X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj spokojnie i zobacz jak sie sytuacja rozwinie :) a prysznic bralas cieply?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dyżur pod prysznic, chociaż skurcze od 3 rano dość regularne dają do myślenia... Chyba i tak pojedziemy to skontrolować do szpitala, moja ginekolog ma dyzur

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jechac zawsze mozecie bedziesz spokojniejsza :)

Mnie pogonilo na "2" boze moze faktycznie zaczynam rodzic?

Jestem glidns na maxa!!!!

64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam dziewczyny kciuki. Niech się rozkręci,

verynice lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też pogonilo na luzna 2 tak z godzinę temu... Prysznic wzięłam i czekam dalej... I chyba czop w kawałkach wychodzi bo tak jak zawsze miałam tam mega sucho tak teraz takie małe grudki ok 1cm jak jajka kurze wychodzą przy podcieraniu

ofcooo lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice coś czuje ze dzisiaj urodzisz! Skurcze, luźna kupa, kawałki czopa...! ;) powodzenia

verynice, ofcooo, nenka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prysznicu skurcze nadal co 8min trwające minutę...maz się upiera żeby jechać do szpitala...

betinka lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do szpitala bo zaczęłam plamić i skurcze nadal mam co 8-9 min

Nelus, Tysia87, betinka, nenka, aswalda, akuszerka89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o tyle lepiej ze juz jestem w szpitalu i wlasnie podpieli mnie na ktg, mi czop tez wylazi takie gluty zabarwione kawalki takie niteczki ze sluzem skurcze mam do ok 80-90...

Nelus, nenka lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze mi.mowili ze plamienia to dobry znak czesto tak jest jak szyjka sie skraca i szykuje :) takze kovhana to dobry znak ja juz tak plamie od piatku... Pisz na bierzac co u cirbie :)

verynice lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie sa skurcze porodowe jeszcze... Siedze na porodowce na pilce i rozluzniam sie wiec jeszcze hoho i mam sie przespac jak mi sie uda...napiecia sa wg poloznej slabe to nawet niechce myslec jakie maja byc bo mam z brzucha kamien! ale skurcze juz sie uspokoily troszke od pilki wiec nie rodze ehhh... Mowilam zeby mi dali pilke to nie... A i stwietdzila ze jak z nia gadam i sie usmiecham to na pewno nie sa skurcze porodowe.. Mowila ze moglam spac a nue zapisywac kiedy skurcze noto ja juz nie wiem bo kaza obsetwowac co ile sa czy sa regularne przez 2h a ta mowi ze spac. Tyle ze nie moge spac bo mnie boli co chwile i badz tu madry :-)

64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym wycieracie dupke dziecku podczas przewijania? Kapiecie dzieci codziennie?

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dziewczyny gratulacje :) sępimy o fotyyy ;)
    Assantea u mnie na poczatku z karmieniem tez tak bylo, suty chowaly sie, cyce pelne a dzieciak wyje bo nie moze sie przyssac, ale czesto go przystawialam i az mu wpychalam tego cyca go gardla i piekielnie bolalo, ale skubaniec tak sobie powyciagal te suty, ze teraz bez problemu je ‘polyka ‘ ;) a my na poczatku zawijalismy Maćka w rozek teraz spi pod kocykiem, nie rozkopuje sie tylko jak sie budzi to sie wierci wiec jest ok.
    Zaraz zaparze ta herbatke, w aptece byla tylko dla mnie bo tej z hippa nie mieli to poki co ja bede pila, jak nic nie da to dalej bede kombinowac, ale skoro tyle z was ja pije i jest ulga dla maluchow to jestem dobrej mysli :)
    Karolinko i co, u Krzysia dalej sie luszczy ta skorka? Ja swojego bąbla wykapalam w emolium 2x bo mialam probke, teraz lecimy babydream'em i tez go tym mleczkiem nacieram i ma sliczna skorke, juz nic sie nie luszczy
    Najpierw odpowiem pozniej bede dalej nadrabiac bo zapomne ;) nie Krzysiowi juz na szczescie sie nie luszczy skorka jak nie moge stosowac emolim(tez mam probki) ani oliatuma bo Maly ma uczulenie ale babydream dal rade ;) i w ogole to snilas mi sie dzisiaj :D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela hela hela hela hela(to jest doping):-D
    Verenice mądrego masz tego swojego męża,że Cie do szpitala zaciągnął,bo jeszcze byś w domu urodziła;-) powodzenia.i dawaj znać jak się sytuacja rozwija

hela, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny czym wycieracie dupke dziecku podczas przewijania? Kapiecie dzieci codziennie?
    Ja na chwike obecna kapie co 2gi dzien (Krzys nienawidzi kapieli :( ) ale.codziennie przecieram go woda z mydlem pod paszkami miedzy zgieciami na szyjce w pachwinach pupce czy jajeczka ;).. a wycieram normalnie chusteczkami nawilzonymi:)

Hela verynice dajcie dzisiaj czadu!;)
    Fipsik jak sytuacja u Ciebie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:31

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja bym sie nie nastawiala :p tez mialam silne skurcze z bolem krzyza . doszly do co 4 min a potem sru nie ma... To byly ponoc prawdziwe przepowiadajace - te lekie na codzien to tylko macica cwiczy. Nie wyobrazam sobie bolu tych normalnych :/ oczywiscie w nocy juz mi wszystko przeszlo, jedynie mam bol brzucha jak na okres i te bezbolesne skurcze. Ide do domu po 10.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nelus, ja mam ręczniczki Paclan w rolce - one są takie, jak te nawilżane nie z papieru, tylko z materiału. Miseczka z czystą wodą i tym ręczniczkiem własnie - dupeczka czyściutka i zero podrażnień. Kąpię codziennie w Vitelli, Mati bardzo lubi się kąpać.

Verynice, Hela - trzymam kciuki, żeby dzieciaczki wyskoczyły dzisiaj!!!!!!!!

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam skoro to byly przepowiadajace to kiedy mam wiedziec ze to porodowe. Mowia ze musza byc przynajmniej co 5 min przynajmniej pol godz. Jak co wiecej min albo po 20 wejda na 6 min nawet to nie sa porodowe. Znajac zycie przenosze jak dopierp teraz mam przeowiadajace :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ratujcie co robić z brzuszkiem :( Mati się obudził po 3 w nocy i znów się strasznie prężył i machał nózkami z całej siły, wyraźnie próbując wydobyć z siebie bączka. Do tego te jego kupki - są mocno wodniste i nie wiem, czy to nie rozwolnienie jednak ;( Jak wyglądają kupki Waszych bobów karmionych piersią? Wyraźna papka, czy oprócz niej jeszcze w pieluchę wsiąka? I czy przy robieniu słychać takie bulgoty?
    Mati nie ma ani w niej śluzu, ani nie śmierdzi, kolor ma eeeee... złoty, i do tego białe grudki. Sorry za obrazowość, ale już nie wiem co robić! Przez to, że jesteśmy u rodziców, to mały jeszcze nie jest zapisany do przychodni, do tego niedziela kurrrrna. Dałabym mu Sab Simplex, ale nie wiem, czy u 10-cio dniowego boba to nie za wcześnie. Z drugiej strony Simetikon sie nie wchłania, więc marne szanse, żeby zaszkodził...

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki info na bierzaco proszę
    Jak wstałam to dalej brzuch boli i krzyż ale skurcze odpuściły zobaczymy

‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ