X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia oby hehe ale poki co moj synus chce pobic rekord w czekaniu ns wrzesniowkach ;) mam obok laske 9dni po terminie i masakra ona to juz marudzi i jeczy przy ruchavh a ja bylam pewna ze to skurcze ja tak bola hehe

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    I jeszcze jedno pytanie do mamuś. Czy zawijacie dzieciaczki w rożki? A jeśli tak to czy w tych rożkach też śpią? I w ogóle czym przykrywacie dzieci w nocy? Śpią pod kołderką, kocykiem a może w śpiworkach? Mój Mały był cały zawijany w szpitalu- najpierw w pieluszke łącznie z rączkami a nna to rożek.
    moje dziecko śpi w rożku, w ciągu dnia przykryłam go tylko pieluchą tetrową, bo 23st w mieszkaniu, wiec było mu ciepło. W nocy jak śpi ze mną to przykryty jest moją kołdrą.

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :) sępimy o fotyyy ;)
    Assantea u mnie na poczatku z karmieniem tez tak bylo, suty chowaly sie, cyce pelne a dzieciak wyje bo nie moze sie przyssac, ale czesto go przystawialam i az mu wpychalam tego cyca go gardla i piekielnie bolalo, ale skubaniec tak sobie powyciagal te suty, ze teraz bez problemu je ‘polyka ‘ ;) a my na poczatku zawijalismy Maćka w rozek teraz spi pod kocykiem, nie rozkopuje sie tylko jak sie budzi to sie wierci wiec jest ok.
    Zaraz zaparze ta herbatke, w aptece byla tylko dla mnie bo tej z hippa nie mieli to poki co ja bede pila, jak nic nie da to dalej bede kombinowac, ale skoro tyle z was ja pije i jest ulga dla maluchow to jestem dobrej mysli :)
    Karolinko i co, u Krzysia dalej sie luszczy ta skorka? Ja swojego bąbla wykapalam w emolium 2x bo mialam probke, teraz lecimy babydream'em i tez go tym mleczkiem nacieram i ma sliczna skorke, juz nic sie nie luszczy

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, Tysia, Storczyk, Ewi dziękuję za odpowiedzi a już myślałam że ja jakaś nienormalna jestem i zamiast rodzic to zacznę przekwitanie :P :D no to może u nas wszystkich niedługo się coś wykluje ;)
    Dzisiaj czytałam ze jakiś niewielki procent kobiet wogole nie odczuwa skurczy porodowych tylko zaczynają czuć te parte... chciałabym należeć do tych szczesciar z ekspresowym porodem :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam uderzeń gorąca ale pić mi się chce niemiłosiernie szczególnie w nocy

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jeszcze ostatnio glowa pobolewa a cała ciąże miałam z tym spokój...
    No na pocieszenie właśnie wróciliśmy ze sklepu byliśmy kupić ciasto z kremem :) mniam :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Karolcia, Tysia, Storczyk, Ewi dziękuję za odpowiedzi a już myślałam że ja jakaś nienormalna jestem i zamiast rodzic to zacznę przekwitanie :P :D no to może u nas wszystkich niedługo się coś wykluje ;)
    Dzisiaj czytałam ze jakiś niewielki procent kobiet wogole nie odczuwa skurczy porodowych tylko zaczynają czuć te parte... chciałabym należeć do tych szczesciar z ekspresowym porodem :)
    Ja nie myślałam,że przekwitam,ale,że już jestem taka gruba,że mi się tłuszcz wytapia:-D
    Myśle,że jak pójdziemy za ciosem to wszystkie tego samego dnia:-)

magdzia26, storczyk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mi się podoba Tysiu :) zrobimy oblężenie porodowek :D

Tysia87 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Gratulacje dla swiezych mamus :)
    Beatka twoj okruszek tak jak moj :) moj dopiero teraz po 2 tyg ma 51 cm :)

Od poczatku...
    U nas nocki coraz lepiej :) wczoraj i dzis super przespane. Regularne 4 karmienia i maly do lozeczka.
    Na branie go do łozka pozwalam sobie tylko jak o 5 T wstaje do pracy a cala noc w lozeczku :)

Co do cwiczen po cc to podobno do 3 mies nie mozna sie za bardzo wysilac a bezwzglednie 6 tyg pologu. Plozna mi mowila że zero odkurzania, dzwigania, wysilku...

Betinka jak tak czytam ten tw wpis to az mi sie serce kraja ze masz tak ciezko :( ja nie moge narzekac bo moj maly nawet przy bolu brzuszka nie byl jakis tragicznie rozwrzeszczany...
    A teraz jak go ńic nie boli to zloty chlopiec. Sam lezy w wozku, na kocyku, uwielbia jak sie mowi do niego i wtedy rozdziawia pape i patrzy :)

Kama mi kregoslup tez siada :( teraz mam juz przewijak wiec o tyle mi lepiej ze sie nie schylam, do karnienia mi fotel lada dzien przyjdzie bo karmic na sofie czy lozku - tragedia.

Herbate koperkowa sama pije po 2 dziennie, bo dla malego mam z hippa ale on sie wycwanil i nie da sobie wcisnac :) tak sie krzywi jak by cytryne jadl ;). I wypycha jezorem butle :)

Assantea ja na poczatku zawijalam na noc w kocyk. Ale maly sie rozkopywal. Od wczoraj zawijam w rozek i jest idealnie!
    Ale wczesniej byl tak malutki ze wpadal do srodka :P
    Teraz jest ok :)

A my dzis od 14 w rozjazdach :)
    Najpierw na lotnisko- godz drogi w jedna strone - maly spal :)
    Potem do domu na karmienie, przewijanie i do restauracji na kawe i kolacje :) synek pieknie spal. :)
    Z restauracji na zakupy i teraz jestesmy w domu.
    Maly najedzony, przewiniety i lezy i guga sobie :)
    Od wczoraj podaje ten dekicol i ida baki jak marzenie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia my tez w babydream kapiemy a po kapieli szybki masaz mleczkiem z hippa :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 5 skurczy co 10 min po czym akcja sie zskonczyla. Natomiast odbylismy dluga rozmowe zta lekarka i doszlismy do wniosku ze sprobujemy sn. Wytlumaczyla ze dla niej cc to 15 min i wolalaby ale zebym pomyslala o komplikacjach jakie mnie czekaja skoro mam misz masz w brzuchu po operacjach. W razie gdyby cos sie dzialo podczas sn to zrobia na momencie cc ale dla wlsnego dobrapowinnam pprzyniesc dokumentacje, zdjecia co mi tam narobili. Szkoda ze nikt wczesniej z nami tak nie rozmawial. Chcialam juz isc do domu ale maz uznal ze lekarka ma racje bym poczekala do rana bo czesto dzien po takiej akcji jak mialam sie rodzi. Takze albo dzis noc albo jutro rano wychodze.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie braku porodu co ja obstawiam pojechal prac psy i prasowac koszule na jutrzejsza wystawe.

Paula55, Tysia87, nenka, JagoodkaK, betinka, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - u nas CRP od początku było 0, ale bali się zakażenia GBSem więc podali antybiotyki tak czy inaczej.

Assantea - ja karmię odciągniętym mlekiem. W szpitalu też tylko dokarmiałam swoim bo było mało. Z dnia na dzień było coraz więcej a teraz daję już tylko moje. Małego karmili butelką jak leżałam po cc, a potem jak był w inkubatorze. Jak mogłam go przystawiać to nie chciał ssać bo nie było mleka. Potem już mu leciało za wolno. Nie miałam serca i cierpliwości do walki z nim o karmienie piersią. Cieszę się, że je moje mleko, nie ważne w jakiej formie je dostaje. A odciąganie ma też dużo plusów.

Co do przykrywania to Kubuś śpi w rożku i jest owinięty flanelą. Na noc przykrywamy go cienkim kocykiem.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    I jeszcze jedno pytanie do mamuś. Czy zawijacie dzieciaczki w rożki? A jeśli tak to czy w tych rożkach też śpią? I w ogóle czym przykrywacie dzieci w nocy? Śpią pod kołderką, kocykiem a może w śpiworkach? Mój Mały był cały zawijany w szpitalu- najpierw w pieluszke łącznie z rączkami a nna to rożek.

Przez pierwszy tydzień owijalismy w pieluszki i otulacz a jak się przestała bać rączek to ubieram ja w śpioszki z niedrapkami i przykrywam kocykiem od pasa w dol

201703012752.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w temacie czyjemu maluchowi łuszczy się skóra ale mój ma na nóżkach bardzo suchą, jakby popękaną - z tym że nie głęboko tylko samą białą wierzchnią skórkę. Pani doktor szpitalu poleciła parafine do smarowania i już po dwóch dniach widzę ogromną poprawę. Więc i ja polecam. Czysta parafina bez żadnych udziwnień

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh...dziewczyny nie wiem co mam robić :/
    Cały czas walczymy o karmienie piersią...mały cudownie ssie i ma już co ciągać bo i mleczko się pojawiło, ale mam już tak popękane brodawki, że nie daje rady. Do tej pory zaciskałam zęby z bólu i dawałam mu cycusia, ale dzisiaj jak ulało mu się z krwią to wymiękłam. No jestem normalnie załamana i nie wiem co robić, chcę żeby pił z piersi, ale nie chce żeby pił moją krew, a ta dosłownie się leje :(

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej luszcza się dłonie i stopy, smaruje wazelina! Podobno przez pierwsze tygodnie to normalne

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka moze sprobuj nakladek...
    Powiem ci ze ja na poczatku tez mialam mega poranione i mialam strupy na sutkach :( bolalo jak diabli :/ teraz tez czasem zaboli jak maly zle zlapie ale ja po kazdym karmieniu smarowalam grubo mascia i sie ladnie zagoily :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam nakładki, próbowałam kilka razy ale on nie chcę tego wgl do buzi wziąć tylko się drze i to tak że ja siedzę i płacze...a maścią też smaruje, niby jest ulga, ale za dużej poprawy nie widzę :(

relganlikx65a1ud.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... Jakoś teraz jest mocna presja na naturalne karmienie. W sumie to dobrze bo wiadomo że mleko matki jest najazzdrowsze ale tym samym człowiek czuje się jakiś gorszy - jakby nie umial zapewnić dziecku tego co najlepsze. Nawet w szpitalu tę presję czuć ze strony Pielegniarek....

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ