Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj spokojnie i zobacz jak sie sytuacja rozwinie :) a prysznic bralas cieply?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dyżur pod prysznic, chociaż skurcze od 3 rano dość regularne dają do myślenia... Chyba i tak pojedziemy to skontrolować do szpitala, moja ginekolog ma dyzur

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jechac zawsze mozecie bedziesz spokojniejsza :)

Mnie pogonilo na "2" boze moze faktycznie zaczynam rodzic?

Jestem glidns na maxa!!!!

64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam dziewczyny kciuki. Niech się rozkręci,

verynice lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też pogonilo na luzna 2 tak z godzinę temu... Prysznic wzięłam i czekam dalej... I chyba czop w kawałkach wychodzi bo tak jak zawsze miałam tam mega sucho tak teraz takie małe grudki ok 1cm jak jajka kurze wychodzą przy podcieraniu

ofcooo lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice coś czuje ze dzisiaj urodzisz! Skurcze, luźna kupa, kawałki czopa...! ;) powodzenia

verynice, ofcooo, nenka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prysznicu skurcze nadal co 8min trwające minutę...maz się upiera żeby jechać do szpitala...

betinka lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do szpitala bo zaczęłam plamić i skurcze nadal mam co 8-9 min

Nelus, Tysia87, betinka, nenka, aswalda, akuszerka89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o tyle lepiej ze juz jestem w szpitalu i wlasnie podpieli mnie na ktg, mi czop tez wylazi takie gluty zabarwione kawalki takie niteczki ze sluzem skurcze mam do ok 80-90...

Nelus, nenka lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze mi.mowili ze plamienia to dobry znak czesto tak jest jak szyjka sie skraca i szykuje :) takze kovhana to dobry znak ja juz tak plamie od piatku... Pisz na bierzac co u cirbie :)

verynice lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie sa skurcze porodowe jeszcze... Siedze na porodowce na pilce i rozluzniam sie wiec jeszcze hoho i mam sie przespac jak mi sie uda...napiecia sa wg poloznej slabe to nawet niechce myslec jakie maja byc bo mam z brzucha kamien! ale skurcze juz sie uspokoily troszke od pilki wiec nie rodze ehhh... Mowilam zeby mi dali pilke to nie... A i stwietdzila ze jak z nia gadam i sie usmiecham to na pewno nie sa skurcze porodowe.. Mowila ze moglam spac a nue zapisywac kiedy skurcze noto ja juz nie wiem bo kaza obsetwowac co ile sa czy sa regularne przez 2h a ta mowi ze spac. Tyle ze nie moge spac bo mnie boli co chwile i badz tu madry :-)

64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym wycieracie dupke dziecku podczas przewijania? Kapiecie dzieci codziennie?

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dziewczyny gratulacje :) sępimy o fotyyy ;)
    Assantea u mnie na poczatku z karmieniem tez tak bylo, suty chowaly sie, cyce pelne a dzieciak wyje bo nie moze sie przyssac, ale czesto go przystawialam i az mu wpychalam tego cyca go gardla i piekielnie bolalo, ale skubaniec tak sobie powyciagal te suty, ze teraz bez problemu je ‘polyka ‘ ;) a my na poczatku zawijalismy Maćka w rozek teraz spi pod kocykiem, nie rozkopuje sie tylko jak sie budzi to sie wierci wiec jest ok.
    Zaraz zaparze ta herbatke, w aptece byla tylko dla mnie bo tej z hippa nie mieli to poki co ja bede pila, jak nic nie da to dalej bede kombinowac, ale skoro tyle z was ja pije i jest ulga dla maluchow to jestem dobrej mysli :)
    Karolinko i co, u Krzysia dalej sie luszczy ta skorka? Ja swojego bąbla wykapalam w emolium 2x bo mialam probke, teraz lecimy babydream'em i tez go tym mleczkiem nacieram i ma sliczna skorke, juz nic sie nie luszczy
    Najpierw odpowiem pozniej bede dalej nadrabiac bo zapomne ;) nie Krzysiowi juz na szczescie sie nie luszczy skorka jak nie moge stosowac emolim(tez mam probki) ani oliatuma bo Maly ma uczulenie ale babydream dal rade ;) i w ogole to snilas mi sie dzisiaj :D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela hela hela hela hela(to jest doping):-D
    Verenice mądrego masz tego swojego męża,że Cie do szpitala zaciągnął,bo jeszcze byś w domu urodziła;-) powodzenia.i dawaj znać jak się sytuacja rozwija

hela, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny czym wycieracie dupke dziecku podczas przewijania? Kapiecie dzieci codziennie?
    Ja na chwike obecna kapie co 2gi dzien (Krzys nienawidzi kapieli :( ) ale.codziennie przecieram go woda z mydlem pod paszkami miedzy zgieciami na szyjce w pachwinach pupce czy jajeczka ;).. a wycieram normalnie chusteczkami nawilzonymi:)

Hela verynice dajcie dzisiaj czadu!;)
    Fipsik jak sytuacja u Ciebie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:31

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja bym sie nie nastawiala :p tez mialam silne skurcze z bolem krzyza . doszly do co 4 min a potem sru nie ma... To byly ponoc prawdziwe przepowiadajace - te lekie na codzien to tylko macica cwiczy. Nie wyobrazam sobie bolu tych normalnych :/ oczywiscie w nocy juz mi wszystko przeszlo, jedynie mam bol brzucha jak na okres i te bezbolesne skurcze. Ide do domu po 10.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nelus, ja mam ręczniczki Paclan w rolce - one są takie, jak te nawilżane nie z papieru, tylko z materiału. Miseczka z czystą wodą i tym ręczniczkiem własnie - dupeczka czyściutka i zero podrażnień. Kąpię codziennie w Vitelli, Mati bardzo lubi się kąpać.

Verynice, Hela - trzymam kciuki, żeby dzieciaczki wyskoczyły dzisiaj!!!!!!!!

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam skoro to byly przepowiadajace to kiedy mam wiedziec ze to porodowe. Mowia ze musza byc przynajmniej co 5 min przynajmniej pol godz. Jak co wiecej min albo po 20 wejda na 6 min nawet to nie sa porodowe. Znajac zycie przenosze jak dopierp teraz mam przeowiadajace :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ratujcie co robić z brzuszkiem :( Mati się obudził po 3 w nocy i znów się strasznie prężył i machał nózkami z całej siły, wyraźnie próbując wydobyć z siebie bączka. Do tego te jego kupki - są mocno wodniste i nie wiem, czy to nie rozwolnienie jednak ;( Jak wyglądają kupki Waszych bobów karmionych piersią? Wyraźna papka, czy oprócz niej jeszcze w pieluchę wsiąka? I czy przy robieniu słychać takie bulgoty?
    Mati nie ma ani w niej śluzu, ani nie śmierdzi, kolor ma eeeee... złoty, i do tego białe grudki. Sorry za obrazowość, ale już nie wiem co robić! Przez to, że jesteśmy u rodziców, to mały jeszcze nie jest zapisany do przychodni, do tego niedziela kurrrrna. Dałabym mu Sab Simplex, ale nie wiem, czy u 10-cio dniowego boba to nie za wcześnie. Z drugiej strony Simetikon sie nie wchłania, więc marne szanse, żeby zaszkodził...

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki info na bierzaco proszę
    Jak wstałam to dalej brzuch boli i krzyż ale skurcze odpuściły zobaczymy

‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ