Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny
J przytyłam już jakieś 2 kg bo również sporo jemi widzę już brzuszek, w sumie to 3 miesiać zaraz będzie a znałam dziewczynę która była w 4 miesiącu a brzuch jak na 6 miesiąć, mam nadzieje że ja tak nie bedę wyglądać, ale będzie jak ma być
amor lubi tę wiadomość
-
akuszerka89 tak, dziewczyny płacą bo chodzą prywatnie.
Quatriona hehe też mi niedobrze jak nie mam ciągłości jedzenia
Dżola witaj w klubie
Ja miałam cytologię zrobioną przed zajściem w ciążę, chciałam mieć pewność że wszystko jest okDżola, Quatriona lubią tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:Jak to jest z tymi Waszymi wynikami? Czemu aż tyle płacicie? Prze to że do lekarza chodzicie prywatnie?
I wczoraj gin pytał się o cytologię, pora zrobić ale dopiero po 16 tygodniu żeby przypadkiem krzywdy Człowiekowi nie zrobić. A u Was jak z cytologiami?
Ja w ramach wizyty miałam pobieraną cytologię pod konie 2013 roku a teraz lekarz powiedział że ją powtórzymy. -
ja dzis lepiej sie poczułam, mniejsze mdłosci to ambitnie wzięłam sie za robienie domowego smalcu. 4 kg prawie, więc na 2 razy topienia. stoje 3 godzine przy garze i juz mam serdecznie dość, przeceniłam swoj mozliwości
ale jeszcze kilkanaście minut i będzie gotowy... i choc na chwile sie połoze, zmywanie potem bo padam z nóg, za długo stania.
a co do apetytu- zmuszam sie do kazdego posiłku. od czasu do czasu cos mnie złapie i zjem normalnie, ale zazwyczaj jedzenie mogłoby dla mnie wogóle nie istniec, nie czuje głodu. a waga stoi w miejscu, moze pół kilograma do przodu ale to zależy od ubran pewnieAle za to paska swojego ukochanego juz nie zapinam, brzuszek urusł
dba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjovi81 wrote:Chodzę prywatnie i pewnie dlatego tyle to wszystko kosztuje ale z tego co się dowiedziałam to na NFZ jest tylko część badań. Jakoś nie potrafię się przemóc do wizyty u poradni NFZ a i tak nie chcę chodzić do dwóch ginekologów jednocześnie bo mi to tylko namiesza w głowie - znając życie ten drugi będzie miał inną teorię i zdanie na każdy temat.
Mam tak samo. U mnie na szczęście laboratorium w szpitalu jest tanie i tylko 110zł mi wyjdzie za badania, jak sobie cennik przejrzałam
Cytologię miałam robioną we wrześniu, więc następną pewnie zrobię w marcu na wizycie, bo już 2 trymestr będzieChociaż i tak wiem, że wynik będzie taki jak zawsze: II grupa, obraz w granicach normy.
Ja mam wilczy apetyt całe rano, a po obiedzie mdłości do zaśnięcia, na wadze +0,2kg, ale chyba wszystko w biust poszłoEch, żeby tak zawsze było
dba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatu wrote:ja dzis lepiej sie poczułam, mniejsze mdłosci to ambitnie wzięłam sie za robienie domowego smalcu. 4 kg prawie, więc na 2 razy topienia. stoje 3 godzine przy garze i juz mam serdecznie dość, przeceniłam swoj mozliwości
Ja wczoraj przypomniałam sobie pierogi dby i robiłam knedle ze śliwkami, pierogi ruskie i pierogi ze szpinakiem i oscypkiem, a potem spałam dwie godziny, tak się zmęczyłam
dba lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Ja wczoraj przypomniałam sobie pierogi dby i robiłam knedle ze śliwkami, pierogi ruskie i pierogi ze szpinakiem i oscypkiem, a potem spałam dwie godziny, tak się zmęczyłam
mmmmm.. pierogi ruskie pycha. co prawda mam w lodówce, ale kupne, to nie to samo co domowe.
a co do wyników, ja dostałam pierwszą część, zrobiłam, zapłaciłam 120 zł. wczoraj dostałam do zrobienia drugą część, tak podobnie by wyszło... ale mam nadzieje ze choc czesc z nich dostane od tego na nfz. ze nie będzie taki jak ta poprzednia, co dała mocz i morfologie, a reszte w połowie ciąży -
Cześć dziewczyny
dawno się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco w tel.
ja wizytę mam dopiero 26 luty, i jak na razie nie robiłam jeszcze żadnych badan. Dopiero na ostatniej wizycie dostałam skierowania i czekam, żeby zrobić jak najbliżej kolejnej wizyty.
Gratuluję wam udanych wizyt i pięknych zdjęć maluszków. Oby tak dalej
Ja cały czas niestety mam mdłości i sporadyczne wymioty, choć bywają już dni gdy jest dobrze np. dziś
Też niestety przytyłam i to sporo bo ok 3,5 kg. Niestety jak nie jem robi mi się słabo, mam mroczki i strasznie mnie mdli więc podtrzymuję ciągłość jedzeniaPiersi mi urosły i brzuszek niestety też.
Z tym osłabieniem, gdy nie zjem już nawet zaczęłam się wkręcać w anemię, albo cukrzyce ciężarnych, bo jak przez 2 godziny nic nie zjem to robi mi się po prostu słabo, ale pewnie to zwykle objawy ciąży.
Duży wpływ na wagę ma też L4, bo wreszcie mam czas żeby obiad ugotować
-
Kark widzę, że skusiłaś się na pierożki
ja po 5 godzinach robienia też się położyłam, taka byłam zmęczona
dzisiaj miałam wenę twórczą, posprzątałam u małego w pokoju
no i uparłam się na nową firankę, mąż nie może się dowiedzieć ile mnie kosztowałakark lubi tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:a Ja właśnie wróciłam od lekarza z antybiotykiem :(Jestem załamana bo po tamtych poprzednich lekach zero poprawy a jeszcze choróbsko się nasiliło
Oj to przykro mi. Mam nadzieję że teraz szybko wyleczysz. Ważne że teraz są takie antybiotyki co mocno nie szkodzą malenstwu. Lez i odpoczywaj -
Dzien dobry
Witam sie z inka
Akuszerka, a to przez cytologie we wczesnej ciazy mozna zrobic krzywde czlowiekowi? Czy tak juz na zapas chuchacie i dmuchacie? Moja cytologia, byla w czerwcu i teraz w 9tc w styczniu
Mika uuu, to lecz sie tam lecz. Teraz z antybiotykiem, to szybko przejdzie. A tamte leki to byly babcine cebule i czosnki?
Gratuluje wszystkim udanych wizyt!
Hela sliczniaste malenstwo :*
A z tymi wynikami platnymi, to przewaloneAle jak nie ma innego wyjcia, to trzeba placic.
Gusia jak tam glowa ? Boli jeszcze??hela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewi25- jak jest potrzeba to większość antybiotyków jest dopuszczalnych w ciąży. Prawda jest taka, że jest niewiele leków, których nie można brać w ciąży, reszty po prostu nie zbadano, bo nikt nie robi takich badań na ciężarnych. Tylko leki, które bierze się często i ich nie można uniknąć są monitorowane ( progesterony, p/bolowe, p/wymiotne)
Jutro gin.... panikakark lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET....