X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, moje gratulacje!!! Kruszynka z tej Twojej dziecinki :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która następna? Nominuje hele i fipsik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 18:48

karolcia:)))), magdzia26 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Ofcoo i Beatko :)
    A może Majeczka wyskacze sobie corcie na weselu dzisiejszym :D

karolcia:)))), Tysia87, ofcooo, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko kochane od paru dni mam takie uczucie mega gorąca normalnie czuje się jakby było ze 40 stopni. Czy któraś z was miała coś takiego?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo a malemu po ilu dniach zeszlo crp?

• assantea Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Wczoraj wróciliśmy ze szpitala i zaczal się nowy rozdział życia. W szpitalu był bardzo grzeczniutki ale w domu daje popalić. Widzę że jako jedyna nie karmię piersią. Dopiero od wczorajszego wieczora zaczęła rozkręcać mi się laktacja. Próbowałam przysstawiać małego do piersi ale z tym jest masakra. Nie mam wypukłych otoczek a brodawka pod wpływem nacisku chowa się do środka. Ignaś przyzwyczajony do łatwego wypływu mleka z butelki nawet nie próbuje ssać piersi. Dziś pierwszy raz odciągnełam pokarm z piersi i mu podałam. Dokarmiłam go oczywiście sztucznym bo tymi marnymi 20 ml Ode mnie na pewno by sie nie najadl. Za chwilkę znów idę odciągac. W poniedziałek przyjdzie położna i zobaczymy co mi doradzi. Ogólnie jestem tym przybita. Oby mi tylko jakaś depresja się nie przyplatała.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna szczesliwa mamusia - Beata gratulacje i zdrówka :)
    kurcze jak tak szybko sie kobitki rozpakowywuja to moze i u mnie cosik sie zacznie samo?mam czas do poniedzialku...

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie do mamuś. Czy zawijacie dzieciaczki w rożki? A jeśli tak to czy w tych rożkach też śpią? I w ogóle czym przykrywacie dzieci w nocy? Śpią pod kołderką, kocykiem a może w śpiworkach? Mój Mały był cały zawijany w szpitalu- najpierw w pieluszke łącznie z rączkami a nna to rożek.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mam do was pytanko kochane od paru dni mam takie uczucie mega gorąca normalnie czuje się jakby było ze 40 stopni. Czy któraś z was miała coś takiego?
    doklanie tak czuje!!moj maz krzyczy ze spimy z otwartym oknem i on marznie a w UK w nocy nie jest cieplo!Jest mi caly czas goraco ostatnio tylko, dusze sie normalnie!

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Podobno przed zbliżającym się porodem są czasami takie uderzenia gorąca.czytalam o tym,bo miałam ostatnii taki dzień.czułam się gorzej niż w te lipcowe upały.więc może coś u Ciebie malutkiego się niedlugo wykluje:-)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Moze nie jestes na to podatna. Ja dostalam skurczy poza skale po 15 min oksy. A bez oksy bylo 0-8

Wiesz co oxy na mnie zadzialalo bo przed mualam skyrcze ok 50-60 a po oxy to tez na gore skali lecialo ok 100 i bylo ich duzo ... Sama juz nie wiem ehhh teraz czekam na kolejny skurcz... Jak bedzie o 19:45 to juz ponad godzine beda co ok 20min... A plamienia tzn ciemniejszy brudny sluz dzis byl zniw i nawet glurek i pozniej taki brazowy (jakby koniev okresu) wiec to chyba kaealki czopa sie wypelzaja??? ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy mnie tu nominujecie a tu cisza! Zostalam samiusienka z tych piereszych terminow... Moje dzuecko jest chyba jest najbardziej upartym wrzesniowym maluszkiem :/

Ofcoo i beata gratulacje!!!!

ofcooo lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Wy mnie tu nominujecie a tu cisza! Zostalam samiusienka z tych piereszych terminow... Moje dzuecko jest chyba jest najbardziej upartym wrzesniowym maluszkiem :/

Hela, jestem z Tobą ;-)

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka,Ofcoo,Beata25 serdeczne gratulacje!!!! U mnie po sprzataniu chałupy tez nic,spacer nic :(

ofcooo lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niestety nic, a pomyłam okna w garażu, umyłam samochód, pograbiłam ogród, pobiegałam z psem... Na męża nie mam nawet co liczyć, bo nie chce słyszeć o seksie :-(

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie tych uderzen goraca ta ja tez tak mam od kilku dni, spimy przy otwartym oknie bo ja w nocy sie dusze i nie moge spac a maz krzyczy bo mu zimno i juz go katar bierze no ale coz nic nie poradze ze mi goraco.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczu o 19:45 nie bylo, byl o 19:57 ehhh o mocy ponad 60 ehhh....

64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo,mamy łóżko koło okna,mąż przykryty po szyję a ja na kołdrze śpię bo mi gorąco i obok stoi butelka z wodą bo jak wstaje siku to strasznie pić mi się chce.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wszystkimi czekającymi mamusiami jednocze się w bólu:-)przyjdzie taki dzień,że i nas to dopadnie.tylko,że ja chciałam sama naturalnie,bez wywoływania,ehhh:-(
    Hela coś czuję,że już dziś zobaczysz swojego skarbka,a Majeczka prosto z tych tańców na porodówke pojedzie:-)
    Fipsik napisz coś,żebyśmy się nie martwiły.....

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    U mnie też niestety nic, a pomyłam okna w garażu, umyłam samochód, pograbiłam ogród, pobiegałam z psem... Na męża nie mam nawet co liczyć, bo nie chce słyszeć o seksie :-(
    Nie martw się,mi seks nawet nie pomógł:-)
    Ja staram się rozmawiać z synkiem,że inkubator powoli się psuje i że w Polsce jest fajnie,bo Tusk wyjechał.....

aswalda, storczyk, akuszerka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 2008 2009 2010 2011 2012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ