X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam sobie nowy suwaczek bo coś się chyba na babyboom.pl poknociło...

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    J przytyłam już jakieś 2 kg bo również sporo jem :/ i widzę już brzuszek, w sumie to 3 miesiać zaraz będzie a znałam dziewczynę która była w 4 miesiącu a brzuch jak na 6 miesiąć, mam nadzieje że ja tak nie bedę wyglądać, ale będzie jak ma być

amor lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 tak, dziewczyny płacą bo chodzą prywatnie.
    Quatriona hehe też mi niedobrze jak nie mam ciągłości jedzenia ;)
    Dżola witaj w klubie ;)
    Ja miałam cytologię zrobioną przed zajściem w ciążę, chciałam mieć pewność że wszystko jest ok :)

Dżola, Quatriona lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Jak to jest z tymi Waszymi wynikami? Czemu aż tyle płacicie? Prze to że do lekarza chodzicie prywatnie?

I wczoraj gin pytał się o cytologię, pora zrobić ale dopiero po 16 tygodniu żeby przypadkiem krzywdy Człowiekowi nie zrobić. A u Was jak z cytologiami?
    Chodzę prywatnie i pewnie dlatego tyle to wszystko kosztuje ale z tego co się dowiedziałam to na NFZ jest tylko część badań. Jakoś nie potrafię się przemóc do wizyty u poradni NFZ a i tak nie chcę chodzić do dwóch ginekologów jednocześnie bo mi to tylko namiesza w głowie - znając życie ten drugi będzie miał inną teorię i zdanie na każdy temat.
    Ja w ramach wizyty miałam pobieraną cytologię pod konie 2013 roku a teraz lekarz powiedział że ją powtórzymy.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis lepiej sie poczułam, mniejsze mdłosci to ambitnie wzięłam sie za robienie domowego smalcu. 4 kg prawie, więc na 2 razy topienia. stoje 3 godzine przy garze i juz mam serdecznie dość, przeceniłam swoj mozliwości :) ale jeszcze kilkanaście minut i będzie gotowy... i choc na chwile sie połoze, zmywanie potem bo padam z nóg, za długo stania.

a co do apetytu- zmuszam sie do kazdego posiłku. od czasu do czasu cos mnie złapie i zjem normalnie, ale zazwyczaj jedzenie mogłoby dla mnie wogóle nie istniec, nie czuje głodu. a waga stoi w miejscu, moze pół kilograma do przodu ale to zależy od ubran pewnie :) Ale za to paska swojego ukochanego juz nie zapinam, brzuszek urusł

dba lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Chodzę prywatnie i pewnie dlatego tyle to wszystko kosztuje ale z tego co się dowiedziałam to na NFZ jest tylko część badań. Jakoś nie potrafię się przemóc do wizyty u poradni NFZ a i tak nie chcę chodzić do dwóch ginekologów jednocześnie bo mi to tylko namiesza w głowie - znając życie ten drugi będzie miał inną teorię i zdanie na każdy temat.

Mam tak samo. U mnie na szczęście laboratorium w szpitalu jest tanie i tylko 110zł mi wyjdzie za badania, jak sobie cennik przejrzałam :)
    Cytologię miałam robioną we wrześniu, więc następną pewnie zrobię w marcu na wizycie, bo już 2 trymestr będzie :) Chociaż i tak wiem, że wynik będzie taki jak zawsze: II grupa, obraz w granicach normy.

Ja mam wilczy apetyt całe rano, a po obiedzie mdłości do zaśnięcia, na wadze +0,2kg, ale chyba wszystko w biust poszło :) Ech, żeby tak zawsze było :P

dba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ja dzis lepiej sie poczułam, mniejsze mdłosci to ambitnie wzięłam sie za robienie domowego smalcu. 4 kg prawie, więc na 2 razy topienia. stoje 3 godzine przy garze i juz mam serdecznie dość, przeceniłam swoj mozliwości :)

Ja wczoraj przypomniałam sobie pierogi dby i robiłam knedle ze śliwkami, pierogi ruskie i pierogi ze szpinakiem i oscypkiem, a potem spałam dwie godziny, tak się zmęczyłam :P

dba lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suwaczek naprawiony i zmodyfikowany:)
    co do jedzenia, również należy do tych, które nie mogą odczuwać głodu, bo zaraz mdłości przychodzą, najgorzej jest rano, bo budze się głodna, mdli mnie ale jednocześnie nie mam na nic ochoty.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja wczoraj przypomniałam sobie pierogi dby i robiłam knedle ze śliwkami, pierogi ruskie i pierogi ze szpinakiem i oscypkiem, a potem spałam dwie godziny, tak się zmęczyłam :P

mmmmm.. pierogi ruskie pycha. co prawda mam w lodówce, ale kupne, to nie to samo co domowe.

a co do wyników, ja dostałam pierwszą część, zrobiłam, zapłaciłam 120 zł. wczoraj dostałam do zrobienia drugą część, tak podobnie by wyszło... ale mam nadzieje ze choc czesc z nich dostane od tego na nfz. ze nie będzie taki jak ta poprzednia, co dała mocz i morfologie, a reszte w połowie ciąży :P

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

dawno się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco w tel. ;)

ja wizytę mam dopiero 26 luty, i jak na razie nie robiłam jeszcze żadnych badan. Dopiero na ostatniej wizycie dostałam skierowania i czekam, żeby zrobić jak najbliżej kolejnej wizyty.

Gratuluję wam udanych wizyt i pięknych zdjęć maluszków. Oby tak dalej ;)

Ja cały czas niestety mam mdłości i sporadyczne wymioty, choć bywają już dni gdy jest dobrze np. dziś :)

Też niestety przytyłam i to sporo bo ok 3,5 kg. Niestety jak nie jem robi mi się słabo, mam mroczki i strasznie mnie mdli więc podtrzymuję ciągłość jedzenia :/ Piersi mi urosły i brzuszek niestety też.

Z tym osłabieniem, gdy nie zjem już nawet zaczęłam się wkręcać w anemię, albo cukrzyce ciężarnych, bo jak przez 2 godziny nic nie zjem to robi mi się po prostu słabo, ale pewnie to zwykle objawy ciąży.

Duży wpływ na wagę ma też L4, bo wreszcie mam czas żeby obiad ugotować :P

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• dba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark widzę, że skusiłaś się na pierożki :) ja po 5 godzinach robienia też się położyłam, taka byłam zmęczona :D
    dzisiaj miałam wenę twórczą, posprzątałam u małego w pokoju ;)
    no i uparłam się na nową firankę, mąż nie może się dowiedzieć ile mnie kosztowała :D

kark lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja właśnie wróciłam od lekarza z antybiotykiem :(Jestem załamana bo po tamtych poprzednich lekach zero poprawy a jeszcze choróbsko się nasiliło :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a Ja właśnie wróciłam od lekarza z antybiotykiem :(Jestem załamana bo po tamtych poprzednich lekach zero poprawy a jeszcze choróbsko się nasiliło :(

Oj to przykro mi. Mam nadzieję że teraz szybko wyleczysz. Ważne że teraz są takie antybiotyki co mocno nie szkodzą malenstwu. Lez i odpoczywaj :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Witam sie z inka ;)

Akuszerka, a to przez cytologie we wczesnej ciazy mozna zrobic krzywde czlowiekowi? Czy tak juz na zapas chuchacie i dmuchacie? Moja cytologia, byla w czerwcu i teraz w 9tc w styczniu ;)

Mika uuu, to lecz sie tam lecz. Teraz z antybiotykiem, to szybko przejdzie. A tamte leki to byly babcine cebule i czosnki?

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!

Hela sliczniaste malenstwo :*

A z tymi wynikami platnymi, to przewalone :/ Ale jak nie ma innego wyjcia, to trzeba placic.

Gusia jak tam glowa ? Boli jeszcze??

hela lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:

A to można brać jakikolwiek antybiotyk w ciąży?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam zazdroszczę,zjadłabym obiad ale niedobrze mi jak te zapachy się unoszą,czasem zaganiam swojego żeby coś ugotowal ale nic nie daje bo i tak krzyczy pomóż heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    W ostateczność mozna jak inne sposoby mur pomagają takim w miarę bezpiecznym antybiotykuem jest domox ale nie wolno brać go bez konsultacji z lekarzem

• Patu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

Tak jest kilka dozwolonych. Wiadomo że lepiej unikać ale jak nie ma wyboru to lepiej dla dziecka wziąć niż chodzic z niedoleczona choroba.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25- jak jest potrzeba to większość antybiotyków jest dopuszczalnych w ciąży. Prawda jest taka, że jest niewiele leków, których nie można brać w ciąży, reszty po prostu nie zbadano, bo nikt nie robi takich badań na ciężarnych. Tylko leki, które bierze się często i ich nie można uniknąć są monitorowane ( progesterony, p/bolowe, p/wymiotne)

Jutro gin.... panika :P

kark lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch dziś boli. Nie na tyle żeby brać nospe ale boli cały czas. Myślicie że na tym etapie ciąży to jeszcze normalne?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ