań I trymestru jakie mam zrobić i jak mnie podliczyli to zbladłam - 280zł. Chyba nie mam wyjścia i jutro idę je zrobić żeby mieć dla gina na czwartek wyniki ale chyba się uśmiechnę do jakiegoś lekarza z NFZ. Dziewczyny CZY LEKARZ PIERWSZEGO KONTAKTU MOŻE mi takie skierowanie na badania w ciąży wypisać ?
-
jovi81 wrote:Kurcze zadzwoniłam dzisiaj żeby się dowiedzieć o koszt badań I trymestru jakie mam zrobić i jak mnie podliczyli to zbladłam - 280zł. Chyba nie mam wyjścia i jutro idę je zrobić żeby mieć dla gina na czwartek wyniki ale chyba się uśmiechnę do jakiegoś lekarza z NFZ. Dziewczyny CZY LEKARZ PIERWSZEGO KONTAKTU MOŻE mi takie skierowanie na badania w ciąży wypisać ?
-
moze, ale prawdopodobnie nie na wszystkie. Nie wiadomo, czy się zgodzi, bo on powinien zlecać badania, które sam potrzebuje do diagnostyki, a nie wykonywać ich dla innych lekarzy. Najpewniej dostałabyś skierowanie od ginekologa na NFZ3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualnyAkuszerka idziemy łeb w łeb
Ja tez juz po
Dzidzia rośnie jak na drożdżachdziś ma 2,24 cm
i troche sie wierciła
Mam zły wynik TSH (2,77) i musze na cito lecieć do endokrynologa zeby mi leki ustawiłKurde nigdy nie mialam problemow z tarczycą i przed ciążą robiłam wszystkie możliwe badania na tarczyce i były książkowe, a teraz taka klapa
Mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:54
jovi81, kark, justyna14, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
Noo wkońcu i ja was nadrobiłam
:)Akuszerka super wiadomosc gartulacje ;]]
A mi zaczeły sie strasznie senne dni :(masakra oczy zamykaja sie mi caly czas niewazne gdzie jestem;/;/
W srode wizyta zaczynam trzes portkami.. -
HEJ dziewczyny. juz po wizycie, wszystko ok, dzidzia ma 13 mm i bijące serduszko 161 razy na minute
jestem taka szczęśliwa, odetchnęłam z ulgą
i nie wytrzymałam, kupiłam pierwsze symboliczne ciuszki dla malenstwa
chyba zeby sie upewnic ze to prawda i będę mamą
termin teraz mam taki jak według ovu, czyli 25 wrzesien, malenstwo jest dokładnie w tym dniu ciąży co powinno, więc nie wiem jakim cudem tamta gin na nfz widziała 2 tygodnie do tyłu...
akuszerka89, kark, aleksa.wawa, jovi81, justyna14, AnkaK lubią tę wiadomość
-
Patu wrote:HEJ dziewczyny. juz po wizycie, wszystko ok, dzidzia ma 13 mm i bijące serduszko 161 razy na minute
jestem taka szczęśliwa, odetchnęłam z ulgą
i nie wytrzymałam, kupiłam pierwsze symboliczne ciuszki dla malenstwa
chyba zeby sie upewnic ze to prawda i będę mamą
termin teraz mam taki jak według ovu, czyli 25 wrzesien, malenstwo jest dokładnie w tym dniu ciąży co powinno, więc nie wiem jakim cudem tamta gin na nfz widziała 2 tygodnie do tyłu...
super że wszystkie wizyty super poszłydo mojej jeszcze caly tydzien choć w perspektywie tego że już 4 przeczekałam to ten tydzień szybko zleci
tzn mam nadzieję.
-
hej laski
ja już też po wizycie, w sumie już dawno ale nie wchodziłam na kompa
moje maleństwo rozbrykane na maxa! tak bardzo chciałam żeby się ruszał a tu taki szaleniecmordka mi sie cieszyła jak szalona! a mąż nie mógł oderwać wzroku od monitora!
Mój Pan doktor bardzo miły, wszystko tłumaczył, opisywał! pełen profesjonalizmna razie zrobił na mnie dobre wrażenie i jestem zadowolona! oby tak dalej
w końcu za nic się nie zostaje ordynatorem szpitala
maleństwo ma już ponad 3,5cmserducho waliło 171/min
Oto moje serduszko:
badania przejrzał, wszystko ok! witamin na razie nie kazał brać bo jest wszystko dobrze wiec nie ma potrzeby. bóle głowy powinny przejść po 1 trym, zobaczymy! jak nie to neurolog i jego opinia co robić. co do luteiny to zrobić badanie progesteronu jak wynik dobry to odstawiać pomału, możliwe że luteina jest przyczyną bóli głowy
jestem taka szczęśliwa!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 23:08
Nelus, Patu, rabarbarka, akuszerka89, Dżola, kark, mycha89, aleksa.wawa, jovi81, le'nutka, justyna14, AnkaK lubią tę wiadomość
-
hela wrote:hej laski
ja już też po wizycie, w sumie już dawno ale nie wchodziłam na kompa
moje maleństwo rozbrykane na maxa! tak bardzo chciałam żeby się ruszał a tu taki szaleniecmordka mi sie cieszyła jak szalona! a mąż nie mógł oderwać wzroku od monitora!
Mój Pan doktor bardzo miły, wszystko tłumaczył, opisywał! pełen profesjonalizmna razie zrobił na mnie dobre wrażenie i jestem zadowolona! oby tak dalej
w końcu za nic się nie zostaje ordynatorem szpitala
maleństwo ma już ponad 3,5cmserducho waliło 171/min
Oto moje serduszko:
badania przejrzał, wszystko ok! witamin na razie nie kazał brać bo jest wszystko dobrze wiec nie ma potrzeby. bóle głowy powinny przejść po 1 trym, zobaczymy! jak nie to neurolog i jego opinia co robić. co do luteiny to zrobić badanie progesteronu jak wynik dobry to odstawiać pomału, możliwe że luteina jest przyczyną bóli głowy
jestem taka szczęśliwa!!!!
Gratuluje! Cudowny maluszek!
hela lubi tę wiadomość
-
aleksa, Patu, hela super wieści:) odetchnęłam z ulgą jak pewnie każda z Was
śmieszne są te ruszające się małe człowieki hehe
I mam nadzieję, że na tym forum już żadna z nas nie usłyszy od lekarza złych wieści. Pula złych wieści została wyczerpana
Teraz już będą tylko, dodatkowe kilogramy, ciuszki, pieluszki i inne pierdołki:)
Pozdrawiam Was radośnie z samego rana!Dżola, aleksa.wawa, hela lubią tę wiadomość