X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55: Umysł potrafi płatać figle zwłaszcza jeśli się czegoś strasznie pragnie :) współczuję Ci bo rzeczywiście już się nastawiłaś a tu jeszcze cały miesiąc czekania :(

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie cc, to ostatecznosc. Wiadomo, jak mus z jakis powodow, to mus. Licze na sn bez szwow. Jak przy pierwszym porodzie z wielkim dzieckiem, sie udalo bez pekniec i naciec, to tym razem moze tez sie uda ;) ;)

Paula, a jednak dopiero za miesiac? Juz tyle czekasz, to i ten miesiac jakos musisz dac rade. A moze do pl przylecisz??

Koza gratulajce udanej wizyty?? Zdjeciem, sie pochwalisz nam ??;)

Koza lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwów na pipce można uniknąć - wystarczy wykonywać masaż krocza w trzecim trymestrze. Koleżanka robiła i dziecko jej się dosłownie wyśliznęło i nic jej nie bolało ani nie pękło ani nic.

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u nas cudna pogoda Wam zycze dobrego dnia i tygodnia :-) ja objawy raz sa a raz nie tzn sa ale w mniejszym nasileniu vzasami. Za to co noc koszmar ze poronilam juz. Pamietam i dziekuje za pamiec. Acha niedawno czytalam artykul o bezalkoholowych napojach chodzilo o piwo lekarze odradzali taki bo one zwykle maja iles procent alkoholu. Ale jedno takie nie zaszkodzi. Buziaki <3

• Koza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe- za dużo nie widać na tym zdjęciu i jeszcze nie mam skanera to będzie wyglądało jak robione pralką czy grom wie czym :)
    Trzymam kciuki za kolejne wizyty <3
    Inessko trzymam za was kciuki <3

inessa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dla mnie cc, to ostatecznosc. Wiadomo, jak mus z jakis powodow, to mus. Licze na sn bez szwow. Jak przy pierwszym porodzie z wielkim dzieckiem, sie udalo bez pekniec i naciec, to tym razem moze tez sie uda ;) ;)

Paula, a jednak dopiero za miesiac? Juz tyle czekasz, to i ten miesiac jakos musisz dac rade. A moze do pl przylecisz??

Koza gratulajce udanej wizyty?? Zdjeciem, sie pochwalisz nam ??;)

Kochana teraz ńie dam przyleciec do Pl bo pracuje. Do maja chce popracowac a potem mamy tydz wolnego i bedziemy w Pl a potem to juz w domku zostaje :)
    Wiec musze jakosprzecżekac ten mies :/

Trzymam za reszte kciuki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    trochę mam tego nadrabiania. Ale to spróbuję dokończyć w najbliższym czasie. Ktoś po mojej wizycie napisał jakie testy mam zrobić.. Otóż miałam napisać badania które będę robić na nfz. Ale jak to ja pisałam o czymś innym i myślałałam o czymś innym. Ale mniejsza z tym... mam bynajmniej z głowy badania na glukoze, morfologie, mocz, antygen HBs, ANTY HCV, ANTY HIV, toksoplazmoze IgG i IgM, różyczke IgM i IgG, varicella IgG i IgM no i jeszcze dostałam badanie na WR. Wyniki powinnam zrobić do 28lutego. W marcu na wizytę no i oczywiście jakby coś się działo to mam przyjść wcześniej :) No i co najgorsze muszę wcisnąć się do prywatnego gina by zrobić badania prenatalne. No i przy okazji chce już wersje trójwymiarową. Ale czy się wyrobie czas pokaże, bo niestety jestem już w 11 tyg :(

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Szwów na pipce można uniknąć - wystarczy wykonywać masaż krocza w trzecim trymestrze. Koleżanka robiła i dziecko jej się dosłownie wyśliznęło i nic jej nie bolało ani nie pękło ani nic.
    A na czym polega ten masaz krocza???

uanndqk36vjen8uu.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

a jak ten masaż wygląda?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od rana nerwy. Kot podczas zabawy uszkodzil sobie oczko. Pojechaliśmy do weta i okazało się że ma uszkodzoną rogówke. Teraz reżim przez tydzień - co godzinę krople i trzy razy dziennie maść. Mam nadzieję że uratujemy mu oczko.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c miałabym prośbę do Ciebie, czy mogłabyś odebrac moje zaproszenie do znajomych?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A u mnie od rana nerwy. Kot podczas zabawy uszkodzil sobie oczko. Pojechaliśmy do weta i okazało się że ma uszkodzoną rogówke. Teraz reżim przez tydzień - co godzinę krople i trzy razy dziennie maść. Mam nadzieję że uratujemy mu oczko.

Miałam mysz, która sobie trociną uszkodziła rogówkę - aż ropa się zbierała :/ Wyzdrowiała do tygodnia, także wierzę, że jak takie małe oko mogło wyzdrowieć to i kotkowi wszystko się zagoi
    :*

assantea lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na kolejne nacięcie krocza, bo poprzednim razem źle mnie lekarz pozszywał, więc chciałabym żeby to poprawili :/

• b-c Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsiku już przyjelam zaproszenie. Nic mi się wcześniej nie wyswietlilo i dopiero teraz zauważyłam, że trochę zaproszeń czekało. Przepraszam

nie chce zapeszyc, ale na razie czuje się super. Nie wymiotowalam ani razu, mdłości są minimalne. Strasznie Wam współczuję, mam nadzieje ze mnie nie złapie.

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    A na czym polega ten masaz krocza???
    Tu na belly jest chyba w bazie wiedzy. Ogólnie masuje się palcem przy pomocy olejków naturalnych i delikatnie rozciąga skórę między ujęciem pochwy a odbytem (krocze).

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Tu na belly jest chyba w bazie wiedzy. Ogólnie masuje się palcem przy pomocy olejków naturalnych i delikatnie rozciąga skórę między ujęciem pochwy a odbytem (krocze).
    Właśnie o tym czytałam... hmm ciekawe jeśli miałoby to ułatwić poród to może się na to skuszę.

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Właśnie o tym czytałam... hmm ciekawe jeśli miałoby to ułatwić poród to może się na to skuszę.

Męża można do tego zagonić :D

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    ... No i co najgorsze muszę wcisnąć się do prywatnego gina by zrobić badania prenatalne. No i przy okazji chce już wersje trójwymiarową. Ale czy się wyrobie czas pokaże, bo niestety jestem już w 11 tyg :(

Ty jesteś z okolic Łodzi, czy coś mi się poplątało? Bo jak tak to mam namiary na sprawdzonych dr którzy robią te badania więc jakbyś chciała to mogę podać, gdzieś na pewno Ci się uda w odpowiednim terminie :)

relg2n0a1g998ci6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na info pozytywne po wizytach :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, już wróciliśmy z wizyty i jesteśmy baaaaaaardzo szczęśliwi:)) Człowiek ma się idealnie, dziś miał 2,25 cm i odpowiada to równo 9 tygodni:) ładnie się ruszał, całym tułowiem i rękoma i nogami, serduszko 180 ud/min. skrzepy nie wiadomo skąd były, może od lekkiego stanu zapalnego ale na razie nic z nim nie zrobimy, następną wizytę mam za 3 tygodnie na USG genetycznym. I co najlepsze, byłam prywatnie u ordynatora gin-poł naszego szpitala i nie wziął ode mnie ani grosza:DD

Tu nasz człowiek
    http://vlep.pl/n8le2j.jpg

A tu nagroda dla mnie i maluszka :DD
    http://vlep.pl/82lnak.jpg

aaaa no i mogę chodzić:) ale nadal nie mogę nic robić i do pracy też nie wracam, ehhh teraz to tylko żyć, nie umierać (tyczy się mnie i Człowieka:D)

justyna14, jovi81, Nelus, aleksa.wawa, kark, Patu, le'nutka, mycha89, AnkaK lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ