X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Migotka to faktycznie nie masz łatwo :( mi się krew nie lala tylko zrobiły się pęcherze na sutku które popękaly, powstały strupk i potem jak odpadły to sutki jak nowe. Podobno po karmieniu nie powinno wycierać się sutkow tylko zostawić mleko do wyschnięcia bo to najlepej je goi. No i oczywiście smarowanie lanolina. A jak nic nie pomoże to kup sobie te kapturki sylikonowe

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez polozna mowila zeby swoim mlekiem smarowac. Plus tak jak Nelusia mowi masc z lanolina daje super efekty.
    Ehh jedyna metoda to przecierpiec. Chyba kazda to przechodzi, ale druga sprawa ze jak az tak masz poranione to musisz zle malego przystawiac.
    Bo to ze si musza cyce przyzwyczaic to raz. Ale jak masz az takie rany to cos musisz chyba zle robic.. Popros polozna zeby ci pomogla jak przyjdzie albo zglos sie do doradcy laktacyjnego. Szkoda zebys tak cierpiala.
    My juz wypracowalismy system i teraz karmienie to przyjemnosc.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko Paula dobrze pisze mi położna na sr mówiła że w takim przypadku przydają się właśnie nakładki noi trzeba smarować mascia a wogole podobno po karmieniu dobrze jest rozsmarowac mleczka trochę na brodawkach tez działa tak ze nie pękają itp...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kapturkiem do buzi nie chcę nawet wziąć :/
    już dwa razy dostał butle z mm bo po prostu nie dałam rady, ale potem za każdym razem jak przystawiałam do piersi to ładnie łapał...i teraz to już nie wiem co robić :/
    One się tak wolno goją :/ aż boję się pomyśleć co będzie jak się obudzi na papu :(

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea to prawda ze jest w Pl cisnienie na karmienie piersia. Wszedzie to slysze.
    Tu u mnie jest odwrotnie. Wiekszosc karmi mm od samego poczatku a te ktore karmia piersia sa na piedestale.
    Ja tu czuje sie tak doceniona i dowartosciowana tym ze karmie ze serce rosnie....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może spróbuj odciagac mleko zanim Ci się nie podgoja...jak nie chce tych nakładek...są takie specjalne butelki które nie rozleniwiaja maluszka i musi ssać tak jak piers

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 21:25

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu polożna mówiła, że jak boli to źle przystawiony maluch, ale ja przystawiałam przy niej, młody super ssał i ona powiedziała że dobrze przystawiam a tu dupa...boli jak diabli...

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a moze sciagaj laktatorem i karm swoim mlekiem z butli dopoki sie nie zagoja

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole powiedzcie mi tak na szybko czy pod koniec ciąży tez można paracetamol lyknac bo mi zaraz głową pęknie :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny...na razie nie odpuszczę i mam nadzieję, że dam radę :)

Paula55 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia mozna

magdzia26 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Nie wiem... Jakoś teraz jest mocna presja na naturalne karmienie. W sumie to dobrze bo wiadomo że mleko matki jest najazzdrowsze ale tym samym człowiek czuje się jakiś gorszy - jakby nie umial zapewnić dziecku tego co najlepsze. Nawet w szpitalu tę presję czuć ze strony Pielegniarek....

Kochana wiem o czym mówisz bo ja aż płakałam po tych komentarzach na temat tego, że piersią nie karmię. Tylko co miałam zrobić jak jeszcze mleka nie miałam? A lekarze jak mówiłam, że nie mam pokarmu, a potem że mały nie chce ssać to mówili, że muszę coś z tym zrobić i go zmusić. Nawet kazali mi przestać go karmić mm i nie zwracać uwagi na jego płacz. Powiedzieli, że z głodu nie umrze a płacz można przetrzymać. Ja ogólnie byłam w szpitalu na skraju depresji a po takich komenatrzach pogrążałam się jeszcze bardziej. Czułam, że jestem beznadziejną matką. Do tej pory lekarze średnio reagują na informacje, że karmię odciągniętym mlekiem. Na szczęście moja położna powiedziała, że mam się nie martwić i że to bardzo dobrze że udało mi się tak rozkręcić laktację. Powiedziała, że to najważniejsze, że młody dostaje mój pokarm i że zna kobitki, które karmiły odciągniętym mlekiem wiele miesięcy.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka trzymam kciuki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany skarbus
    2zjjlg6.jpg

magdzia26, Paula55, Io, Fipsik, afrykanka, nenka, Tysia87, verynice, karolcia:)))), JagoodkaK, storczyk, aswalda, Zaczarowana, Nelus, Kaarolina, Diabla85, akuszerka89, anulka81, Majeczka2014, Ewi25, K_A_M_A, assantea, zoi, EmiBam, stardust87 lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka tylko zeby jeszcze gorzej ci się nie zrobiło :/
    Edit: doczytalam w swoich notatkach ze sr ze mozna karmić a brodawki się i tak zagoja w ciągu kilku dni tylko trzeba smarować mascia i mlekiem... u nas polecana była maść "maltan"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 21:40

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik dziękuję bardzo :)

ofcooo lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczujecie tymi zdjeciami bobasow :) ja juz sama nie wiem czy ja chce czy wole przenosic i zdazyc sie oswoic z myslami o porodzie

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mi polozna mówiła ze jeśli słyszysz ssanie gdy dziecko je to znaczy ze trzeba go przestawić jeszcze raz. Musi zrobić rybie usta i obiac wargami twój sutek. Ale tak jak Paula mówi każda to przechodzi i jak wytrzyma to będzie tylko lepiej. Ja tez zaciskałam żeby i ryczałam ze nienawidzę karmić. Ale to trwało maksymalnie tydzien

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale wiem o czym mówisz... Zostałam stlamszona psychicznie przez nich wszystkich.

Migotka mi ulgę przyniosło tylko odciaganie pokarmu i podawanie butelka a sutki do tej pory sie jeszcze nie zagoily ale nie dziwie sie bo miał straszny problem zeby je w ogóle złapać.

Trzymajcie kciuki zeby jutro nasze crp było w normie i zeby znowu bilurbina nie wróciła i jedziemy do domku :-) az mnie żołądek boli na sama myśl ze mielibysmy zostać dłużej.

Moje dziecko to aniołek, nakarmię go, przewine, dołożę i sobie lezy spokojnie i zerka. Zauważyłam ze bardzo lubi jak sie do niego mówi, zamiera wtedy i przebiera oczkami. Kolezanka z pokoju sie śmieje ze dziecka nie mam, słychać tylko beki i pierdy :-) oby tak tez w domu było i moj maluszek ma juz tydzien :-)

A tu moj przystojniak:
    rsc0nr.jpg
    2815w7b.jpg

assantea wrote:
    Nie wiem... Jakoś teraz jest mocna presja na naturalne karmienie. W sumie to dobrze bo wiadomo że mleko matki jest najazzdrowsze ale tym samym człowiek czuje się jakiś gorszy - jakby nie umial zapewnić dziecku tego co najlepsze. Nawet w szpitalu tę presję czuć ze strony Pielegniarek....

verynice, karolcia:)))), Paula55, JagoodkaK, Io, ofcooo, nenka, storczyk, magdzia26, aswalda, Zaczarowana, Nelus, Kaarolina, Diabla85, akuszerka89, Majeczka2014, anulka81, Ewi25, K_A_M_A, assantea, zoi, le'nutka, stardust87 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola on wyglada jak by sie caly czas usmeichal hehe :)
    Rozkoszne dziecko :)

My zaraz kapiemy, cycus i spac. I chwilka dla rodzicow bo T ma jutro wolne a my mamy pierwszych gosci :)
    Takze od rana sprzatanie i karpatke musze upiec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2010 2011 2012 2013 2014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ