Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja. Wczoraj wróciliśmy ze szpitala i zaczal się nowy rozdział życia. W szpitalu był bardzo grzeczniutki ale w domu daje popalić. Widzę że jako jedyna nie karmię piersią. Dopiero od wczorajszego wieczora zaczęła rozkręcać mi się laktacja. Próbowałam przysstawiać małego do piersi ale z tym jest masakra. Nie mam wypukłych otoczek a brodawka pod wpływem nacisku chowa się do środka. Ignaś przyzwyczajony do łatwego wypływu mleka z butelki nawet nie próbuje ssać piersi. Dziś pierwszy raz odciągnełam pokarm z piersi i mu podałam. Dokarmiłam go oczywiście sztucznym bo tymi marnymi 20 ml Ode mnie na pewno by sie nie najadl. Za chwilkę znów idę odciągac. W poniedziałek przyjdzie położna i zobaczymy co mi doradzi. Ogólnie jestem tym przybita. Oby mi tylko jakaś depresja się nie przyplatała.
-
I jeszcze jedno pytanie do mamuś. Czy zawijacie dzieciaczki w rożki? A jeśli tak to czy w tych rożkach też śpią? I w ogóle czym przykrywacie dzieci w nocy? Śpią pod kołderką, kocykiem a może w śpiworkach? Mój Mały był cały zawijany w szpitalu- najpierw w pieluszke łącznie z rączkami a nna to rożek.
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Mam do was pytanko kochane od paru dni mam takie uczucie mega gorąca normalnie czuje się jakby było ze 40 stopni. Czy któraś z was miała coś takiego?
-
magdzia26 wrote:Mam do was pytanko kochane od paru dni mam takie uczucie mega gorąca normalnie czuje się jakby było ze 40 stopni. Czy któraś z was miała coś takiego?
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Szonka wrote:Moze nie jestes na to podatna. Ja dostalam skurczy poza skale po 15 min oksy. A bez oksy bylo 0-8
Wiesz co oxy na mnie zadzialalo bo przed mualam skyrcze ok 50-60 a po oxy to tez na gore skali lecialo ok 100 i bylo ich duzo ... Sama juz nie wiem ehhh teraz czekam na kolejny skurcz... Jak bedzie o 19:45 to juz ponad godzine beda co ok 20min... A plamienia tzn ciemniejszy brudny sluz dzis byl zniw i nawet glurek i pozniej taki brazowy (jakby koniev okresu) wiec to chyba kaealki czopa sie wypelzaja??? -
odnosnie tych uderzen goraca ta ja tez tak mam od kilku dni, spimy przy otwartym oknie bo ja w nocy sie dusze i nie moge spac a maz krzyczy bo mu zimno i juz go katar bierze no ale coz nic nie poradze ze mi goraco.
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Z wszystkimi czekającymi mamusiami jednocze się w bólu:-)przyjdzie taki dzień,że i nas to dopadnie.tylko,że ja chciałam sama naturalnie,bez wywoływania,ehhh:-(
Hela coś czuję,że już dziś zobaczysz swojego skarbka,a Majeczka prosto z tych tańców na porodówke pojedzie:-)
Fipsik napisz coś,żebyśmy się nie martwiły.....https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
AniaDS wrote:U mnie też niestety nic, a pomyłam okna w garażu, umyłam samochód, pograbiłam ogród, pobiegałam z psem... Na męża nie mam nawet co liczyć, bo nie chce słyszeć o seksie
Ja staram się rozmawiać z synkiem,że inkubator powoli się psuje i że w Polsce jest fajnie,bo Tusk wyjechał.....aswalda, storczyk, akuszerka89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png